Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Ooike

Op je gemak energie vergelijken in Ooike? Aan de hand van de energievergelijker doorzoek je gemakkelijk alle interessante energieleveranciers. Je kunt denken aan Engie & Antargaz. Vul de postcode en het huisnummer in, begroot het stroom- en gasverbruik, en vind uit welke energieleverancier in Ooike de beste deal heeft! Voorts vergaar je op deze website uitgebreide informatie over onderwerpen zoals wat een geschikt overstapmoment is en zakelijke energie. Daarbij verschaffen wij jou tips om jouw gas/stroomverbruik te minderen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Oudenaarde
Netbeheerder Elektra:Gaselwest Vlaanderen
Netbeheerder AardgasGaselwest Vlaanderen
Gemiddelde gastarief (m3) maart 2024€0,446
Gemiddelde stroomtarief (kWh) maart 2024€0,289
Gemiddeld verbruik: 1535 m3 en 3300 kwh
Populaire aanbiederEssent

Moeiteloos vergelijken

 • Alle populaire bedrijven in een overzicht
 • Vertrouwelijke omgang persoonsgegevens
 • Je bespaart op jaarbasis tot wel € 390,00.

Moeiteloos overstappen

 • In een paar minuten afgesloten
 • Wettelijke bedenktijd van 14 dagen
 • Overstap wordt volledig uit handen genomen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn goede energieleveranciers in Ooike?

We zien enorm veel energieleveranciers voorhanden in Ooike. Dat loopt van Essent tot een speler als Luminus, er is gewoon veel te kiezen. Vandaag tellen we ruim 25 aanbieders. Deze maatschappijen nuttigen stuk voor stuk het elektra- en gasnetwerk van Gaselwest Vlaanderen. Het is niet te doen om op eigen houtje alle prijzen te vergelijken. Voor dit scenario kan jij onze energiesimulator gebruiken. Uitzoeken welke energie-aanbieders er allemaal zijn? Weten wie de goedkoopste aanbieder van energie in Ooike is voor jouw situatie? Geef vlug de gevraagde gegevens in, vergelijk actuele tarieven, en stap meteen over. Overtuigd? Lees de 5 praktische bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is bij iedereen hetzelfde. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, er is altijd stroom, en je verwarming doet altijd (inclusief warm tapwater). Toch, gas en stroom leveranciers kennen toch grote onderlinge verschillen. Tijdens een gasstoring, dan wil je dat dit adequaat wordt opgelost. Kortom: vergelijk op meer dan alleen prijs. Als het puntje bij paaltje komt verlangt iedereen een energieleverancier die niet te duur is! En dat is meer dan logisch. Door gebruik te maken van onze prijzencheck vergelijk je moeiteloos de goedkoopste energieleverancier van Ooike, die aansluit op jouw wensen. Speur je naar iets unieks? Ook dit kun je hier vinden. Dankzij filters in onze vergelijker achterhaal je eenvoudig een energieovereenkomst dat in lijn is met jouw energieconsumptie.
Populaire energiebedrijven in Ooike

 • Engie: Duidelijk en eerlijke aanbieder
 • OCTA+: Grip op verbruik en de kosten
 • Lampiris: Handige website
 • MEGA: Verschillende termijnen
 • Essent: Gemakkelijke verhuisservice
 • Eneco: Gemakkelijk prijs berekenen
 • Luminus: Kennis van zaken over (duurzame) energie
 • Elegant: 5-sterren klantenservice
 • Watz: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • Wase Wind: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • Comfort Energy: Grootste verdeler van kwaliteitsmazout in België
 • Poweo: Blog met handige bespaartips

Hoe duur is energie rondom mijn woonplaats? (Prijzen maart 2024)

De aansluitingen van energie-aanbieders en de tarieven kunnen verschillen per locatie. Dat zit’m in het feit dat er veel netbeheerders actief zijn. Elke netbeheerder verwerkt weer andere onkosten voor transport. De netbeheerder van het stroom in Ooike heet Gaselwest Vlaanderen. De prijzen van het netbeheerder zijn niet overal hetzelfde. Op de energierekening kan je dit teruglezen. In de gemeente Oudenaarde wordt de aardgasvervoersinfrastructuur beheerd door Gaselwest Vlaanderen. In het geval van een storing lossen zij dit normaal gesproken op.

Facts and figures Ooike

 • Provincie: Oost Vlaanderen
 • Gemeente: Oudenaarde
 • CV ketel: Fasto
 • Groene energie: 30,90%
 • Hoofdpostcode: 9700
 • Gemiddeld verbr. mazout: 1540 liter

Info over energieprijzen

 • Netbeheerder: Gaselwest Vlaanderen
 • Gasregio: Gaselwest Vlaanderen
 • Gastarief M3: €0,446
 • Stroomtarief kwh: €0,289
 • Gem. gasverbruik: 1535 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3300 kWh
energie-vergelijken-ooike

Zo stap je binnen 10 minuten over van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Probleemloos veranderen van energie in 5 minuten.

 1. Schets jouw situatie

  Allereerste je woning en gezinssituatie. Daarmee wordt bedoeld; aantal gezinsleden, en straatnaam + huisnummer.

 2. Kies verbruik

  Geef je gas en stroomverbruik op. In de omgeving Ooike is het gemiddelde verbruik ong. 1535 m3 en 3300 kWh. Heb jij een gasloze woning? Je dient dan ‘alleen stroom’ aan te vinken. Sprake van zonnepanelen? Selecteer het aantal kWh dat de zonnecellen renderen. Deze aspecten zie je weer terug in de kosten van energie.

 3. Kies soort energie en hoeveel jaar je wilt vastzetten.

  Voorbeelden zijn groene (BE of EU) stroom en grijze stroom. Maakt het voor jou niet uit? Neem dan de optie ‘geen voorkeur’. Inzake prijsafspraken kun je een optie nemen voor vaste tarieven voor bijv. 1, 2, 3 of 5 jaar, of juist flexibele model-abonnementen. Gewoonlijk is het slim om ieder jaar een nieuw contract te nemen.  

 4. Energieleveranciers vergelijken

  Je ziet nu een opsomming met alle erkende leveranciers en contracten. Van elk abonnement zie je informatie zoals soort energie, duur van het contract, de kostprijs van gas en elektra in Ooike, en de welkomstkorting. Kies de partij die rijmt met jouw voorwaarden.

 5. Zelf je overstap regelen

  Een populaire prijsaanbieding tegengekomen? Druk op de groene button. Je browser gaat dan direct naar de bestelpagina van de leverancier. Denk aan www.luminus.be of natuurlijk www.energypeople.be. De nieuwe energie-partij zorg dat de overstap wordt geregeld. Zo ben je zeker van gas en stroom in Ooike


5 tips om minder energie te gebruiken

Veranderen van energieleverancier in maart 2024 kan wel €285 opleveren. Echter, wat kan je nog meer doen om te bezuinigen op mijn gas- en elektraverbruik? Onderstaand check jij 5 handige tips waar je à la minute iets mee kunt doen.

 • Bespaartip 1: een efficiënte douchekop kopen
 • Bezuinigtip 2: zorg dat je koelkast goed sluit.
 • Praktische tip 3: was eens wat vaker op lagere temperaturen
 • Tip 4: je gaskachel goed onderhouden en ventileren.
 • Bezuinigtip 5: Houd de brievenbus dicht

Info over gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om over te stappen van leverancier?

Een vaak gestelde vraag is: wat is nu het juiste overstapmoment? Onze specialisten vinden: regel jaarlijks het overstappen in Ooike. In dat geval realiseer je de hoogste besparing. Belangrijk, let wel even op wanneer je dit doet. Komt het einde van het contract dichterbij? 6 weken voor afloop contracttermijn mag je al een andere aanbieder kiezen. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? Wacht tot het contract afloopt. Je kunt eerder overstappen, alleen krijg je dan wel een boete voor je kiezen. Onbepaalde tijd energiecontract? Je kunt dan meteen wisselen van maatschappij, en er is geen opzegvergoeding. Ben je nog nooit geswitcht? Vermoedelijk zit je mogelijk niet meer vast aan je huidige contract. Jij kan dan vandaag nog gaan overstappen.  

Een contract voor meerdere jaren of kiezen voor variabele tarieven?

In het geval je een nieuw energiecontract afsluit zijn er 2 smaken: variabele of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven liggen de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Dit geeft heel veel duidelijkheid, en je hoeft niet bang te zijn voor een forse nota als de prijs van gas en elektriciteit toeneemt. Bij variabele energietarieven kan de prijs variëren binnen het modelcontract. Meestal wijzigen leveranciers hun variabele tarieven op 1 januari en op 1 juli. Binnen deze flex-overeenkomst is dus ook erg interessant wanneer elektriciteit en gas goedkoper worden.

Adviseren jullie een 1-jarig of meerjarig energiecontract?

Het lijkt in eerste instantie een goed idee: dit meerjarig energiecontract in maart 2024 waarbij je precies weet wat je gaat betalen. En wellicht wordt je ook tegemoet gekomen met een aantrekkelijke bonus (cashback). Daarmee maakt men vaak een rekenfout. Voor de energie industrie geldt: contracten voor 3 of 5 jaar zijn eigenlijk altijd prijziger dan het gros van de kortlopende energiecontracten voor Ooike. Bij een contract met een langere looptijd profiteer je van een iets lager stroom- en gastarief. Toch, bij een jaarcontract krijg jij jaarlijks een zeer interessante welkomstbonus. Onder aan de streep is dat ’t voordeligst!

Is het de bedoeling dat ik zelf mijn contract opzeg?

Nee, meestal verzorgt de aankomende energieleverancier het beëindigen van jouw huidige overeenkomst via de overstapservice. Overstappen stelt dus echt niet veel voor. Vergelijk alle contracten en kies de beste of voordeligste partij. Bijv. Eneco, Essent en Trevion. Daarnaast kies je de datum waarop het contract van start gaat. Je toekomstige organisatie zal starten met het leveren van elektra en gas op deze datum. Je woning zal altijd aardgas en stroom hebben.

Hoe kan het dat jullie prijzen lager liggen dan bij de aanbieder zelf?

Met behulp van onze website ontdek je altijd de beste deals. Zodra je energieprijzen checkt via bijvoorbeeld www.eneco.be, dan zul je er vrij vlug achter komen dat je daar (veel) meer betaalt voor elektra en gas. Hoe is dit mogelijk? Gemakkelijk uit te leggen: energieleveranciers willen hun klantendatabase uitbreiden. Middels lage prijzen en aantrekkelijke welkomstkortingen staan zij in het rijtje van voordeligste leveranciers. Zo trekken ze veel potentiële klanten aan.

Energiebedrijven Ooike vergelijken

Vergelijk beschikbare energiemaatschappijen in Ooike en vind de goedkoopste stroom- en gas aanbieder voor jouw verbruik

Duurzame energie in Ooike

Het merendeel van de leveranciers leveren ondertussen groene stroom in Ooike. Rondom dit thema is onderling veel verschil te vinden. De afkomst van groene stroom varieert per leverancier. Niet alle “groene energie” is ook echt groen. Veel duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt onjuist neergezet als “groen”. Er helemaal zeker van zijn dat energiemaatschappijen een groen beleid hanteren? Selecteer dan uiteraard voor “Groen uit België”. In de volgende stap kan jij onvervalste groene energieleveranciers in Ooike vergelijken, die ook nog eens goedkoop zijn.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzamer huishouden
In de omgeving van de gemeente Oudenaarde bestaan er tegenwoordig meerdere opdrachten die het gebruik van duurzame energie stimuleren. Voorbeelden zijn windmolens of een buurtproject met zonnecollectoren in postcoderoos 9700. In deze plaats kan je meer en meer tegen een gunstig tarief meewerken met initiatieven die duurzame energie stimuleren. De overheid wil ook ons verplichten om het eigen energieverbruik gaan beperken. In 2050 moet Oost Vlaanderen helemaal energieneutraal zijn. Ook jij kunt iets doen! Bijvoorbeeld:

 • Isolatie van de woning
 • Installeren van zonnepanelen
 • Gasloos wonen met de warmtepomp
 • Plaatsen van een zonneboiler
 • Het laten plaatsen van een pelletkachel
 • En het ligt voor de hand: richt je op snelle besparing voor stroomverbruik. Check de 5 nuttige energiebespaartips en bezoek mijnenergie.be, vreg.be, energie-vergelijker.be, pricewise.be of tariefchecker.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be, callmepower.be. Bekijk details over Watz energie.