Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Meigem

Snel online energie vergelijken in Meigem? Aan de hand van energiehunter.be tref je snel en simpel alle bekende leveranciers. Voorbeelden zijn Luminus & Lampirus. Specificeer jouw situatie, voer het verbruik in, en achterhaal welke energieleverancier in Meigem de laagste prijs hanteert. Tevens tref je op deze website waardevolle informatie over items zoals energiebesparing in huis en uitleg over jouw energierekening. Ook geven we 5 tips om stroom en gas te besparen.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Deinze
Netbeheerder Elektra:Gaselwest Vlaanderen
Netbeheerder AardgasGaselwest Vlaanderen
Gemiddelde gastarief (m3) maart 2024€0,364
Gemiddelde stroomtarief (kWh) maart 2024€0,267
Gemiddeld verbruik: 1420 m3 en 3390 kwh
Populaire aanbiederOCTA+

Supersnel vergelijken

 • Alle erkende maatschappijenbij elkaar
 • Geen addertjes onder het gras
 • Besparingen mogelijk tot wel € 450,00.

Moeiteloos overstappen

 • In 3 minuten online regelen
 • 14 kalenderdagen bedenktijd
 • Nooit zonder gas of elektra

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn populaire energieleveranciers in Meigem?

Er zijn erg veel energieleveranciers beschikbaar in Meigem. Dat gaat van Lampirus tot en met OCTA+, er zijn opties bij de vleet. Tegenwoordig heb je de keuze uit zo’n 20 leveranciers. Deze maatschappijen lopen allemaal via het elektra- en gasnetwerk van Gaselwest Vlaanderen. Het is niet mogelijk om op eigen houtje alle prijzen te vergelijken. Voor dit scenario biedt onze energiesimulator de oplossing. Benieuwd welke gas & stroom leveranciers actief zijn? Achterhalen wie de goedkoopste aanbieder van energie in Meigem is op dit moment? Vul direct de eigen gegevens in, bekijk wat de beste deal is, en regel het overstappen direct. Bekijk ook de 5 praktische bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie
De kwaliteit van gas of elektriciteit is overal hetzelfde. Waar je ook klant bent, er is altijd voldoende stroom aanwezig, en je hebt aan aangenaam warm huis. Echter, gas & stroom organisaties handelen allemaal op hun eigen manier. Bij voorvallen als een gasstoring, dan willen jullie natuurlijk dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Met andere woorden: houd ook rekening met kwaliteit service. Per slot van rekening geeft iedereen prioriteit aan een betaalbaar energiecontract. Dat is nooit anders geweest. Middels de energievergelijker vergelijk je eenvoudig de goedkoopste energieleverancier van Meigem, specifiek voor jouw situatie. Wil je kunnen filteren? Ook dit kun je hier vinden. Aan de hand van selecties maken in onze vergelijker bekijk je gemakkelijk een product dat aansluit op de ingevoerde gegevens.
Populaire energiebedrijven in Meigem

 • Engie: Duurzame oplossingen voor jouw woning
 • OCTA+: Duurzame oplossingen voor jouw woning
 • Lampiris: Je steunt de Belgische economie
 • MEGA: Exclusieve aanbiedingen
 • Essent: Ook modelcontracten
 • Eneco: Online inzicht in verbruik
 • Luminus: Altijd scherpe acties
 • Elegant: Transparant en eerlijk
 • Watz: Exclusieve kortingen
 • Wase Wind: Ook flexibele prijzen
 • Comfort Energy: Online grip op je kosten
 • Poweo: Uitstekende klantenservice

Hoe duur is energie rondom mijn woonplaats? (Prijzen maart 2024)

De aansluitingen van gas en stroom leveranciers en de vergoedingen zijn in elke plaats weer anders. Dit komt doordat er nogal wat netbeheerders service verlenen. Iedere netbeheerder heeft eigen prijsstrategieën voor de aansluiting + transport van gas en elektra. De actuele netbeheerder (elektra) in Meigem is Gaselwest Vlaanderen. De tarieven die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn weer anders per regio. Pak jouw energienota erbij voor de actuele toeslag. In de gemeente Deinze wordt transport van het aardgas beheerd door Gaselwest Vlaanderen. Bij problemen met het gas zullen zij dit afhandelen.

Stats & Facts Meigem

 • Provincie: Oost Vlaanderen
 • Gemeente: Deinze
 • Populair merk: Remeha
 • Aandeel groen: 32,70%
 • Hoofdpostcode: 9800
 • Mazout verbruik: 1720 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Gaselwest Vlaanderen
 • Gasregio: Gaselwest Vlaanderen
 • Gastarief M3: €0,364
 • Stroomtarief kwh: €0,267
 • Gem. gasverbruik: 1420 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3390 kWh
energie-vergelijken-meigem

In 5 stappen overstappen naar een andere energieleverancier

Benodigde tijd: 5 minuten

Probleemloos veranderen van energie direct regelen.

 1. Situatieschets

  Je begint altijd met de basisinfo. Onder andere omvang van het huishouden, en postcode + huisnummer.

 2. Type meter + verbruik invullen

  Vul in wat jij verwacht te gebruiken. In Meigem is het gemiddelde verbruik ong. 1420 m3 en 3390 kWh. Consumeer jij helemaal geen gas? Je dient dan ‘alleen stroom’ aan te vinken. Wek jij zelf stroom op met zonnepanelen? Bereken het maximale kWh’s dat je panelen opleveren. De data die je invult dragen bij aan de energiekosten.

 3. Kies herkomst energie een duur van het abonnement.

  Zo worden zaken aangeboden als; groene stroom (BE of EU), of grijze stroom. Geen voorkeur? Laat het dan staan op ‘geen voorkeur’. Ten opzichte van prijsafspraken heb je de keuze uit o.a. 1, 3, of 5 jaar, en flexibele model-abonnementen. Vaak is het gunstiger om elke 12 of 24 maanden over te stappen en 1 jarige contracten af te sluiten.  

 4. Energie vergelijken

  Je ziet nu de resultaatpagina met alle verkrijgbare aanbieders + contracten. Van alle contracten achterhaal jij info als herkomst energie, contractsduur, de totale kosten (p/maand of p/jaar) van gas en elektra in Meigem, en de welkomstbonus. Kies de leverancier die in lijn is met jouw persoonlijke wensen.

 5. Zonder hulp overstappen

  Een interessante aanbieder tegengekomen? Klik op de groene button. Je bezoekt dan binnen enkele seconden de afsluitpagina van het bedrijf. Denk aan www.essent.be en ook www.antargaz.be. De betreffende energie-aanbieder neemt het administratieve deel voor zich. Je komt nooit zonder gas en stroom in Meigem


5 tips om minder gas en stroom te verbruiken

Veranderen van energieleverancier in maart 2024 kan ruim €340 rendement bieden. Daartegenover, zijn er meerdere mogelijkheden om besparingen te realiseren op de energierekening? Hieronder lees jij vijf energiebespaartips waar je meteen mee aan de slag kan.

 • Advies 1: gebruik alleen A++ producten
 • Bespaaradvies 2: de eco-stand gebruiken met vieze was.
 • Bezuinigadvies 3: het deksel op de pan houden tijdens het koken.
 • Bezuinigtip 4: profiteer zoveel mogelijk van eco-programma’s
 • Advies 5: laat het licht in overloop of hal niet onnodig aan

Onduidelijkheden over gas en stroom vergelijken

Op welk moment is het verstandig om over te stappen van leverancier?

Mensen vragen regelmatig: wanneer moet ik overstappen? Onze experts geven als tip: maak een sport van het overstappen in Meigem. Daarna is de besparing het grootst. Belangrijk, kijk wel even wanneer je dit kan doen. Loopt jouw contract bijna af? 6 weken voor het einde van het contract mag je al een andere aanbieder kiezen. Zit je nog vast aan een contract? Wacht tot het contract afloopt. Vroegtijdig wisselen van aanbieder is mogelijk, maar vermoedelijk betaal je dan een boete. Een abonnement met flexibele tarieven? Je mag te allen tijde overstappen, zonder dat je een opzegvergoeding betaalt. Niet eerder overgestapt? Dan heb je een contract met onbepaalde looptijd. Je kunt direct vergelijken en overstappen.  

Kiezen voor lange termijn of een flexibel modelcontract?

Op het moment dat je overstapt van aanbieder kan je diverse opties kiezen: variabele of vaste kosten. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Super simpel voor financieel overzicht, en je hoeft niet bang te zijn voor een forse nota als de prijs van gas en elektriciteit toeneemt. Bij variabele energietarieven kan de prijs variëren bij modelovereenkomsten. Veelal wijzigen leveranciers hun variabele tarieven in het begin en in midden van het jaar. Binnen deze flex-overeenkomst profiteer je dus ook als elektriciteit en gas goedkoper worden.

Moet ik een 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het kan handig zijn: een meerjarig energiecontract in maart 2024 waarbij het vooraf inzichtelijk is wat je gaat betalen. En misschien krijg jij daarnaast ook een nieuwe klanten korting (cashback). Toch moet je de rekensom goed maken. In de energiewereld geldt in beginsel: langlopende contracten zijn vrijwel altijd duurder dan verschillende kortlopende energiecontracten voor Meigem. Zodra je kiest voor een 3- of 5 jarig contract, dan betaal je per kWh en M3 iets minder. Maar, bij een abonnement van 1 jaar ontvang jij elke 12 maanden deze scherpe welkomstbonus. Onder aan de streep is dat ’t voordeligst!

Ben ik verantwoordelijk voor het contract opzeggen?

Nee, in de regel verwerkt je aankomende energie-organisatie het volledige overstaptraject door gebruik te maken van de overstapservice. Overstappen is echt kinderspel. Vergelijk de leveranciers met elkaar en neem een beschikbare maatschappij. Onder andere Eneco, Essent en ook Ecopower. Ook neem je een besluit over wanneer het contract in moet gaan. Jouw aanstaande gas en stroom aanbieder begint op deze dag met het leveren van energie. Levering is altijd gegarandeerd, nooit zonder elektra of aardgas.

Hoe bestaat het dat jullie goedkoper zijn dan het bedrijf zelf?

Middels de energievergelijker check je altijd de laagste prijzen. Zodra je een website opent zoals www.engie.be, dan ontdek je dat het hier lang niet zo goedkoop is. Hoe komt dat? Kinderspel: energieleveranciers willen nieuwe klanten. Dankzij goedkope prijzen en goede welkomstkortingen staan ze hoger in de vergelijker (op prijs gesorteerd). En op die manier stappen meer mensen naar hen over.

Energiebedrijven Meigem vergelijken

Vergelijk energiemaatschappijen in Meigem en ontdek de beste deal die aansluit bij jouw eisen

Duurzame energie in Meigem

Bijna alle organisaties leveren vandaag de dag groene stroom in Meigem. Echter kun je echter wel veel vraagtekens zetten. De manier van produceren van groene stroom wisselt behoorlijk. Niet ieder groene stroom contract draagt terecht die naam. Het is jammer, maar veel duurzame elektriciteit uit Europa wordt onrechtmatig als “duurzaam” gekenmerkt. Wil je er op gerust zijn dat energiemaatschappijen een groene strategie voeren? Selecteer in dit geval het filter “Groen uit België”. Je kan dan onvervalste groene energieleveranciers in Meigem vergelijken, met de scherpste prijsaanbiedingen.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzamer huishouden
Voor inwoners van de gemeente Deinze kennen we meerdere projectenrondom duurzame energie. Neem bijvoorbeeld windmolens of energie via zonnepanelen in de postcoderoos 9800. In de regio kan je vaak heel gunstig bijdragen aan duurzaamheidsprojecten in de regio. Het is natuurlijk ook goed om zelf maatregelen te treffen. Binnen afzienbare tijd moet Oost Vlaanderen de huizen van het gas af (energieneutraal) hebben. Jij kunt op allerlei manieren bijdragen, denk aan:

 • Verschillende vormen van isoleren
 • Dak met zonnepanelen
 • Een (hybride) warmtepomp laten installeren
 • Zonneboiler aanschaffen
 • De CV vervangen of aanvullen met een biomassaketel
 • En de gouden stelregel: perk jouw gas- en stroomverbruik in. Bekijk info over 5 handige bespaartips of check sites van mijnenergie.be, vreg.be, energie-vergelijker.be, pricewise.be en tariefchecker.be, callmepower.be, energieleveranciers.be, killmybill.be. Bekijk info van Engie vergelijken.