Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Poesele

Op je gemak energie vergelijken in Poesele? Geholpen door onze vergelijker check je snel en simpel alle beschikbare bedrijven. Je kunt denken aan Mega en Belpower. Geef de grootte van het huishouden door, schat jouw gas- en stroomverbruik, en bekijk welke energieleverancier in Poesele prijstechnisch het meest interessant is. Ook tref je via onze vergelijker uitgebreide info over onderwerpen als bijvoorbeeld tarieven van energie * gas en verschillende contracttypes. Daarbij vind je hier een lijstje met 5 tips voor een lagere nota.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Deinze
Netbeheerder Elektra:Gaselwest Vlaanderen
Netbeheerder AardgasGaselwest Vlaanderen
Gemiddelde gastarief (m3) maart 2024€0,382
Gemiddelde stroomtarief (kWh) maart 2024€0,285
Gemiddeld verbruik: 1510 m3 en 3480 kwh
Populaire aanbiederEneco

Supersnel vergelijken

 • Alle landelijke providers eenvoudig vergelijken
 • Alle prijzen volledig up to date
 • Besparingen mogelijk tot wel € 215,00.

Eenvoudig overstappen

 • Eenvoudig zelf online afsluiten
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • Gratis overstappen zonder zorgen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn populaire energieleveranciers in Poesele?

We zien flink wat energieleveranciers voorhanden in Poesele. Van Antargaz tot bijvoorbeeld OCTA+, het aantal aanbieders was nooit zo groot. Op dit moment zijn het zo’n 20 leveranciers. Deze energieleveranciers zijn allemaal aangesloten op het net van Gaselwest Vlaanderen. Het is niet te doen om op eigen houtje alle prijzen te vergelijken. Voor dat geval bieden wij de energiesimulator. Nieuwsgierig welke energiebedrijven er allemaal zijn? Nieuwsgierig wie de goedkoopste aanbieder van energie in Poesele is voor jouw verbruik? Voer eenvoudig je persoonlijke gegevens in, bekijk wat de beste deal is, en regel jouw overstap eenvoudig online. Check daarnaast de 5 handige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is bij iedereen hetzelfde. Bij wie je de energie ook koopt, er is altijd voldoende stroom aanwezig, en in de winter is het lekker warm in huis. Desalniettemin, energieleveranciers verschillen wel degelijk van elkaar. In het geval van een stroomstoring, dan willen jullie natuurlijk dat er meteen transparantie is. Het punt is: staar je niet blind op tarieven. Als het puntje bij paaltje komt wil iedereen een goede én goedkope maatschappij. En dat snappen wij best! Via onze handige vergelijker vergelijk je moeiteloos de goedkoopste energieleverancier van Poesele, specifiek voor jouw situatie. Unieke behoeften? Dat kun je zelf bepalen. Middels selecties in de vergelijkingstool zoekt men eenvoudig een energieovereenkomst dat aansluit op jouw energieconsumptie.
Populaire energiebedrijven in Poesele

 • Engie: Exclusieve kortingen
 • OCTA+: Online meterstanden doorgeven
 • Lampiris: Transparant en eerlijk
 • MEGA: Online inzicht in verbruik
 • Essent: Ook modelcontracten
 • Eneco: Handige website
 • Luminus: Altijd inzicht in het verbruik
 • Elegant: Scherpe tarieven groene stroom en aardgas
 • Watz: Biedt hulp bij duurzame oplossingen
 • Wase Wind: Online grip op je kosten
 • Comfort Energy: Eenvoudig verbruik inzien
 • Poweo: Leverancier met meer dan 10 jaar ervaring

Wat zijn de energiekosten in mijn regio? (Prijzen maart 2024)

De pakketten van energie-organisaties en de tarieven kunnen verschillen per locatie. De achterliggende reden is dat er allerlei beheerders van het net diensten leveren. Iedere netbeheerder rekent weer aparte prijzen voor logistiek. De netbeheerder van stroom in Poesele betreft Gaselwest Vlaanderen. De tarieven die jouw energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn per regio weer anders. Uiteindelijk kan je dit terugvinden op de nota. In de gemeente Deinze valt het aardgas onder verantwoordelijkheid van Gaselwest Vlaanderen. Als er sprake is van een storing wordt dit door hen geregeld.

Kerngegevens Poesele

 • Provincie: Oost Vlaanderen
 • Gemeente: Deinze
 • CV Merk: Pelgrim
 • Aandeel duurzaam: 34,50%
 • Postcodegebied: 9850
 • Mazout: 1900 liter

Info over energieprijzen

 • Netbeheerder: Gaselwest Vlaanderen
 • Gasregio: Gaselwest Vlaanderen
 • Gastarief M3: €0,382
 • Stroomtarief kwh: €0,285
 • Gem. gasverbruik: 1510 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3480 kWh
energie-vergelijken-poesele

Uitleg over overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder moeite veranderen van energie binnen 10 minuten.

 1. Schets jouw situatie

  Allereerste je huis en woningdetails. Dit gaat over samenstelling huishouden, en je adresgegevens.

 2. Schat jouw verbruik

  Voer het geschatte verbruik in. In Poesele ligt dat gemiddeld op circa 1510 m3 en 3480 kWh. Bezit je een gasloze woning. Neem dan uitsluitend ‘alleen stroom’ af. Zonnepanelen op je dak? Selecteer het aantal kWh dat je panelen opleveren. De genoemde zaken hebben effect op de energiekosten.

 3. Kies soort energie en de contractlooptijd.

  Je kunt kiezen uit o.a. groene stroom (BE), groene stroom (EU) of grijze stroom. Maakt dit niet uit? Sla dit dan over. Met betrekking tot prijszekerheid kan je gaan voor een vast contract van bijv. 1 jaar tot 5 jaar en een modelcontract. Normaliter kan het uit om eens per jaar een actueel energie-abonnement te kiezen.  

 4. Prijzen vergelijken

  Wat volgt is een lijst met alle erkende energiebedrijven. Bij elk pakket achterhaal jij details met betrekking tot type energie, contracttermijn, de maximale jaarlijkse kosten van gas en elektra in Poesele, en de overstapbonus. Kies de organisatie die klopt met jouw persoonlijke wensen.

 5. Zonder hulp overstappen

  Een relevante actie gecheckt? Bekijk alle info door op de groene knop te klikken. Je bezoekt dan binnen enkele seconden de bestelpagina van de aanbieder. Zoals www.energie2030.be en ook www.elegant.be. Jouw toekomstige energie-aanbieder neemt het administratieve deel voor zich. Altijd een aansluiting voor gas en stroom in Poesele


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in maart 2024 kan soms wel €280 bonus betekenen. Maar, wil jij nog meer adviezen voor een lagere energierekening? Via onze hunters tref je 5 handige tips waar je à la minute iets mee kunt doen.

 • Bezuinigadvies 1: voorkom dat het tocht in huis
 • Bezuinigadvies 2: doe je wasmachine zo vol mogelijk.
 • Bezuinigadvies 3: was eens wat vaker op lagere temperaturen
 • Bespaartip 4: tochtstrips gebruiken.
 • Bespaaradvies 5: begin met strijken als de kleding nog niet helemaal droog is

Advies bij gas en stroom vergelijken

Op welk moment is het verstandig om een nieuw energiecontract te nemen?

Consumenten vragen zich vaak af: wanneer moet ik overstappen? Onze experts zijn erover eens: maak een sport van het overstappen in Poesele. Zodoende betaal je het minst voor je energie. Echter, kijk wel even wanneer je dit kan doen. Loopt jouw contract bijna af? 6 weken voor het einde van jouw contract is het reeds mogelijk een nieuw contract af te sluiten. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? Wacht tot het contract afloopt. Al eerder switchen van leverancier kan wel, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Contract voor onbepaalde duur? In dat geval kun je overstappen van leverancier, en is er geen sprake van opzegvergoedingen. Nooit eerder gewisseld van aanbieder? Vermoedelijk heb jij een energiecontract met onbepaalde tijd. Je kunt meteen overstappen en wisselen van leverancier.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of een flexibel modelcontract?

Zodra je een nieuw contract neemt zin dit de twee opties: flexibele of vaststaande tarieven. Bij vaste energietarieven staat het tarief dat je de komende jaren gaat betalen vast. Je weet precies waar je aan toe bent, en je hoeft nooit extra te betalen wanneer gas- en elektra tarieven omhoog gaan. Bij variabele energietarieven staan er geen kosten vast tijdens de contracttermijn. Normaliter wijzigen leveranciers hun variabele tarieven aan het begin- en halverwege het jaar. Bij dit type contract is dus met name interessant als gas en stroom tarieven naar beneden gaan.

Een kortlopend of langlopend contract afsluiten?

Het klinkt interessant: dit meerjarig energiecontract in maart 2024 waarbij je precies weet wat de kosten gaan zijn. En daarnaast is er sprake van een introductiekorting (cashback). Jammer genoeg werkt het niet zo. Voor de energiewereld is het principe: contracten met een lange looptijd zijn op lange termijn duurder dan de meeste kortlopende energiecontracten voor Poesele. Kies je voor een langlopend contract, dan is het tarief van elektra en gas iets lager. Daartegenover, bij een abonnement van 1 jaar krijg je ieder jaar deze dergelijke welkomstbonus. Maak de rekensom zelf, en ontdek het voordeel.

Wordt er van mij verwacht dat ik mijn contract beëindig?

Nee, in de regel regelt de nieuwe energie-aanbieder de opzegging van de actuele contracten met de overstapservice. Overstappen is dus helemaal niet zo ingewikkeld. Vergelijk alle contracten en ga voor de goedkoopste of meest populaire energiemaatschappij. Zoals Eneco, Essent of Comfort Energy. Tevens neem je een besluit over de ingangsdatum van het contract. De aanstaande gas en stroom leverancier houdt zich altijd aan de afspraak. Levering is altijd gegarandeerd, nooit zonder elektra of aardgas.

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan als ik het zelf afsluit?

Via www.energiehunter.be vind je altijd de laagste tarieven en aanbiedingen. Op het moment dat je navigeert naar www.antargaz.be, dan ontdek je dat het hier lang niet zo goedkoop is. Hoe kan zoiets? Gemakkelijk uit te leggen: energieleveranciers willen nieuwe klanten. Dankzij voordelige tarieven en aantrekkelijke welkomstkortingen komen ze hoger in onze vergelijker. Op basis daarvan zijn ze in staat veel nieuwe klanten aan te sluiten.

Energiebedrijven Poesele vergelijken

Vergelijk populaire energiemaatschappijen in Poesele en vind de beste deal voor jouw verbruik

Duurzame energie in Poesele

Een aanzienlijk deel van de organisaties leveren op dit moment groene stroom in Poesele. Als het gaat om groene energie is er veel variatie te vinden. De herkomst van groene stroom loopt zeer uiteen. Niet alle “groene stroom” is ook echt duurzaam. Verrassend veel duurzame elektriciteit uit landen buiten BE wordt onrechtmatig neergezet als “groen”. Er vanuit kunnen gaan dat aanbieders eerlijk en duurzaam zijn? Ga dan voor de optie “Groen gas/elektra uit België”. Vervolgens kan jij erkende groene energieleveranciers in Poesele vergelijken, die ook nog eens goedkoop zijn.

Wat jij kunt doen voor een groenere regio
In en rondom de gemeente Deinze bestaan er allerlei projectenbinnen het domein duurzame energie. Aspecten als windmolens of energie via zonnepanelen in de postcoderoos 9850. In deze woonplaats kan je soms financieel aantrekkelijk bijdragen aan duurzaamheidsinitiatieven in de gemeente. Ook wil de gemeente dat wij minder energie in huis te gebruiken. In een korte tijd moet Oost Vlaanderen eveneveel energie opwekken als het gebruikt. Jij kunt op allerlei manieren bijdragen, denk aan:

 • Spouw-, vloer- en dakisolatie
 • Zonnepanelen aanschaffen
 • De CV-ketel vervangen voor een warmtepomp
 • Huis met zonneboiler
 • Een biomassaketel of pelletkachel laten installeren
 • En misschien het meest interessant: realiseer een besparing op energiegebruik. Ga verder naar de tips om minder gas en stroom te gebruiken en bezoek mijnenergie.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be, vreg.be of tariefchecker.be, killmybill.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be. Check ook Watz duurzame energie.