Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Vorst

Snel en overzichtelijk energie vergelijken in Vorst? Met behulp van de Energiehunter tref je overzichtelijk alle erkende leveranciers. Voorbeelden zijn Luminus & Lampirus. Omschrijf jouw situatie, voer het verbruik in, en zie direct welke energieleverancier in Vorst de laagste prijs biedt. Daarbij lees je op onze website belangrijke info over onderwerpen als bijv. leveranciers en tips om jouw huis te verduurzamen. Tevens vind je hier tips voor een lagere nota.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Vorst
Netbeheerder Elektra:Sibelga
Netbeheerder AardgasSibelga
Gemiddelde gastarief (m3) maart 2024€0,404
Gemiddelde stroomtarief (kWh) maart 2024€0,290
Gemiddeld verbruik: 1480 m3 en 3360 kwh
Populaire aanbiederLampiris

Moeiteloos vergelijken

 • Alle populaire maatschappijenonder elkaar
 • Beste deal voor jouw verbruik
 • Jouw besparing loopt op tot wel € 200,00.

Eenvoudig overstappen

 • Snel & eenvoudig online regelen
 • 14 kalenderdagen bedenktijd
 • Overstap wordt volledig uit handen genomen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten

Welke energieleveranciers kan ik kiezen Vorst?

Wij zien erg veel energieleveranciers beschikbaar in Vorst. Dat gaat van Poweo tot bijvoorbeeld Mega, het kiezen is er niet makkelijker op geworden. Op dit moment moet je een keuze maken uit ruim 30 maatschappijen. Deze leveranciers werken allemaal op basis van het gas- en stroom netwerk van Sibelga. Voor internetgebruikers is het lastig om op eigen houtje alle prijzen te vergelijken. Daarvoor kun jij terecht bij de energiesimulator. Benieuwd welke energiebedrijven er beschikbaar zijn? Uitzoeken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Vorst is voor jouw verbruik? Geef hieronderde privé gegevens in, achterhaal de goedkoopste aanbieder, en regel jouw overstap eenvoudig online. Overtuigd? Lees de 5 handige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
Stroom en elektriciteit is altijd hetzelfde. Bij welke organisatie je ook energie afneemt, er is altijd voldoende stroom aanwezig, en in de winter is het lekker warm in huis. Daartegenover, aanbieders zijn niet allemaal hetzelfde. Is er sprake van stroom en gas storingen, dan is het wenselijk dat er meteen transparantie is. Oftewel: houd ook rekening met kwaliteit service. Alles bij elkaar genomen wenst elke consument een betaalbare en betrouwbare leverancier. En dit is heel snel te regelen. Met behulp van de energiehunter bekijk je vlug de goedkoopste energieleverancier van Vorst, die aansluit op jouw wensen. Zoeken op unieke aspecten? Dit is zelfstandig in te regelen. Door middel van selecties in de energievergelijker check jij probleemloos een overeenkomst dat past bij het door jou geschetste plaatje.
Populaire energiebedrijven in Vorst

 • Engie: Met handige energiesimulator
 • OCTA+: Een passend contract voor elk huishouden
 • Lampiris: Jouw trouw wordt beloond
 • MEGA: Online facturen bekijken
 • Essent: Met handige energiesimulator
 • Eneco: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • Luminus: Eigen termijnbedrag kiezen
 • Elegant: Duidelijke website
 • Watz: Uitstekende klantenservice
 • Wase Wind: Kennis van zaken over (duurzame) energie
 • Comfort Energy: Prettige klantendienst
 • Poweo: Verstand van zaken!

Wat kost energie in mijn woonwijk? (Prijzen maart 2024)

De voorwaarden van gas & stroom leveranciers en de energietarieven kunnen verschillen per locatie. Dat zit’m in het feit dat er nogal wat beheerders van het net verbonden zijn. Iedere gas en stroom beheerder past eigen voorwaarden toe en eigen prijsstellingen voor logistiek en onderhoud van gas en elektra. De huidige elektriciteit netbeheerder in Vorst is Sibelga. De prijzen die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn niet overal hetzelfde. Je kunt deze tarieven bekijken op de energierekening. In de gemeente Vorst wordt de aardgasvervoersinfrastructuur beheerd door Sibelga. In het geval van een storing lossen zij dit normaal gesproken op.

Feiten en cijfers Vorst

 • Provincie: Brussel
 • Gemeente: Vorst
 • Populair merk: Chappee
 • Aandeel groen: 0,196%
 • Postcodegebied: 1190
 • Gem. mazout: 1660 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Sibelga
 • Gasregio: Sibelga
 • Gastarief M3: €0,404
 • Stroomtarief kwh: €0,290
 • Gem. gasverbruik: 1480 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3360 kWh
energie-vergelijken-vorst

Snel overstappen van energie doe je zo

Benodigde tijd: 5 minuten

Gemakkelijk veranderen van energie in enkele minuten.

 1. Specificeer jouw situatie

  Natuurlijk je woning en gezinssituatie. Bijvoorbeeld omvang van het huishouden, en jouw woonplaats (postcode + huisnummer).

 2. Voer energieverbruik in

  Voer het geschatte verbruik in. In Vorst gebruikt een gemiddeld huishouden zo’n 1480 m3 en 3360 kWh. Verbruik je geen gas? Kies dan voor ‘alleen stroom’. Heb je zonnepanelen? Vul het aantal kWh in dat je realiseert. De data die je invult dragen bij aan de energiekosten.

 3. Selecteer type energie en abonnementsduur.

  Zo worden zaken aangeboden als; groene stroom (BE), groene stroom (EU) of grijze stroom. Hoef jij geen groene stroom? Laat deze optie achterwege. Inzake looptijd kun je een optie nemen voor vaste tarieven voor bijv. 1 jarig tot 5 jarig of modelcontracten. Normaal is het gunstiger om elke 12 maanden een nieuw energiecontract te kiezen.  

 4. Vergelijk leveranciers

  Wat daarna komt is een opsomming met alle beschikbare maatschappijen en contracten. Bij elk pakket zie je data zoals soort energie, contractsduur, kosten per maand en jaar van gas en elektra in Vorst, en de welkomstbonus. Selecteer de aanbieder die in lijn is met jouw voorwaarden.

 5. Stap online over

  Een goede kortingsactie gespot? Bekijk alle info door op de groene knop te klikken. Jij wordt vlug doorgestuurd naar de relevante pagina op de website van het energiebedrijf. Zoals www.luminus.be en www.trevion.be. De betreffende maatschappij zorg dat de overstap wordt geregeld. Altijd een aansluiting voor gas en stroom in Vorst


5 tips om minder energie te gebruiken

Veranderen van energieleverancier in maart 2024 kan tot wel €270 besparen. Echter, zijn er andere tips voor een lagere energierekening? Op deze pagina tref jij 5 bruikbare tips & tricks die je meteen kunt toepassen in jouw woning.

 • Praktische tip 1: kijk waar jouw woning extra isolatie kan gebruiken
 • Bezuinigtip 2: wok of stoom eens wat vaker i.p.v. koken
 • Bespaaradvies 3: zet je elektrische kookplaat uit voordat het eten helemaal klaar is.
 • Tip 4: zoveel mogelijk apparaten uit het stopcontact halen als je op vakantie gaat.
 • Advies 5: stap regelmatig over van energieleverancier

Onduidelijkheden over gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om over te stappen?

Wat veel mensen zich afvragen is: wat is het moment om over te stappen? De energiehunters geven als tip: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in Vorst. In dat geval bespaar je het meeste geld. Alleen, kies een geschikt moment. Is je contracttermijn al gepasseerd? 6 weken voor het einde van het contract is het al mogelijk te switchen. Heb je nog vaste tarieven voor een bepaalde periode? Dan is het verstandig nog kort af te wachten. Al eerder switchen van leverancier kan wel, alleen krijg je dan wel een boete voor je kiezen. Onbepaalde tijd energiecontract? In dat scenario kan iedereen overstappen van aanbieder, en je zult ook geen boete ontvangen. Niet eerder van leverancier gewisseld? Waarschijnlijk heb je te maken met een contract voor onbepaalde tijd. Begin met vergelijken en stap over naar de goedkoopste.  

Vaste energieprijzen of overeenkomst met flex-tarieven?

In het geval je een nieuw energiecontract afsluit zijn er grofweg 2 mogelijkheden: vaste en variabele tarieven. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast voor een bepaalde periode. Dit geeft heel veel duidelijkheid, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht zodra stroom- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven is de energieprijs flexibel bij modelovereenkomsten. Doorgaans worden deze prijs-updates gedaan in januari en in juli. Bij de variabele variant is dus ook erg interessant wanneer de kosten van gas en stroom dalen.

Ben ik goedkoper uit met een 1-jarig of meerjarig contract?

Het kan handig zijn: het meerjarig energiecontract in maart 2024 waarbij je precies weet wat het energietarief is. En vaak is er sprake van een nieuwe klanten korting (cashback). Toch moet je de rekensom goed maken. Voor de energie industrie geldt in de basis: contracten met een lange looptijd zijn duurder dan jaarlijkse kortlopende energiecontracten voor Vorst. Bij een contract met een langere looptijd profiteer je van een iets lager stroom- en gastarief. Desondanks, bij een abonnement van 1 jaar krijg je jaarlijks deze persoonlijke welkomstbonus. Dit is voor vrijwel elke situatie het goedkoopst!

Wordt ik geacht zelf mijn contract op te zeggen?

Nee, gewoonlijk verwerkt je aanstaande energiemaatschappij de opzegging van de actuele contracten aan de hand van de overstapservice. Overstappen is dus helemaal niet zo ingewikkeld. Vergelijk alle aanbieders en ga voor de goedkoopste of meest populaire partij. Denk aan Eneco, Essent of Comfort Energy. Ook bepaal je wanneer het contract in moet gaan. Jullie gekozen organisatie levert vanaf deze dag gas en stroom bij jou thuis. Aardgas & stroomtoevoer worden nooit gepauzeerd.

Wat is de reden dan jullie voordeliger zijn dan via de site van de maatschappij?

Door gebruik te maken van energiehunter.be ontdek je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Zodra je energieprijzen checkt via bijvoorbeeld www.eneco.be, dan ontdek je dat dit vaak fors duurder is. Wat is daarvan de reden? Kinderspel: energieleveranciers willen nieuwe aansluitingen scoren. Door gebruik te maken van lagere tarieven en intense welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. En op die manier krijgen zij weer meer nieuwe klanten.

Energiebedrijven Vorst vergelijken

Vergelijk energiemaatschappijen in Vorst en zoek het juiste contract voor jouw situatie

Duurzame energie in Vorst

Bijna alle energie aanbieders leveren onderhand groene stroom in Vorst. Toch is er veel variatie te vinden. De manier waarop groene stroom tot stand komt is zeer divers. Niet alle groene energie heeft daadwerkelijk een duurzaam karakter. Verrassend veel duurzame elektriciteit uit landen buiten België wordt oneerlijk aangemerkt als duurzaam. Er vanuit kunnen gaan dat leveranciers een groen beleid hanteren? Selecteer in dit geval de selectie “Groene stroom uit België”. In de volgende stap kan jij onvervalste groene energieleveranciers in Vorst vergelijken, met een aantrekkelijk prijskaartje.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzame regio
In en rondom de gemeente Vorst onderscheiden we steeds meer initiatievenmet een focus op duurzame energie. Zaken zoals windmolens of een buurtproject met zonnecollectoren in postcoderoos 1190. In deze regio kan je vaak extra voordelig bijdragen aan duurzaamheidsinitiatieven in de gemeente. De overheid wil ook ons verplichten om minder energie in huis te gebruiken. In zo’n 25 jaar moet Brussel hun woningen gasloos kunnen verwarmen. De stappen die jij zelf kunt nemen:

 • De woning op cruciale punten isoleren
 • Integreren van zonnepanelen
 • Alternatief verwarmen d.m.v. een warmtepomp
 • Huis met zonneboiler
 • Je huis gasvrij maken met een biomassaketel
 • En het ligt voor de hand: minder energie verbruiken! Check ook onze tips om minder gas en stroom te gebruiken of bezoek mijnenergie.be, vreg.be, energie-vergelijker.be, pricewise.be of tariefchecker.be, energieleveranciers.be, callmepower.be, test-aankoop.be. Bekijk info van Luminus contract.