Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Melsen

Snel en overzichtelijk energie vergelijken in Melsen? Door gebruik te maken van onze website ontdek je snel en simpel alle grote aanbieders zoals Mega & Aspiravi. Vul postcode + gezinssamenstelling in, schat jouw verbruik, en check welke energieleverancier in Melsen de laagste prijs hanteert. Ook tref je via onze vergelijker belangrijke informatie over thema’s als energieproblemen en uitleg over jouw energierekening. Tevens geven we 5 tips om jouw gas/stroomverbruik te minderen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Merelbeke
Netbeheerder Elektra:Gaselwest Vlaanderen
Netbeheerder AardgasGaselwest Vlaanderen
Gemiddelde gastarief (m3) februari 2024€0,373
Gemiddelde stroomtarief (kWh) februari 2024€0,276
Gemiddeld verbruik: 1465 m3 en 3435 kwh
Populaire aanbiederMEGA

Overzichtelijk vergelijken

 • Alle populaire aanbieders gemakkelijk vergelijken
 • Wij slaan geen persoonsgegevens op
 • Besparingen mogelijk tot wel € 275,00.

Moeiteloos overstappen

 • In 3 minuten online regelen
 • 14 kalenderdagen bedenktijd
 • De overstap regelt de nieuwe leverancier

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleveranciers zijn er in Melsen?

Wij zien een groot aantal energieleveranciers waar je uit kunt kiezen in Melsen. Dat gaat van Antargaz tot en met OCTA+, het kiezen is er niet makkelijker op geworden. Vandaag de dag is het aanbod ongeveer 30 organisaties. Deze aanbieders gebruiken allen het elektra- en gasnetwerk van Gaselwest Vlaanderen. Het is onuitvoerbaar om alle energieleveranciers objectief te vergelijken. In deze context bieden wij de energiesimulator. Uitzoeken welke energie-organisaties in deze regio actief zijn? Uitzoeken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Melsen is op dit moment? Voer snel jouw gegevens in, check het goedkoopste contract, en regel jouw overstap eenvoudig online. Lees verder over 5 praktische bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier?
Gas en elektra is is bij alle aanbieders identiek. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, er is altijd voldoende stroom aanwezig, en in de winter is het lekker warm in huis. Daartegenover, gas en stroom maatschappijen hebben elk hun eigen doelgroep en strategie. In een situatie als stroom en gas storingen, dan is het noodzakelijk dat er meteen transparantie is. Oftewel: kijk ook naar service. Uiteindelijk wenst elke consument een betaalbaar energiecontract. Dat is logisch natuurlijk. Geholpen door onze energie tref je gemakkelijk de goedkoopste energieleverancier van Melsen, die aansluit op jouw wensen. Speur je naar iets unieks? Dat is geen probleem! Door gebruik te maken van filteren in onze vergelijker achterhalen jullie zonder problemen een energieovereenkomst dat past bij het door jou geschetste plaatje.
Populaire energiebedrijven in Melsen

 • Engie: Blog met handige bespaartips
 • OCTA+: Eigen termijnbedrag kiezen
 • Lampiris: Duidelijke website
 • MEGA: Altijd inzicht in het verbruik
 • Essent: Tot €150 korting bij een 3-jarig contract
 • Eneco: Meer waar voor je geld
 • Luminus: Duidelijk en eerlijke aanbieder
 • Elegant: Ook flexibele prijzen
 • Watz: Met handige energiesimulator
 • Wase Wind: Contact via telefoon, mail en social media
 • Comfort Energy: Alles beheren via de klantzone
 • Poweo: Transparant en eerlijk

Wat betaal ik voor energie in onze buurt? (Prijzen februari 2024)

De beschikbare producten energieleveranciers en de energietarieven zijn anders per regio. Wat hieraan ten grondslag ligt is dat er veel beheerders van het net diensten leveren. Elke beheerder hanteert weer zijn eigen prijzen voor de aansluiting + transport van gas en elektra. De actuele netbeheerder (elektra) in Melsen betreft Gaselwest Vlaanderen. De kosten voor het beheer van het netwerk zijn per gebied weer anders bepaald. Uiteindelijk kan je dit terugvinden op de nota. In de gemeente Merelbeke valt het aardgas onder verantwoordelijkheid van Gaselwest Vlaanderen. Als er sprake is van een storing lossen zij dit normaal gesproken op.

Facts and figures Melsen

 • Provincie: Oost Vlaanderen
 • Gemeente: Merelbeke
 • CV Merk: Cenvax
 • Groene stroom: 33,60%
 • Postcode: 9820
 • Gemiddeld verbr. mazout: 1810 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Gaselwest Vlaanderen
 • Gasregio: Gaselwest Vlaanderen
 • Gastarief M3: €0,373
 • Stroomtarief kwh: €0,276
 • Gem. gasverbruik: 1465 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3435 kWh
energie-vergelijken-melsen

Hoe moet ik overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder moeite veranderen van energie in 5 minuten.

 1. Voer persoonsgegevens in

  Je begint altijd met je huis en woningdetails. Dit zijn aantal gezinsleden, de postcode en het huisnummer.

 2. Voer energieverbruik in

  Voer in hoeveel kWh en m3 jij jaarlijks gebruikt. In Melsen gebruikt een gemiddeld huishouden zo’n 1465 m3 & 3435 kWh. Bezit je een gasloze woning. Kies dan voor ‘alleen stroom’. Heb je zonnepanelen? Voer het aantal kilowattuur in dat er jaarlijks wordt opgewekt. De data die je invult hebben effect op de kosten van gas en elektra.

 3. Kies type energie en contractduur.

  Je kunt kiezen uit o.a. groene stroom uit BE, groene stroom uit EU of grijze stroom. Maakt dit niet uit? Je kunt deze stap dan overslaan. Betreffende contractduur kan men gaan voor producten van 12 maand, 24 maanden meerdere jaren of specifieke model (variabele) prijzen. Doorgaans is het gunstiger om elke 12 of 24 maanden een nieuw jaarcontract te kiezen.  

 4. Vergelijk energie aanbieders

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt de resultaatpagina met alle beschikbare aanbieders + contracten. Bij elk contract bekijk jij info over soort energie, contracttermijn, de hoogte van de tarieven van gas en elektra in Melsen, en de eventuele korting. Kies de organisatie die overeenkomst met jouw eisen.

 5. Zonder moeite overstappen

  Een populaire korting gecheckt? Klik op de knop met de tekst ‘bekijk’. We versturen jouw aanvraag direct door naar de relevante pagina op de website van de leverancier. Bijv. www.lampiris.be of natuurlijk www.aspiravi.be. De nieuwe energie-partij neemt het papierwerk uit handen. Altijd zekerheid van gas en stroom in Melsen


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in februari 2024 kan meer dan €305 bonus betekenen. Maar, is er nog meer mogelijk om te besparen op de gas- en stroom rekening? Op energiehunter.be lees je 5 concrete tips waar ook jij iets mee kunt doen.

 • Bespaartip 1: zet elektrische apparaten helemaal uit
 • Bezuinigadvies 2: wokken of stomen is energiezuiniger dan koken
 • Praktisch advies 3: was aan de lijn i.p.v. in de droger
 • Praktische tip 4: gebruik zo weinig mogelijk apparaten die warm worden.
 • Praktische tip 5: zorg dat de koelkast minimaal tien centimeter van de wand staat

Advies bij gas en stroom vergelijken

Wanneer is een geschikt moment om een nieuw energiecontract te nemen?

We ontvangen vaak de vraag: wat is het moment om over te stappen? Onze overstap-medewerkers zeggen altijd: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in Melsen. Zodoende bespaar je het meeste geld. Let op, let wel even op wanneer je dit doet. Is de looptijd van je contract voorbij? 1 maand voor de prijsafspraak eindigt is het reeds mogelijk een nieuw contract af te sluiten. Is je contract nog niet afgelopen? Dan moet je wellicht nog even wachten. Al eerder switchen van leverancier kan wel, alleen je riskeert dan een opzegvergoeding/boete. Energiecontract voor onbepaalde tijd? Je kunt dan meteen overstappen van aanbieder, en is er geen sprake van opzegvergoedingen. Ben je nog nooit geswitcht? Zeer waarschijnlijk heb je een contract met onbepaalde looptijd. Je kunt meteen overstappen en wisselen van leverancier.  

Kiezen voor lange termijn of wil jij een model contract?

Zodra je een nieuw contract neemt moet je een belangrijke keuze maken: vaste en variabele kosten. Bij vaste energietarieven staat het tarief dat je de komende jaren gaat betalen vast. Iedereen weet zeker wat hij/zij betaalt, en je wordt niet extra belast zodra stroom- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven mis je dit vaste prijs element en wisselt bij modelcontracten. Door de bank genomen wijzigen leveranciers hun variabele tarieven op 1 januari en op 1 juli. Bij dit type contract is dus ook erg interessant wanneer gas en stroom tarieven naar beneden gaan.

Wat is verstandig; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het kan handig zijn: het meerjarig energiecontract in februari 2024 waarbij je exact weet hoeveel je gaat betalen. En tevens beloont de maatschappij jou met een introductiekorting (cashback). Toch moet je de rekensom goed maken. Voor energiecontracten geldt in de basis: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar zijn vrijwel altijd duurder dan verschillende kortlopende energiecontracten voor Melsen. Gaat jouw voorkeur uit naar een langlopend contract, dan zullen de tarieven per m3 en kWh iets lager zijn. Echter, bij zo’n overeenkomst van 12 maanden ontvang je elk jaar een hoge welkomstbonus. Voor praktisch iedere consument is dit het meest voordelig!

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, standaard regelt de geselecteerde leverancier dat jouw huidige contract wordt opgezegd middels de overstapservice. Overstappen gaat gemakkelijker dan je denkt. Vergelijk de tarieven in jouw regio en selecteer de goedkoopste energieleverancier. Denk aan Eneco, ENGIE + Watz. Tevens neem je een besluit over de ingangsdatum van het contract. Je gekozen energie-aanbieder levert vanaf deze dag gas en stroom bij jou thuis. Je woning zal altijd aardgas en stroom hebben.

Waarom zijn jullie prijzen lager dan de energie-onderneming zelf?

Aan de hand van energiehunter.be achterhaal je altijd de laagste tarieven en aanbiedingen. Wanneer je zelf surft naar bijvoorbeeld www.energie2030.be, dan is het niet moeilijk om te zien dat de energie hier fors duurder is. Hoe kan zoiets? Gemakkelijk uit te leggen: energiemaatschappijen willen nieuwe klanten. Via goedkope prijzen en fikse welkomstkortingen staan ze hoger in de vergelijker (op prijs gesorteerd). Met dat prijsbeleid trekken ze veel potentiële klanten aan.

Energiebedrijven Melsen vergelijken

Vergelijk alle energiemaatschappijen in Melsen en zoek het juiste contract die aansluit bij jouw eisen

Duurzame energie in Melsen

Bijna alle energie aanbieders leveren onderhand groene stroom in Melsen. Als het gaat om groene energie kun je echter wel veel vraagtekens zetten. De manier van produceren van groene stroom varieert per leverancier. Niet elk groene stroom label is ook echt duurzaam. Het merendeel van duurzame elektriciteit uit landen buiten België wordt onrechtmatig als “duurzaam” gekenmerkt. Er vanuit kunnen gaan dat organisaties een groen beleid hanteren? Gebruik dan zeker voor “Groene Energie uit België”. In de volgende stap kan jij betrouwbare groene energieleveranciers in Melsen vergelijken, met de scherpste prijsaanbiedingen.

Duurzaamheidsinitiatieven in de regio
In de gemeente Merelbeke onderscheiden we allerlei activiteiten die het gebruik van duurzame energie stimuleren. Zaken zoals windmolens of een buurtproject met zonnecollectoren in postcoderoos 9820. Als inwoner van deze plaats kan je wellicht financieel aantrekkelijk deelnemen met duurzaamheidsinitiatieven in de gemeente. Het is natuurlijk ook goed om jouw eigen energieverbruik te minderen. In een korte tijd moet Oost Vlaanderen volledig energieneutraal zijn. Jij kunt op allerlei manieren bijdragen, denk aan:

 • Spouwmuurisolatie
 • Plaatsen van Zonnepanelen
 • Alternatief verwarmen d.m.v. een warmtepomp
 • Zonneboiler in de woning
 • Een biomassaketel laten plaatsen als alternatief van de CV
 • En ook belangrijk: zorg dat je minder gas en stroom verbruikt. Ga verder naar de Praktische energiebespaartips of bekijk sites als mijnenergie.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be, vreg.be of tariefchecker.be, killmybill.be, callmepower.be, test-aankoop.be. Doorzoek informatie over Elegant vergelijken.