Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Nederename

Meteen energie vergelijken in Nederename? Middels energiehunter.be vergelijk je moeiteloos alle grote bedrijven als bijvoorbeeld Watz en Antargaz. Vul postcode + gezinssamenstelling in, begroot het stroom- en gasverbruik, en vind uit welke energieleverancier in Nederename voor jou de beste prijs heeft. Daarbij vergaar je op deze website handige informatie over thema’s als tarieven en vaste en variabele tarieven. Ook geven wij bruikbare bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Oudenaarde
Netbeheerder Elektra:Gaselwest Vlaanderen
Netbeheerder AardgasGaselwest Vlaanderen
Gemiddelde gastarief (m3) maart 2024€0,445
Gemiddelde stroomtarief (kWh) maart 2024€0,288
Gemiddeld verbruik: 1530 m3 en 3510 kwh
Populaire aanbiederMEGA

Makkelijk vergelijken

 • Alle populaire maatschappijeneenvoudig vergelijken
 • Actuele tarieven van de leveranciers
 • Jouw besparing loopt op tot wel € 235,00.

Gemakkelijk overstappen

 • Eenvoudig zelf online afsluiten
 • Recht op 14 dagen bedenktijd
 • Inclusief gratis overstapservice

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten

Welke energieleveranciers kan ik kiezen Nederename?

We zien nogal wat energieleveranciers voorhanden in Nederename. Dit loopt van Engie tot aanbieders zoals Luminus, het kiezen is er niet makkelijker op geworden. Momenteel zijn het zo’n 20 organisaties. Deze aanbieders maken allemaal gebruik van het netwerk van Gaselwest Vlaanderen. Het is niet te doen om zelf alle leveranciers onder elkaar te zetten. In dit geval hebben wij iets gevonden, de energiesimulator. Weten welke energiemaatschappij je kunt kiezen? Nieuwsgierig wie de goedkoopste aanbieder van energie in Nederename is voor jouw verbruik? Voer gemakkelijk de gevraagde gegevens in, vergelijk actuele tarieven, en stap direct moeiteloos over. Meer weten? Check onze 5 bruikbare bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier?
Stroom en gas is overal hetzelfde. Bij welke organisatie je ook energie afneemt, er is altijd voldoende stroom aanwezig, en in de winter is het lekker warm in huis. Toch, gas & stroom leveranciers zijn niet allemaal hetzelfde. In het geval van een stroom- of gasstoring, dan willen jullie natuurlijk dat er gauw een oplossing volgt. Anders gezegd: kijk niet alléén naar prijs. Per slot van rekening wenst elke consument niet teveel betalen voor energie. En dat is meer dan logisch. Via onze prijzencheck vergelijk je moeiteloos de goedkoopste energieleverancier van Nederename, die matcht met jouw verbruik. Specifieke wensen? Dat is mogelijk. Middels keuzes in de tarievenvergelijker bekijken jullie eenvoudig een product dat in lijn is met jouw situatie.
Populaire energiebedrijven in Nederename

 • Engie: Kennis van zaken over (duurzame) energie
 • OCTA+: Meerdere contracten
 • Lampiris: Eigen termijnbedrag kiezen
 • MEGA: Altijd scherpe acties
 • Essent: Met handige energiesimulator
 • Eneco: Altijd bereikbaar
 • Luminus: 161 windturbines, 7 waterkrachtcentrales en 2 thermische centrales
 • Elegant: Handige website
 • Watz: Volledig Belgische onderneming
 • Wase Wind: Met praktische energie-bespaartips
 • Comfort Energy: Energy+ Mazout
 • Poweo: Uitstekende klantenservice

Wat zijn de energiekosten in mijn woonwijk? (Prijzen maart 2024)

De voorwaarden van energieleveranciers en de energietarieven verschillen per regio. Wat hieraan ten grondslag ligt is dat er meerdere beheerders service verlenen. Iedere netbeheerder heeft weer aparte prijzen voor transport van gas en elektra. De actuele netbeheerder op het gebied van elektra in Nederename is Gaselwest Vlaanderen. De tarieven voor zo’n netbeheerder zijn per gebied weer anders bepaald. Je kunt deze tarieven bekijken op de energierekening. In de gemeente Oudenaarde wordt transport van het aardgas beheerd door Gaselwest Vlaanderen. Bij een storing lossen zij dit normaal gesproken op.

Stats & Facts Nederename

Wat zijn de energieprijzen?

 • Netbeheerder: Gaselwest Vlaanderen
 • Gasregio: Gaselwest Vlaanderen
 • Gastarief M3: €0,445
 • Stroomtarief kwh: €0,288
 • Gem. gasverbruik: 1530 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3510 kWh

Plekken in deze regio

energie-vergelijken-nederename

Overstappen van energie, hoe werkt dat?

Benodigde tijd: 5 minuten

Moeiteloos veranderen van energie in 5 minuten.

 1. Verstrek je adresgegevens

  Allereerste de standaard informatie. Daarmee wordt bedoeld; het aantal bewoners, maar ook jouw postcode en huisnummer.

 2. Energieverbruik schatten

  Geef je gas en stroomverbruik op. In Nederename is dit gemiddeld zo’n 1530 m3 plus 3510 kWh. Bezit je een gasloze woning. Neem dan uitsluitend ‘alleen stroom’ af. Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Kies het aantal kWh in dat je genereert. Alle ingevoerde gegevens dragen bij aan de kosten van gas en elektra.

 3. Kies soort energie een duur van het abonnement.

  Denk dan onder andere aan groene stroom uit BE, groene stroom uit EU of grijze stroom. Maakt dit niet uit? Kies dan ‘geen voorkeur’. Rondom contractduur kun je een optie nemen voor vaste tarieven voor bijv. 1, 3, of 5 jaar, en flexibele model-abonnementen. Normaal loont het om elke 12 maanden een nieuw energiecontract te nemen.  

 4. Prijzen vergelijken

  Er volgt nu de totaallijst met alle erkende energieleveranciers. Bij alle pakketten bekijk je data als type energie, looptijd abonnement, kosten per maand en jaar van gas en elektra in Nederename, en de overstapbonus. Selecteer de leverancier die rijmt met jouw eisen.

 5. Ga overstappen via internet

  Een mooie korting beschikbaar? Druk op de groene button. Je bezoekt dan binnen enkele seconden de pagina van het energiebedrijf. O.a. www.engie.be of natuurlijk www.eneco.be. De door jou gekozen energieonderneming zegt jouw huidige contract op. Nooit zonder stroom en gas in Nederename


Energie besparen dankzij deze 5 tips

Veranderen van energieleverancier in maart 2024 kan soms wel €355 korting realiseren. Evenwel, kan ik nog meer doen voor lagere maandlasten? Hieronder tref je 5 handige adviezen waar je meteen mee aan de slag kan.

 • Praktische tip 1: ventileer kort en bewust
 • Tip 2: gebruik zoveel mogelijk het daltarief, als je gebruikmaakt van een piek- en daltarief.
 • Bespaaradvies 3: het deksel op de pan houden tijdens het koken.
 • Bespaartip 4: de waakvlam uitzette van je ketel in de zomer.
 • Advies 5: kies voor het eco-programma op de vaatwasser of wasmachine

Veelgestelde vragen over gas en stroom vergelijken

Wanneer is het juiste moment om over te stappen?

Consumenten vragen zich vaak af: wanneer kan ik het beste overstappen? De energiehunters zeggen altijd: ga elke jaar opnieuw overstappen in Nederename. Zo kun je profiteren van lage prijzen. Let op, kies een geschikt moment. Loopt jouw contract bijna af? 6 weken voor afloop contracttermijn mag je al overstappen naar een nieuwe aanbieder. Is je contract nog niet afgelopen? Dan kun je beter nog enkele maanden wachten. Je kunt natuurlijk altijd opzeggen wanneer je wilt, alleen krijg je dan wel een boete voor je kiezen. Een abonnement met flexibele tarieven? In dat geval kun je veranderingen aanbrengen, en is er geen sprake van opzegvergoedingen. Niet eerder overgestapt? In zo’n geval heb je te maken met een contract voor onbepaalde tijd. Jij kan dan vandaag nog gaan overstappen.  

Energietarieven vastzetten of overeenkomst met flex-tarieven?

Wanneer je een nieuw energiecontract neemt zijn er grofweg 2 mogelijkheden: flexibele of vaststaande kosten. Bij vaste energietarieven zet je het tarief vast voor een bepaalde tijd. Iedereen weet zeker wat hij/zij betaalt, en je komt niet voor verrassingen te staan als er een landelijke prijsstijging is. Bij variabele energietarieven kan de prijs variëren binnen de looptijd van het contract. Doorgaans worden de prijzen aangepast op 1-1 en op 1-7 van het jaar. Bij dit soort contracten is dus ook erg interessant wanneer de gasprijs en stroomtarieven dalen.

Een kortlopend of langlopend contract afsluiten?

Het klinkt interessant: het meerjarig energiecontract in maart 2024 waarbij je precies weet wat je gaat betalen. En eventueel beloont de maatschappij jou met een scherpe welkomstbonus (cashback). Dan moeten we je toch teleurstellen. In de energiemarkt geldt in de basis: contracten voor 3 of 5 jaar zijn op lange termijn duurder dan velerlei kortlopende energiecontracten voor Nederename. Gaat jouw voorkeur uit naar een langlopend contract, dan betaal je per kWh en M3 iets minder. Desondanks, bij een jaarcontract krijg je alle jaren deze zeer interessante welkomstbonus. Maak de rekensom zelf, en ontdek het voordeel.

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, meestal regelt je gekozen energiemaatschappij het volledige overstaptraject door middel van de overstapservice. Overstappen stelt dus echt niet veel voor. Vergelijk de prijzen en selecteer de beste of voordeligste leverancier. Bijv. Eneco, Lampiris en ook Ecopower. Daarna kies je de aansluitdatum (moment van leveren). Je betreffende aanbieder zal op deze dag de oude aanbieder aflossen. Aardgas & stroomtoevoer worden nooit gepauzeerd.

Hoe bestaat het dat jullie goedkoper zijn dan wanneer ik het direct afsluit?

Dankzij energiehunter.be tref je altijd de laagste tarieven en aanbiedingen. Indien je zelf een website bezoekt als www.essent.be, dan is het niet moeilijk om te zien dat de prijzen daar hoger zijn. Wat is daarvan de reden? Fluitje van een cent: energieleveranciers willen nieuwe aansluitingen scoren. Door gebruik te maken van lage prijzen en scherpe welkomstkortingen staan ze hoger in de vergelijker (op prijs gesorteerd). Op basis daarvan stappen meer mensen naar hen over.

Energiebedrijven Nederename vergelijken

Vergelijk alle energiemaatschappijen in Nederename en vind de goedkoopste stroom- en gas aanbieder voor jouw gezin

Duurzame energie in Nederename

Het gros van de leveranciers leveren inmiddels groene stroom in Nederename. Op dit front is onderling veel verschil te vinden. De manier van produceren van groene stroom wisselt nogal. Niet alle “groene stroom” is ook echt groen. Een aanzienlijk deel van de duurzame elektriciteit uit Europa wordt foutief “groen” genoemd. De zekerheid hebben dat energieleveranciers 100% transparant zijn? Kies in dat geval de selectie “Groene stroom uit België”. Je kan dan echte groene energieleveranciers in Nederename vergelijken, tegen de laagste prijs.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzame regio
In de streek van de gemeente Oudenaarde zien we verscheidene acties rondom duurzame energie. Denk dan aan windmolens of collectieve zonne-energie via een postcoderoosregeling in 9700. In de regio kan je meer en meer financieel aantrekkelijk meedelen in duurzaamheidsinitiatieven in de gemeente. Het is natuurlijk ook goed om minder stroom en elektriciteit te gebruiken. In zo’n 25 jaar moet Oost Vlaanderen eveneveel energie opwekken als het gebruikt. Wat jij bijvoorbeeld kunt doen:

 • Isolatie van de woning en dubbel glas
 • Zonnepanelen op het dak
 • Alternatief verwarmen d.m.v. een warmtepomp
 • Plaatsen van een zonneboiler
 • Je huis gasvrij maken met een biomassaketel
 • En de gouden stelregel: minimaliseer je elektra- en gasverbruik. Bekijk ook de tips om minder gas en stroom te gebruiken of bekijk sites als mijnenergie.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be, vreg.be of tariefchecker.be, energieleveranciers.be, killmybill.be, test-aankoop.be. Check ook Mega energie.