Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Elsene

Snel en overzichtelijk energie vergelijken in Elsene? Via onze vergelijker doorzoek je gemakkelijk alle verkrijgbare leveranciers. Je kunt denken aan OCTA+ & Lampirus. Vul de postcode en het huisnummer in, schat in wat je ongeveer verbruikt, en zie direct welke energieleverancier in Elsene de beste deal heeft! Daarbij tref je via onze vergelijker uitgebreide info over topics zoals energieproblemen en zakelijke energie. Voorts bieden wij een aantal tips om stroom en gas te besparen.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Elsene
Netbeheerder Elektra:Sibelga
Netbeheerder AardgasSibelga
Gemiddelde gastarief (m3) februari 2024€0,391
Gemiddelde stroomtarief (kWh) februari 2024€0,291
Gemiddeld verbruik: 1415 m3 en 3460 kwh
Populaire aanbiederMEGA

Gemakkelijk vergelijken

 • Alle bekende aanbieders onder elkaar
 • Jouw gegevens worden niet opgeslagen
 • Gemiddelde besparing van € 250,00.

Zonder problemen overstappen

 • Overstappen binnen 5 minuten
 • 2 weken wettelijke bedenktijd
 • De overstap regelt de nieuwe leverancier

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleveranciers zijn er in Elsene?

Wij zien erg veel energieleveranciers voorhanden in Elsene. Van Poweo tot OCTA+, de keuze is reusachtig groot. Vandaag heb je de keuze uit zo’n 30 aanbieders. Deze maatschappijen werken allemaal op basis van het net van Sibelga. Het is niet mogelijk om alle energieleveranciers objectief te vergelijken. Hiervoor biedt onze energiesimulator de oplossing. Uitzoeken welke gas & stroom bedrijven tot de mogelijkheden behoren? Bekijken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Elsene is voor jouw verbruik? Voer eenvoudig de gevraagde gegevens in, sorteer de resultaten op prijs, en stap direct moeiteloos over. Meer weten? Check onze 5 praktische bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie
Stroom is stroom en gas is gas. Ongeacht bij wie je klant bent, je hebt 24/7 beschikking over stroom, en in de winter is het lekker warm in huis. Desalniettemin, gas & stroom leveranciers kennen toch grote onderlinge verschillen. Tijdens een storing, dan willen jullie natuurlijk dat dit zo snel mogelijk wordt geregeld. Wat dus belangrijk is: bekijk ook de klantvriendelijkheid. Uiteindelijk zoekt iedereen een goedkope energieleverancier. En dat snappen wij best! D.m.v onze handige vergelijker vergelijk je gelijk de goedkoopste energieleverancier van Elsene, die aansluit bij jouw verbruik. Wil jij bepaalde onderdelen? Dat kun je zelf bepalen. Met behulp van selecties in de tarievenvergelijker vind je simpel en snel een energiecontract dat klopt met jouw energieconsumptie.
Populaire energiebedrijven in Elsene

 • Engie: Handige website
 • OCTA+: Goede klantenservice
 • Lampiris: Gemakkelijk prijs berekenen
 • MEGA: Uitstekende klantenservice
 • Essent: Slimme Tado thermostaat
 • Eneco: Online grip op je kosten
 • Luminus: Exclusieve kortingen
 • Elegant: Alles beheren via de klantzone
 • Watz: Denkt met jou mee over besparen
 • Wase Wind: Overzichtelijke contracten
 • Comfort Energy: Online inzicht in verbruik
 • Poweo: Klantendienst die voor jou klaar staat

Wat betaal ik voor energie in onze straat? (Prijzen februari 2024)

De voorwaarden van gas & stroom leveranciers en de energietarieven zijn anders per regio. De achterliggende reden is dat er diverse netbeheerders diensten leveren. Iedere afzonderlijke beheerder past eigen voorwaarden toe en weer andere tarieven voor logistiek. De netbeheerder van het stroom in Elsene betreft Sibelga. De prijzen voor zo’n netbeheerder zijn per gebied weer anders bepaald. Je kunt deze tarieven bekijken op de energierekening. In de gemeente Elsene is de netbeheerder van het gas Sibelga. Mocht er een stroing zijn, dan zullen zij dit afhandelen.

Informatie over Elsene

 • Provincie: Brussel
 • Gemeente: Elsene
 • Populaire CV: De Dietrich
 • Groene stroom: 0,183%
 • Centrale postcode: 1050
 • Gem. mazout: 1530 liter

Samenstelling van de energieprijzen

 • Netbeheerder: Sibelga
 • Gasregio: Sibelga
 • Gastarief M3: €0,391
 • Stroomtarief kwh: €0,291
 • Gem. gasverbruik: 1415 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3460 kWh
energie-vergelijken-elsene

Overstappen van energie, hoe werkt dat?

Benodigde tijd: 5 minuten

Gemakkelijk veranderen van energie snel afhandelen.

 1. Voer persoonsgegevens in

  Je begint altijd met de basisinfo. Dit gaat over de grootte van het huishouden, en postcode + huisnummer.

 2. Type meter + verbruik invullen

  Vul het verwachte aantal kWh en m3 verbruik in. In en rondom Elsene is dit gemiddeld zo’n 1415 m3 en nog eens 3460 kWh. Heb jij een gasloze woning? Dan kun je een ‘alleen stroom’ contract kiezen. Zonnepanelen op je dak? Vul het totale kWh in dat je genereert. Dit alles dragen bij aan de energiekosten.

 3. Kies type energie en abonnementsduur.

  Je kunt kiezen uit groene stroom uit BE, groene stroom uit EU of grijze stroom. Maakt dit niet uit? Sla dit dan over. Met betrekking tot abonnementen kan je kiezen voor 1 jaar, 3 jaar, 5 jaar of een modelcontract. Doorgaans kan het uit om eens per jaar weer een 1-jarig contract te kiezen.  

 4. Aanbieders vergelijken

  Je ziet nu een lijst met alle beschikbare aanbieders + contracten. Van alle pakketten bekijk je voorwaarden aangaande soort energie, contracttermijn, de maximale jaarlijkse kosten van gas en elektra in Elsene, en nieuwe klanten korting. Selecteer de aanbieder die matcht met jouw voorwaarden.

 5. Zonder hulp overstappen

  Een actuele prijsaanbieding tegengekomen? Klik op de ‘bekijk’ knop. De internetpagina wordt dan gerefreshed naar de webpagina van de onderneming. Zoals www.engie.be en ook www.zeno.be. De betreffende maatschappij neemt het administratieve deel voor zich. Altijd zekerheid van gas en stroom in Elsene


5 tips om minder gas en stroom te verbruiken

Veranderen van energieleverancier in februari 2024 kan ruim €300 opleveren. Desondanks, is er nog meer mogelijk voor een lagere energierekening? Hierna bieden wij 5 handige tips waar je meteen mee aan de slag kan.

 • Tip 1: niet alle radiatoren open zetten
 • Praktische tip 2: zet de koelkast op een koele plaats
 • Bespaaradvies 3: een waterkoker gebruiken om warm water te koken.
 • Praktische tip 4: de verwarmingsbuizen isoleren.
 • Bespaaradvies 5: een teil gebruiken voor de afwas.

FAQ gas en stroom vergelijken

Wanneer is nu het beste moment om over te stappen?

Een vaak gestelde vraag is: wat is een geschikt moment om over te stappen? Onze energie-experts zeggen: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in Elsene. Daarna is de besparing het grootst. Let op, let wel even op wanneer je dit doet. Loopt jouw contract bijna af? 6 tot 8 weken voor het einde van jouw contract is het reeds mogelijk een nieuw contract af te sluiten. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? Dan moet je wellicht nog even wachten. Je kunt eerder overstappen, alleen krijg je dan wel een boete voor je kiezen. Ben je contractvrij? Je kunt altijd, wisselen van aanbieder, en je zult ook geen boete ontvangen. Ben je nog nooit geswitcht? In dat geval zit je mogelijk niet meer vast aan je huidige contract. Zet dan gelijk het overstap proces in gang.  

Een meerjarige contract of kiezen voor variabele tarieven?

Wanneer je een nieuw energiecontract neemt heb je meerdere keuzes: variabele of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven leg je de prijzen van stroom en gas vast voor een periode. Dit verschaft iedereen zekerheid, en je hoeft niet bij te betalen wanneer gas- en elektra tarieven omhoog gaan. Bij variabele energietarieven kunnen de prijzen wisselen bij de modelovereenkomst. Dikwijls vinden deze wijzigingen plaats op 1 januari en op 1 juli. Bij het variabele alternatief kan dus uit op het moment dat elektriciteit en gas goedkoper worden.

Een kortlopend of langlopend contract afsluiten?

Het lijkt in eerste instantie een goed idee: het meerjarig energiecontract in februari 2024 waarbij je precies weet wat het tarief voor gas en stroom is. En mogelijk ontvang je ook wel een nieuwe klanten korting (cashback). Jammer genoeg werkt het niet zo. Voor de energie industrie geldt in de basis: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar zijn duurder dan jaarlijkse kortlopende energiecontracten voor Elsene. Zodra je kiest voor een 3- of 5 jarig contract, dan profiteer je van een iets lager stroom- en gastarief. Desalniettemin, bij een jaarcontract ontvang jij ieder jaar een hoge welkomstbonus. Onder aan de streep is dat ’t voordeligst!

Ben ik verantwoordelijk voor het contract opzeggen?

Nee, meestal regelt de gekozen gas en stroom leverancier het opzeggen van het huidige contract aan de hand van de overstapservice. Overstappen is dus helemaal niet zo ingewikkeld. Vergelijk alle actuele prijzen en ga voor de voordeligste leverancier. Bijvoorbeeld Eneco, Lampiris of natuurlijk Watz. Bij de volgende stap beslis je over het moment waarop het contract ingaat. Jouw betreffende gas en stroom maatschappij zal op deze dag de oude aanbieder aflossen. Jij zal geen moment zonder energie (stroom of aardgas).

Wat is de reden dan jullie voordeliger zijn dan op de website van de leverancier?

Dankzij www.energiehunter.be ontdek je altijd de meest interessante aanbiedingen. Zodra je een website opent zoals www.elegant.be, dan zul je er vrij vlug achter komen dat de prijzen daar hoger zijn. Wat is daarvan de reden? Super simpel: energieleveranciers speuren constant naar nieuwe consumenten. Middels goedkope tarieven en scherpe welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. Zo zullen meer Belgen overwegen over te stappen.

Energiebedrijven Elsene vergelijken

Vergelijk energiemaatschappijen in Elsene en vind de goedkoopste stroom- en gas aanbieder voor jullie woning

Duurzame energie in Elsene

Een groot deel van de energie aanbieders leveren inmiddels groene stroom in Elsene. Toch is hier veel variatie in mogelijk. Hoe groene stroom precies wordt gegenereerd wijkt nogal af. Niet alle “groene stroom” draagt terecht die naam. Het is jammer, maar veel duurzame elektriciteit uit landen buiten BE wordt onjuist aangemerkt als duurzaam. De zekerheid hebben dat leveranciers 100% transparant zijn? Gebruik dan zeker weten “Groene stroom uit België”. In de volgende stap kan jij echte groene energieleveranciers in Elsene vergelijken, die ook nog eens goedkoop zijn.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
Rondom de gemeente Elsene kennen we meerdere plannen met doelstellingen voor duurzame energie. Aspecten als windmolens of gezamenlijke zonne-energie initiatieven in de postcoderoos 1050. In de regio kan je soms vrij voordelig bijdragen aan duurzaamheidsinitiatieven in de gemeente. Ook moedigt de gemeente ons aan om thuis minder energie te verbruiken. In zo’n 25 jaar moet Brussel eveneveel energie opwekken als het gebruikt. Jij kunt op allerlei manieren bijdragen, denk aan:

 • Isolatie van de woning
 • Dak met zonnepanelen
 • Gasloos wonen met de warmtepomp
 • Huis met zonneboiler
 • Een pelletkachel of biomassaketel toepassen
 • En misschien het meest interessant: beperkt je verbruik van gas en stroom. Bekijk info over 5 handige bespaartips en lees info op mijnenergie.be, pricewise.be, aanbieders.be, vreg.be en tariefchecker.be, killmybill.be, callmepower.be, energieleveranciers.be. Bekijk details over OCTA+.