Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Munte

Zonder problemen energie vergelijken in Munte? Via onze website ontdek je moeiteloos alle interessante bedrijven zoals Engie & Comfort Energy. Schets jouw situatie, voer het verbruik in, en kom erachter welke energieleverancier in Munte prijstechnisch het meest interessant is. Ook tref je via de Energiehunter bruikbare info over thema’s zoals energiebesparing in huis en info over de enkele of dubbele meter. Tevens verschaffen wij jou nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Merelbeke
Netbeheerder Elektra:Gaselwest Vlaanderen
Netbeheerder AardgasGaselwest Vlaanderen
Gemiddelde gastarief (m3) maart 2024€0,374
Gemiddelde stroomtarief (kWh) maart 2024€0,277
Gemiddeld verbruik: 1470 m3 en 3440 kwh
Populaire aanbiederEssent

Gemakkelijk vergelijken

 • Alle erkende leveranciersbij elkaar
 • Alle actuele prijzen in één overzicht
 • Bespaar tot wel € 220,00.

Eenvoudig overstappen

 • Je sluit het gemakkelijk zelf af
 • 14 kalenderdagen bedenktijd
 • Gratis overstapservice

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleveranciers zijn er in Munte?

Wij zien opvallend veel energieleveranciers waar je uit kunt kiezen in Munte. Dat gaat van Poweo tot Watz, de keuze is reusachtig groot. Vandaag kun je kiezen uit circa 30 energie aanbieders. Deze leveranciers werken uitsluitend met de leidingen van Gaselwest Vlaanderen. Het is onuitvoerbaar om zelf energietarieven met elkaar te vergelijken. In dit geval biedt onze energiesimulator de oplossing. Uitzoeken welke gas & stroom organisaties tot de mogelijkheden behoren? Uitzoeken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Munte is voor jouw verbruik? Geef hierna je persoonlijke gegevens in, check het goedkoopste contract, en regel je nieuwe abonnement binnen enkele minuten. Zie ook onze 5 nuttige bespaartips.

Overstappen naar de goedkoopste energieleverancier
Gas en elektra is is bij alle aanbieders identiek. Bij welke organisatie je ook energie afneemt, jouw apparaten zijn altijd voorzien van stroom, en de warmwatervoorziening en verwarming werkt altijd. Toch, leveranciers zijn niet allemaal hetzelfde. Is er gasstoringen of stroomproblemen, dan ga je er vanuit dat dit snel opgelost wordt. Anders gezegd: kijk verder dan de tarieven. Het is heel simpel, uiteindelijk wil iedereen met een eigen huis een goede én goedkope maatschappij. Dit geldt uiteraard altijd. Door gebruik te maken van de vergelijkingstool tref je zonder moeite de goedkoopste energieleverancier van Munte, die aansluit bij jouw verbruik. Specifieke wensen? Ook dat bieden wij. Via selecties in de prijzenvergelijker detecteer je simpel en snel een overeenkomst dat naadloos aansluit op jouw verbruik.
Populaire energiebedrijven in Munte

 • Engie: Exclusieve kortingen
 • OCTA+: Goed bereikbare klantendienst
 • Lampiris: Altijd bereikbaar
 • MEGA: Voor de klein- en grootverbruiker
 • Essent: Denkt met jou mee over besparen
 • Eneco: Online inzicht in verbruik
 • Luminus: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen
 • Elegant: Online prijs berekenen
 • Watz: Online grip op je kosten
 • Wase Wind: Eigen termijnbedrag kiezen
 • Comfort Energy: Online grip op je kosten
 • Poweo: Denkt met jou mee over besparen

Wat betaal ik voor energie rondom mijn woonplaats? (Prijzen maart 2024)

De condities van aanbieders en de tarieven verschillen per regio. Dat heeft te maken met het feit dat er meerdere beheerders op deze markt werken. Elke netbeheerder van elektriciteit en gas heeft weer zijn eigen prijzen voor de aansluiting + transport van gas en elektra. De tegenwoordige stroom netbeheerder in Munte is Gaselwest Vlaanderen. De tarieven die de energiemaatschappij afdraagt aan deze beheerder verschillen per regio. Op de energierekening kan je dit teruglezen. In de gemeente Merelbeke valt vervoer van aardgas onder de verantwoordelijkheid van Gaselwest Vlaanderen. In het geval van een storing zullen zij dit afhandelen.

Informatie over Munte

 • Provincie: Oost Vlaanderen
 • Gemeente: Merelbeke
 • CV Merk: Chappee
 • Aandeel groen: 33,70%
 • Centrale postcode: 9820
 • Mazout consumptie: 1820 liter

Info over energieprijzen

 • Netbeheerder: Gaselwest Vlaanderen
 • Gasregio: Gaselwest Vlaanderen
 • Gastarief M3: €0,374
 • Stroomtarief kwh: €0,277
 • Gem. gasverbruik: 1470 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3440 kWh
energie-vergelijken-munte

Snel overstappen van energie doe je zo

Benodigde tijd: 5 minuten

Online veranderen van energie direct regelen.

 1. Beschrijf jouw wensen

  Je begint altijd met de standaard informatie. Hiermee bedoelen we de grootte van het huishouden, en straatnaam + huisnummer.

 2. Energieverbruik schatten

  Voer je verbruik van stroom en gas in. In de omgeving Munte gebruikt een gemiddeld huishouden zo’n 1470 m3 & 3440 kWh. Gebruik jij geen gas? Je dient dan ‘alleen stroom’ aan te vinken. Liggen er zonnepanelen op je pad? Selecteer het aantal kWh dat er per 12 maanden wordt opgewekt. De genoemde zaken hebben effect op de kosten van energie.

 3. Kies type energie en contractduur.

  Voorbeelden zijn grijze stroom maar ook groene stroom uit BE of de EU. Ben jij neutraal? Je kunt deze stap dan overslaan. Ten opzichte van prijszekerheid kan je gaan voor een vast contract van bijv. 12 maand, 24 maanden meerdere jaren of variabele tarieven / abonnementen. Normaal is het een goed idee om jaarlijks een nieuw contract te kiezen.  

 4. Vergelijk energieleveranciers

  Wat daarna komt is een overzicht met alle mogelijke aanbieders + contracten. Bij elk pakket tref jij details over herkomst energie, type contract, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in Munte, en de overstapbonus. Selecteer de leverancier die matcht met de opgegeven wensen.

 5. Stap online over

  Een interessante aanbieder gevonden? Klik op de ‘bekijk’ knop. Jij wordt vlug doorgestuurd naar de relevante pagina op de website van de maatschappij. Denk aan www.essent.be en www.poweo.be. Jouw aanstaande energiemaatschappij zet alles netjes voor jou om. Altijd zekerheid van gas en stroom in Munte


Energie besparen dankzij deze 5 tips

Veranderen van energieleverancier in maart 2024 kan in sommige gevallen wel €345 bonus betekenen. Maar, zijn er meerdere mogelijkheden voor lagere maandlasten? Hieronder tref jij 5 energiebespaartips waar ook jij iets mee kunt doen.

 • Bespaaradvies 1: haal opladers uit het stopcontact
 • Praktische tip 2: eerst de vaatwasser goed vullen, voordat je hem aanzet.
 • Bespaaradvies 3: een waterkoker gebruiken om warm water te koken.
 • Advies 4: zet apparaten echt uit i.p.v. in de stand-by modus
 • Bespaaradvies 5: neem een energiezuinige airco

FAQ gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om de overstap te regelen?

We ontvangen vaak de vraag: wanneer is een handig moment om over te stappen? Onze energiespecialisten zeggen altijd: regel jaarlijks het overstappen in Munte. Zo realiseer je de hoogste besparing. Desalniettemin, kies een geschikt moment. Is je huidige abonnement afgelopen? zes weken voor de einddatum van de overeenkomst mag je al een andere aanbieder kiezen. Contract met bepaalde looptijd? Dan is het verstandig nog kort af te wachten. Al eerder switchen van leverancier kan wel, maar vermoedelijk betaal je dan een boete. Ben je contractvrij? In dat scenario kan iedereen wisselen, en hoef je nooit een boete te betalen. Nooit eerder gewisseld van aanbieder? In zo’n geval is er sprake van contract voor onbepaalde duur. Begin met vergelijken en stap over naar de goedkoopste.  

Vaste energietarieven nemen of meer vrijheid met modelcontracten?

Indien je een nieuw energiecontract neemt zijn er 2 smaken: flexibele of vaststaande tarieven. Bij vaste energietarieven leg je de prijzen van stroom en gas vast voor een periode. Iedereen weet zeker wat hij/zij betaalt, en je hoeft niet bij te betalen als er een landelijke prijsstijging is. Bij variabele energietarieven staan er geen kosten vast tijdens halfjaarlijkse indexaties. Vaak worden deze prijs-updates gedaan in het begin en in midden van het jaar. Bij variabele prijzen is dus ook erg interessant wanneer gas en stroom tarieven naar beneden gaan.

Wat is verstandig; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het lijkt in eerste instantie een goed idee: een meerjarig energiecontract in maart 2024 waarbij je precies weet welke prijs je voor elektra en gas betaalt. En daarnaast wordt je wel beloond met een nieuwe klanten bonus (cashback). Jammer genoeg werkt het niet zo. Voor de energiewereld geldt in de basis: langlopende contracten zijn eigenlijk altijd prijziger dan velerlei kortlopende energiecontracten voor Munte. Bij een langdurig contract heb je vaak het voordeel van een iets gunstiger tarief. Desondanks, bij een overeenkomst van 1 jaar krijg je alle jaren zo’n hoge welkomstbonus. Dit is eigenlijk voor elke consument het goedkoopst.

Moet ik zelf het contract beëindigen?

Nee, vaak verzorgt jouw nieuwe organisatie het beëindigen van jouw huidige overeenkomst door de overstapservice. Overstappen gaat verrassend eenvoudig. Vergelijk de tarieven in jouw regio en kies de goedkoopste energieleverancier. Bedrijven als Eneco, Lampiris of natuurlijk Elegant. Daarnaast neem je een besluit over de aansluitdatum (moment van leveren). Jullie aanstaande gas en stroom leverancier houdt zich altijd aan de afspraak. Aardgas & stroomtoevoer worden nooit gepauzeerd.

Hoe is het mogelijk dat jullie goedkoper zijn dan de energie-onderneming zelf?

Geholpen door onze website check je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Op het moment dat je navigeert naar www.essent.be, dan valt als eerste op dat het hier lang niet zo goedkoop is. Hoe komt dat? Eigenlijk zit het zo: energieleveranciers speuren constant naar nieuwe consumenten. Middels lage prijzen en scherpe welkomstkortingen staan zij in het rijtje van voordeligste leveranciers. Door deze strategie komen meer klanten met hun merk in aanraking.

Energiebedrijven Munte vergelijken

Vergelijk huidige energiemaatschappijen in Munte en stap over naar de beste aanbieder voor jouw gezin

Duurzame energie in Munte

Tal van energiemaatschappijen verschaffen vandaag de dag groene stroom in Munte. Echter kun je echter wel veel vraagtekens zetten. De oorsprong van deze groene stroom is zeer wisselend. Niet alle groene energie komt 100% groen tot stand. Een behoorlijk aandeel van de duurzame elektriciteit uit landen buiten België wordt oneerlijk 100% duurzaam genoemd. Er helemaal zeker van zijn dat energie aanbieders een groen beleid hanteren? Gebruik dan uiteraard voor “Groen uit België”. Hier kan jij echte groene energieleveranciers in Munte vergelijken, met de scherpste prijsaanbiedingen.

Maak jouw regio groener
In de buurt van de gemeente Merelbeke zien we verscheidene opdrachten met een focus op duurzame energie. Je kunt denken aan windmolens of collectieve zonne-energie in postcoderoos 9820. In deze plaats kan je steeds vaker relatief goedkoop participeren in dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. Ook stimuleert de gemeente ons om ons eigen huis te verduurzamen. In 2050 moet Oost Vlaanderen volledig energieneutraal zijn. De stappen die jij zelf kunt nemen:

 • De isolatiewaarde van jouw huis versterken
 • Installeren van zonnepanelen
 • Een warmtepomp i.p.v. CV-Ketel
 • Warm water via de zonneboiler
 • Een biomassaketel i.p.v. CV-Ketel
 • En het ligt voor de hand: zorg dat je minder gas en stroom verbruikt. Ga verder naar de tips om minder gas en stroom te gebruiken en bezoek mijnenergie.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be, vreg.be en tariefchecker.be, killmybill.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be. Doorzoek informatie over Poweo vergelijken.