Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Petegem-Aan-De-Schelde

Eenvoudig energie vergelijken in Petegem-Aan-De-Schelde? Aan de hand van www.energiehunter.be doorzoek je gemakkelijk alle relevante energiebedrijven als o.a. Mega en Antargaz. Specificeer jouw situatie, voer het verbruik in, en kom erachter welke energieleverancier in Petegem-Aan-De-Schelde de scherpste prijs kan bieden. Voorts bekijk je via de Energiehunter praktische informatie over zaken zoals energieaansluitingen en info over een energieneutrale woning. Ook vind je hier een lijstje met 5 tips voor een lagere nota.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Wortegem-Petegem
Netbeheerder Elektra:Gaselwest Vlaanderen
Netbeheerder AardgasGaselwest Vlaanderen
Gemiddelde gastarief (m3) maart 2024€0,458
Gemiddelde stroomtarief (kWh) maart 2024€0,261
Gemiddeld verbruik: 1595 m3 en 3360 kwh
Populaire aanbiederLampiris

Moeiteloos vergelijken

 • Alle grote energiebedrijveneenvoudig vergelijken
 • Je ziet direct wat het kost
 • Je bespaart op jaarbasis tot wel € 415,00.

Zonder problemen overstappen

 • Eenvoudig zelf online afsluiten
 • 2 weken wettelijke bedenktijd
 • Jouw nieuwe leverancier regelt de overstap

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten

Welke energieleveranciers kan ik kiezen Petegem-Aan-De-Schelde?

Er zijn flink wat energieleveranciers actief in de regio Petegem-Aan-De-Schelde. Dat loopt uiteen van Essent tot bijvoorbeeld Comfort Energy, er zijn meer leveranciers dan ooit. Op dit moment moet je een keuze maken uit ruim 30 energie aanbieders. Deze leveranciers werken uitsluitend met het elektra- en gasnetwerk van Gaselwest Vlaanderen. Het is niet te doen om zelf alle tarieven te vergelijken. Voor dat geval kun jij terecht bij de energiesimulator. Weten welke gas & stroom bedrijven er allemaal zijn? Bekijken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Petegem-Aan-De-Schelde is die past bij jouw verbruik? Voer direct de gevraagde gegevens in, vergelijk alle deals en aanbiedingen, en sluit het nieuwe contract binnen 5 minuten af. Overtuigd? Lees de 5 praktische bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier
Gas en stroom zijn beide homogene producten. Bij wie je de energie ook koopt, jouw apparaten zijn altijd voorzien van stroom, en er is warm water in het hele huis. Daarentegen, gas & stroom bedrijven focussen toch allemaal op andere dingen. Bij stroom en gas storingen, dan is het noodzakelijk dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Conclusie: staar je niet blind op tarieven. Als het puntje bij paaltje komt zoekt iedereen niet teveel betalen voor energie. Dit geldt uiteraard altijd. D.m.v de energiehunter bekijk je zonder moeite de goedkoopste energieleverancier van Petegem-Aan-De-Schelde, altijd op basis van jouw verbruik. Wil jij bepaalde onderdelen? Ook dat bieden wij. D.m.v selecties maken in de vergelijkingstool ontdek jij eenvoudig een abonnement dat aansluit op jouw verbruik en wensen.
Populaire energiebedrijven in Petegem-Aan-De-Schelde

 • Engie: Inzicht in energiegebruik
 • OCTA+: Denkt met jou mee over besparen
 • Lampiris: Een passend contract voor elk huishouden
 • MEGA: Online grip op je kosten
 • Essent: Overzichtelijke contracten
 • Eneco: Gemakkelijke verhuisservice
 • Luminus: Alles beheren via de klantzone
 • Elegant: Transparante prijzen
 • Watz: Online meterstanden doorgeven
 • Wase Wind: Samen Wase Wind Oogsten
 • Comfort Energy: Klantendienst die voor jou klaar staat
 • Poweo: Verstand van zaken!

Hoe duur is energie in onze straat? (Prijzen maart 2024)

De beschikbare producten gas en stroom organisaties en de kosten wijken vaak af per plaats. De achterliggende reden is dat er veel beheerders service verlenen. Elke beheerder past eigen voorwaarden toe en eigen prijsstellingen voor logistiek en onderhoud van gas en elektra. De huidige netbeheerder van elektra in Petegem-Aan-De-Schelde heet Gaselwest Vlaanderen. De kosten van het netbeheerder zijn per gebied weer anders bepaald. Uiteindelijk kan je dit terugvinden op de nota. In de gemeente Wortegem-Petegem wordt transport van het aardgas beheerd door Gaselwest Vlaanderen. In het geval van een storing zullen zij dat oplossen.

Feiten over Petegem-Aan-De-Schelde

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Gaselwest Vlaanderen
 • Gasregio: Gaselwest Vlaanderen
 • Gastarief M3: €0,458
 • Stroomtarief kwh: €0,261
 • Gem. gasverbruik: 1595 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3360 kWh
energie-vergelijken-petegem-aan-de-schelde

Hoe overstappen van energie werkt

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder moeite veranderen van energie in een paar minuten.

 1. Specificeer jouw situatie

  Allereerste de basisinfo. Daarmee wordt bedoeld; omvang van het huishouden, maar ook jouw postcode en huisnummer.

 2. Kies verbruik

  Geef je gas en stroomverbruik op. In Petegem-Aan-De-Schelde is dat gemiddeld 1595 m3 plus 3360 kWh. Verwarm jij je huis zonder gas? Selecteer dan de optie ‘alleen stroom’. Zonnepanelen op je dak? Selecteer het aantal kWh dat je realiseert. Deze factoren hebben effect op de kosten van gas en elektra.

 3. Selecteer soort energie een duur van het abonnement.

  Daarbij kun je denken aan groene stroom uit BE, groene stroom uit EU of grijze stroom. Geen voorkeur? Je kunt deze stap dan overslaan. Ten aanzien van prijszekerheid kan je kiezen voor 1 jaar, 3 jaar, 5 jaar of flexibele model-abonnementen. In de regel is het voordeliger om jaarlijks een nieuwe energieleverancier af te sluiten.  

 4. Vergelijk energiecontracten

  Er volgt nu een opsomming met alle grote leveranciers en contracten. Van elk contract vind jij data aangaande type energie, looptijd contract, de maximale jaarlijkse kosten van gas en elektra in Petegem-Aan-De-Schelde, en de welkomstkorting. Kies de partij die aansluit op jouw persoonlijke wensen.

 5. Zonder moeite overstappen

  Een interessante kortingsactie gecheckt? Bekijk alle info door op de groene knop te klikken. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de pagina van de energieleverancier. Bijv. www.energie2030.be of natuurlijk www.comfortenergy.be. Jouw toekomstige maatschappij neemt het papierwerk uit handen. Nooit zonder stroom en gas in Petegem-Aan-De-Schelde


Energie besparen dankzij deze 5 tips

Veranderen van energieleverancier in maart 2024 kan soms wel €310 bonus betekenen. Daartegenover, zijn er meerdere mogelijkheden om besparingen te realiseren op de energierekening? Op energiehunter.be bieden wij 5 concrete tips waar ook jij iets mee kunt doen.

 • Bezuinigtip 1: sluit de klep van de open haard
 • Bezuinigadvies 2: de eco-stand gebruiken met vieze was.
 • Praktische tip 3: zet het klokje op elektrische apparaten uit.
 • Bezuinigtip 4: niet meer water koken dan nodig voor je kopje thee.
 • Bezuinigtip 5: kies voor een klokthermostaat

Populaire thema’s gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om het overstappen in gang te zetten?

Consumenten vragen zich vaak af: wat is een geschikt moment om over te stappen? Onze energiespecialisten zeggen altijd: kies elke 12 maanden opnieuw en ga overstappen in Petegem-Aan-De-Schelde. Daarna betaal je het minst voor je energie. Belangrijk, kijk wel even wanneer je dit kan doen. Is de looptijd van je contract voorbij? zes weken voor de einddatum van de overeenkomst kan je al overstappen. Contract met bepaalde looptijd? Dan adviseren we jou nog even te wachten. Overstappen zou eerder kunnen, alleen je riskeert dan een opzegvergoeding/boete. Energiecontract voor onbepaalde tijd? In zo’n situatie mag men switchen van leverancier, en je zult ook geen boete ontvangen. Nooit eerder gewisseld van aanbieder? Dan is je contract dan al tijden verlopen. Jij kan dan vandaag nog gaan overstappen.  

Energietarieven vastzetten of overeenkomst met flex-tarieven?

Op het moment dat je overstapt van aanbieder zin dit de twee opties: flexibele of vaststaande kosten. Bij vaste energietarieven liggen de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Super simpel voor financieel overzicht, en je betaalt niets extra’s wanneer gas- en elektra tarieven omhoog gaan. Bij variabele energietarieven is de energieprijs flexibel tijdens de contracttermijn. Vaak worden deze prijs-updates gedaan begin januari en rond juli. Bij dit soort contracten werkt in jouw voordeel als elektriciteit en gas goedkoper worden.

Wat is verstandig; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het lijkt een goed idee: zo’n meerjarig energiecontract in maart 2024 waarbij je heel nauwkeurig weet wat je de komende jaren betaalt. En soms is er sprake van een mooie korting (cashback). Dan moeten we je toch teleurstellen. Voor de energiewereld geldt in de basis: contracten met een lange looptijd zijn duurder dan verscheidene kortlopende energiecontracten voor Petegem-Aan-De-Schelde. Bij een contract met een langere looptijd is de prijs van gas en stroom wel iets gunstiger. Desondanks, bij 12 maandelijkse contracten krijg je ieder jaar deze aantrekkelijke welkomstbonus. Dit is eigenlijk voor elke consument het goedkoopst.

Moet ik zelf het contract beëindigen?

Nee, standaard verwerkt de gekozen organisatie dat jouw huidige contract wordt opgezegd met de overstapservice. Overstappen is dus helemaal niet zo ingewikkeld. Vergelijk alle tarieven en neem de goedkoopste of meest populaire energieaanbieder. Denk aan Eneco, Lampiris of Poweo. Daarna selecteer je de startdatum van het abonnement. Je toekomstige energiemaatschappij levert vanaf deze dag gas en stroom bij jou thuis. Jij zal geen moment zonder energie (stroom of aardgas).

Hoe bestaat het dat jullie goedkoper zijn dan het bedrijf zelf?

Met behulp van onze vergelijker vind je altijd de allerlaagste tarieven. Op het moment dat je navigeert naar www.essent.be, dan ontdek je dat gas en stroom hier veel prijziger is. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Super simpel: energiemaatschappijen willen nieuwe aansluitingen scoren. Door gebruik te maken van lagere onkosten en aantrekkelijke welkomstkortingen komen ze hoger in onze vergelijker. En op die manier komen meer klanten met hun merk in aanraking.

Energiebedrijven Petegem-Aan-De-Schelde vergelijken

Vergelijk beschikbare energiemaatschappijen in Petegem-Aan-De-Schelde en zoek het juiste contract voor jouw gezin

Duurzame energie in Petegem-Aan-De-Schelde

Het gros van de energiemaatschappijen leveren vandaag de dag groene stroom in Petegem-Aan-De-Schelde. Op dit front zijn er veel verschillen. De afkomst van groene stroom is zeer divers. Niet ieder “groene energie” contract heeft daadwerkelijk een duurzaam karakter. Een aanzienlijk deel van de duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt onjuist aangemerkt als duurzaam. Er op kunnen vertrouwen dat leveranciers duurzaam en eerlijk zijn? Kies in dat geval zeker weten “Groen uit NL”. Jij kan dan authentieke groene energieleveranciers in Petegem-Aan-De-Schelde vergelijken, met de scherpste prijsaanbiedingen.

Maak jouw regio groener
In de gemeente Wortegem-Petegem onderscheiden we verscheidene initiatievenvolledige gericht op duurzame energie. Neem bijvoorbeeld windmolens of collectieve zonne-energie via een postcoderoosregeling in 9790. Als inwoner van deze plaats kan je in toenemende mate financieel aantrekkelijk meewerken met dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. Uiteraard is het aan te raden om minder stroom en elektriciteit te gebruiken. Binnen afzienbare tijd moet Oost Vlaanderen energieneutraal zijn (los van gas). Jij kunt op allerlei manieren bijdragen, denk aan:

 • De woning op cruciale punten isoleren
 • Woning met zonnepanelen
 • Een warmtepomp i.p.v. CV-Ketel
 • Dak met cellen voor zonneboiler
 • Het laten plaatsen van een pelletkachel
 • Maar misschien wel het belangrijkste: minder energie verbruiken! Check ook onze 5 nuttige energiebespaartips of speur op sites zoals mijnenergie.be, aanbieders.be, vreg.be, energie-vergelijker.be en tariefchecker.be, callmepower.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be. Lees verder alles over Watz diensten.