Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Balegem

Op je gemak energie vergelijken in Balegem? Via deze website doorzoek je supersnel alle erkende aanbieders. Voorbeelden zijn Watz & Belpower. Vul de postcode en het huisnummer in, schat jouw gas- en stroomverbruik, en achterhaal welke energieleverancier in Balegem het goedkoopste contract aanbiedt. Tevens vergaar je op deze website nuttige info info over thema’s als energiebesparing in huis en info over de enkele of dubbele meter. Verder vind je hier bruikbare bespaartips.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Oosterzele
Netbeheerder Elektra:Gaselwest Vlaanderen
Netbeheerder AardgasGaselwest Vlaanderen
Gemiddelde gastarief (m3) februari 2024€0,384
Gemiddelde stroomtarief (kWh) februari 2024€0,287
Gemiddeld verbruik: 1520 m3 en 3490 kwh
Populaire aanbiederEngie

Moeiteloos vergelijken

 • Alle grote providers bij elkaar
 • Altijd de scherpste energiedeals
 • Besparingen mogelijk tot wel € 220,00.

Snel & simpel overstappen

 • Overstappen binnen 5 minuten
 • Wettelijke bedenktijd van 14 dagen
 • Zorgeloos overstappen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn populaire energieleveranciers in Balegem?

Er zijn flink wat energieleveranciers actief in Balegem. Dit loopt van Eneco tot Ecopower, er zijn meer leveranciers dan ooit. Vandaag is het aanbod ongeveer 40 energieleveranciers. Zij maken allemaal gebruik van het gas- en stroom netwerk van Gaselwest Vlaanderen. Het is niet mogelijk om op eigen houtje alle prijzen te vergelijken. In dit geval is de energiesimulator toe te passen. Weten welke energiemaatschappij er beschikbaar zijn? Bekijken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Balegem is in februari 2024? Vul hieronderjouw eigen gegevens in, sorteer de resultaten op prijs, en sluit het nieuwe contract binnen 5 minuten af. Ga door naar de 5 praktische bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie
Gas en stroom zijn beide homogene producten. Waar je ook klant bent, er komt overal stroom uit het stopcontact, en de warmwatervoorziening en verwarming werkt altijd. Desalniettemin, gas en stroom organisaties kun je toch goed van elkaar onderscheiden. Is er gasstoringen of stroomproblemen, dan is het gewenst dat er gauw een oplossing volgt. Met andere woorden: houd ook rekening met kwaliteit service. Ten slotte wil iedereen niet teveel betalen voor energie. Dit geldt uiteraard altijd. Middels onze tarievencheck vergelijk je gemakkelijk de goedkoopste energieleverancier van Balegem, die aansluit op jouw wensen. Zoeken op unieke aspecten? Ook dat bieden wij. Door middel van filters in de tool ontdekken jullie moeiteloos een energieovereenkomst dat rijmt met jouw wensen.
Populaire energiebedrijven in Balegem

 • Engie: Prettige klantendienst
 • OCTA+: Handige website
 • Lampiris: Uitgebreide contactmogelijkheden
 • MEGA: Snelle inschrijving, in minder dan 5 minuten
 • Essent: Eigen account
 • Eneco: 16/20 Greenpace score
 • Luminus: Verschillende termijnen
 • Elegant: Online energiesimulator
 • Watz: Verstand van zaken!
 • Wase Wind: Eerlijk en transparant
 • Comfort Energy: Alles beheren via de klantzone
 • Poweo: Eenvoudig overstappen

Hoe duur is energie rondom mijn woonplaats? (Prijzen februari 2024)

De voorwaarden van leveranciers en de vergoedingen zijn in elke plaats weer anders. De reden hiervan is dat er diverse beheerders van het net verbonden zijn. Elke netbeheerder van elektriciteit en gas verwerkt weer andere tarieven voor logistiek en onderhoud van gas en elektra. De actuele netbeheerder (elektra) in Balegem is Gaselwest Vlaanderen. De kosten die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder wisselen per postcodegebied. Pak jouw energienota erbij voor de actuele toeslag. In de gemeente Oosterzele wordt transport van het aardgas beheerd door Gaselwest Vlaanderen. Bij een storing lossen zij dit normaal gesproken op.

Feiten over Balegem

 • Provincie: Oost Vlaanderen
 • Gemeente: Oosterzele
 • CV Merk: Rendamax
 • Groene stroom: 34,70%
 • Hoofdpostcode: 9860
 • Aantal mazout liters: 1920 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Gaselwest Vlaanderen
 • Gasregio: Gaselwest Vlaanderen
 • Gastarief M3: €0,384
 • Stroomtarief kwh: €0,287
 • Gem. gasverbruik: 1520 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3490 kWh
energie-vergelijken-balegem

Zo stap je binnen 10 minuten over van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder moeite veranderen van energie direct regelen.

 1. Specificeer jouw situatie

  Je begint altijd met jouw basisgegevens. Dat betreft de grootte van het huishouden, maar ook jouw postcode en huisnummer.

 2. Schat jouw verbruik

  Voer in hoeveel kWh en m3 jij jaarlijks gebruikt. Rondom Balegem ligt dat gemiddeld op circa 1520 m3 plus 3490 kWh. Consumeer jij helemaal geen gas? In dat geval kan je ‘alleen stroom’ kiezen. Beschik jij over zonnepanelen? Selecteer het aantal kWh dat er jaarlijks wordt opgewekt. Deze aspecten hebben effect op de kosten van energie.

 3. Selecteer herkomst energie en de looptijd.

  Zo worden zaken aangeboden als; grijze stroom of misschien wel groene stroom uit België of Europa. Maakt het voor jou niet uit? Kies dan ‘geen voorkeur’. Omtrent contracttermijn kan je gaan voor een vast contract van bijv. 1, 2, 3 of 5 jaar, of juist variabele tarieven / abonnementen. Vaak is het een goed idee om jaarlijks over te stappen en 1 jarige contracten te kiezen.  

 4. Vergelijk energie aanbieders

  Wat daarna komt is een handig overzicht met alle grote energiebedrijven. Bij elk pakket check je informatie als soort energie, looptijd abonnement, de hoogte van de tarieven van gas en elektra in Balegem, en de welkomstbonus. Kies de maatschappij die klopt met jouw wensenpakket.

 5. Zonder moeite overstappen

  Een mooie aanbieding tussen de resultaten? Klik op ‘Bekijk’. Je bezoekt dan binnen enkele seconden de aanvraag-pagina van de energiemaatschappij. Bijv. www.engie.be of www.wasewind.be. Jouw toekomstige maatschappij neemt het administratieve deel voor zich. Nooit zonder stroom en gas in Balegem


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in februari 2024 kan in sommige gevallen wel €375 rendement bieden. Desondanks, wil jij nog meer adviezen voor een lagere energierekening? Op energiehunter.be vind je 5 handige adviezen waar je meteen mee aan de slag kan.

 • Bespaartip 1: wassen op 30 graden
 • Praktisch advies 2: af en toe de condensor aan de achterkant van de koelkast schoonmaken.
 • Bespaartip 3: kamerdeuren zoveel mogelijk gesloten houden.
 • Bezuinigadvies 4: de waakvlam uitzette van je ketel in de zomer.
 • Praktisch advies 5: switch van energiemaatschappij

Extra hulp bij gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om over te stappen?

Mensen vragen regelmatig: wanneer mag je overstappen van energie? Onze overstap-medewerkers zijn erover eens: ga elke jaar opnieuw overstappen in Balegem. Zodoende betaal je het minst voor je energie. Let op, moet het huidige contract wel opzegbaar zijn. Loopt jouw contract bijna af? 6 weken voor het einde van het contract is het al mogelijk te switchen. Contract met vaste looptijd? Wacht tot het contract afloopt. Vroegtijdig wisselen van aanbieder is mogelijk, alleen krijg je dan wel een boete voor je kiezen. Contract voor onbepaalde duur? Je mag op ieder moment, wisselen van leverancier, zonder boete te betalen. Nooit eerder gewisseld van aanbieder? Dan is je contract dan al tijden verlopen. Je kunt direct vergelijken en overstappen.  

Energietarieven vastzetten of wil jij een model contract?

Indien je een nieuw energiecontract neemt zijn er 2 smaken: flexibele of vaststaande tarieven. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast voor een bepaalde periode. Dit geeft heel veel duidelijkheid, en je hoeft niet bij te betalen als er een landelijke prijsstijging is. Bij variabele energietarieven mis je dit vaste prijs element en wisselt tijdens de contracttermijn. Doorgaans vinden deze wijzigingen plaats in de eerste en zevende maand. Binnen deze flex-overeenkomst werkt in jouw voordeel als de energieprijs trend neerwaarts is.

Ben ik goedkoper uit met een 1-jarig of meerjarig contract?

Het klinkt als de beste optie: het meerjarig energiecontract in februari 2024 waarbij het vooraf inzichtelijk is wat je de komende jaren betaalt. En eventueel wordt je ook tegemoet gekomen met een nieuwe klanten korting (cashback). Daarmee maakt men vaak een rekenfout. Voor de energie industrie geldt in de basis: meerjarige contracten zijn duurder dan meerdere kortlopende energiecontracten voor Balegem. Zodra je kiest voor een 3- of 5 jarig contract, dan is de prijs van gas en stroom wel iets gunstiger. Evenwel, bij een abonnement van 1 jaar ontvang jij elk jaar zo’n zeer interessante welkomstbonus. Onder aan de streep is dat ’t voordeligst!

Wordt er van mij verwacht dat ik mijn contract beëindig?

Nee, in de regel regelt jouw aanstaande gas en stroom maatschappij dat alles netjes wordt opgezegd aan de hand van de overstapservice. Overstappen is dus helemaal niet zo ingewikkeld. Vergelijk de tarieven in jouw regio en neem een beschikbare leverancier. Onder andere OCTA+, Essent en Poweo. Ook bespreek je de datum waarop het contract van start gaat. Jouw geselecteerde leverancier zal precies op die dag starten met leveren. Levering is altijd gegarandeerd, nooit zonder elektra of aardgas.

Hoe bestaat het dat jullie goedkoper zijn dan het bedrijf zelf?

Middels de Energiehunter ontdek je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Zodra je energieprijzen checkt via bijvoorbeeld www.octaplus.be, dan ontdek je dat het hier lang niet zo goedkoop is. Hoe komt dat? Dat gebeurd overal: energieleveranciers willen graag meer klanten verwelkomen. Aan de hand van voordelige prijzen en flinke welkomstkortingen komen ze hoger in onze vergelijker. Zo stappen meer mensen naar hen over.

Energiebedrijven Balegem vergelijken

Vergelijk alle energiemaatschappijen in Balegem en sluit een goed abonnement af voor jouw gezin

Duurzame energie in Balegem

De meeste bedrijven leveren inmiddels groene stroom in Balegem. Op dit gebied is onderling veel verschil te vinden. De manier van produceren van groene stroom wisselt behoorlijk. Niet elk groene energie label is ook echt groen. Een behoorlijk aandeel van de duurzame elektriciteit uit Europa wordt onrechtmatig neergezet als “groen”. Er helemaal zeker van zijn dat energieleveranciers 100% transparant zijn? Kies in dat geval een filter voor “Groene Energie uit België”. Jij kan dan betrouwbare groene energieleveranciers in Balegem vergelijken, die ook nog eens goedkoop zijn.

Draag bij aan een duurzame regio
In de gemeente Oosterzele zien we nogal wat projectenmet een focus op duurzame energie. Aspecten als windmolens of collectieve zonne-energie via een postcoderoosregeling in 9860. In deze woonplaats kan je soms heel gunstig deelnemen met duurzaamheidsinitiatieven in de gemeente. Het is natuurlijk ook goed om jouw eigen energieverbruik te minderen. Rond 2050 moet Oost Vlaanderen de huizen van het gas af (energieneutraal) hebben. De stappen die jij zelf kunt nemen:

 • Isolatie van de woning en dubbel glas
 • Dak met zonnepanelen
 • Gasloos wonen met de warmtepomp
 • Warm water via de zonneboiler
 • Een biomassaketel laten plaatsen als alternatief van de CV
 • En zeker onmisbaar: realiseer een besparing op energiegebruik. Lees de Belangrijke energiebespaartips of bezoek mijnenergie.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be, vreg.be of tariefchecker.be, callmepower.be, test-aankoop.be, killmybill.be. Check ook Comfort Energy duurzame energie.