Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Landegem

Op je gemak energie vergelijken in Landegem? Via energiehunter.be tref je overzichtelijk alle erkende leveranciers als OCTA+ en Poweo. Specificeer jouw situatie, schat in wat je ongeveer verbruikt, en check welke energieleverancier in Landegem voor jou de beste prijs heeft. Verder check je via de Energiehunter nuttige info info over thema’s als bijvoorbeeld verbruik in de regio en info over duurzame energie. Verder vind je hier een lijstje met 5 tips om stroom en gas te besparen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Deinze
Netbeheerder Elektra:Gaselwest Vlaanderen
Netbeheerder AardgasGaselwest Vlaanderen
Gemiddelde gastarief (m3) februari 2024€0,379
Gemiddelde stroomtarief (kWh) februari 2024€0,282
Gemiddeld verbruik: 1495 m3 en 3465 kwh
Populaire aanbiederLampiris

Moeiteloos vergelijken

 • Alle bekende aanbieders naast elkaar
 • Het beste contract voor jouw situatie
 • Bespaar ieder jaar tot wel € 200,00.

Probleemloos overstappen

 • In 3 minuten online regelen
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Geen dag zonder gas of stroom!

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleveranciers zijn er in Landegem?

We zien erg veel energieleveranciers actief in de regio Landegem. Van Eneco tot Comfort Energy, de keuze is enorm. In februari 2024 moet je een keuze maken uit ruim 30 leveranciers. Deze maatschappijen lopen allemaal via de leidingen van Gaselwest Vlaanderen. Het is niet mogelijk om zelf alle leveranciers onder elkaar te zetten. Daarvoor kan jij onze energiesimulator gebruiken. Weten welke gas & stroom aanbieders actief zijn? Bekijken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Landegem voor jou is? Voer eenvoudig de privé gegevens in, selecteer de scherpste aanbieding, en stap direct moeiteloos over. Check daarnaast de 5 bruikbare bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
De kwaliteit van gas of elektriciteit is overal hetzelfde. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, er komt overal stroom uit het stopcontact, en je kunt lekker warm douchen. Evenwel, energiebedrijven hebben elk hun eigen doelgroep en strategie. Bij voorvallen als een storing, dan is het prioriteit dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Kortom: kijk niet alléén naar prijs. Als het puntje bij paaltje komt zoekt elke Belg een energieleverancier die niet te duur is! En dat snappen wij best! Via de vergelijkingstool vind je vlug de goedkoopste energieleverancier van Landegem, voor jouw situatie. Speur je naar iets unieks? Ook dat bieden wij. Door middel van filteren in de vergelijkingstool vind jij moeiteloos een overeenkomst dat matcht met jouw verbruik en wensen.
Populaire energiebedrijven in Landegem

 • Engie: Klantendienst die voor jou klaar staat
 • OCTA+: Uitstekende klantenservice
 • Lampiris: Vijfsterrenservice op maat
 • MEGA: Ook flexibele prijzen
 • Essent: Overzichtelijke contracten
 • Eneco: Online energiesimulator
 • Luminus: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen
 • Elegant: Een passend contract voor elk huishouden
 • Watz: Zelf verbruik in de gaten houden
 • Wase Wind: Overzichtelijke contracten
 • Comfort Energy: Diverse looptijden
 • Poweo: Handige website

Wat betaal ik voor energie in de regio? (Prijzen februari 2024)

De condities van energie-organisaties en de onkosten verschillen per regio. Dit komt doordat er veel netbeheerders werkzaam zijn. Elke netbeheerder van elektriciteit en gas verwerkt eigen prijsstellingen voor logistiek en onderhoud van gas en elektra. De actuele netbeheerder op het gebied van elektra in Landegem heet Gaselwest Vlaanderen. De tarieven die jouw energieleverancier betaalt aan de netbeheerder verschillen per regio. Op de energierekening kan je dit teruglezen. In de gemeente Deinze wordt de aardgasvervoersinfrastructuur beheerd door Gaselwest Vlaanderen. Als er sprake is van een storing lossen zij dit normaal gesproken op.

Cijfers en feiten Landegem

 • Provincie: Oost Vlaanderen
 • Gemeente: Deinze
 • Populair merk: Itho Daalderop
 • Aandeel groen: 34,20%
 • Postcode: 9850
 • Gem. mazout: 1870 liter

Actuele Energieprijzen

 • Netbeheerder: Gaselwest Vlaanderen
 • Gasregio: Gaselwest Vlaanderen
 • Gastarief M3: €0,379
 • Stroomtarief kwh: €0,282
 • Gem. gasverbruik: 1495 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3465 kWh
energie-vergelijken-landegem

Snel overstappen van energie doe je zo

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder moeite veranderen van energie snel afhandelen.

 1. Verstrek je adresgegevens

  Allereerste je contactgegevens. Dat betreft samenstelling huishouden, en jouw woonplaats (postcode + huisnummer).

 2. Voer energieverbruik in

  Vul het verwachte aantal kWh en m3 verbruik in. Rondom Landegem is dat gemiddeld 1495 m3 & 3465 kWh. Bezit je een gasloze woning. Selecteer dan de optie ‘alleen stroom’. Zonnepanelen op je dak? Vul het totale kWh in dat de zonnecellen renderen. Alle ingevoerde gegevens werken door in de kosten van energie.

 3. Selecteer herkomst energie en de looptijd.

  Je hebt de keuze uit grijze stroom of misschien wel groene stroom uit België of Europa. Maakt dit niet uit? Laat het dan staan op ‘geen voorkeur’. Omtrent prijsafspraken kun jij opties nemen van 1 jarig tot 5 jarig of specifieke model (variabele) prijzen. Meestal is het gunstiger om jaarlijks een actueel energie-abonnement te kiezen.  

 4. Energiecontracten vergelijken

  Je ziet nu de resultaatpagina met alle erkende energieleveranciers. Bij ieder abonnement tref je info met betrekking tot herkomst van stroom en gas, contractsduur, de prijzen van gas en elektra in Landegem, en de welkomstbonus. Selecteer de aanbieder die in lijn is met de opgegeven wensen.

 5. Zonder hulp overstappen

  Een actuele prijsaanbieding gevonden? Klik op de knop met de tekst ‘bekijk’. Wij sturen je meteen door naar de afsluitpagina van de onderneming. O.a. www.engie.be en ook www.eneco.be. De door jou gekozen energiemaatschappij regelt de overstap. Altijd een aansluiting voor gas en stroom in Landegem


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in februari 2024 kan ruim €385 opleveren. Maar, wat kan je nog meer doen voor een lagere energierekening? Op energiehunter.be lees je vijf energiebespaartips die je vandaag nog kunt gebruiken.

 • Praktische tip 1: het huis verwarmen met kookwarmte
 • Advies 2: neem een koelkastdeur die goed sluit
 • Tip 3: niet een te grote pan gebruiken.
 • Praktisch advies 4: tochtstrips gebruiken.
 • Bezuinigtip 5: plaats je boiler, geiser of ketel op een zo strategisch mogelijke plek.

Extra hulp bij gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om over te stappen?

Wij ontvangen vaak de vraag: wat is nu het juiste overstapmoment? Onze experts raden aan: maak een sport van het overstappen in Landegem. Dan kun je profiteren van lage prijzen. Maar, kies een geschikt moment. Loopt jouw contract bijna af? 6 tot 8 weken voor het einde van jouw contract is het al mogelijk te switchen. Contract met bepaalde looptijd? Dan adviseren we jou nog even te wachten. Je kunt natuurlijk altijd opzeggen wanneer je wilt, maar dit wordt vaak ‘bestraft’ met een boete. Heb jij een modelcontract? Je mag op ieder moment, overstappen van leverancier, en is er geen sprake van opzegvergoedingen. Ben je nog nooit geswitcht? Zeer waarschijnlijk zit je mogelijk niet meer vast aan je huidige contract. Direct overstappen kunnen we dan gaan regelen.  

Vaste energieprijzen of meer vrijheid met modelcontracten?

Wie een nieuw energiecontract wil afsluiten kan je diverse opties kiezen: wisselende of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Dit geeft heel veel duidelijkheid, en je hoeft niet bij te betalen mochten de gas- en stroomtarieven plots stijgen. Bij variabele energietarieven staan er geen kosten vast tijdens halfjaarlijkse indexaties. Normaliter worden de nieuwe tarieven gecommuniceerd op 1-1 en op 1-7 van het jaar. Bij dit soort contracten is dus met name interessant als de gasprijs en stroomtarieven dalen.

Adviseren jullie een 1-jarig of meerjarig energiecontract?

Het lijkt in eerste instantie een goed idee: het meerjarig energiecontract in februari 2024 waarbij je exact weet wat het energietarief is. En vaak krijg je ook nog eens een aantrekkelijke bonus (cashback). Daarmee maakt men vaak een rekenfout. In de energiemarkt geldt in de basis: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar zijn uiteindelijk fors duurder dan diverse kortlopende energiecontracten voor Landegem. Ga je voor een meerjarig contract, dan is het tarief van elektra en gas iets lager. Daartegenover, bij een overeenkomst van 1 jaar ontvang jij ieder jaar een scherpe welkomstbonus. En je zult zien dat dit veel goedkoper is.

Is het de bedoeling dat ik zelf mijn contract opzeg?

Nee, normaal gesproken regelt je aanstaande gas en stroom aanbieder het beëindigen van jouw huidige overeenkomst aan de hand van de overstapservice. Overstappen gaat verrassend eenvoudig. Vergelijk alle aanbieders en kies de beste energieaanbieder. Bijvoorbeeld Eneco, ENGIE of natuurlijk Ecopower. Hierna bepaal je de datum waarop het contract van start gaat. Jullie geselecteerde gas en stroom aanbieder houdt zich altijd aan de afspraak. Jullie zitten nooit zonder stroom en aardgas.

Hoe kan het dat jullie prijzen lager liggen dan wanneer ik het direct afsluit?

Aan de hand van de Energiehunter check je altijd de beste deals. Als je zelf gaat naar bijv. www.octaplus.be, dan kom je tot de ontdekking dat je daar (veel) meer betaalt voor elektra en gas. Wat is daarvan de reden? Eigenlijk zit het zo: energiebedrijven willen nieuwe aansluitingen scoren. Aan de hand van lage prijzen en fikse welkomstkortingen vertonen wij deze partijen hoger in de vergelijker. En op die manier krijgen zij weer meer nieuwe klanten.

Energiebedrijven Landegem vergelijken

Vergelijk actuele energiemaatschappijen in Landegem en stap over naar de beste aanbieder voor je huishouden

Duurzame energie in Landegem

Een aanzienlijk deel van de energieleveranciers faciliteren momenteel groene stroom in Landegem. Binnen dit domein zijn er diverse keuzes te maken. De afkomst van groene stroom wisselt behoorlijk. Niet ieder “groene stroom” contract kent ook echt een groene bron. Verrassend veel duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt ongeoorloofd als “duurzaam” gekenmerkt. Er helemaal zeker van zijn dat leveranciers een groen beleid hanteren? Ga dan voor een filter voor “Groene Energie uit België”. In de volgende stap kan jij echte groene energieleveranciers in Landegem vergelijken, tegen de laagste prijs.

Duurzaamheidsinitiatieven in de regio
In de streek van de gemeente Deinze zien we vele stappen volledige gericht op duurzame energie. Neem bijvoorbeeld windmolens of lokale zonne-energie projecten in de postcoderoos 9850. In deze woonplaats kan je meer en meer financieel aantrekkelijk deelnemen met duurzaamheidsprojecten in de regio. Ook wil de gemeente dat wij ons eigen huis te verduurzamen. In zo’n 25 jaar moet Oost Vlaanderen hun woningen gasloos kunnen verwarmen. Wat kan jij zelf doen:

 • Isoleren (denk aan isolatie van vloer, dak en spouw)
 • Zonnepanelen op het dak
 • Gasloos wonen met de warmtepomp
 • Dak met cellen voor zonneboiler
 • Een biomassaketel laten installeren
 • En niet te vergeten: realiseer een besparing op energiegebruik. Zie ook de Belangrijke energiebespaartips of bekijk sites als mijnenergie.be, vreg.be, pricewise.be, aanbieders.be of tariefchecker.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be, callmepower.be. Bekijk info van OCTA+ duurzame energie.