Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Mullem

Gemakkelijk energie vergelijken in Mullem? Aan de hand van deze website doorzoek je snel en simpel alle bekende aanbieders als Essent en Lampirus. Specificeer jouw situatie, schat in wat je ongeveer verbruikt, en ontdek welke energieleverancier in Mullem de beste deal heeft! Daarbij bekijk je op deze website nuttige info info over onderwerpen als verschillende gasregio’s en info over de enkele of dubbele meter. Tevens komen we met tips voor een lagere nota.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Oudenaarde
Netbeheerder Elektra:Gaselwest Vlaanderen
Netbeheerder AardgasGaselwest Vlaanderen
Gemiddelde gastarief (m3) maart 2024€0,444
Gemiddelde stroomtarief (kWh) maart 2024€0,287
Gemiddeld verbruik: 1525 m3 en 3505 kwh
Populaire aanbiederLampiris

Moeiteloos vergelijken

 • Alle populaire leveranciersonder elkaar
 • Actuele tarieven van de leveranciers
 • Eenvoudig besparen tot wel € 275,00.

Moeiteloos overstappen

 • Je sluit het gemakkelijk zelf af
 • Wettelijke bedenktijd van 14 dagen
 • Geen dag zonder gas of stroom!

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Naar welke energieleveranciers kan ik overstappen in Mullem?

Wij zien steeds meer energieleveranciers waar je uit kunt kiezen in Mullem. Dat gaat van Lampirus tot en met Luminus, er is gewoon veel te kiezen. Op dit moment moet je een keuze maken uit ruim 30 leveranciers. Deze bedrijven nuttigen stuk voor stuk het elektra- en gasnetwerk van Gaselwest Vlaanderen. Het is niet mogelijk om zelf energietarieven met elkaar te vergelijken. In deze context is de energiesimulator toe te passen. Achterhalen welke gas en stroom leveranciers er allemaal zijn? Bekijken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Mullem is voor jouw situatie? Geef vlug je persoonlijke gegevens in, vind de beste energie aanbieding, en regel het overstappen direct. Zie ook onze 5 nuttige bespaartips.

Overstappen naar de goedkoopste energieleverancier
Stroom en elektriciteit is altijd hetzelfde. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, je kunt altijd koken, en in de winter is het lekker warm in huis. Toch, gas en stroom organisaties handelen allemaal op hun eigen manier. In een situatie als een storing, dan willen jullie natuurlijk dat er snel een monteur komt. Wat dus belangrijk is: staar je niet blind op tarieven. Als het puntje bij paaltje komt verlangt iedereen een betaalbaar energiecontract. En dat is meer dan logisch. Door middel van onze tarievencheck vergelijk je direct de goedkoopste energieleverancier van Mullem, voor jouw situatie. Specifieke wensen? Dit is natuurlijk een optie. D.m.v selecties in onze vergelijker bekijkt men eenvoudig een energieovereenkomst dat rijmt met jouw wensen.
Populaire energiebedrijven in Mullem

 • Engie: Totaalpakket met groene stroom en/of gas
 • OCTA+: Multi-energie: elektra, aardgas, brandstof en mazout
 • Lampiris: Ook modelcontracten
 • MEGA: Meer dan energie!
 • Essent: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • Eneco: Online grip op je kosten
 • Luminus: Biedt hulp bij duurzame oplossingen
 • Elegant: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen
 • Watz: Uitgebreide contactmogelijkheden
 • Wase Wind: Een open en eerlijke coöperatieve
 • Comfort Energy: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen
 • Poweo: Uitstekende klantenservice

Wat kost energie in onze buurt? (Prijzen maart 2024)

De pakketten van leveranciers en de tarieven kunnen verschillen per locatie. Dat wordt veroorzaakt doordat er veel beheerders van het net verbonden zijn. Iedere beheerder van het net wordt gekenmerkt door weer andere onkosten voor de aansluiting + transport van gas en elektra. De netbeheerder van het stroom in Mullem betreft Gaselwest Vlaanderen. De tarieven die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder wisselen per postcodegebied. Weten hoeveel? Dat vind je op de factuur. In de gemeente Oudenaarde is de aardgas netbeheerder Gaselwest Vlaanderen. Bij problemen met het gas zullen zij dit afhandelen.

Facts and figures Mullem

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Gaselwest Vlaanderen
 • Gasregio: Gaselwest Vlaanderen
 • Gastarief M3: €0,444
 • Stroomtarief kwh: €0,287
 • Gem. gasverbruik: 1525 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3505 kWh
energie-vergelijken-mullem

In 5 stappen overstappen naar een andere energieleverancier

Benodigde tijd: 5 minuten

Eenvoudig veranderen van energie snel afhandelen.

 1. Specificeer jouw situatie

  Natuurlijk je huis en woningdetails. Dit zijn samenstelling huishouden, maar ook jouw postcode en huisnummer.

 2. Vul energieverbruik in

  Voer je verbruik van stroom en gas in. In de buurt van Mullem is het gemiddelde verbruik ong. 1525 m3 en 3505 kWh. Verwarm jij je huis zonder gas? Je dient dan ‘alleen stroom’ aan te vinken. Wek jij zelf stroom op met zonnepanelen? Vul het totale kWh in dat je panelen opleveren. Deze factoren hebben effect op de kosten van energie.

 3. Specificeer type energie en contracttermijn.

  Denk dan onder andere aan groene stroom (BE), groene stroom (EU) of grijze stroom. Hoef jij geen groene stroom? Sla dit dan over. Rondom prijs zekerheden zijn er mogelijkheden voor 1 t/m 5 jaar of een modelcontract. Vaak is het voordeliger om ieder jaar een actueel energie-abonnement af te sluiten.  

 4. Contracten vergelijken

  Wat volgt is een handig overzicht met alle populaire energie aanbieders. Bij elk pakket achterhaal jij specificaties aangaande oorsprong energie (groen of grijs), looptijd contract, de hoogte van de tarieven van gas en elektra in Mullem, en nieuwe contracten bonus. Selecteer de maatschappij die overeenkomst met de opgegeven wensen.

 5. Overstappen zonder problemen

  Een relevante leverancier gecheckt? Bekijk alle info door op de groene knop te klikken. Je bezoekt dan binnen enkele seconden de relevante pagina op de website van de onderneming. Bijvoorbeeld www.energie2030.be of www.eneco.be. De betreffende energieleverancier neemt het papierwerk uit handen. Geen dag zonder gas of stroom in Mullem


Vijf praktische energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in maart 2024 kan wel €375 voordeel geven. Desondanks, kan ik nog meer doen om te besparen op de gas- en stroom rekening? Hieronder bieden wij 5 concrete tips waar ook jij iets mee kunt doen.

 • Praktische tip 1: de was ophangen i.p.v. de droger gebruiken
 • Praktisch advies 2: zet de koelkast op een koele plaats
 • Bezuinigtip 3: plaats een doorstroombegrenzer
 • Bezuinigtip 4: de verwarmingsbuizen isoleren.
 • Praktische tip 5: neem een energiezuinige airco

Veelgestelde vragen over gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om over te stappen van energiemaatschappij?

Consumenten vragen zich vaak af: wanneer moet ik overstappen? Onze klantenservice specialisten zeggen: regel jaarlijks het overstappen in Mullem. Zodanig betaal je het minst voor je energie. Desalniettemin, je moet wel contractvrij zijn natuurlijk. Is je huidige abonnement afgelopen? 6 weken voor einddatum contract is het al mogelijk te switchen. Contract met vaste looptijd? Dan kun je beter nog enkele maanden wachten. Het is een optie om vervroegd over te stappen, maar dit wordt vaak ‘bestraft’ met een boete. Ben je contractvrij? Je kunt dan meteen veranderingen aanbrengen, zonder dat je een opzegvergoeding betaalt. Heb jij geen ervaring met overstappen? Zeer waarschijnlijk heb je te maken met een contract voor onbepaalde tijd. Begin met vergelijken en stap over naar de goedkoopste.  

Kiezen voor lange termijn of kiezen voor variabele tarieven?

Zodra je een nieuw contract neemt heb je meerdere keuzes: wisselende of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast voor een bepaalde periode. Dit geeft heel veel duidelijkheid, en je hoeft niet bij te betalen bij een prijsstijging van energie. Bij variabele energietarieven is de energieprijs flexibel binnen de looptijd van het contract. Gewoonlijk kom je deze tariefupdate tegen in de eerste en zevende maand. Bij de variabele variant profiteer je dus ook als de energieprijs trend neerwaarts is.

Wat is verstandig; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het klinkt interessant: het meerjarig energiecontract in maart 2024 waarbij je precies weet wat je de komende jaren betaalt. En tevens krijg je ook nog eens een scherpe welkomstbonus (cashback). Helaas is dat niet het geval. Voor de energiewereld geldt: langlopende contracten zijn op lange termijn duurder dan verscheidene kortlopende energiecontracten voor Mullem. Zodra je kiest voor een 3- of 5 jarig contract, dan profiteer je van een iets lager stroom- en gastarief. Maar, bij jaarlijkse overeenkomsten krijg je elke 12 maanden zo’n scherpe welkomstbonus. Uiteindelijk is dit goedkoper!

Wordt er van mij verwacht dat ik mijn contract beëindig?

Nee, gewoonlijk regelt je betreffende energiemaatschappij de opzegging van het contract door gebruik te maken van de overstapservice. Overstappen is dus helemaal niet zo ingewikkeld. Vergelijk alle actuele prijzen en neem de goedkoopste of meest populaire leverancier. Populaire bedrijven zijn Luminus, Essent of ZENO. Tevens bepaal je de ingangsdatum (start levering). Jouw nieuwe energie-aanbieder levert vanaf deze dag gas en stroom bij jou thuis. Aardgas & stroomtoevoer worden nooit gepauzeerd.

Wat is de reden dan jullie voordeliger zijn dan wanneer ik het direct afsluit?

Dankzij deze website ontdek je altijd de beste deals. Op het moment dat je navigeert naar www.octaplus.be, dan valt als eerste op dat je daar (veel) meer betaalt voor elektra en gas. Hoe bestaat dat? Gemakkelijk uit te leggen: energiemaatschappijen speuren constant naar nieuwe consumenten. Geholpen door voordelige tarieven en goede welkomstkortingen komen ze hoger in onze vergelijker. En op die manier stappen meer mensen naar hen over.

Energiebedrijven Mullem vergelijken

Vergelijk huidige energiemaatschappijen in Mullem en sluit een goed abonnement af voor je huishouden

Duurzame energie in Mullem

Het merendeel van de maatschappijen leveren ondertussen groene stroom in Mullem. Echter kun je echter wel veel vraagtekens zetten. De manier van produceren van groene stroom is zeer wisselend. Niet ieder “groene stroom” contract kent ook echt een groene bron. Schrikbarend veel duurzame elektriciteit uit Europa wordt foutief aangemerkt als duurzaam. Er op kunnen vertrouwen dat organisaties echt helemaal groen zijn? Gebruik dan de optie “Groene Energie uit België”. Hier kan jij geschikte groene energieleveranciers in Mullem vergelijken, die ook nog eens goedkoop zijn.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
Voor inwoners van de gemeente Oudenaarde kennen we allerlei plannen met doelstellingen voor duurzame energie. Voorbeelden zijn windmolens of lokale zonne-energie projecten in de postcoderoos 9700. In deze plaats kan je steeds vaker extra voordelig participeren in duurzaamheidsinitiatieven in de gemeente. Ook wil de gemeente dat wij jouw eigen energieverbruik te minderen. In een korte tijd moet Oost Vlaanderen energieneutraal zijn (los van gas). Hieronder een aantal mogelijke maatregelen:

 • Isoleren van bijvoorbeeld de vloer of spouw
 • Huis met zonnepanelen
 • Je huis gasvrij maken met een warmtepomp
 • Zonneboiler integreren
 • Een biomassaketel laten plaatsen als alternatief van de CV
 • En ook belangrijk: richt je op snelle besparing voor stroomverbruik. Lees de tips om minder gas en stroom te gebruiken of speur op sites zoals mijnenergie.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be, vreg.be en tariefchecker.be, callmepower.be, killmybill.be, energieleveranciers.be. Bekijk info van Luminus energie.