Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Sint-Joost-Ten-Noode

Direct energie vergelijken in Sint-Joost-Ten-Noode? Door gebruik te maken van onze vergelijker vergelijk je snel en simpel alle verkrijgbare energie aanbieders als o.a. Eneco & Antargaz. Kies samenstelling van jouw gezin, schat in wat je ongeveer verbruikt, en zie direct welke energieleverancier in Sint-Joost-Ten-Noode voor jou de beste prijs heeft. Tevens bekijk je op onze website waardevolle info over topics zoals energieproblemen en info over het gasvrij maken van jouw woning. Daarbij verschaffen wij jou praktische tips om te besparen op de rekening.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Sint-Joost-Ten-Noode
Netbeheerder Elektra:Sibelga
Netbeheerder AardgasSibelga
Gemiddelde gastarief (m3) februari 2024€0,406
Gemiddelde stroomtarief (kWh) februari 2024€0,292
Gemiddeld verbruik: 1490 m3 en 3370 kwh
Populaire aanbiederEssent

Supersnel vergelijken

 • Alle grote leveranciersgemakkelijk vergelijken
 • Beste deal voor jouw verbruik
 • Je bespaart op jaarbasis tot wel € 395,00.

Zonder problemen overstappen

 • Binnen mum van tijd overgestapt
 • Wettelijke bedenktijd van 14 dagen
 • Overstap wordt volledig uit handen genomen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleveranciers zijn er in Sint-Joost-Ten-Noode?

Wij zien flink wat energieleveranciers actief in Sint-Joost-Ten-Noode. Van Lampirus tot aan Mega, het kiezen is er niet makkelijker op geworden. Momenteel kan je kiezen uit om en nabij 40 aanbieders. Deze energieleveranciers gebruiken allen het elektra- en gasnetwerk van Sibelga. Het is niet te doen om zelf energietarieven met elkaar te vergelijken. Hiervoor hebben wij iets gevonden, de energiesimulator. Benieuwd welke gas en stroom leveranciers mogelijk zijn? Achterhalen wie de goedkoopste aanbieder van energie in Sint-Joost-Ten-Noode voor jou is? Vul hierna jouw eigen gegevens in, kies voor de laagste prijs, en regel het overstappen direct. Ga door naar de 5 hulpvolle bespaartips.

Vind de goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is overal hetzelfde. Ongeacht bij wie je klant bent, er is altijd voldoende stroom aanwezig, en je kunt lekker warm douchen. Maar, energiemaatschappijen handelen allemaal op hun eigen manier. In het geval van gasstoringen of stroomproblemen, dan is het noodzakelijk dat er meteen transparantie is. Kortom: vergelijk op meer dan alleen prijs. Alles bij elkaar genomen wenst elke consument een energieleverancier die niet te duur is! Dit geldt uiteraard altijd. Door gebruik te maken van onze prijzencheck vind je eenvoudig de goedkoopste energieleverancier van Sint-Joost-Ten-Noode, voor jouw situatie. Unieke behoeften? Dat is geen probleem! Aan de hand van selecties maken in onze vergelijker achterhaal jij gemakkelijk een energieovereenkomst dat rijmt met jouw wensen.
Populaire energiebedrijven in Sint-Joost-Ten-Noode

 • Engie: Online inzicht in verbruik
 • OCTA+: Duidelijke website
 • Lampiris: Exclusieve kortingen
 • MEGA: Online energiesimulator
 • Essent: Waar loyale klanten worden beloond
 • Eneco: Uitgebreide contactmogelijkheden
 • Luminus: Exclusieve aanbiedingen
 • Elegant: Duurzame oplossingen voor jouw woning
 • Watz: Goede klantenservice
 • Wase Wind: Voor de klein- en grootverbruiker
 • Comfort Energy: Eerlijk en transparant
 • Poweo: Overzichtelijke contracten

Wat zijn de energiekosten in en rondom mijn buurt? (Prijzen februari 2024)

De beschikbare producten gas en stroom bedrijven en de vergoedingen verschillen per regio. De reden hiervan is dat er veel netbeheerders diensten leveren. Iedere afzonderlijke beheerder hanteert zijn eigen tarieven voor de transport van elektra en gas. De netbeheerder van stroom in Sint-Joost-Ten-Noode heet Sibelga. De prijzen voor het beheer van het netwerk zijn per woonplaats weer anders. Weten hoeveel? Dat vind je op de factuur. In de gemeente Sint-Joost-Ten-Noode valt het aardgas onder verantwoordelijkheid van Sibelga. Als er sprake is van een storing zullen zij dat oplossen.

Cijfers en feiten Sint-Joost-Ten-Noode

 • Provincie: Brussel
 • Gemeente: Sint-Joost-Ten-Noode
 • Populair merk: Fasto
 • Groene stroom: 0,198%
 • Postcodegebied: 1210
 • Mazout consumptie: 1680 liter

Actuele Energieprijzen

 • Netbeheerder: Sibelga
 • Gasregio: Sibelga
 • Gastarief M3: €0,406
 • Stroomtarief kwh: €0,292
 • Gem. gasverbruik: 1490 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3370 kWh
energie-vergelijken-sint-joost-ten-noode

Zo stap je binnen 10 minuten over van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Probleemloos veranderen van energie in 5 minuten.

 1. Verstrek je adresgegevens

  Natuurlijk de standaard informatie. Onder andere gezinssamenstelling, en jouw woonplaats (postcode + huisnummer).

 2. Verbruik en type meter opgeven

  Vul in wat jij verwacht te gebruiken. In de buurt van Sint-Joost-Ten-Noode ligt dit gemiddeld op 1490 m3 plus 3370 kWh. Consumeer jij helemaal geen gas? Ga dan voor ‘alleen stroom’ . Zonnepanelen op je dak? Selecteer het aantal kWh dat je opwekt. Al deze zaken hebben invloed op het energietarief.

 3. Specificeer type energie en de contractlooptijd.

  Daarbij kun je denken aan grijze stroom of misschien wel groene stroom uit België of Europa. Maakt dit niet uit? Kies dan ‘geen voorkeur’. Ten aanzien van contracttermijn kun je een optie nemen voor vaste tarieven voor bijv. 1 jaar tot 5 jaar en variabele tarieven / abonnementen. Normaal is het verstandig om jaarlijks een nieuw contract te nemen.  

 4. Prijzen vergelijken

  Je gaat nu door naar de totaallijst met alle interessante energie aanbieders. Bij alle abonnementen bekijk je informatie zoals soort energie, soort contract, de prijzen van gas en elektra in Sint-Joost-Ten-Noode, en de overstapbonus. Selecteer de leverancier die overeenkomst met jouw voorwaarden.

 5. Zelf je overstap regelen

  Een geldige korting tegengekomen? Klik op de ‘bekijk’ knop. Jij wordt vlug doorgestuurd naar de afsluitpagina van de onderneming. Bijv. www.engie.be + www.antargaz.be. Jouw toekomstige energieonderneming zegt jouw huidige contract op. Geen dag zonder gas of stroom in Sint-Joost-Ten-Noode


5 tips om minder energie te gebruiken

Veranderen van energieleverancier in februari 2024 kan ruim €295 opleveren. Evenwel, zijn er andere tips om te besparen op de gas- en stroom rekening? Hieronder vind jij 5 bruikbare tips & tricks waar je à la minute iets mee kunt doen.

 • Bezuinigtip 1: nemen van led verlichting
 • Bezuinigtip 2: overweeg een “slim” strijkijzer die zichzelf uitzet
 • Tip 3: niet een te grote pan gebruiken.
 • Praktische tip 4: koop een waterbesparende douchekop
 • Bespaaradvies 5: Benut de pompschakelaar

Info over gas en stroom vergelijken

Op welk moment is het verstandig om over te stappen?

Consumenten vragen zich vaak af: wanneer moet ik overstappen? De energiehunters geven als tip: probeer elke 12 maanden; overstappen in Sint-Joost-Ten-Noode. Dan ben je het voordeligst uit. Toch, dit is niet op elk moment mogelijk. Is je huidige abonnement afgelopen? 6 weken voor afloop contracttermijn is het al mogelijk te switchen. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? In dat geval is het raadzaam even geduld te hebben. Het is een optie om vervroegd over te stappen, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Onbepaalde tijd energiecontract? Je mag op ieder moment, overstappen van leverancier, en is er geen sprake van opzegvergoedingen. Is dit de eerste keer dat je overstapt? Dan is jouw looptijd waarschijnlijk al verstreken. Jij kan dan vandaag nog gaan overstappen.  

Een contract voor meerdere jaren of wil jij een model contract?

Wanneer je een nieuw energiecontract neemt heb je 2 opties: vaste en variabele kosten. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Super simpel voor financieel overzicht, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht wanneer gas- en elektra tarieven omhoog gaan. Bij variabele energietarieven heb je geen prijszekerheid gedurende de contractperiode. Door de bank genomen worden de nieuwe tarieven gecommuniceerd op 1 januari en op 1 juli. Bij de variabele variant wordt je dus ook ‘beloond’ als gas en stroom tarieven naar beneden gaan.

Moet ik een 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het kan handig zijn: dit meerjarig energiecontract in februari 2024 waarbij je precies weet wat het energietarief is. En vaak krijg je ook nog eens een overstapbonus (cashback). Daarmee maakt men vaak een rekenfout. Voor de energie industrie geldt: een contract voor meerdere jaren zijn prijziger dan verscheidene kortlopende energiecontracten voor Sint-Joost-Ten-Noode. Bij een contract met een langere looptijd zijn de tarieven wel iets lager. Desondanks, bij zo’n overeenkomst van 12 maanden ontvang je alle jaren zo’n aantrekkelijke welkomstbonus. Maak de rekensom zelf, en ontdek het voordeel.

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, doorgaans regelt je geselecteerde energie-organisatie het opzeggen van het huidige contract door de overstapservice. Overstappen stelt dus echt niet veel voor. Vergelijk alle contracten en ga voor de beste of voordeligste maatschappij. Denk aan Eneco, ENGIE en Comfort Energy. Vervolgens kies je de ingangsdatum (start levering). Je geselecteerde energiemaatschappij zal op deze dag de oude aanbieder aflossen. Je zit geen dag zonder aardgas of licht.

Hoe kan het dat jullie prijzen lager liggen dan wanneer ik het direct afsluit?

Dankzij www.energiehunter.be achterhaal je altijd de beste deals. Zodra je een website opent zoals www.eneco.be, dan valt als eerste op dat dit vaak fors duurder is. Hoe komt dat? Fluitje van een cent: energieleveranciers willen nieuwe aansluitingen scoren. Aan de hand van goedkope tarieven en grote welkomstkortingen komen ze hoger in onze vergelijker. Door deze strategie komen meer klanten met hun merk in aanraking.

Energiebedrijven Sint-Joost-Ten-Noode vergelijken

Vergelijk actuele energiemaatschappijen in Sint-Joost-Ten-Noode en vind de goedkoopste stroom- en gas aanbieder voor je huishouden

Duurzame energie in Sint-Joost-Ten-Noode

Een groot deel van de energieleveranciers verschaffen onderwijl groene stroom in Sint-Joost-Ten-Noode. Rondom dit thema zijn er veel verschillen. De manier waarop groene stroom tot stand komt verschilt nogal. Niet elk “groene stroom” label is ook echt groen. Een aanzienlijk deel van de duurzame elektriciteit uit andere landen wordt foutief neergezet als “groen”. Er helemaal zeker van zijn dat aanbieders daadwerkelijk groen zijn? Selecteer in dit geval de optie “Groen uit België”. Je kan dan geschikte groene energieleveranciers in Sint-Joost-Ten-Noode vergelijken, met altijd de beste acties en aanbiedingen.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
Voor inwoners van de gemeente Sint-Joost-Ten-Noode bestaan er nogal wat activiteiten die het gebruik van duurzame energie stimuleren. Neem bijvoorbeeld windmolens of energie via zonnepanelen in de postcoderoos 1210. Als inwoner van deze plaats kan je steeds vaker financieel aantrekkelijk meedelen in collectieve duurzaamheidsprojecten. Ook wil de gemeente dat wij ons eigen huis te verduurzamen. Binnen 30 jaar moet Brussel hun woningen gasloos kunnen verwarmen. Hieronder een aantal mogelijke maatregelen:

 • De isolatiewaarde van je woning verhogen
 • Zonnepanelen aanschaffen
 • Het huis verwarmen met een warmtepomp
 • Zonneboiler voor warm water
 • Plaatsen van de biomassaketel bij de CV
 • Maar misschien wel het belangrijkste: minder energie verbruiken! Ga verder naar de 5 nuttige energiebespaartips of speur op sites zoals mijnenergie.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be of tariefchecker.be, energieleveranciers.be, callmepower.be, test-aankoop.be. Bekijk details over Watz contract.