Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Oosterzele

Direct energie vergelijken in Oosterzele? Aan de hand van energiehunter.be vind je overzichtelijk alle beschikbare bedrijven zoals Luminus & Lampirus. Omschrijf jouw situatie, voer het verbruik in, en kom erachter welke energieleverancier in Oosterzele prijstechnisch het meest interessant is. Daarnaast verzamel je op energiehunter.be belangrijke informatie over thema’s als bijvoorbeeld energiegebruik in de regio en alternatieven voor de CV-ketel. Voorts geven wij tips voor een lagere nota.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Oosterzele
Netbeheerder Elektra:Gaselwest Vlaanderen
Netbeheerder AardgasGaselwest Vlaanderen
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,377
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,277
Gemiddeld verbruik: 1585 m3 en 3335 kwh
Populaire aanbiederEssent

Eenvoudig vergelijken

 • Alle landelijke maatschappijennaast elkaar
 • Alle prijzen volledig up to date
 • Gemiddelde besparing van € 375,00.

Snel overstappen

 • Binnen mum van tijd overgestapt
 • Wettelijke bedenktijd van 14 dagen
 • Je zit geen dag zonder stroom en gas

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleveranciers zijn er in Oosterzele?

Er zijn enorm veel energieleveranciers die hun diensten aanbieden in Oosterzele. Dit varieert van Eneco tot een speler als Luminus, er is gewoon veel te kiezen. Op dit ogenblik zijn het zo’n 20 maatschappijen. Deze bedrijven nuttigen stuk voor stuk het netwerk van Gaselwest Vlaanderen. Voor internetgebruikers is het lastig om alle aanbieders zelf te vergelijken. Voor die situatie kun jij terecht bij de energiesimulator. Bekijken welke gas en stroom bedrijven er beschikbaar zijn? Achterhalen wie de goedkoopste aanbieder van energie in Oosterzele is? Voer hieronderde eigen gegevens in, sorteer de resultaten op prijs, en stap binnen 5 minuten over. Meer weten? Check onze 5 handige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier vinden
Stroom is stroom en gas is gas. Bij welke organisatie je ook energie afneemt, je kunt altijd koken, en je kunt lekker warm douchen. Maar, gas en stroom organisaties zijn niet allemaal hetzelfde. Tijdens een storing, dan ga je er vanuit dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Anders gezegd: kijk niet alléén naar prijs. Als het puntje bij paaltje komt zoekt elke Belg een goedkope energieleverancier. En dat is meer dan logisch. Met behulp van de energievergelijker check je vlug de goedkoopste energieleverancier van Oosterzele, die aansluit bij jouw verbruik. Zoeken op unieke aspecten? Ook dat bieden wij. Door middel van keuzes in de Energiehunter detecteren jullie eenvoudig een energieovereenkomst dat rijmt met het door jou geschetste plaatje.
Populaire energiebedrijven in Oosterzele

 • Engie: Goed bereikbare klantendienst
 • OCTA+: Denkt met jou mee over besparen
 • Lampiris: Exclusieve kortingen
 • MEGA: Online prijs berekenen
 • Essent: Altijd scherpe acties
 • Eneco: Handige website
 • Luminus: Verschillende termijnen
 • Elegant: Goede klantenservice
 • Watz: Duidelijk en eerlijke aanbieder
 • Wase Wind: Zes verschillende windparken
 • Comfort Energy: Prettige klantendienst
 • Poweo: Een passend contract voor elk huishouden

Wat betaal ik voor energie in onze buurt? (Prijzen april 2024)

De producten van gas & stroom bedrijven en de onkosten zijn in elke plaats weer anders. De achterliggende reden is dat er verschillende beheerders van het net actief zijn. Elke beheerder hanteert weer zijn eigen prijzen voor de transport van elektra en gas. De tegenwoordige stroom netbeheerder in Oosterzele is Gaselwest Vlaanderen. De tarieven van het netbeheerder verschillen per regio. Pak jouw energienota erbij voor de actuele toeslag. In de gemeente Oosterzele is de aardgas netbeheerder Gaselwest Vlaanderen. Bij een storing kan je bij hen terecht voor vragen.

Feiten over Oosterzele

 • Provincie: Oost Vlaanderen
 • Gemeente: Oosterzele
 • CV ketel: ACV
 • Aandeel duurzaam: 0,283%
 • Postcode: 9860
 • Mazout consumptie: 2530 liter

Gegevens over Energieprijzen

 • Netbeheerder: Gaselwest Vlaanderen
 • Gasregio: Gaselwest Vlaanderen
 • Gastarief M3: €0,377
 • Stroomtarief kwh: €0,277
 • Gem. gasverbruik: 1585 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3335 kWh
energie-vergelijken-oosterzele

Hoe werkt overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Online veranderen van energie in een paar minuten.

 1. Geef woningdetails in

  Allereerste je huis en woningdetails. Onder andere aantal gezinsleden, en postcode + huisnummer.

 2. Vul energieverbruik in

  Vul het verwachte aantal kWh en m3 verbruik in. In en rondom Oosterzele bedraagt het gemiddelde gebruik ong. 1585 m3 en 3335 kWh. Bezit je een gasloze woning. In dat geval kan je ‘alleen stroom’ kiezen. Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Voer het aantal kilowattuur in dat je realiseert. De data die je invult dragen bij aan het energietarief.

 3. Kies soort energie een duur van het abonnement.

  Zo worden zaken aangeboden als; groene stroom uit BE, groene stroom uit EU of grijze stroom. Maakt het voor jou niet uit? Laat dit dan open. Wat betreft contracten heb je de keuze uit o.a. 12 maand, 24 maanden meerdere jaren of wisselende korte termijn modelcontracten. Normaal is het slim om jaarlijks een nieuw energiecontract te nemen.  

 4. Contracten vergelijken

  In de volgende stap vind je een overzicht met alle interessante energie aanbieders. Bij elk abonnement lees jij data als oorsprong energie (groen of grijs), duur van het contract, kosten per maand en jaar van gas en elektra in Oosterzele, en de welkomstkorting. Selecteer de aanbieder die rijmt met de opgegeven wensen.

 5. Zelf je overstap regelen

  Een geschikte leverancier beschikbaar? Klik op de ‘bekijk’ knop. Je browser gaat dan direct naar de webpagina van de energie-onderneming. Dit kan zijn www.essent.be en www.eneco.be. Jouw toekomstige energieonderneming neemt het administratieve deel voor zich. Geen dag zonder gas of stroom in Oosterzele


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan ruim €340 korting realiseren. Evenwel, is er nog meer mogelijk om te bezuinigen op mijn gas- en elektraverbruik? Hieronder bekijk jij 5 handige tips waar je à la minute iets mee kunt doen.

 • Praktische tip 1: gebruik uitsluitend A+ apparaten
 • Praktisch advies 2: ontdooi regelmatig de vriezer
 • Bespaartip 3: stel je vriezer niet te koud af.
 • Bespaartip 4: laat opladers niet onnodig in het stopcontact zitten
 • Bezuinigtip 5: stap regelmatig over van energieleverancier

Advies bij gas en stroom vergelijken

Wanneer adviseren jullie om over te stappen van energiemaatschappij?

Wat veel mensen zich afvragen is: wat is het moment om over te stappen? Onze energie-experts zeggen altijd: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in Oosterzele. Zodoende betaal je het minst voor je energie. Toch, doe dit wel op het juiste moment. Komt het einde van het contract dichterbij? 6 weken voor het einde van jouw contract is het al mogelijk een nieuwe aanbieder te nemen. Loopt het contract voorlopig nog niet af? Dan kun je beter nog enkele maanden wachten. Je kunt eerder overstappen, maar vermoedelijk betaal je dan een boete. Ben je contractvrij? In dat scenario kan iedereen switchen van maatschappij, en er is geen opzegvergoeding. Niet eerder overgestapt? Mogelijk is jouw looptijd waarschijnlijk al verstreken. Jij kan dan vandaag nog gaan overstappen.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of meer vrijheid met modelcontracten?

In het geval je een nieuw energiecontract afsluit kan je diverse opties kiezen: vaste en variabele kosten. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Heel eenvoudig, maakt alles concreet, en je hoeft niet bij te betalen bij een prijsstijging van energie. Bij variabele energietarieven is de energieprijs flexibel bij de modelovereenkomst. Gewoonlijk vindt deze jaarlijkse indexatie plaats op 1-1 en op 1-7 van het jaar. Bij het variabele alternatief kan positief uitvallen wanneer gas en stroom tarieven naar beneden gaan.

Adviseren jullie een 1-jarig of meerjarig energiecontract?

Een goed idee zou je denken: dit meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je precies weet wat het tarief voor gas en stroom is. En als je geluk hebt beloont de maatschappij jou met een scherpe welkomstbonus (cashback). Toch moet je de rekensom goed maken. In het energielandschap is de stelregel: meerjarige contracten kunnen qua prijs niet concurreren met meerdere kortlopende energiecontracten voor Oosterzele. Gaat jouw voorkeur uit naar een langlopend contract, dan zullen de tarieven per m3 en kWh iets lager zijn. Maar, bij een overeenkomst van 1 jaar krijg je elk jaar zo’n persoonlijke welkomstbonus. Uiteindelijk is dit goedkoper!

Moet ik zelf het contract beëindigen?

Nee, in de regel faciliteert je betreffende gas en stroom leverancier dat jouw huidige contract wordt opgezegd via de overstapservice. Overstappen kan iedereen zelf doen. Vergelijk de prijzen en ga voor de voordeligste energieleverancier. Bijv. OCTA+, ENGIE en Comfort Energy. Vervolgens beslis je over de startdatum van het abonnement. Jullie gekozen gas en stroom organisatie zal op deze dag de oude aanbieder aflossen. Jullie zitten nooit zonder stroom en aardgas.

Hoe kan het dat jullie prijzen lager liggen dan via de site van de maatschappij?

Aan de hand van de Energiehunter tref je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Indien je zelf een website bezoekt als www.eni.com, dan is het niet moeilijk om te zien dat de prijzen daar hoger zijn. Hoe is dit mogelijk? Fluitje van een cent: energiebedrijven zijn altijd op zoek naar meer klanten. Door gebruik te maken van lage prijzen en grote welkomstkortingen vertonen wij deze partijen hoger in de vergelijker. Met dat prijsbeleid krijgen zij weer meer nieuwe klanten.

Energiebedrijven Oosterzele vergelijken

Vergelijk actuele energiemaatschappijen in Oosterzele en vind de beste deal die aansluit bij jouw eisen

Duurzame energie in Oosterzele

Tal van aanbieders leveren vandaag de dag groene stroom in Oosterzele. Binnen dit domein is er veel variatie te vinden. De manier waarop groene stroom tot stand komt wijkt nogal af. Niet elk groene stroom label is daadwerkelijk groen. Schrikbarend veel duurzame elektriciteit uit Europa wordt onjuist gelabeld als “groen”. Er helemaal zeker van zijn dat bedrijven 100% transparant zijn? Neem dan een filter voor “Groene stroom uit België”. Jij kan dan echte groene energieleveranciers in Oosterzele vergelijken, die ook nog eens goedkoop zijn.

Maak jouw regio groener
In en rondom de gemeente Oosterzele kennen we vele acties binnen het domein duurzame energie. Zaken zoals windmolens of energie via zonnepanelen in de postcoderoos 9860. In deze regio kan je meer en meer tegen een aantrekkelijke prijs meedraaien in dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. Ook ziet de gemeente graag dat we jouw eigen energieverbruik te minderen. In zo’n 25 jaar moet Oost Vlaanderen de huizen van het gas af (energieneutraal) hebben. Ook jij kunt iets doen! Bijvoorbeeld:

 • Isolatie van de woning en dubbel glas
 • Zonnepanelen plaatsen
 • Alternatief verwarmen d.m.v. een warmtepomp
 • Zonneboiler in de woning
 • De CV vervangen voor een biomassaketel
 • Maar misschien wel het belangrijkste: minder energie verbruiken! Ga verder naar de Belangrijke energiebespaartips of bekijk mijnenergie.be, pricewise.be, vreg.be, energie-vergelijker.be of tariefchecker.be, callmepower.be, killmybill.be, test-aankoop.be. Check ook Watz diensten.


Alle plaatsen in deze gemeente