Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Maldegem

Direct energie vergelijken in Maldegem? Geholpen door energiehunter.be vind je probleemloos alle relevante energieleveranciers als bijvoorbeeld Watz & Lampirus. Schets jouw situatie, voer het verbruik in, en bekijk welke energieleverancier in Maldegem de laagste prijs biedt. Bovendien lees je via onze vergelijker handige informatie over zaken als bijvoorbeeld verschillende gasregio’s en tips om te besparen op energie. Verder komen we met tips voor een lagere nota.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Maldegem
Netbeheerder Elektra:Gaselwest Vlaanderen
Netbeheerder AardgasGaselwest Vlaanderen
Gemiddelde gastarief (m3) maart 2024€0,387
Gemiddelde stroomtarief (kWh) maart 2024€0,287
Gemiddeld verbruik: 1430 m3 en 3385 kwh
Populaire aanbiederEngie

Eenvoudig vergelijken

 • Alle landelijke bedrijven vergelijken
 • De beste energie aanbiedingen
 • Eenvoudig besparen tot wel € 370,00.

Moeiteloos overstappen

 • Afsluiten doe je eenvoudig zelf
 • Wettelijke bedenktijd van 14 dagen
 • Geen dag zonder gas of stroom!

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleveranciers zijn er in Maldegem?

Er zijn best veel energieleveranciers voorhanden in Maldegem. Van Lampirus tot een speler als OCTA+, en het aanbod lijkt elk jaar verder te groeien. Hedendaags tellen we ruim 25 maatschappijen. Deze maatschappijen gebruiken allen het net van Gaselwest Vlaanderen. Het is onuitvoerbaar om zelf energietarieven met elkaar te vergelijken. Voor dit scenario bieden wij de energiesimulator. Ontdekken welke organisaties er allemaal zijn? Nieuwsgierig wie de goedkoopste aanbieder van energie in Maldegem voor jou is? Vul moeiteloos de gevraagde gegevens in, vind de beste energie aanbieding, en regel je nieuwe abonnement binnen enkele minuten. Bekijk ook de 5 nuttige bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier?
De kwaliteit van gas of elektriciteit is overal hetzelfde. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, je je hebt altijd licht, en je kunt lekker warm douchen. Desondanks, gas & stroom bedrijven kennen toch grote onderlinge verschillen. In een situatie als een stroom- of gasstoring, dan is het wenselijk dat dit zo snel mogelijk wordt geregeld. Anders gezegd: kijk verder dan de tarieven. Alles bij elkaar genomen verlangt iedereen een betaalbaar energiecontract. En wij begrijpen dat! D.m.v de energievergelijker ontdek je gemakkelijk de goedkoopste energieleverancier van Maldegem, specifiek voor jouw situatie. Wil jij bepaalde onderdelen? Dit is natuurlijk een optie. Dankzij jouw input in de Energiehunter detecteren jullie eenvoudig een abonnement dat in lijn is met jouw situatie.
Populaire energiebedrijven in Maldegem

 • Engie: Goede klantenservice
 • OCTA+: Online inzicht in verbruik
 • Lampiris: Transparante prijzen
 • MEGA: de duurzaam goedkopere energieleverancier
 • Essent: Overzichtelijke contracten
 • Eneco: Meerdere contracten
 • Luminus: Gemakkelijke verhuisservice
 • Elegant: Gemakkelijk prijs berekenen
 • Watz: Transparant en eerlijk
 • Wase Wind: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen
 • Comfort Energy: Overzichtelijke contracten
 • Poweo: Biedt hulp bij duurzame oplossingen

Wat zijn de gemiddelde energiekosten rondom mijn woonplaats? (Prijzen maart 2024)

De producten van gas en stroom bedrijven en de energiekosten zijn weer anders per regio. De reden hiervan is dat er verschillende beheerders van het net actief zijn. Iedere beheerder van het net hanteert eigen prijsstellingen voor de transport van elektra en gas. De huidige netbeheerder van elektra in Maldegem is Gaselwest Vlaanderen. De prijzen voor zo’n netbeheerder verschillen per regio. Deze toeslag vind je op jouw energienota. In de gemeente Maldegem valt het aardgas onder verantwoordelijkheid van Gaselwest Vlaanderen. Bij een storing lossen zij dit normaal gesproken op.

Feiten over Maldegem

 • Provincie: Oost Vlaanderen
 • Gemeente: Maldegem
 • CV Merk: Agpo
 • Groene energie: 0,293%
 • Centrale postcode: 9990
 • Verbruik Mazout: 2630 liter

Samenstelling van de energieprijzen

 • Netbeheerder: Gaselwest Vlaanderen
 • Gasregio: Gaselwest Vlaanderen
 • Gastarief M3: €0,387
 • Stroomtarief kwh: €0,287
 • Gem. gasverbruik: 1430 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3385 kWh
energie-vergelijken-maldegem

Hoe moet ik overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder problemen veranderen van energie binnen 10 minuten.

 1. Beschrijf je privésituatie

  Als eerste de standaard informatie. Bijvoorbeeld aantal gezinsleden, en je adresgegevens.

 2. Schat jouw verbruik

  Hoeveel energie verbruik jij? In de buurt van Maldegem ligt dat gemiddeld op circa 1430 m3 + 3385 kWh. Verbruik je geen gas? Selecteer dan de optie ‘alleen stroom’. Liggen er zonnepanelen op je pad? Bereken het maximale kWh’s dat er jaarlijks wordt opgewekt. Deze aspecten hebben effect op de kosten van energie.

 3. Kies type energie en de looptijd.

  Denk dan onder andere aan groene stroom (BE of EU), of grijze stroom. Ben jij neutraal? Laat dit dan open. Ten aanzien van looptijd zijn er mogelijkheden voor 1, 3, of 5 jaar, en modelcontracten. Gewoonlijk is het gunstiger om elke 12 of 24 maanden een nieuwe energieleverancier af te sluiten.  

 4. Tarieven vergelijken

  Wat daarna komt is de resultaatpagina met alle verkrijgbare aanbieders + contracten. Bij ieder contract zie jij specificaties met betrekking tot type stroom/gas, contracttermijn, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in Maldegem, en bonus voor nieuwe abonnementen. Kies de aanbieder die aansluit op jouw wensenpakket.

 5. Overstappen zonder problemen

  Een interessante korting beschikbaar? Klik op de ‘bekijk’ knop. De internetpagina wordt dan gerefreshed naar de webpagina van de maatschappij. Zoals www.luminus.be en www.energypeople.be. De door jou gekozen energiemaatschappij neemt het administratieve deel voor zich. Altijd een aansluiting voor gas en stroom in Maldegem


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in maart 2024 kan tot wel €250 besparen. Toch, wil jij nog meer adviezen voor een lagere energierekening? Hieronder bekijk jij 5 handige adviezen die je vandaag nog kunt gebruiken.

 • Advies 1: een programmeerbare thermostaat
 • Advies 2: wokken of stomen is energiezuiniger dan koken
 • Bespaaradvies 3: een waterkoker gebruiken om warm water te koken.
 • Tip 4: haal de opladers uit het stopcontact als je ze niet nodig hebt.
 • Bezuinigtip 5: gooi de wastrommel altijd helemaal vol

Onduidelijkheden over gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om de overstap te regelen?

Wat veel mensen zich afvragen is: wat is nu het juiste overstapmoment? Wij van energiehunter.be zeggen: kies elke 12 maanden opnieuw en ga overstappen in Maldegem. Daarna is de besparing het grootst. Belangrijk, moet het huidige contract wel opzegbaar zijn. Is je huidige abonnement afgelopen? 6 tot 8 weken voor het einde van jouw contract kan je alvast een nieuwe leverancier kiezen. Is je contract nog niet afgelopen? Wacht tot het contract afloopt. Overstappen zou eerder kunnen, maar dit wordt vaak ‘bestraft’ met een boete. Contract met onbepaalde looptijd? In zo’n situatie mag men wisselen van aanbieder, en hoef je nooit een boete te betalen. Nooit eerder gewisseld van aanbieder? Waarschijnlijk heb je een contract met onbepaalde looptijd. Direct overstappen kunnen we dan gaan regelen.  

Kiezen voor lange termijn of meer vrijheid met modelcontracten?

Wanneer je een nieuw energiecontract neemt moet je een belangrijke keuze maken: vaste en variabele kosten. Bij vaste energietarieven zet je het tarief vast voor een bepaalde tijd. Heel eenvoudig, maakt alles concreet, en je hoeft nooit extra te betalen wanneer gas- en elektra tarieven omhoog gaan. Bij variabele energietarieven heb je te maken met flexibele prijzen tijdens halfjaarlijkse indexaties. Dikwijls wijzigen leveranciers hun variabele tarieven in de eerste en zevende maand. Bij dit type contract wordt je dus ook ‘beloond’ als elektriciteit en gas goedkoper worden.

Adviseren jullie een 1-jarig of meerjarig energiecontract?

Het lijkt in eerste instantie een goed idee: dit meerjarig energiecontract in maart 2024 waarbij je precies weet wat je de komende jaren betaalt. En daarnaast krijg je ook nog eens een nieuwe klanten korting (cashback). Daarmee maakt men vaak een rekenfout. In het energielandschap is het principe: langlopende contracten kunnen qua prijs niet concurreren met jaarlijkse kortlopende energiecontracten voor Maldegem. Gaat jouw voorkeur uit naar een langlopend contract, dan zullen de tarieven per m3 en kWh iets lager zijn. Toch, bij zo’n overeenkomst van 12 maanden ontvang je jaarlijks deze aantrekkelijke welkomstbonus. Uiteindelijk is dit goedkoper!

Moet ik zelf het contract beëindigen?

Nee, vaak regelt jouw nieuwe gas en stroom leverancier dat jouw huidige contract wordt opgezegd aan de hand van de overstapservice. Overstappen is dus helemaal niet zo ingewikkeld. Vergelijk alle actuele prijzen en neem een beschikbare partij. Bijvoorbeeld Eneco, Lampiris + Belpower. Hierna kies je de ingangsdatum van het contract. Jullie aankomende energie-organisatie zal starten met het leveren van elektra en gas op deze datum. Jullie zitten nooit zonder stroom en aardgas.

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan de energie-onderneming zelf?

Middels onze website tref je altijd de scherpste aanbiedingen. Zodra je energieprijzen checkt via bijvoorbeeld www.ecopower.be, dan valt als eerste op dat het hier lang niet zo goedkoop is. Wat is de achterliggende reden? Heel eenvoudig: energiebedrijven willen nieuwe klanten. Door gebruik te maken van goedkope prijzen en grote welkomstkortingen vertonen wij deze partijen hoger in de vergelijker. Zo zullen meer Belgen overwegen over te stappen.

Energiebedrijven Maldegem vergelijken

Vergelijk actuele energiemaatschappijen in Maldegem en stap over naar de beste aanbieder voor jouw gezin

Duurzame energie in Maldegem

Een groot deel van de energiemaatschappijen leveren op dit moment groene stroom in Maldegem. Rondom dit thema zijn er veel verschillen. De wijze waarop groene stroom wordt opgewekt is zeer divers. Niet ieder “groene energie” contract heeft daadwerkelijk een duurzaam karakter. Het merendeel van duurzame elektriciteit uit landen buiten BE wordt foutief gelabeld als “groen”. Er helemaal zeker van zijn dat organisaties daadwerkelijk groen zijn? Selecteer dan de selectie “Groen gas/elektra uit België”. In de volgende stap kan jij echte groene energieleveranciers in Maldegem vergelijken, met altijd de beste acties en aanbiedingen.

Wat jij kunt doen voor een groenere regio
Rondom de gemeente Maldegem zien we vele stappen met een focus op duurzame energie. Je kunt denken aan windmolens of collectieve zonnepanelen in het postcoderoos gebied 9990. Als inwoner van deze plaats kan je soms tegen een aantrekkelijke prijs meewerken met allerlei burgercollectieven in de gemeente. Uiteraard is het aan te raden om het eigen energieverbruik gaan beperken. In 2050 moet Oost Vlaanderen eveneveel energie opwekken als het gebruikt. Hieronder een aantal mogelijke maatregelen:

 • Isoleren (denk aan isolatie van vloer, dak en spouw)
 • Huis met zonnepanelen
 • HR-ketel inruilen voor een warmtepomp
 • Zonneboiler aanschaffen
 • Een eigen biomassaketel aanschaffen
 • En zeker onmisbaar: richt je op snelle besparing voor stroomverbruik. Zie ook de tips om minder gas en stroom te gebruiken of bekijk sites als mijnenergie.be, pricewise.be, vreg.be, aanbieders.be en tariefchecker.be, energieleveranciers.be, killmybill.be, callmepower.be. Bekijk details over Luminus vergelijken.


Alle plaatsen in deze gemeente