Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Eeklo

Gemakkelijk energie vergelijken in Eeklo? Via energiehunter.be doorzoek je overzichtelijk alle beschikbare energiebedrijven als Watz & Lampirus. Omschrijf jouw situatie, vul het geschatte aantal M3 en kwh in, en check welke energieleverancier in Eeklo de beste deal heeft! Daarbij check je via onze vergelijker waardevolle informatie over onderwerpen als de overstapservice en tips om te besparen op energie. Voorts verschaffen wij jou nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Eeklo
Netbeheerder Elektra:Imewo
Netbeheerder AardgasImewo
Gemiddelde gastarief (m3) februari 2024€0,381
Gemiddelde stroomtarief (kWh) februari 2024€0,281
Gemiddeld verbruik: 1400 m3 en 3355 kwh
Populaire aanbiederOCTA+

Eenvoudig vergelijken

 • Alle aanbieders gemakkelijk vergelijken
 • Wij slaan geen persoonsgegevens op
 • Besparing loopt op tot € 250,00.

Zonder problemen overstappen

 • Overstappen binnen 5 minuten
 • Wettelijke bedenktijd van 14 dagen
 • Overstap wordt volledig uit handen genomen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn de beste energieleveranciers in Eeklo?

Wij zien best veel energieleveranciers die hun diensten aanbieden in Eeklo. Dit loopt van Engie tot een speler als Comfort Energy, de keuze is reusachtig groot. Vandaag heb je de keuze uit zo’n 20 energieleveranciers. Deze maatschappijen gebruiken allen het netwerk van Imewo. Het is niet te doen om alle aanbieders zelf te vergelijken. Daarvoor is de energiesimulator toe te passen. Weten welke energiebedrijven je kunt kiezen? Ontdekken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Eeklo voor jou is? Vul gemakkelijk je persoonlijke gegevens in, vergelijk alle deals en aanbiedingen, en sluit het nieuwe contract binnen 5 minuten af. Zie ook onze 5 praktische bespaartips.

Vind de goedkoopste energieleverancier
Stroom is stroom en gas is gas. Bij wie je de energie ook koopt, je je hebt altijd licht, en er is warm water in het hele huis. Daartegenover, gas en stroom organisaties kennen toch grote onderlinge verschillen. Is er een stroom- of gasstoring, dan is het prioriteit dat dit adequaat wordt opgelost. Het punt is: staar je niet blind op tarieven. Het is heel simpel, uiteindelijk zoekt elke Belg een betaalbare en betrouwbare leverancier. En dat snappen wij best! Aan de hand van onze prijzencheck achterhaal je eenvoudig de goedkoopste energieleverancier van Eeklo, specifiek voor jouw situatie. Wil jij bepaalde onderdelen? Dat is geen probleem! Aan de hand van selecties in de vergelijkingstool achterhalen jullie probleemloos een contract dat rijmt met jouw verbruik.
Populaire energiebedrijven in Eeklo

 • Engie: Waar loyale klanten worden beloond
 • OCTA+: Eenvoudig verbruik inzien
 • Lampiris: Altijd bereikbaar
 • MEGA: Met praktische energie-bespaartips
 • Essent: Prettige klantendienst
 • Eneco: Advies en tools op maat op minder te verbruiken
 • Luminus: Online account
 • Elegant: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • Watz: Verstand van (duurzame) energie
 • Wase Wind: Waar loyale klanten worden beloond
 • Comfort Energy: Eerlijk en transparant
 • Poweo: Klantendienst die voor jou klaar staat

Wat zijn de gemiddelde energiekosten in onze buurt? (Prijzen februari 2024)

Het aanbod van leveranciers en de vergoedingen zijn anders per regio. Wat hieraan ten grondslag ligt is dat er diverse netbeheerders verbonden zijn. Iedere netbeheerder hanteert eigen prijsstellingen voor de transport van elektra en gas. De huidige elektriciteit netbeheerder in Eeklo betreft Imewo. De prijzen die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn niet overal hetzelfde. Deze toeslag vind je op jouw energienota. In de gemeente Eeklo is de netbeheerder van het gas Imewo. Mocht er een stroing zijn, dan wordt dit door hen geregeld.

Feiten en cijfers Eeklo

 • Provincie: Oost Vlaanderen
 • Gemeente: Eeklo
 • Populaire CV: Elco
 • Groene energie: 0,287%
 • Postcode: 9900
 • Verbruik stookolie: 2570 liter

Actuele Energieprijzen

 • Netbeheerder: Imewo
 • Gasregio: Imewo
 • Gastarief M3: €0,381
 • Stroomtarief kwh: €0,281
 • Gem. gasverbruik: 1400 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3355 kWh
energie-vergelijken-eeklo

Hoe werkt overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Moeiteloos veranderen van energie binnen 10 minuten.

 1. Voer persoonsgegevens in

  Start met je contactgegevens. Daarmee wordt bedoeld; samenstelling huishouden, de postcode en het huisnummer.

 2. Voer energieverbruik in

  Geef je gas en stroomverbruik op. Rondom Eeklo is het gemiddelde verbruik ong. 1400 m3 + 3355 kWh. Heb jij een gasloze woning? Neem dan uitsluitend ‘alleen stroom’ af. Beschik jij over zonnepanelen? Selecteer het aantal kWh dat je genereert. Deze factoren beïnvloeden de kosten van gas en elektra.

 3. Kies soort energie en abonnementsduur.

  Je kunt kiezen uit o.a. groene stroom uit BE, groene stroom uit EU of grijze stroom. Heb jij niets met groen? Laat deze optie achterwege. Inzake contractduur kun je een optie nemen voor vaste tarieven voor bijv. 1, 3, of 5 jaar, en een variabel contract. In de regel is het voordeliger om ieder jaar over te stappen en 1 jarige contracten af te sluiten.  

 4. Aanbieders vergelijken

  In de volgende stap vind je een opsomming met alle beschikbare energieleveranciers. Bij ieder abonnement achterhaal je data m.b.t. type stroom/gas, soort contract, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in Eeklo, en bonus voor nieuwe abonnementen. Kies de leverancier die past bij jouw wensen.

 5. Ga overstappen via internet

  Een geldige kortingsactie in het lijstje? Klik op de groene button. De internetpagina wordt dan gerefreshed naar de website van de leverancier. O.a. www.engie.be of natuurlijk www.eneco.be. De gekozen energie-aanbieder zet alles netjes voor jou om. Je komt nooit zonder gas en stroom in Eeklo


5 tips om minder energie te gebruiken

Veranderen van energieleverancier in februari 2024 kan ruim €275 opleveren. Daartegenover, kan ik nog meer doen om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Via onze hunters lees jij vijf energiebespaartips waar je meteen mee aan de slag kan.

 • Advies 1: draai geen halve wasjes
 • Bespaaradvies 2: let op het energieverbruik als je een (nieuwe) vaatwasser koopt.
 • Bespaaradvies 3: niet een te grote pan gebruiken.
 • Bezuinigtip 4: spouwmuren isoleren.
 • Bezuinigtip 5: korter douchen.

Advies bij gas en stroom vergelijken

Op welk moment is het verstandig om over te stappen van energiemaatschappij?

Consumenten vragen zich vaak af: wanneer moet ik overstappen? Wij van energiehunter.be adviseren: wacht niet langer en ga overstappen in Eeklo. Zodoende kun je profiteren van lage prijzen. Toch, dit is niet op elk moment mogelijk. Einde contract in zicht? 6 tot 8 weken voor het einde van jouw contract kan je alvast een nieuwe leverancier kiezen. Is je contract nog niet afgelopen? Dan kun je beter nog enkele maanden wachten. Overstappen zou eerder kunnen, doorgaans levert dat wel een boete op. Heb jij een modelcontract? In dat scenario kan iedereen wisselen van maatschappij, en is er geen sprake van opzegvergoedingen. Niet eerder overgestapt? Waarschijnlijk is jouw looptijd waarschijnlijk al verstreken. Begin met vergelijken en stap over naar de goedkoopste.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of wil jij een model contract?

Wie een nieuw energiecontract wil afsluiten heb je meerdere keuzes: variabele of vaste kosten. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Heel eenvoudig, maakt alles concreet, en je hoeft niet bij te betalen als de prijs van gas en elektriciteit toeneemt. Bij variabele energietarieven mis je dit vaste prijs element en wisselt tijdens de contracttermijn. In de regel vindt deze jaarlijkse indexatie plaats in de eerste en zevende maand. Bij een variabel contract kan positief uitvallen wanneer de kosten van gas en stroom dalen.

Tips & advies over; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het lijkt een goed idee: het meerjarig energiecontract in februari 2024 waarbij je exact weet wat je gaat betalen. En eventueel krijg jij daarnaast ook een hoge overstapkorting (cashback). Toch moet je de rekensom goed maken. In de energiemarkt geldt: contracten voor een langere periode zijn prijziger dan verschillende kortlopende energiecontracten voor Eeklo. Zodra je kiest voor een 3- of 5 jarig contract, dan betaal je per kWh en M3 iets minder. Evenwel, bij een overeenkomst van 1 jaar ontvang je ieder jaar een aantrekkelijke welkomstbonus. Voor praktisch iedere consument is dit het meest voordelig!

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, doorgaans faciliteert de nieuwe energieleverancier het opzeggen van het huidige contract via de overstapservice. Overstappen is echt kinderspel. Vergelijk alle aanbieders en neem de voordeligste aanbieder. Bedrijven als Eneco, Lampiris of natuurlijk Poweo. Bij de volgende stap kies je de aansluitdatum (moment van leveren). Jouw nieuwe energieleverancier begint op deze dag met het leveren van energie. Je zit geen dag zonder aardgas of licht.

Waarom is het afsluiten via jullie goedkoper dan bij de aanbieder zelf?

Aan de hand van de energievergelijker check je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Zodra je energieprijzen checkt via bijvoorbeeld www.energie2030.be, dan is het niet moeilijk om te zien dat de prijzen daar hoger zijn. Wat is de achterliggende reden? Kinderspel: energieleveranciers speuren constant naar nieuwe consumenten. Door gebruik te maken van goedkope tarieven en fikse welkomstkortingen staan ze hoger in de vergelijker (op prijs gesorteerd). Door deze strategie zullen meer Belgen overwegen over te stappen.

Energiebedrijven Eeklo vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in Eeklo en sluit een goed abonnement af die past bij jouw wensen

Duurzame energie in Eeklo

Het merendeel van de energieleveranciers leveren ondertussen groene stroom in Eeklo. Op dit gebied is hier veel variatie in mogelijk. De manier waarop groene stroom tot stand komt wisselt behoorlijk. Niet ieder “groene energie” contract komt 100% groen tot stand. Verrassend veel duurzame elektriciteit uit Europa wordt illegitiem aangemerkt als duurzaam. Er op kunnen vertrouwen dat energie aanbieders daadwerkelijk groen zijn? Neem dan het filter “Groen uit NL”. Daarna kan je onvervalste groene energieleveranciers in Eeklo vergelijken, met de scherpste prijsaanbiedingen.

Maak jouw regio groener
In het leefgebied van de gemeente Eeklo zien we allerlei acties waarbij duurzame energie wordt opgewekt. Bijvoorbeeld windmolens of een buurtproject met zonnecollectoren in postcoderoos 9900. In deze omgeving kan je steeds vaker zeer betaalbaar bijdragen aan allerlei burgercollectieven in de gemeente. Uiteraard is het aan te raden om minder stroom en elektriciteit te gebruiken. Rond 2050 moet Oost Vlaanderen helemaal energieneutraal zijn. De stappen die jij zelf kunt nemen:

 • Spouwmuurisolatie
 • Woning met zonnepanelen
 • Plaatsen van een (hybride) warmtepomp
 • Zonneboiler plaatsen
 • Een biomassaketel als alternatief voor de CV-ketel
 • En zeker onmisbaar: beperkt je verbruik van gas en stroom. Bekijk info over Praktische energiebespaartips of bezoek mijnenergie.be, aanbieders.be, pricewise.be, vreg.be of tariefchecker.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be, callmepower.be. Lees verder alles over Poweo diensten.