Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Wontergem

Op je gemak energie vergelijken in Wontergem? Middels deze website doorzoek je gemakkelijk alle interessante energieleveranciers als bijv. Engie en Antargaz. Schets jouw situatie, voer het verbruik in, en vind uit welke energieleverancier in Wontergem de laagste prijs hanteert. Bovendien vergaar je op deze website waardevolle info over topics als energiebesparing in huis en tips om jouw huis te verduurzamen. Verder vind je hier een lijstje met 5 nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Deinze
Netbeheerder Elektra:Gaselwest Vlaanderen
Netbeheerder AardgasGaselwest Vlaanderen
Gemiddelde gastarief (m3) maart 2024€0,368
Gemiddelde stroomtarief (kWh) maart 2024€0,271
Gemiddeld verbruik: 1440 m3 en 3410 kwh
Populaire aanbiederEneco

Eenvoudig vergelijken

 • Alle grote maatschappijennaast elkaar
 • Alle aanbiedingen in één overzicht
 • Bespaar ieder jaar tot wel € 380,00.

Gemakkelijk overstappen

 • In 3 minuten online regelen
 • 2 weken wettelijke bedenktijd
 • Inclusief gratis overstapservice

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn goede energieleveranciers in Wontergem?

Wij zien flink wat energieleveranciers beschikbaar in Wontergem. Dit loopt van Eneco tot aanbieders zoals Luminus, de keuze is enorm. Vandaag is het aanbod ongeveer 25 energie aanbieders. Deze aanbieders nuttigen stuk voor stuk het gas- en stroom netwerk van Gaselwest Vlaanderen. Het is vrijwel uitgesloten om handmatig alle prijzen te vergelijken. Voor die situatie bieden wij de energiesimulator. Benieuwd welke maatschappijen tot de mogelijkheden behoren? Benieuwd wie de goedkoopste aanbieder van energie in Wontergem is? Voer gelijk de benodigde gegevens in, vergelijk alle deals en aanbiedingen, en regel het overstappen direct. Zie ook onze 5 praktische bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier
De kwaliteit van gas of elektriciteit is overal hetzelfde. Bij wie je de energie ook koopt, er is altijd stroom, en er is warm water in het hele huis. Maar, energie-aanbieders verschillen wel degelijk van elkaar. Is er stroom en gas storingen, dan is het gewenst dat er gauw een oplossing volgt. Conclusie: vergelijk op meer dan alleen prijs. Onderaan de streep zoekt elke Belg een goedkope energieleverancier. En dat is meer dan logisch. D.m.v de energiehunter check je direct de goedkoopste energieleverancier van Wontergem, die matcht met jouw verbruik. Wil jij bepaalde onderdelen? Dit is natuurlijk een optie. Door middel van keuzes in de vergelijkingstool check je simpel en snel een energiecontract dat aansluit op het door jou geschetste plaatje.
Populaire energiebedrijven in Wontergem

 • Engie: Online prijs berekenen
 • OCTA+: Prettige klantendienst
 • Lampiris: Uitgebreide contactmogelijkheden
 • MEGA: Uitgebreide contactmogelijkheden
 • Essent: Met handige energiesimulator
 • Eneco: Prettige klantendienst
 • Luminus: Gemakkelijke verhuisservice
 • Elegant: Eigen account
 • Watz: 100% groene milieuvriendelijke elektriciteit van eigen bodem.
 • Wase Wind: Inzicht in energiegebruik
 • Comfort Energy: Automatische levering
 • Poweo: Eenvoudig, vast aanbod tegen vaste prijs

Hoe hoog bedragen de energiekosten rondom mijn woonplaats? (Prijzen maart 2024)

De voorwaarden van maatschappijen en de energiekosten zijn weer anders per regio. Dat wordt veroorzaakt doordat er allerlei beheerders van het net diensten leveren. Iedere netbeheerder gebruikt eigen prijsstellingen voor logistiek. De netbeheerder van het stroom in Wontergem is Gaselwest Vlaanderen. De prijzen die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn niet overal hetzelfde. Deze toeslag vind je op jouw energienota. In de gemeente Deinze wordt de aardgasvervoersinfrastructuur beheerd door Gaselwest Vlaanderen. Bij problemen in het netwerk wordt dit door hen geregeld.

Facts and figures Wontergem

 • Provincie: Oost Vlaanderen
 • Gemeente: Deinze
 • CV ketel: Agpo
 • Aandeel duurzaam: 33,10%
 • Postcode: 9800
 • Aantal mazout liters: 1760 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Gaselwest Vlaanderen
 • Gasregio: Gaselwest Vlaanderen
 • Gastarief M3: €0,368
 • Stroomtarief kwh: €0,271
 • Gem. gasverbruik: 1440 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3410 kWh
energie-vergelijken-wontergem

Hoe werkt overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Eenvoudig veranderen van energie snel afhandelen.

 1. Schets jouw situatie

  Allereerste je huis en woningdetails. Hiermee bedoelen we het aantal bewoners, en straatnaam + huisnummer.

 2. Type meter + verbruik invullen

  Vul het verwachte aantal kWh en m3 verbruik in. In de regio Wontergem ligt dit gemiddeld op 1440 m3 en 3410 kWh. Woon jij volledig gasloos? Neem dan uitsluitend ‘alleen stroom’ af. Beschik jij over zonnepanelen? Vul het totale kWh in dat je realiseert. Deze details beïnvloeden jouw energierekening.

 3. Kies soort energie en contracttermijn.

  Denk dan onder andere aan groene stroom (BE), groene stroom (EU) of grijze stroom. Geen voorkeur? Laat deze optie achterwege. Ten opzichte van contractduur kan je gaan voor een vast contract van bijv. 1 jarig tot 5 jarig of variabele tarieven / abonnementen. In algemene zin kan het uit om elke 12 of 24 maanden een nieuwe energieleverancier af te sluiten.  

 4. Aanbieders vergelijken

  Je gaat nu door naar een tabel met alle verkrijgbare energie aanbieders. Van ieder abonnement bekijk jij gegevens met betrekking tot soort stroom/gas, abonnementstermijn, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in Wontergem, en de overstapbonus. Selecteer de partij die klopt met jouw eisen.

 5. Overstappen zonder problemen

  Een interessante actie in het lijstje? Klik op de knop met de tekst ‘bekijk’. De internetpagina wordt dan gerefreshed naar de website van de energieleverancier. Zoals www.essent.be en www.antargaz.be. De betreffende energiemaatschappij neemt het administratieve deel voor zich. Zo ben je zeker van gas en stroom in Wontergem


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in maart 2024 kan tot wel €305 bonus betekenen. Toch, wat kan je nog meer doen zodat ik minder geld kwijt ben aan energie? Op deze pagina tref jij 5 handige bespaartips waar iedereen eens over zou moeten nadenken.

 • Bespaaradvies 1: doe de kraan dicht als je ‘m niet gebruikt
 • Bezuinigadvies 2: wokken of stomen is energiezuiniger dan koken
 • Bespaartip 3: de verwarming niet hoog aan zetten als je weg bent.
 • Advies 4: een ketel kopen die past bij de grote van je huis.
 • Praktische tip 5: nooit het licht onnodig aan laten staan.

Onduidelijkheden over gas en stroom vergelijken

Wanneer adviseren jullie om over te stappen van energiemaatschappij?

Een vraag die we vaak krijgen is: wanneer mag je overstappen van energie? Wij van energiehunter.be zeggen altijd: ga elke jaar opnieuw overstappen in Wontergem. Daarna betaal je het minst voor je energie. Alleen, let wel even op wanneer je dit doet. Loopt jouw contract bijna af? 6 tot 8 weken voor het einde van jouw contract is het al mogelijk een nieuwe aanbieder te nemen. Heb je nog vaste tarieven voor een bepaalde periode? Dan kun je beter nog enkele maanden wachten. Je kunt eerder overstappen, maar vermoedelijk betaal je dan een boete. Contract voor onbepaalde duur? Je mag op ieder moment, wisselen, zonder dat je een opzegvergoeding betaalt. Heb jij geen ervaring met overstappen? In zo’n geval heb jij een energiecontract met onbepaalde tijd. Jij kan dan vandaag nog gaan overstappen.  

Een contract voor meerdere jaren of kiezen voor variabele tarieven?

Op het moment dat je een nieuw energiecontract afsluit kan je diverse opties kiezen: vaste en variabele prijzen. Bij vaste energietarieven leg je de prijzen van stroom en gas vast voor een periode. Je weet precies waar je aan toe bent, en je hoeft niet bang te zijn voor een forse nota wanneer gas- en elektra tarieven omhoog gaan. Bij variabele energietarieven is de energieprijs flexibel bij modelcontracten. In de regel worden de nieuwe tarieven gecommuniceerd in de eerste en zevende maand. Bij dit type contract is dus met name interessant als de gasprijs en stroomtarieven dalen.

Wat is verstandig, een 1-jarig of langlopend contract?

Het lijkt in eerste instantie een goed idee: een meerjarig energiecontract in maart 2024 waarbij je heel exact weet wat het tarief voor gas en stroom is. En daarnaast ontvang je ook wel een introductiekorting (cashback). Er zit wel een addertje onder het gras. Voor energiecontracten hanteren we: contracten met een lange looptijd zijn duurder dan jaarlijkse kortlopende energiecontracten voor Wontergem. In het geval van een lang contract zijn de tarieven wel iets lager. Desalniettemin, bij een overeenkomst van 1 jaar ontvang jij jaarlijks een scherpe welkomstbonus. Onder aan de streep is dat ’t voordeligst!

Moet ik zelf het contract beëindigen?

Nee, vaak faciliteert je aanstaande gas en stroom aanbieder de opzegging van het contract aan de hand van de overstapservice. Overstappen kan iedereen zelf doen. Vergelijk de prijzen en neem de goedkoopste partij. Onder andere Eneco, ENGIE + Ebem. Tevens beslis je over de startdatum van het abonnement. De nieuwe energie-aanbieder zal op deze ingangsdatum starten met leveren. Aardgas & stroomtoevoer worden nooit gepauzeerd.

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan als ik het zelf afsluit?

Met behulp van onze vergelijker tref je altijd de meest interessante aanbiedingen. Op het moment dat je navigeert naar www.essent.be, dan valt al gauw op dat gas en stroom hier veel prijziger is. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Heel eenvoudig: energiemaatschappijen zijn altijd op zoek naar meer klanten. Middels voordelige tarieven en hoge welkomstkortingen staan ze hoger in de vergelijker (op prijs gesorteerd). Met dat prijsbeleid komen meer klanten met hun merk in aanraking.

Energiebedrijven Wontergem vergelijken

Vergelijk huidige energiemaatschappijen in Wontergem en stap over naar de beste aanbieder voor jouw gezin

Duurzame energie in Wontergem

Een groot deel van de energie aanbieders leveren onderwijl groene stroom in Wontergem. Op dit front zijn er veel verschillen. Hoe ze de groene stroom inkopen verschilt nogal. Niet elk “groene stroom” label heeft daadwerkelijk een duurzaam karakter. Veel duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt onjuist aangemerkt als duurzaam. 100% zeker weten dat organisaties een groene strategie voeren? Neem dan de selectie “Groen uit NL”. Vervolgens kan jij alle groene energieleveranciers in Wontergem vergelijken, tegen de laagste prijs.

Wat jij kunt doen voor een groenere regio
In de gemeente Deinze zijn er meerdere initiatievendie het gebruik van duurzame energie stimuleren. Bijvoorbeeld windmolens of collectieve zonne-energie via een postcoderoosregeling in 9800. Als inwoner van deze plaats kan je in toenemende mate relatief goedkoop meewerken met gezamenlijke projecten gericht op duurzame energie. Het is natuurlijk ook goed om minder stroom en elektriciteit te gebruiken. In zo’n 25 jaar moet Oost Vlaanderen net zoveel energie opwekken dan de gemeente verbruikt. Ook jij kunt iets doen! Bijvoorbeeld:

 • Isoleren (denk aan isolatie van vloer, dak en spouw)
 • Zonnepanelen plaatsen
 • Een warmtepomp i.p.v. CV-Ketel
 • Zonneboiler in de woning
 • Een pelletkachel of biomassaketel toepassen
 • Maar misschien wel het belangrijkste: realiseer een besparing op energiegebruik. Ga verder naar de Vijf praktische bespaartips of bekijk mijnenergie.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be, vreg.be en tariefchecker.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be, callmepower.be. Bekijk details over Luminus vergelijken.