Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Koekelberg

Op je gemak energie vergelijken in Koekelberg? Door gebruik te maken van onze website tref je supersnel alle relevante bedrijven. Je kunt denken aan Eneco en Lampirus. Vul de postcode en het huisnummer in, begroot het stroom- en gasverbruik, en kom erachter welke energieleverancier in Koekelberg de laagste prijs hanteert. Daarbij bekijk je via de energievergelijker uitgebreide informatie over topics zoals energiebelastingen en variabele of vaste tarieven. Daarnaast vind je hier praktische tips om te besparen op de rekening.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Koekelberg
Netbeheerder Elektra:Sibelga
Netbeheerder AardgasSibelga
Gemiddelde gastarief (m3) maart 2024€0,395
Gemiddelde stroomtarief (kWh) maart 2024€0,288
Gemiddeld verbruik: 1435 m3 en 3480 kwh
Populaire aanbiederEngie

Eenvoudig vergelijken

 • Alle populaire aanbieders in een overzicht
 • Je ziet direct wat het kost
 • Besparingen mogelijk tot wel € 450,00.

Gemakkelijk overstappen

 • Je sluit het gemakkelijk zelf af
 • Binnen 14 dagen opzeggen zonder opgaaf van reden
 • Geen dag zonder gas of stroom!

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn de beste energieleveranciers in Koekelberg?

Er zijn flink wat energieleveranciers actief in de regio Koekelberg. Dit loopt van Antargaz tot aan Ecopower, de keuze is reusachtig groot. Hedendaags is het aanbod ongeveer 30 providers. Deze gebruiken allen het gas- en elektra netwerk van Sibelga. Het is vrijwel uitgesloten om alle energieleveranciers objectief te vergelijken. Voor die situatie bieden wij de energiesimulator. Weten welke energieleveranciers actief zijn? Bekijken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Koekelberg is voor jouw situatie? Voer vlug de privé gegevens in, kies voor de laagste prijs, en stap meteen over. Check daarnaast de 5 handige bespaartips.

Overstappen naar de goedkoopste energieleverancier
De kwaliteit van gas of elektriciteit is overal hetzelfde. Bij welke organisatie je ook energie afneemt, je je hebt altijd licht, en je hebt aan aangenaam warm huis. Evenwel, organisaties verschillen wel degelijk van elkaar. Bij een stroom- of gasstoring, dan is het gewenst dat dit zo snel mogelijk wordt geregeld. Oftewel: vergelijk op meer dan alleen prijs. Onderaan de streep geeft iedereen prioriteit aan een goedkoop energiecontract. En dit is heel snel te regelen. Via onze tarievencheck check je eenvoudig de goedkoopste energieleverancier van Koekelberg, altijd op basis van jouw verbruik. Wil jij bepaalde onderdelen? Ook dat bieden wij. Door middel van de keuzevakjes in de energievergelijker zoek jij moeiteloos een energie-abonnement dat klopt met jouw verbruik en wensen.
Populaire energiebedrijven in Koekelberg

 • Engie: Goed bereikbare klantendienst
 • OCTA+: Biedt hulp bij duurzame oplossingen
 • Lampiris: Gemakkelijk prijs berekenen
 • MEGA: Voor de klein- en grootverbruiker
 • Essent: Prettige klantendienst
 • Eneco: Goede klantenservice
 • Luminus: Met handige energiesimulator
 • Elegant: Transparant en eerlijk
 • Watz: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen
 • Wase Wind: Verstand van zaken!
 • Comfort Energy: Gemakkelijke verhuisservice
 • Poweo: Eenvoudig verbruik inzien

Wat zijn de energiekosten in mijn woonwijk? (Prijzen maart 2024)

De pakketten van organisaties en de prijzen zijn anders per regio. De achterliggende reden is dat er verschillende netbeheerders werkzaam zijn. Elke netbeheerder hanteert zijn eigen tarieven voor logistiek. De actuele netbeheerder (elektra) in Koekelberg heet Sibelga. De kosten die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder wisselen per postcodegebied. Je kunt deze tarieven bekijken op de energierekening. In de gemeente Koekelberg is de huidige netbeheerder van het aardgas Sibelga. Bij een storing zullen zij dit afhandelen.

Kerngegevens Koekelberg

 • Provincie: Brussel
 • Gemeente: Koekelberg
 • Populair merk: Vaillant
 • Aandeel duurzaam: 0,187%
 • Postcodegebied: 1081
 • Verbruik Mazout: 1570 liter

Info over energieprijzen

 • Netbeheerder: Sibelga
 • Gasregio: Sibelga
 • Gastarief M3: €0,395
 • Stroomtarief kwh: €0,288
 • Gem. gasverbruik: 1435 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3480 kWh
energie-vergelijken-koekelberg

Binnen 5 minuten overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Probleemloos veranderen van energie in enkele minuten.

 1. Schets jouw situatie

  Natuurlijk je contactgegevens. Bijvoorbeeld samenstelling huishouden, maar ook jouw postcode en huisnummer.

 2. Energieverbruik schatten

  Vul het verwachte aantal kWh en m3 verbruik in. In de omgeving Koekelberg ligt dit gemiddeld op 1435 m3 + 3480 kWh. Gebruik jij geen gas? Kies dan voor ‘alleen stroom’. Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Selecteer het aantal kWh dat de zonnecellen renderen. Deze factoren hebben effect op de jaarlijkse energiekosten.

 3. Kies soort energie een duur van het abonnement.

  Zo worden zaken aangeboden als; grijze stroom of juist groene stroom (BE of EU). Heb jij niets met groen? Laat dit dan open. Ten aanzien van abonnementen heb je de keuze uit o.a. 12 maand, 24 maanden meerdere jaren of een variabel contract. Vaak loont het om eens per jaar een nieuw energiecontract te nemen.  

 4. Contracten vergelijken

  Wat volgt is een handig overzicht met alle mogelijke energie aanbieders. Bij alle pakketten zie je data aangaande herkomst energie, looptijd contract, kosten per maand en jaar van gas en elektra in Koekelberg, en de eventuele korting. Selecteer de organisatie die klopt met jouw zoekopdracht.

 5. Stap online over

  Een interessante actie gevonden? Lees meer info of klik op de ‘bekijk’ knop. Je bezoekt dan binnen enkele seconden de webpagina van het energiebedrijf. Onder andere www.octaplus.be + www.trevion.be. De betreffende energiemaatschappij neemt het papierwerk uit handen. Je komt nooit zonder gas en stroom in Koekelberg


Energie besparen dankzij deze 5 tips

Veranderen van energieleverancier in maart 2024 kan ruim €280 opleveren. Desalniettemin, zijn er andere tips om besparingen te realiseren op de energierekening? Onderstaand bieden wij 5 handige bespaartips waar ook jij iets mee kunt doen.

 • Bespaartip 1: neem tochtweringen
 • Bespaartip 2: zet de koelkast precies waterpas.
 • Tip 3: de vriezer niet te dicht tegen de muur aanzetten.
 • Bezuinigtip 4: zoveel mogelijk dubbel glas.
 • Bezuinigtip 5: een waterbesparende douchekop gebruiken.

Onduidelijkheden over gas en stroom vergelijken

Wanneer adviseren jullie om over te stappen naar een nieuwe leverancier?

Consumenten vragen zich vaak af: wanneer kan ik het beste overstappen? Onze overstap-medewerkers zeggen: regel jaarlijks het overstappen in Koekelberg. In dat geval ben je het voordeligst uit. Alleen, moet het huidige contract wel opzegbaar zijn. Is de looptijd van je contract voorbij? 6 weken voor het einde van jouw contract is het al mogelijk een nieuwe aanbieder te nemen. Loopt het contract voorlopig nog niet af? Wacht tot het contract afloopt. Je kunt natuurlijk altijd opzeggen wanneer je wilt, alleen krijg je dan wel een boete voor je kiezen. Contract met onbepaalde looptijd? In zo’n situatie mag men wisselen van leverancier, en je zult ook geen boete ontvangen. Niet eerder van leverancier gewisseld? Vermoedelijk heb je een contract met onbepaalde looptijd. Zet dan gelijk het overstap proces in gang.  

Vaste energieprijzen of kiezen voor variabele tarieven?

Wanneer je een nieuw energiecontract neemt kan je diverse opties kiezen: flexibele of vaststaande kosten. Bij vaste energietarieven staan gas- en stroomprijzen vast voor een bepaalde periode. Je weet precies waar je aan toe bent, en je hoeft niet bij te betalen wanneer gas- en elektra tarieven omhoog gaan. Bij variabele energietarieven kunnen de prijzen wisselen binnen de looptijd van het contract. Meestal worden de prijzen aangepast in het begin en in midden van het jaar. Binnen deze flex-overeenkomst profiteer je dus ook als de energieprijzen dalen.

Adviseren jullie een 1-jarig of meerjarig energiecontract?

Het lijkt in eerste instantie een goed idee: het meerjarig energiecontract in maart 2024 waarbij je heel exact weet wat je gaat betalen. En vaak krijg jij daarnaast ook een hoge overstapkorting (cashback). Jammer genoeg werkt het niet zo. Voor de energie industrie werkt het zo: langlopende contracten zijn vrijwel altijd duurder dan diverse kortlopende energiecontracten voor Koekelberg. Zodra je kiest voor een 3- of 5 jarig contract, dan is het tarief van elektra en gas iets lager. Evenwel, bij jaarlijkse overeenkomsten krijg jij elke 12 maanden zo’n scherpe welkomstbonus. Voor praktisch iedere consument is dit het meest voordelig!

Moet ik zelf het contract beëindigen?

Nee, gewoonlijk faciliteert de betreffende gas en stroom aanbieder dat jouw huidige contract wordt opgezegd middels de overstapservice. Overstappen is echt kinderspel. Vergelijk de prijzen en kies een nieuwe partij. Bijv. Eneco, Essent en Eni. Bij de volgende stap neem je een besluit over de aansluitdatum (moment van leveren). Je toekomstige gas en stroom organisatie levert vanaf deze dag gas en stroom bij jou thuis. Aardgas & stroomtoevoer worden nooit gepauzeerd.

Waarom is het afsluiten via jullie goedkoper dan op de website van de leverancier?

Via de energievergelijker vind je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Wanneer je zelf surft naar bijvoorbeeld www.luminus.be, dan valt al gauw op dat je daar veel duurder uit bent. Wat is de achterliggende reden? Gemakkelijk uit te leggen: energieleveranciers zijn op zoek naar nieuwe klanten. Met behulp van voordelige tarieven en fikse welkomstkortingen bereiken ze hogere posities in de vergelijkers. En op die manier kunnen ze meer consumenten bereiken met hun product.

Energiebedrijven Koekelberg vergelijken

Vergelijk beschikbare energiemaatschappijen in Koekelberg en stap over naar de beste aanbieder voor jouw verbruik

Duurzame energie in Koekelberg

Tal van leveranciers bieden ondertussen groene stroom in Koekelberg. Echter kunnen grote verschillen optreden. De wijze waarop groene stroom wordt opgewekt wisselt behoorlijk. Niet alle “groene stroom” komt 100% groen tot stand. Schrikbarend veel duurzame elektriciteit uit Europa wordt oneerlijk “groen” genoemd. Er op kunnen vertrouwen dat energieleveranciers een groene strategie voeren? Kies dan een filter voor “Groen gas/elektra uit België”. Je kan dan echte groene energieleveranciers in Koekelberg vergelijken, tegen de laagste prijs.

Maak jouw regio groener
In het leefgebied van de gemeente Koekelberg zien we steeds meer stappen met een focus op duurzame energie. Bijvoorbeeld windmolens of een buurtproject met zonnecollectoren in postcoderoos 1081. In deze omgeving kan je soms met financiële bonussen meedraaien in duurzaamheidsinitiatieven in de gemeente. Ook wil de gemeente dat wij het eigen energieverbruik gaan beperken. Op termijn moet Brussel de huizen van het gas af (energieneutraal) hebben. Jij kunt op allerlei manieren bijdragen, denk aan:

 • Isolatie van de woning en dubbel glas
 • Eigen stroom met zonnepanelen
 • Een eigen warmtepomp aanschaffen
 • Zonneboiler in de woning
 • Een biomassaketel laten plaatsen als alternatief van de CV
 • En de gouden stelregel: minimaliseer je elektra- en gasverbruik. Zie ook de Vijf praktische bespaartips of bekijk sites als mijnenergie.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be, pricewise.be of tariefchecker.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be, callmepower.be. Bekijk ook Lampirus.