Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Zingem

Snel online energie vergelijken in Zingem? Geholpen door de Energiehunter achterhaal je snel en simpel alle interessante energiebedrijven zoals Mega en Antargaz. Vul postcode + gezinssamenstelling in, vul het geschatte verbruik in, en zie direct welke energieleverancier in Zingem de beste deal heeft! Voorts verzamel je via onze vergelijker waardevolle info over onderwerpen zoals tarieven van energie * gas en verschillende contractsoorten. Verder bieden wij een aantal tips voor een lagere nota.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Kruisem
Netbeheerder Elektra:Intergem
Netbeheerder AardgasIntergem
Gemiddelde gastarief (m3) maart 2024€0,451
Gemiddelde stroomtarief (kWh) maart 2024€0,254
Gemiddeld verbruik: 1560 m3 en 3325 kwh
Populaire aanbiederLampiris

Moeiteloos vergelijken

 • Alle grote providers vergelijken
 • Actuele tarieven van de leveranciers
 • Enorme besparingen tot wel € 265,00.

Eenvoudig overstappen

 • Binnen 5 minuten geregeld
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • De nieuwe energieleverancier regelt de overstap

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn populaire energieleveranciers in Zingem?

We zien meer en meer energieleveranciers actief in Zingem. Van Engie tot bijvoorbeeld OCTA+, het aantal aanbieders was nooit zo groot. Hedendaags zijn het zo’n 25 aanbieders. Deze energieleveranciers zijn allemaal aangesloten op het netwerk van Intergem. Het is niet mogelijk om alle energieleveranciers objectief te vergelijken. Voor dat geval biedt onze energiesimulator de oplossing. Benieuwd welke gas & stroom leveranciers in deze regio actief zijn? Ontdekken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Zingem voor jou is? Vul vlug de eigen gegevens in, kies voor de laagste prijs, en regel jouw overstap eenvoudig online. Overtuigd? Lees de 5 handige bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier
Stroom is stroom en gas is gas. Waar je ook klant bent, je hebt 24/7 beschikking over stroom, en de verwarming werkt wanneer nodig. Daartegenover, gas en stroom organisaties kun je toch goed van elkaar onderscheiden. Bij voorvallen als gasstoringen of stroomproblemen, dan ga je er vanuit dat dit adequaat wordt opgelost. Oftewel: bekijk ook de klantvriendelijkheid. Uiteindelijk zoekt iedereen een goedkope energieleverancier. Dat is nooit anders geweest. Geholpen door onze prijzencheck ontdek je zonder moeite de goedkoopste energieleverancier van Zingem, die aansluit op jouw wensen. Wil jij bepaalde onderdelen? Dat kun je zelf bepalen. Via selecties maken in de Energiehunter checkt men simpel en snel een abonnement dat past bij jouw energieconsumptie.
Populaire energiebedrijven in Zingem

 • Engie: Uitstekende klantenservice
 • OCTA+: Gas, elektra en mazout
 • Lampiris: Voor de klein- en grootverbruiker
 • MEGA: Gemakkelijk online inschrijven
 • Essent: Eerlijk en transparant
 • Eneco: Verschillende termijnen
 • Luminus: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen
 • Elegant: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • Watz: Biedt hulp bij duurzame oplossingen
 • Wase Wind: Online inzicht in verbruik
 • Comfort Energy: Zelf verbruik in de gaten houden
 • Poweo: Handige website

Wat kost energie in mijn woonwijk? (Prijzen maart 2024)

De condities van energie-aanbieders en de tarieven wijken vaak af per plaats. De reden hiervan is dat er verschillende beheerders dienstverleningen bieden. Iedere afzonderlijke beheerder hanteert weer aparte prijzen voor transport van gas en elektra. De tegenwoordige stroom netbeheerder in Zingem betreft Intergem. De tarieven voor zo’n netbeheerder zijn per woonplaats weer anders. Dit zie jij terug op de rekening. In de gemeente Kruisem wordt de aardgasvervoersinfrastructuur beheerd door Intergem. Als er sprake is van een storing kan je bij hen terecht voor vragen.

Kerngegevens Zingem

 • Provincie: Oost Vlaanderen
 • Gemeente: Kruisem
 • Populair merk: Oertli
 • Aandeel duurzaam: 31,40%
 • Centrale postcode: 9750
 • Mazout verbruik: 1590 liter

Samenstelling van de energieprijzen

 • Netbeheerder: Intergem
 • Gasregio: Intergem
 • Gastarief M3: €0,451
 • Stroomtarief kwh: €0,254
 • Gem. gasverbruik: 1560 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3325 kWh
energie-vergelijken-zingem

Overstappen van energie, hoe werkt dat?

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder moeite veranderen van energie in 5 minuten.

 1. Specificeer jouw situatie

  Begin met jouw basisgegevens. Hiermee bedoelen we aantal gezinsleden, maar ook jouw postcode en huisnummer.

 2. Type meter + verbruik invullen

  Vul in wat jij verwacht te gebruiken. In de regio Zingem is dat gemiddeld 1560 m3 plus 3325 kWh. Consumeer jij helemaal geen gas? Selecteer dan de optie ‘alleen stroom’. Heb je zonnepanelen? Voer het aantal kilowattuur in dat je opwekt. Deze factoren hebben invloed op het gas- en stroom tarief.

 3. Kies soort energie en contractduur.

  Je kunt kiezen uit groene stroom uit BE, groene stroom uit EU of grijze stroom. Ben jij neutraal? Kies dan ‘geen voorkeur’. Met betrekking tot contracttermijn kun je een optie nemen voor vaste tarieven voor bijv. 1 jarig tot 5 jarig of een variabel contract. Vaak is het een goed idee om eens per jaar een nieuw contract te nemen.  

 4. Energiecontracten vergelijken

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt een opsomming met alle beschikbare aanbieders van energie. Van ieder abonnement lees jij informatie met betrekking tot soort energie, looptijd contract, de hoogte van de tarieven van gas en elektra in Zingem, en de welkomstbonus. Selecteer de partij die overeenkomst met jouw zoekopdracht.

 5. Overstappen zonder problemen

  Een actuele prijsaanbieding gevonden? Lees meer info of klik op de ‘bekijk’ knop. Jij wordt vlug doorgestuurd naar de relevante pagina op de website van de energiemaatschappij. Zoals www.luminus.be of www.belpower.be. De door jou gekozen energie-aanbieder regelt de overstap. Altijd zekerheid van gas en stroom in Zingem


Vijf praktische energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in maart 2024 kan ruim €255 voordeel geven. Maar, wat kan je nog meer doen voor een lagere energierekening? Onderstaand profiteer je van 5 handige tips waar je à la minute iets mee kunt doen.

 • Bespaaradvies 1: isoleer CV-leidingen
 • Tip 2: gebruik zoveel mogelijk het daltarief, als je gebruikmaakt van een piek- en daltarief.
 • Tip 3: de verwarming niet hoog aan zetten als je weg bent.
 • Bespaaradvies 4: Neem een stekkerblok met schakelaar
 • Advies 5: zet de verwarming een graadje lager

Populaire thema’s gas en stroom vergelijken

Op welk moment is het verstandig om over te stappen van energiemaatschappij?

Wat veel mensen zich afvragen is: wanneer kan ik het beste overstappen? Onze specialisten vinden: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in Zingem. Op die manier maak je gebruik van lagere tarieven. Belangrijk, dit is niet op elk moment mogelijk. Einde contract in zicht? zes weken voor de einddatum van de overeenkomst is het al mogelijk te switchen. Zit je nog vast aan een contract? Wacht eerst tot het contractdatum verstreken is. Overstappen zou eerder kunnen, alleen krijg je dan wel een boete voor je kiezen. Contract met onbepaalde looptijd? Je kunt altijd, overstappen van leverancier, en je betaalt geen boete. Nooit eerder gewisseld van aanbieder? Vermoedelijk zit je mogelijk niet meer vast aan je huidige contract. Direct overstappen kunnen we dan gaan regelen.  

Energietarieven vastzetten of een flexibel modelcontract?

Op het moment dat je een nieuw energiecontract afsluit heb je meerdere keuzes: wisselende of vaste kosten. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Heel eenvoudig, maakt alles concreet, en je komt niet voor verrassingen te staan mochten de gas- en stroomtarieven plots stijgen. Bij variabele energietarieven heb je geen prijszekerheid bij modelcontracten. Vaak wijzigen leveranciers hun variabele tarieven begin januari en rond juli. Bij de variabele variant is dus ook erg interessant wanneer de gasprijs en stroomtarieven dalen.

Ben ik goedkoper uit met een 1-jarig of meerjarig contract?

Het klinkt als de beste optie: zo’n meerjarig energiecontract in maart 2024 waarbij je heel exact weet wat de kosten gaan zijn. En soms krijg jij daarnaast ook een scherpe welkomstbonus (cashback). Let echter wel goed op de vergelijking! Voor de energiewereld geldt in de basis: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar zijn prijziger dan meerdere kortlopende energiecontracten voor Zingem. Bij een langdurig contract zullen de tarieven per m3 en kWh iets lager zijn. Desalniettemin, bij jaarlijkse overeenkomsten krijg jij elke 12 maanden een scherpe welkomstbonus. Voor praktisch iedere consument is dit het meest voordelig!

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, vaak faciliteert jouw gekozen energie-aanbieder het volledige overstaptraject door de overstapservice. Overstappen gaat gemakkelijker dan je denkt. Vergelijk de prijzen en ga voor de beste of voordeligste partij. Denk aan OCTA+, ENGIE of natuurlijk Trevion. Hierna selecteer je de ingangsdatum (start levering). Je toekomstige energie-aanbieder houdt zich altijd aan de afspraak. Stroom en aardgas zullen nooit worden afgesloten.

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan op de website van de leverancier?

Met behulp van energiehunter.be bekijk je altijd de beste deals. Zodra je energieprijzen checkt via bijvoorbeeld www.lampiris.be, dan zul je zien dat het hier lang niet zo goedkoop is. Hoe is dit mogelijk? Fluitje van een cent: energiebedrijven zijn altijd op zoek naar meer klanten. Middels lagere tarieven en aantrekkelijke welkomstkortingen bereiken ze hogere posities in de vergelijkers. Door deze strategie zullen meer Belgen overwegen over te stappen.

Energiebedrijven Zingem vergelijken

Vergelijk populaire energiemaatschappijen in Zingem en zoek het juiste contract voor jouw gezin

Duurzame energie in Zingem

Het merendeel van de leveranciers leveren vandaag de dag groene stroom in Zingem. Op dit gebied kun je echter wel veel vraagtekens zetten. De manier waarop groene stroom tot stand komt wisselt behoorlijk. Niet ieder “groene stroom” contract is daadwerkelijk groen. Een behoorlijk aandeel van de duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt onjuist aangemerkt als duurzaam. Er vanuit kunnen gaan dat organisaties een groen beleid hanteren? Neem dan zeker weten “Groen uit NL”. Dan kan je betrouwbare groene energieleveranciers in Zingem vergelijken, tegen de laagste prijs.

Duurzaamheidsinitiatieven in de regio
Voor inwoners van de gemeente Kruisem bestaan er vele acties met doelstellingen voor duurzame energie. Voorbeelden zijn windmolens of energie via zonnepanelen in de postcoderoos 9750. In deze buurt kan je meer en meer zeer betaalbaar deelnemen met dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. Ook wil de gemeente dat wij minder stroom en elektriciteit te gebruiken. Op termijn moet Oost Vlaanderen net zoveel energie opwekken dan de gemeente verbruikt. Wat kan jij zelf doen:

 • De woning op cruciale punten isoleren
 • Integreren van zonnepanelen
 • De CV-ketel vervangen voor een warmtepomp
 • Woning met zonneboiler
 • Gasloos wonen met de biomassaketel
 • En zeker onmisbaar: minimaliseer je elektra- en gasverbruik. Lees de 5 nuttige energiebespaartips of speur op sites zoals mijnenergie.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be, vreg.be of tariefchecker.be, energieleveranciers.be, killmybill.be, test-aankoop.be. Bekijk ook Antargaz energie.