Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Nokere

Direct energie vergelijken in Nokere? Dankzij www.energiehunter.be check je probleemloos alle beschikbare energie aanbieders. Je kunt denken aan Mega en Belpower. Geef de grootte van het huishouden door, schat jouw gas- en stroomverbruik, en check welke energieleverancier in Nokere de scherpste prijs kan bieden. Bovendien vergaar je via de Energiehunter bruikbare informatie over zaken zoals tarieven van energie * gas en slimme thermostaten. Daarbij bieden wij een aantal tips om stroom en gas te besparen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Kruisem
Netbeheerder Elektra:Gaselwest Vlaanderen
Netbeheerder AardgasGaselwest Vlaanderen
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,453
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,256
Gemiddeld verbruik: 1570 m3 en 3335 kwh
Populaire aanbiederEssent

Supersnel vergelijken

 • Alle grote providers bij elkaar
 • Actuele tarieven van de leveranciers
 • Bespaar jaarlijks tot wel € 295,00.

Snel & simpel overstappen

 • Je sluit het gemakkelijk zelf af
 • 2 weken wettelijke bedenktijd
 • Overstap wordt volledig uit handen genomen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Naar welke energieleveranciers kan ik overstappen in Nokere?

Wij zien flink wat energieleveranciers beschikbaar in Nokere. Dit varieert van Lampirus tot aan Watz, er is gewoon veel te kiezen. Momenteel heb je de keuze uit zo’n 30 leveranciers. Deze bedrijven nuttigen stuk voor stuk de infrastructuur van Gaselwest Vlaanderen. Het is onuitvoerbaar om op eigen houtje alle prijzen te vergelijken. In dit geval biedt onze energiesimulator de oplossing. Achterhalen welke energie-organisaties actief zijn? Nieuwsgierig wie de goedkoopste aanbieder van energie in Nokere is op dit moment? Voer moeiteloos de privé gegevens in, bekijk wat de beste deal is, en sluit het nieuwe contract binnen 5 minuten af. Check daarnaast de 5 bruikbare bespaartips.

Vind de goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is bij iedereen hetzelfde. Waar je jouw gas en licht ook afneemt, er komt overal stroom uit het stopcontact, en je verwarming doet altijd (inclusief warm tapwater). Daartegenover, gas & stroom aanbieders handelen allemaal op hun eigen manier. Is er een storing, dan wil je dat er gauw een oplossing volgt. Het punt is: kijk ook naar service. Onderaan de streep verlangt iedereen een goede én goedkope maatschappij. Dit geldt uiteraard altijd. Middels onze prijzencheck bekijk je snel de goedkoopste energieleverancier van Nokere, voor jouw situatie. Specifieke wensen? Dat kun je zelf bepalen. Door gebruik te maken van filters in onze vergelijker ontdek jij moeiteloos een overeenkomst dat klopt met jouw verbruik.
Populaire energiebedrijven in Nokere

 • Engie: Contact via telefoon, mail en social media
 • OCTA+: Online prijs berekenen
 • Lampiris: Contact via telefoon, mail en social media
 • MEGA: Gemakkelijke verhuisservice
 • Essent: Goede klantenservice
 • Eneco: Vaste energieprijzen
 • Luminus: Reken jouw energiekoste online uit
 • Elegant: Waar loyale klanten worden beloond
 • Watz: Met praktische energie-bespaartips
 • Wase Wind: Samen investeren in windenergieprojecten in eigen streek
 • Comfort Energy: Voor de klein- en grootverbruiker
 • Poweo: Exclusieve aanbiedingen

Hoe hoog bedragen de energiekosten in en rondom mijn buurt? (Prijzen april 2024)

De beschikbare producten gas & stroom organisaties en de vergoedingen kunnen verschillen per locatie. De achterliggende reden is dat er diverse beheerders op deze markt werken. Iedere netbeheerder wordt gekenmerkt door weer aparte prijzen voor transport. De tegenwoordige stroom netbeheerder in Nokere betreft Gaselwest Vlaanderen. De tarieven die jouw energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn per woonplaats weer anders. Op de energierekening kan je dit teruglezen. In de gemeente Kruisem is de netbeheerder van het gas Gaselwest Vlaanderen. In het geval van een storing dienen zij dit op te lossen.

Informatie over Nokere

 • Provincie: Oost Vlaanderen
 • Gemeente: Kruisem
 • CV Merk: Pentec
 • Groene stroom: 31,60%
 • Postcode: 9771
 • Mazout verbruik: 1610 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Gaselwest Vlaanderen
 • Gasregio: Gaselwest Vlaanderen
 • Gastarief M3: €0,453
 • Stroomtarief kwh: €0,256
 • Gem. gasverbruik: 1570 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3335 kWh
energie-vergelijken-nokere

Binnen 5 minuten overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Online veranderen van energie in 5 minuten.

 1. Geef woningdetails in

  Als eerste je woning en gezinssituatie. Dat betreft samenstelling huishouden, en adres (postcode).

 2. Schat jouw verbruik

  Hoeveel energie verbruik jij? In Nokere ligt dit gemiddeld op 1570 m3 en 3335 kWh. Woon jij volledig gasloos? Selecteer dan de optie ‘alleen stroom’. Beschik jij over zonnepanelen? Voer het aantal kilowattuur in dat je opwekt. De genoemde zaken dragen bij aan de kosten van energie.

 3. Selecteer herkomst energie en hoeveel jaar je wilt vastzetten.

  Denk dan onder andere aan groene (BE of EU) stroom en grijze stroom. Is dit voor jou om het even? Laat deze optie achterwege. Wat betreft contracten kun jij opties nemen van 1 jaar, 3 jaar, 5 jaar of een variabel contract. Normaliter is het een goed idee om elk jaar opnieuw een actueel energie-abonnement te kiezen.  

 4. Vergelijk energie aanbieders

  Wat volgt is een overzicht met alle interessante energie aanbieders. Bij alle contracten zoek je informatie m.b.t. herkomst van stroom en gas, duur van het contract, de totale kosten (p/maand of p/jaar) van gas en elektra in Nokere, en de welkomstkorting. Selecteer de leverancier die klopt met jouw persoonlijke wensen.

 5. Stap online over

  Een relevante prijsaanbieding gevonden? Druk op de groene button. Jij wordt vlug doorgestuurd naar de webpagina van de maatschappij. Denk aan www.engie.be en www.ecopower.be. Jouw aanstaande maatschappij zorg dat de overstap wordt geregeld. Geen dag zonder gas of stroom in Nokere


Energie besparen dankzij deze 5 tips

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan ruim €295 voordeel geven. Toch, wat zijn de andere opties om besparingen te realiseren op de energierekening? Op deze pagina bekijk jij 5 energiebespaartips die je vandaag nog kunt gebruiken.

 • Tip 1: brengt tochtweringen aan bij deuren en ramen
 • Tip 2: laat de wasmachine de was eerst goed centrifugeren.
 • Advies 3: laat je warme eten eerst afkoelen voordat je het invriest.
 • Advies 4: goed op het energieverbruik letten wanneer je een nieuw elektrisch apparaat koopt.
 • Tip 5: gooi de wastrommel altijd helemaal vol

FAQ gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om over te stappen naar een nieuwe leverancier?

Een vraag die we vaak krijgen is: wat is een geschikt moment om over te stappen? Onze experts raden aan: ga elke jaar opnieuw overstappen in Nokere. Zodanig ben je het voordeligst uit. Echter, dit is niet op elk moment mogelijk. Is je contracttermijn al gepasseerd? zes weken voor de einddatum van de overeenkomst is het al mogelijk een nieuwe aanbieder te nemen. Contract met bepaalde looptijd? Wacht eerst tot het contractdatum verstreken is. Vroegtijdig wisselen van aanbieder is mogelijk, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Energiecontract voor onbepaalde tijd? In zo’n situatie mag men switchen van aanbieder, en je zult ook geen boete ontvangen. Nog nooit overgestapt? In zo’n geval zit je mogelijk niet meer vast aan je huidige contract. Direct overstappen kunnen we dan gaan regelen.  

Vaste energietarieven nemen of wil jij een model contract?

Wanneer je een nieuw energiecontract neemt zin dit de twee opties: variabele of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven liggen de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Je weet precies waar je aan toe bent, en je komt niet voor verrassingen te staan bij een prijsstijging van energie. Bij variabele energietarieven staan er geen kosten vast bij modelcontracten. Gewoonlijk vindt deze jaarlijkse indexatie plaats in het begin en in midden van het jaar. Bij variabele prijzen werkt in jouw voordeel als gas en elektra prijsgunstiger worden.

Adviseren jullie een 1-jarig of meerjarig energiecontract?

Het klinkt als de beste optie: het meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je heel nauwkeurig weet wat de kosten gaan zijn. En misschien wordt je wel beloond met een hoge overstapkorting (cashback). Dan moeten we je toch teleurstellen. Voor de energie industrie geldt: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar zijn vrijwel altijd duurder dan diverse kortlopende energiecontracten voor Nokere. Gaat jouw voorkeur uit naar een langlopend contract, dan zullen de tarieven per m3 en kWh iets lager zijn. Desondanks, bij 12 maandelijkse contracten krijg je elke 12 maanden zo’n zeer interessante welkomstbonus. Uiteindelijk is dit goedkoper!

Dien ik zelf mijn contract te beëindigen?

Nee, meestal verwerkt je toekomstige gas en stroom aanbieder het opzeggen van het huidige contract met de overstapservice. Overstappen gaat gemakkelijker dan je denkt. Vergelijk alle aanbieders en selecteer de beste of voordeligste partij. Bedrijven als Eneco, Essent of Energy People. Vervolgens bepaal je de datum waarop het contract van start gaat. Jouw nieuwe gas en stroom leverancier zal op deze dag de oude aanbieder aflossen. Je zit geen dag zonder aardgas of licht.

Wat is de reden dan jullie voordeliger zijn dan de energie-onderneming zelf?

Aan de hand van de energievergelijker vind je altijd de laagste prijzen. Indien je zelf een website bezoekt als www.energie2030.be, dan zul je zien dat dit vaak fors duurder is. Hoe is dit mogelijk? Gemakkelijk uit te leggen: energiebedrijven zijn op zoek naar nieuwe klanten. Aan de hand van goedkope tarieven en fikse welkomstkortingen bereiken ze hogere posities in de vergelijkers. Op basis daarvan komen meer klanten met hun merk in aanraking.

Energiebedrijven Nokere vergelijken

Vergelijk beschikbare energiemaatschappijen in Nokere en sluit een goed abonnement af die past bij jouw wensen

Duurzame energie in Nokere

Het gros van de energiemaatschappijen leveren op dit moment groene stroom in Nokere. Rondom dit thema is onderling veel verschil te vinden. De afkomst van groene stroom is zeer wisselend. Niet alle “groene stroom” heeft ook echt een groene oorsprong. Een aanzienlijk deel van de duurzame elektriciteit uit andere landen wordt ten onrechte gelabeld als “groen”. De zekerheid hebben dat energieleveranciers een groene strategie voeren? Kies in dat geval de selectie “Groen uit België”. Hier kan jij geschikte groene energieleveranciers in Nokere vergelijken, die ook zeer scherpe prijsaanbiedingen hebben.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzamer huishouden
In het leefgebied van de gemeente Kruisem zien we verscheidene projectenbinnen het domein duurzame energie. Denk dan aan windmolens of collectieve zonne-energie in postcoderoos 9771. In deze buurt kan je soms relatief goedkoop participeren in duurzaamheidsprojecten in de regio. Uiteraard is het aan te raden om jouw eigen energieverbruik te minderen. Rond 2050 moet Oost Vlaanderen helemaal energieneutraal zijn. Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • De isolatiewaarde van jouw huis versterken
 • Eigen stroom met zonnepanelen
 • Gasloos wonen met de warmtepomp
 • Tapwater en verwarming via je zonneboiler
 • Een biomassaketel als alternatief voor de CV-ketel
 • En niet te vergeten: minder energie verbruiken! Check de Belangrijke energiebespaartips en bezoek mijnenergie.be, pricewise.be, vreg.be, aanbieders.be en tariefchecker.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be, killmybill.be. Bekijk info van Essent diensten.