Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Melden

Op je gemak energie vergelijken in Melden? Via onze website vind je gemakkelijk alle erkende bedrijven als bijv. OCTA+ & Poweo. Vul postcode + gezinssamenstelling in, schat in wat je ongeveer verbruikt, en bekijk welke energieleverancier in Melden het goedkoopste contract aanbiedt. Daarbij vind je op onze website waardevolle info over topics als leveranciers en salderen. Tevens verschaffen wij jou tips om jouw gas/stroomverbruik te minderen.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Oudenaarde
Netbeheerder Elektra:Gaselwest Vlaanderen
Netbeheerder AardgasGaselwest Vlaanderen
Gemiddelde gastarief (m3) maart 2024€0,443
Gemiddelde stroomtarief (kWh) maart 2024€0,286
Gemiddeld verbruik: 1520 m3 en 3500 kwh
Populaire aanbiederOCTA+

Makkelijk vergelijken

 • Alle bekende organisaties vergelijken
 • Jouw gegevens zijn veilig
 • Je bespaart op jaarbasis tot wel € 460,00.

Snel & simpel overstappen

 • Snel & eenvoudig online regelen
 • Binnen 14 dagen opzeggen zonder opgaaf van reden
 • De nieuwe energieleverancier regelt de overstap

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten

Welke energieleveranciers kan ik kiezen Melden?

We zien meer en meer energieleveranciers voorhanden in Melden. Dat gaat van Lampirus tot Luminus, de keuze is enorm. Momenteel kun je kiezen uit circa 30 energie aanbieders. Deze energieleveranciers zijn allemaal aangesloten op het stroom- en gas netwerk van Gaselwest Vlaanderen. Voor consumenten kan het moeilijk zijn om zelf alle tarieven te vergelijken. Voor die situatie kun jij terecht bij de energiesimulator. Nieuwsgierig welke gas en stroom bedrijven actief zijn? Achterhalen wie de goedkoopste aanbieder van energie in Melden is voor jouw verbruik? Vul gemakkelijk de eigen gegevens in, vergelijk alle aanbieders, en stap binnen 5 minuten over. Meer weten? Check onze 5 handige bespaartips.

Overstappen naar de goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is bij iedereen hetzelfde. Bij welke organisatie je ook energie afneemt, er is altijd stroom, en in de winter is het lekker warm in huis. Maar, gas en stroom maatschappijen focussen toch allemaal op andere dingen. Bij een gasstoring, dan willen jullie natuurlijk dat er gauw een oplossing volgt. Conclusie: houd ook rekening met kwaliteit service. Ten slotte wil iedereen met een eigen huis niet teveel betalen voor energie. En wij begrijpen dat! Door middel van de energievergelijker tref je eenvoudig de goedkoopste energieleverancier van Melden, specifiek voor jouw situatie. Wil jij bepaalde onderdelen? Dat kun je zelf bepalen. Middels filters in de energievergelijker achterhaal jij gemakkelijk een energieproduct dat in lijn is met jouw wensen.
Populaire energiebedrijven in Melden

 • Engie: Online inzicht in verbruik
 • OCTA+: Meerdere contracten
 • Lampiris: 100% gegarandeerd groene stroom
 • MEGA: Online energiesimulator
 • Essent: Online facturen bekijken
 • Eneco: Ook met zonnepanelen
 • Luminus: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • Elegant: Online inzicht in verbruik
 • Watz: Ook modelcontracten
 • Wase Wind: Grip op verbruik en de kosten
 • Comfort Energy: Uitstekende klantenservice
 • Poweo: Waar loyale klanten worden beloond

Wat kost energie in en rondom mijn buurt? (Prijzen maart 2024)

Het aanbod van gas en stroom maatschappijen en de tarieven wijken vaak af per plaats. Wat hieraan ten grondslag ligt is dat er verscheidene beheerders dienstverleningen bieden. Iedere beheerder van het net past eigen voorwaarden toe en zijn eigen tarieven voor transport van gas en stroom. De actuele netbeheerder (elektra) in Melden heet Gaselwest Vlaanderen. De prijzen die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn weer anders per regio. Deze toeslag vind je op jouw energienota. In de gemeente Oudenaarde is de aardgas netbeheerder Gaselwest Vlaanderen. Bij een storing lossen zij dit normaal gesproken op.

Feiten over Melden

 • Provincie: Oost Vlaanderen
 • Gemeente: Oudenaarde
 • Populaire CV: Cenvax
 • Aandeel groen: 30,60%
 • Hoofdpostcode: 9700
 • Gem. mazout: 1510 liter

Wat zijn de energieprijzen?

 • Netbeheerder: Gaselwest Vlaanderen
 • Gasregio: Gaselwest Vlaanderen
 • Gastarief M3: €0,443
 • Stroomtarief kwh: €0,286
 • Gem. gasverbruik: 1520 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3500 kWh

Plaatsen in de omgeving

energie-vergelijken-melden

In 5 stappen overstappen naar een andere energieleverancier

Benodigde tijd: 5 minuten

Moeiteloos veranderen van energie binnen 10 minuten.

 1. Voer persoonsgegevens in

  Start met de basisinfo. Bijvoorbeeld gezinssamenstelling, en postcode + huisnummer.

 2. Schat jouw verbruik

  Voer het geschatte verbruik in. In Melden ligt dit gemiddeld op 1520 m3 en 3500 kWh. Bezit je een gasloze woning. Kies dan voor ‘alleen stroom’. Sprake van zonnepanelen? Voer het aantal kilowattuur in dat de zonnecellen renderen. De genoemde zaken beïnvloeden het energietarief.

 3. Specificeer type energie en de looptijd.

  Voorbeelden zijn groene stroom (BE), groene stroom (EU) of grijze stroom. Heb jij niets met groen? Laat deze optie achterwege. Ten aanzien van contracttermijn kan je gaan voor een vast contract van bijv. 1 jarig tot 5 jarig of een variabel contract. Normaal is het een goed idee om jaarlijks een nieuw energiecontract af te sluiten.  

 4. Energieleveranciers vergelijken

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt een handig overzicht met alle interessante energieleveranciers. Bij ieder pakket zie jij info m.b.t. herkomst van stroom en gas, looptijd abonnement, de totale kosten (p/maand of p/jaar) van gas en elektra in Melden, en de eventuele korting. Selecteer de organisatie die overeenkomst met jouw eisen.

 5. Overstappen zonder problemen

  Een interessante aanbieding gecheckt? Lees meer info of klik op de ‘bekijk’ knop. Je browser gaat dan direct naar de website van de energiemaatschappij. Onder andere www.octaplus.be en www.eneco.be. Jouw toekomstige energie-aanbieder regelt de overstap. Altijd zekerheid van gas en stroom in Melden


Vijf praktische energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in maart 2024 kan soms wel €385 besparen. Daarentegen, kan ik nog meer doen voor een lagere energierekening? Op energiehunter.be vind jij 5 concrete tips waar je meteen mee aan de slag kan.

 • Praktisch advies 1: de was ophangen i.p.v. de droger gebruiken
 • Bespaartip 2: zet de koelkast op een koele plaats
 • Bezuinigadvies 3: was eens wat vaker op lagere temperaturen
 • Advies 4: zo min mogelijk een elektrische kachel gebruiken.
 • Bespaartip 5: nooit het licht onnodig aan laten staan.

Onduidelijkheden over gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om het overstappen in gang te zetten?

Mensen vragen regelmatig: wanneer is een handig moment om over te stappen? Onze experts adviseren: maak een sport van het overstappen in Melden. Op die manier ben je het voordeligst uit. Echter, kijk wel even wanneer je dit kan doen. Is jouw huidige contract bijna afgelopen? 6 weken voor het einde van jouw contract is het al mogelijk te switchen. Zit je nog vast aan een contract? Dan is het verstandig nog kort af te wachten. Vervroegd overstappen is wel mogelijk, maar vermoedelijk betaal je dan een boete. Energiecontract voor onbepaalde tijd? In zo’n situatie mag men wisselen van leverancier, en er is geen opzegvergoeding. Heb jij geen ervaring met overstappen? In dat geval heb je te maken met een contract voor onbepaalde tijd. Je kunt direct vergelijken en overstappen.  

Een contract voor meerdere jaren of kiezen voor variabele tarieven?

Zodra je een nieuw contract neemt zijn er grofweg 2 mogelijkheden: flexibele of vaststaande kosten. Bij vaste energietarieven staat het tarief dat je de komende jaren gaat betalen vast. Super simpel voor financieel overzicht, en je hoeft niet bang te zijn voor een forse nota wanneer gas- en elektra tarieven omhoog gaan. Bij variabele energietarieven staan er geen kosten vast tijdens halfjaarlijkse indexaties. Normaliter kom je deze tariefupdate tegen aan het begin- en halverwege het jaar. Bij dit type contract werkt in jouw voordeel als de energieprijzen dalen.

Ben ik goedkoper uit met een 1-jarig of meerjarig contract?

Op het eerste gezicht leuk: een meerjarig energiecontract in maart 2024 waarbij je precies weet wat het energietarief is. En als je geluk hebt wordt je ook tegemoet gekomen met een aantrekkelijke bonus (cashback). Daarmee maakt men vaak een rekenfout. In de energiemarkt is de stelregel: contracten voor 3 of 5 jaar kunnen qua prijs niet concurreren met diverse kortlopende energiecontracten voor Melden. Ga je voor een meerjarig contract, dan zijn de tarieven wel iets lager. Evenwel, bij een overeenkomst van 1 jaar ontvang je elke 12 maanden een persoonlijke welkomstbonus. Maak de rekensom zelf, en ontdek het voordeel.

Moet ik zelf het contract beëindigen?

Nee, standaard regelt jouw gekozen gas en stroom aanbieder dat jouw huidige contract wordt opgezegd via de overstapservice. Overstappen is echt kinderspel. Vergelijk alle tarieven en selecteer een nieuwe leverancier. Denk aan Eneco, ENGIE of Comfort Energy. Ook neem je een besluit over de aansluitdatum (moment van leveren). Jullie aankomende maatschappij zal starten met het leveren van elektra en gas op deze datum. Aardgas & stroomtoevoer worden nooit gepauzeerd.

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan het bedrijf zelf?

Middels de Energiehunter achterhaal je altijd de laagste prijzen. Als je zelf gaat naar bijv. www.watz.be, dan zul je er vrij vlug achter komen dat dit vaak fors duurder is. Hoe kan zoiets? Dat gebeurd overal: energieleveranciers speuren constant naar nieuwe consumenten. Via lage prijzen en aantrekkelijke welkomstkortingen staan zij in het rijtje van voordeligste leveranciers. En zo krijgen zij weer meer nieuwe klanten.

Energiebedrijven Melden vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in Melden en vind de beste deal voor jouw gezin

Duurzame energie in Melden

Het gros van de energieleveranciers leveren op dit moment groene stroom in Melden. Toch zijn er diverse keuzes te maken. De manier waarop groene stroom tot stand komt loopt zeer uiteen. Niet alle “groene energie” kent ook echt een groene bron. Het is jammer, maar veel duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt onjuist als “duurzaam” gekenmerkt. Er helemaal zeker van zijn dat bedrijven 100% transparant zijn? Selecteer in dit geval de selectie “Groen gas/elektra uit België”. Dan kan je erkende groene energieleveranciers in Melden vergelijken, met de scherpste prijsaanbiedingen.

Draag bij aan een duurzame regio
In de buurt van de gemeente Oudenaarde kennen we diverse acties met doelstellingen voor duurzame energie. Bijvoorbeeld windmolens of een buurtproject met zonnecollectoren in postcoderoos 9700. In deze buurt kan je vaak extra voordelig participeren in duurzaamheidsinitiatieven in de gemeente. Ook moedigt de gemeente ons aan om jouw eigen energieverbruik te minderen. Rond 2050 moet Oost Vlaanderen net zoveel energie opwekken dan de gemeente verbruikt. Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • De woning op cruciale punten isoleren
 • Woning met zonnepanelen
 • Een warmtepomp laten plaatsen als alternatief van de CV
 • Dak met cellen voor zonneboiler
 • Een biomassaketel of pelletkachel laten installeren
 • En misschien het meest interessant: perk jouw gas- en stroomverbruik in. Bekijk ook de Bespaartips die je meteen kunt toepassen of speur op sites zoals mijnenergie.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be, vreg.be en tariefchecker.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be, callmepower.be. Lees verder alles over OCTA+ energie.