Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Jette

Zonder problemen energie vergelijken in Jette? Middels de energievergelijker vind je probleemloos alle bekende energiebedrijven. Voorbeelden zijn Engie & Antargaz. Omschrijf jouw situatie, vul het geschatte aantal M3 en kwh in, en vind uit welke energieleverancier in Jette de laagste prijs biedt. Ook vind je via onze vergelijker bruikbare informatie over onderwerpen als verschillende aanbieders en variabele of vaste tarieven. Ook vind je hier nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Jette
Netbeheerder Elektra:Sibelga
Netbeheerder AardgasSibelga
Gemiddelde gastarief (m3) maart 2024€0,398
Gemiddelde stroomtarief (kWh) maart 2024€0,291
Gemiddeld verbruik: 1450 m3 en 3495 kwh
Populaire aanbiederMEGA

Supersnel vergelijken

 • Alle bekende energiebedrijveneenvoudig vergelijken
 • Jouw gegevens zijn veilig
 • Bespaar tot wel € 485,00.

Moeiteloos overstappen

 • In een paar minuten afgesloten
 • Recht op 14 dagen bedenktijd
 • De overstap regelt de nieuwe leverancier

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn populaire energieleveranciers in Jette?

We zien meer en meer energieleveranciers in Jette. Van Eneco tot en met Ecopower, er is gewoon veel te kiezen. Hedendaags kan je kiezen uit om en nabij 25 maatschappijen. Deze bedrijven zijn allemaal aangesloten op het netwerk van Sibelga. Het is niet mogelijk om alle aanbieders zelf te vergelijken. Hiervoor bieden wij de energiesimulator. Uitzoeken welke energiebedrijven je kunt kiezen? Bekijken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Jette voor jou is? Vul gemakkelijk jouw eigen gegevens in, vergelijk actuele tarieven, en regel jouw overstap eenvoudig online. Zie ook onze 5 hulpvolle bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie
De kwaliteit van gas of elektriciteit is overal hetzelfde. Waar je ook klant bent, er is altijd stroom, en in de winter is het lekker warm in huis. Daartegenover, gas en stroom maatschappijen kun je toch goed van elkaar onderscheiden. Tijdens een stroomstoring, dan ga je er vanuit dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Het punt is: vergelijk op meer dan alleen prijs. Ten slotte zoekt elke Belg een energieleverancier die niet te duur is! En dat is meer dan logisch. Door middel van de vergelijkingstool vind je gemakkelijk de goedkoopste energieleverancier van Jette, die matcht met jouw verbruik. Zoeken op unieke aspecten? Dat kun je zelf bepalen. Door gebruik te maken van de keuzevakjes in de energievergelijker ontdek jij zonder problemen een contract dat rijmt met jouw wensen.
Populaire energiebedrijven in Jette

 • Engie: Zelf verbruik in de gaten houden
 • OCTA+: Duidelijk en eerlijke aanbieder
 • Lampiris: Ook voor isolatie en zonnepanelen
 • MEGA: Alles beheren via de klantzone
 • Essent: Altijd bereikbaar
 • Eneco: Altijd scherpe acties
 • Luminus: Inzicht in energiegebruik
 • Elegant: Duidelijke website
 • Watz: Handige website
 • Wase Wind: Een open en eerlijke coöperatieve
 • Comfort Energy: Voor de klein- en grootverbruiker
 • Poweo: Uitstekend bereikbare klantenservice

Wat zijn de gemiddelde energiekosten in onze straat? (Prijzen maart 2024)

Het aanbod van gas & stroom leveranciers en de energiekosten wijken vaak af per plaats. Dit komt doordat er verschillende beheerders diensten leveren. Iedere afzonderlijke beheerder hanteert weer andere tarieven voor de transport van elektra en gas. De actuele netbeheerder op het gebied van elektra in Jette is Sibelga. De prijzen voor zo’n netbeheerder zijn per regio weer anders. Op de energierekening kan je dit teruglezen. In de gemeente Jette wordt transport van het aardgas beheerd door Sibelga. Als er sprake is van een storing wordt dit door hen verholpen.

Kerngegevens Jette

 • Provincie: Brussel
 • Gemeente: Jette
 • Populair merk: Agpo
 • Aandeel groen: 0,19%
 • Postcode: 1090
 • Aantal mazout liters: 1600 liter

Info over energieprijzen

 • Netbeheerder: Sibelga
 • Gasregio: Sibelga
 • Gastarief M3: €0,398
 • Stroomtarief kwh: €0,291
 • Gem. gasverbruik: 1450 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3495 kWh
energie-vergelijken-jette

Snel overstappen van energie doe je zo

Benodigde tijd: 5 minuten

Moeiteloos veranderen van energie snel afhandelen.

 1. Specificeer jouw situatie

  Stap 1 is het invoeren van je huis en woningdetails. Bijvoorbeeld omvang van het huishouden, en jouw woonplaats (postcode + huisnummer).

 2. Energieverbruik schatten

  Vul in wat jij verwacht te gebruiken. In Jette bedraagt het gemiddelde gebruik ong. 1450 m3 en nog eens 3495 kWh. Consumeer jij helemaal geen gas? Je dient dan ‘alleen stroom’ aan te vinken. Beschik jij over zonnepanelen? Vul het totale kWh in dat je genereert. De data die je invult hebben effect op het gas- en stroom tarief.

 3. Kies type energie en abonnementsduur.

  Daarbij kun je denken aan grijze stroom maar ook groene stroom uit BE of de EU. Hoef jij geen groene stroom? Kies dan ‘geen voorkeur’. Aangaande prijszekerheid heb je de keuze uit o.a. 1, 3, of 5 jaar, en modelcontracten. Door de bank genomen is het een goed idee om jaarlijks een actueel energie-abonnement af te sluiten.  

 4. Aanbieders vergelijken

  Wat volgt is een overzicht met alle interessante aanbieders + contracten. Bij alle abonnementen vind jij gegevens aangaande soort stroom/gas, duur van het contract, de hoogte van de tarieven van gas en elektra in Jette, en de overstapbonus. Selecteer de maatschappij die rijmt met jouw wensen.

 5. Ga overstappen via internet

  Een actuele kortingsactie tegengekomen? Bekijk alle info door op de groene knop te klikken. We versturen jouw aanvraag direct door naar de pagina van de onderneming. Bijvoorbeeld www.luminus.be en ook www.poweo.be. Jouw aanstaande maatschappij regelt alles voor jou. Geen dag zonder gas of stroom in Jette


5 tips om te besparen op energie

Veranderen van energieleverancier in maart 2024 kan in sommige gevallen wel €380 bonus betekenen. Toch, wil jij nog meer adviezen om te bezuinigen op mijn gas- en elektraverbruik? Via de energiehunter vind je 5 bruikbare tips & tricks waar ook jij iets mee kunt doen.

 • Praktische tip 1: kijk waar jouw woning extra isolatie kan gebruiken
 • Bezuinigadvies 2: doe je wasmachine zo vol mogelijk.
 • Tip 3: was aan de lijn i.p.v. in de droger
 • Praktische tip 4: een hr-ketel gebruiken.
 • Bezuinigadvies 5: zet de verwarming een graadje lager

Extra hulp bij gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om over te stappen van leverancier?

We ontvangen vaak de vraag: wanneer kan ik het beste overstappen? Onze klantenservice specialisten adviseren: maak een sport van het overstappen in Jette. Dan kun je profiteren van lage prijzen. Alleen, dit is niet op elk moment mogelijk. Is je contracttermijn al gepasseerd? 1 maand voor de prijsafspraak eindigt is het reeds mogelijk een nieuw contract af te sluiten. Is je contract nog niet afgelopen? Dan is het verstandig nog kort af te wachten. Het is een optie om vervroegd over te stappen, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Contract voor onbepaalde duur? Je mag te allen tijde overstappen, zonder dat je een opzegvergoeding betaalt. Niet eerder overgestapt? In dat geval heb je een contract met onbepaalde looptijd. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Een contract voor meerdere jaren of een flexibel modelcontract?

In het geval je een nieuw energiecontract afsluit moet je een belangrijke keuze maken: wisselende of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven zet je het tarief vast voor een bepaalde tijd. Je weet precies waar je aan toe bent, en je wordt niet extra belast mochten de gas- en stroomtarieven plots stijgen. Bij variabele energietarieven is de energieprijs flexibel tijdens halfjaarlijkse indexaties. Meestal worden de nieuwe tarieven gecommuniceerd op 1-1 en op 1-7 van het jaar. Bij dit type contract kan positief uitvallen wanneer gas en elektra prijsgunstiger worden.

Moet ik een 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Op het eerste gezicht leuk: dit meerjarig energiecontract in maart 2024 waarbij je exact weet wat je gaat betalen. En vaak wordt je ook tegemoet gekomen met een introductiekorting (cashback). Er zit wel een addertje onder het gras. Voor energiecontracten geldt in de basis: meerjarige contracten kunnen qua prijs niet concurreren met meerdere kortlopende energiecontracten voor Jette. In het geval van een lang contract betaal je per kWh en M3 iets minder. Toch, bij zo’n overeenkomst van 12 maanden ontvang je elk jaar een zeer interessante welkomstbonus. En je zult zien dat dit veel goedkoper is.

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, doorgaans faciliteert je gekozen gas en stroom leverancier dat jouw huidige contract wordt opgezegd via de overstapservice. Overstappen kan iedereen zelf doen. Vergelijk de tarieven in jouw regio en ga voor de beste of voordeligste partij. Bijv. Eneco, Essent + ZENO. Daarna bespreek je wanneer het contract in moet gaan. Jullie nieuwe gas en stroom maatschappij zal op deze dag de oude aanbieder aflossen. Levering is altijd gegarandeerd, nooit zonder elektra of aardgas.

Wat is de reden dan jullie voordeliger zijn dan bij de aanbieder zelf?

Dankzij onze vergelijker vind je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Wanneer je zelf surft naar bijvoorbeeld www.ebem.be, dan zul je er vrij vlug achter komen dat de energie hier fors duurder is. Hoe is dit mogelijk? Gemakkelijk uit te leggen: energiemaatschappijen zijn op zoek naar nieuwe klanten. Via voordelige tarieven en fikse welkomstkortingen staan ze hoger in de vergelijker (op prijs gesorteerd). Door deze strategie krijgen zij weer meer nieuwe klanten.

Energiebedrijven Jette vergelijken

Vergelijk beschikbare energiemaatschappijen in Jette en ontdek de beste deal die past bij jouw wensen

Duurzame energie in Jette

Het merendeel van de aanbieders bieden onderwijl groene stroom in Jette. Binnen dit domein is onderling veel verschil te vinden. Hoe ze de groene stroom inkopen varieert per leverancier. Niet alle “groene stroom” heeft daadwerkelijk een duurzaam karakter. Verrassend veel duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt onrechtmatig gelabeld als “groen”. Er helemaal zeker van zijn dat leveranciers 100% transparant zijn? Kies dan zeker weten “100% groene stroom uit BE”. Daarna kan je geschikte groene energieleveranciers in Jette vergelijken, met de scherpste prijsaanbiedingen.

Maak jouw regio groener
In de omgeving van de gemeente Jette zien we steeds meer initiatievenmet een focus op duurzame energie. Bijvoorbeeld windmolens of een buurtproject met zonnecollectoren in postcoderoos 1090. In de regio kan je soms tegen een aantrekkelijke prijs deelnemen met duurzaamheidsinitiatieven in de gemeente. Ook wil de gemeente dat wij minder energie in huis te gebruiken. In 2050 moet Brussel de huizen van het gas af (energieneutraal) hebben. Jij kunt op allerlei manieren bijdragen, denk aan:

 • Isolatie van de woning en dubbel glas
 • Plaatsen van Zonnepanelen
 • Het huis verwarmen met een warmtepomp
 • Zonneboiler installeren
 • Een eigen biomassaketel aanschaffen
 • En het ligt voor de hand: minimaliseer je elektra- en gasverbruik. Bekijk info over Vijf praktische bespaartips of speur op sites zoals mijnenergie.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be, vreg.be en tariefchecker.be, callmepower.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be. Bezoek ook Poweo.