Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Gavere

Snel online energie vergelijken in Gavere? Door gebruik te maken van www.energiehunter.be achterhaal je eenvoudig alle beschikbare bedrijven als Essent & Belpower. Geef de grootte van het huishouden door, vul het geschatte aantal M3 en kwh in, en ontdek welke energieleverancier in Gavere de laagste prijs biedt. Daarnaast check je op deze website belangrijke info over topics als bijvoorbeeld tarieven en variabele of vaste tarieven. Ook komen we met nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Gavere
Netbeheerder Elektra:Imewo
Netbeheerder AardgasImewo
Gemiddelde gastarief (m3) maart 2024€0,380
Gemiddelde stroomtarief (kWh) maart 2024€0,280
Gemiddeld verbruik: 1600 m3 en 3350 kwh
Populaire aanbiederEngie

Makkelijk vergelijken

 • Alle grote organisaties naast elkaar
 • Alle aanbiedingen in één overzicht
 • Enorme besparingen tot wel € 275,00.

Gemakkelijk overstappen

 • Binnen mum van tijd overgestapt
 • Binnen 14 dagen opzeggen zonder opgaaf van reden
 • De nieuwe leverancier zegt huidige contract op

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten

Welke energieleveranciers kan ik kiezen Gavere?

Wij zien meer en meer energieleveranciers die hun diensten aanbieden in Gavere. Dat gaat van Essent tot een speler als Ecopower, de keuze is enorm. Op dit ogenblik heb je de keuze uit zo’n 30 aanbieders. Deze lopen allemaal via het netwerk van Imewo. Het is niet mogelijk om alle energieleveranciers objectief te vergelijken. In dit geval bieden wij de energiesimulator. Bekijken welke leveranciers tot de mogelijkheden behoren? Weten wie de goedkoopste aanbieder van energie in Gavere is die past bij jouw verbruik? Voer gemakkelijk de benodigde gegevens in, vergelijk actuele tarieven, en sluit het nieuwe contract binnen 5 minuten af. Overtuigd? Lees de 5 handige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier vinden
Stroom en gas is overal hetzelfde. Bij welke organisatie je ook energie afneemt, er komt overal stroom uit het stopcontact, en je verwarming doet altijd (inclusief warm tapwater). Evenwel, energie-organisaties zijn niet allemaal hetzelfde. In een situatie als een stroomstoring, dan wil je dat er gauw een oplossing volgt. Conclusie: kijk verder dan de tarieven. Alles bij elkaar genomen zoekt elke Belg een energieleverancier die niet te duur is! En dat snappen wij best! D.m.v onze tarievencheck vind je gemakkelijk de goedkoopste energieleverancier van Gavere, die matcht met jouw verbruik. Heb jij bepaalde wensen? Dat is geen probleem! Door middel van keuzes in de tarievenvergelijker vinden jullie verrassend eenvoudig een energieovereenkomst dat rijmt met het door jou geschetste plaatje.
Populaire energiebedrijven in Gavere

 • Engie: Uitstekende klantenservice
 • OCTA+: 5 sterren dienstverlening op maat
 • Lampiris: Voor de klein- en grootverbruiker
 • MEGA: Inzicht in energiegebruik
 • Essent: Met praktische energie-bespaartips
 • Eneco: Prettige klantendienst
 • Luminus: Contact via telefoon, mail en social media
 • Elegant: Met handige energiesimulator
 • Watz: Kennis van zaken over (duurzame) energie
 • Wase Wind: Online facturen bekijken
 • Comfort Energy: Reken jouw energiekoste online uit
 • Poweo: Geen afsluiting, zelfde energie zelfde teller

Wat betaal ik voor energie rondom mijn woonplaats? (Prijzen maart 2024)

De voorwaarden van gas & stroom maatschappijen en de energiekosten zijn in elke plaats weer anders. Wat hieraan ten grondslag ligt is dat er allerlei netbeheerders op deze markt werken. Iedere afzonderlijke beheerder past eigen voorwaarden toe en weer aparte prijzen voor logistiek. De actuele netbeheerder op het gebied van elektra in Gavere betreft Imewo. De prijzen die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn niet overal hetzelfde. Weten hoeveel? Dat vind je op de factuur. In de gemeente Gavere wordt transport van het aardgas beheerd door Imewo. In het geval van een storing wordt dit door hen geregeld.

Stats & Facts Gavere

 • Provincie: Oost Vlaanderen
 • Gemeente: Gavere
 • CV Merk: De Dietrich
 • Aandeel groen: 0,286%
 • Centrale postcode: 9890
 • Gem. mazout: 2560 liter

Actuele Energieprijzen

 • Netbeheerder: Imewo
 • Gasregio: Imewo
 • Gastarief M3: €0,380
 • Stroomtarief kwh: €0,280
 • Gem. gasverbruik: 1600 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3350 kWh
energie-vergelijken-gavere

Hoe overstappen van energie werkt

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder problemen veranderen van energie in enkele minuten.

 1. Beschrijf je privésituatie

  Begin met de standaard informatie. Hiermee bedoelen we het aantal bewoners, en postcode + huisnummer.

 2. Type meter + verbruik invullen

  Vul het verwachte aantal kWh en m3 verbruik in. In de omgeving Gavere is dat gemiddeld 1600 m3 en 3350 kWh. Heb jij een gasloze woning? Neem dan uitsluitend ‘alleen stroom’ af. Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Geef aan hoeveel kWh er per 12 maanden wordt opgewekt. Deze aspecten hebben effect op het energietarief.

 3. Selecteer soort energie en contracttermijn.

  Voorbeelden zijn groene stroom (BE), groene stroom (EU) of grijze stroom. Geen voorkeur? Laat deze optie achterwege. Rondom contracten heb je de keuze uit o.a. 1 jarig tot 5 jarig of wisselende korte termijn modelcontracten. Veelal is het voordeliger om elke 12 maanden een nieuw jaarcontract af te sluiten.  

 4. energie aanbieders vergelijken

  Wat volgt is een tabel met alle interessante aanbieders + contracten. Bij ieder pakket check jij data met betrekking tot oorsprong energie (groen of grijs), duur van het contract, de kostprijs van gas en elektra in Gavere, en nieuwe klanten korting. Kies de leverancier die aansluit op jouw wensenpakket.

 5. Regel online je overstap

  Een populaire kortingsactie gecheckt? Klik op de ‘bekijk’ knop. De internetpagina wordt dan gerefreshed naar de relevante pagina op de website van de maatschappij. Denk aan www.engie.be of www.trevion.be. Jouw toekomstige energie-partij neemt het administratieve deel voor zich. Altijd zekerheid van gas en stroom in Gavere


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in maart 2024 kan tot wel €285 besparen. Echter, zijn er meerdere mogelijkheden zodat ik minder geld kwijt ben aan energie? Hieronder lees je 5 handige adviezen die eigenlijk elke Belg kan toepassen.

 • Praktisch advies 1: apparaten uitschakelen
 • Bespaartip 2: de eco-stand gebruiken met vieze was.
 • Bespaaradvies 3: zorg ervoor dat je de condensator van de vriezer regelmatig schoon maakt.
 • Bespaaradvies 4: zet apparaten nooit op stand-by stand
 • Bezuinigadvies 5: plaats je boiler, geiser of ketel op een zo strategisch mogelijke plek.

Info over gas en stroom vergelijken

Wanneer is nu het beste moment om over te stappen?

Consumenten vragen zich vaak af: wat is nu het juiste overstapmoment? Onze energiespecialisten zijn erover eens: maak een sport van het overstappen in Gavere. Op die manier betaal je het minst voor je energie. Echter, moet het huidige contract wel opzegbaar zijn. Is de looptijd van je contract voorbij? 6 tot 8 weken voor het einde van jouw contract kan je alvast een nieuwe leverancier kiezen. Is je contract nog niet afgelopen? Dan adviseren we jou nog even te wachten. Het is een optie om vervroegd over te stappen, maar dit wordt vaak ‘bestraft’ met een boete. Heb jij een modelcontract? Je kunt dan meteen overstappen van maatschappij, en er is geen opzegvergoeding. Ben je nog nooit geswitcht? Waarschijnlijk is er sprake van contract voor onbepaalde duur. Zet dan gelijk het overstap proces in gang.  

Een contract voor meerdere jaren of meer vrijheid met modelcontracten?

Indien je een nieuw energiecontract neemt moet je een belangrijke keuze maken: vaste en variabele prijzen. Bij vaste energietarieven zet je het tarief vast voor een bepaalde tijd. Dat creëert financiële transparantie, en je komt niet voor verrassingen te staan mochten de gas- en stroomtarieven plots stijgen. Bij variabele energietarieven heb je geen prijszekerheid bij de modelovereenkomst. Normaal worden de nieuwe tarieven gecommuniceerd begin januari en rond juli. Bij dit type contract is dus ook erg interessant wanneer de gasprijs en stroomtarieven dalen.

Een kortlopend of langlopend contract afsluiten?

Het klinkt als de beste optie: een meerjarig energiecontract in maart 2024 waarbij je precies weet welke prijs je voor elektra en gas betaalt. En daarnaast wordt je wel beloond met een scherpe welkomstbonus (cashback). Er zit wel een addertje onder het gras. Voor de energiewereld is het principe: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar zijn vrijwel altijd duurder dan verschillende kortlopende energiecontracten voor Gavere. Ga je voor een meerjarig contract, dan zullen de tarieven per m3 en kWh iets lager zijn. Desalniettemin, bij zo’n overeenkomst van 12 maanden ontvang je ieder jaar deze zeer interessante welkomstbonus. Maak de rekensom zelf, en ontdek het voordeel.

Ben ik verantwoordelijk voor het contract opzeggen?

Nee, meestal verzorgt de geselecteerde gas en stroom organisatie dat alles netjes wordt opgezegd door gebruik te maken van de overstapservice. Overstappen kan iedereen zelf doen. Vergelijk alle tarieven en kies de goedkoopste leverancier. Bijvoorbeeld Luminus, Essent + Elegant. Ook bespreek je de datum waarop het contract van start gaat. Jouw aankomende energie-aanbieder zal op deze dag de oude aanbieder aflossen. Je zit geen dag zonder aardgas of licht.

Waarom is het afsluiten via jullie goedkoper dan via de site van de maatschappij?

Door gebruik te maken van energiehunter.be vind je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Zodra je een website opent zoals www.trevion.be, dan valt al gauw op dat de energie hier fors duurder is. Hoe komt dat? Fluitje van een cent: energieleveranciers zijn op zoek naar nieuwe klanten. Via goedkope prijzen en aantrekkelijke welkomstkortingen komen ze hoger in onze vergelijker. En zo zijn ze in staat veel nieuwe klanten aan te sluiten.

Energiebedrijven Gavere vergelijken

Vergelijk energiemaatschappijen in Gavere en vind de beste deal voor jouw verbruik

Duurzame energie in Gavere

Bijna alle energie aanbieders bieden onderhand groene stroom in Gavere. Als het gaat om groene energie is onderling veel verschil te vinden. De herkomst van groene stroom varieert per leverancier. Niet alle groene stroom is ook echt groen. Veel duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt onrechtmatig gelabeld als “groen”. Wil je er op gerust zijn dat maatschappijen daadwerkelijk groen zijn? Kies in dat geval het filter “Groen uit NL”. Dan kan je echte groene energieleveranciers in Gavere vergelijken, die tegelijk zeer betaalbaar zijn.

Wat jij kunt doen voor een groenere regio
Voor inwoners van de gemeente Gavere bestaan er diverse projectenmet een focus op duurzame energie. Zaken zoals windmolens of collectieve zonne-energie via een postcoderoosregeling in 9890. In deze plaats kan je in toenemende mate met financiële bonussen participeren in dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. Ook wil de gemeente dat wij ons eigen huis te verduurzamen. In zo’n 25 jaar moet Oost Vlaanderen eveneveel energie opwekken als het gebruikt. Ook jij kunt iets doen! Bijvoorbeeld:

 • Spouw-, vloer- en dakisolatie
 • Plaatsen van Zonnepanelen
 • De HR-ketel inruilen voor een zelfstandige warmtepomp
 • Zonneboiler aanschaffen
 • Duurzaam verwarmen met een biomassaketel
 • Maar misschien wel het belangrijkste: minimaliseer je elektra- en gasverbruik. Zie ook de Vijf praktische bespaartips of bezoek mijnenergie.be, vreg.be, pricewise.be, aanbieders.be of tariefchecker.be, killmybill.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be. Bekijk details over Elegant diensten.


Alle plaatsen in deze gemeente