Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Wannegem-Lede

Meteen energie vergelijken in Wannegem-Lede? Aan de hand van deze website ontdek je snel en simpel alle grote energie aanbieders als bijv. Essent & Aspiravi. Vul de postcode en het huisnummer in, schat jouw gas- en stroomverbruik, en check welke energieleverancier in Wannegem-Lede het goedkoopste contract aanbiedt. Daarbij check je op deze pagina nuttige informatie informatie over zaken zoals verschillende gasregio’s en slimme thermostaten. Bovendien geven wij handige bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Kruisem
Netbeheerder Elektra:Gaselwest Vlaanderen
Netbeheerder AardgasGaselwest Vlaanderen
Gemiddelde gastarief (m3) maart 2024€0,454
Gemiddelde stroomtarief (kWh) maart 2024€0,257
Gemiddeld verbruik: 1575 m3 en 3340 kwh
Populaire aanbiederEneco

Moeiteloos vergelijken

 • Alle organisaties onder elkaar
 • Beste deal voor jouw verbruik
 • Bespaar tot wel € 465,00.

Snel overstappen

 • Supersnel online geregeld
 • Binnen 14 dagen opzeggen zonder opgaaf van reden
 • Jouw nieuwe leverancier regelt de overstap

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleverancier kiezen in Wannegem-Lede?

Wij zien nogal wat energieleveranciers in Wannegem-Lede. Dat loopt uiteen van Lampirus tot een speler als Mega, de keuze is enorm. In maart 2024 tellen we ruim 40 energieleveranciers. Deze aanbieders werken allemaal op basis van het net van Gaselwest Vlaanderen. Het is vrijwel uitgesloten om alle aanbieders zelf te vergelijken. Voor die situatie moet je zeker de energiesimulator proberen. Benieuwd welke gas & stroom bedrijven tot de mogelijkheden behoren? Benieuwd wie de goedkoopste aanbieder van energie in Wannegem-Lede is voor jouw verbruik? Voer direct de gevraagde gegevens in, check het goedkoopste contract, en regel jouw overstap eenvoudig online. Bekijk ook de 5 hulpvolle bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie
Gas en elektra is is bij alle aanbieders identiek. Ongeacht bij wie je klant bent, je hebt 24/7 beschikking over stroom, en er is warm water in het hele huis. Toch, energieleveranciers kun je toch goed van elkaar onderscheiden. Bij voorvallen als een gasstoring, dan is het wenselijk dat er meteen transparantie is. Anders gezegd: staar je niet blind op tarieven. Uiteindelijk wil iedereen een goedkoop energiecontract. En dat is meer dan logisch. Door middel van onze handige vergelijker bekijk je vlug de goedkoopste energieleverancier van Wannegem-Lede, die matcht met jouw verbruik. Speur je naar iets unieks? Dit is natuurlijk een optie. Door gebruik te maken van keuzes in onze vergelijker detecteer je verrassend eenvoudig een energieovereenkomst dat rijmt met jouw wensen.
Populaire energiebedrijven in Wannegem-Lede

 • Engie: Meerdere contracten
 • OCTA+: Eigen termijnbedrag kiezen
 • Lampiris: Tot €200 korting
 • MEGA: Online grip op je kosten
 • Essent: Eigen termijnbedrag kiezen
 • Eneco: Duurzame oplossingen voor jouw woning
 • Luminus: Biedt hulp bij duurzame oplossingen
 • Elegant: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • Watz: Klantendienst die voor jou klaar staat
 • Wase Wind: Samen investeren in windenergieprojecten in eigen streek
 • Comfort Energy: Voor de klein- en grootverbruiker
 • Poweo: Transparant en eerlijk

Hoe hoog bedragen de energiekosten in onze straat? (Prijzen maart 2024)

De pakketten van gas en stroom bedrijven en de prijzen verschillen per regio. De reden hiervan is dat er verscheidene netbeheerders dienstverleningen bieden. Elke netbeheerder heeft weer andere tarieven voor de aansluiting + transport van gas en elektra. De tegenwoordige stroom netbeheerder in Wannegem-Lede is Gaselwest Vlaanderen. De kosten voor zo’n netbeheerder verschillen per regio. Op de energierekening kan je dit teruglezen. In de gemeente Kruisem valt het aardgas onder verantwoordelijkheid van Gaselwest Vlaanderen. Bij problemen in het netwerk wordt dit door hen geregeld.

Informatie over Wannegem-Lede

 • Provincie: Oost Vlaanderen
 • Gemeente: Kruisem
 • Populair merk: Rendamax
 • Aandeel groen: 31,70%
 • Postcode: 9772
 • Verbruik Mazout: 1620 liter

Gegevens over Energieprijzen

 • Netbeheerder: Gaselwest Vlaanderen
 • Gasregio: Gaselwest Vlaanderen
 • Gastarief M3: €0,454
 • Stroomtarief kwh: €0,257
 • Gem. gasverbruik: 1575 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3340 kWh
energie-vergelijken-wannegem-lede

Zo stap je binnen 10 minuten over van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder problemen veranderen van energie snel afhandelen.

 1. Schets jouw situatie

  Begin met jouw basisgegevens. Onder andere het aantal bewoners, en straatnaam + huisnummer.

 2. Voer energieverbruik in

  Geef je gas en stroomverbruik op. In de buurt van Wannegem-Lede gebruikt een gemiddeld huishouden zo’n 1575 m3 + 3340 kWh. Gebruik jij geen gas? Neem dan uitsluitend ‘alleen stroom’ af. Sprake van zonnepanelen? Vul het aantal kWh in dat de zonnecellen renderen. Al deze zaken beïnvloeden het energietarief.

 3. Specificeer type energie en de looptijd.

  Voorbeelden zijn groene (BE of EU) stroom en grijze stroom. Maakt dit niet uit? Kies dan ‘geen voorkeur’. Aangaande contracttermijn kan men gaan voor producten van 1 jarig tot 5 jarig of variabele tarieven / abonnementen. Normaliter kan het uit om elk jaar opnieuw weer een 1-jarig contract te nemen.  

 4. Vergelijk leveranciers

  Je gaat nu door naar een tabel met alle populaire aanbieders + contracten. Van ieder abonnement zie jij voorwaarden met betrekking tot soort stroom/gas, looptijd contract, kosten per maand en jaar van gas en elektra in Wannegem-Lede, en de welkomstbonus. Kies de leverancier die matcht met jouw wensenpakket.

 5. Zonder hulp overstappen

  Een geldige actie beschikbaar? Lees meer info of klik op de ‘bekijk’ knop. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de website van het bedrijf. Denk aan www.essent.be of natuurlijk www.poweo.be. De betreffende maatschappij zet alles netjes voor jou om. Nooit zonder stroom en gas in Wannegem-Lede


Vijf praktische energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in maart 2024 kan ruim €390 winst geven. Desondanks, kan ik nog meer doen om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Op energiehunter.be vind jij vijf energiebespaartips waar je meteen mee aan de slag kan.

 • Praktisch advies 1: de oven efficiënt gebruiken
 • Bespaaradvies 2: doe je wasmachine zo vol mogelijk.
 • Bezuinigtip 3: het deksel op de pan houden tijdens het koken.
 • Bezuinigadvies 4: radiatorfolie gebruiken.
 • Bezuinigadvies 5: vervang gloeilampen door spaar- of ledlampen

Info over gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om over te stappen van energiemaatschappij?

Wij ontvangen vaak de vraag: wanneer mag je overstappen van energie? Onze energiespecialisten zijn erover eens: probeer elke 12 maanden; overstappen in Wannegem-Lede. Op die manier is de besparing het grootst. Belangrijk, dit is niet op elk moment mogelijk. Is jouw huidige contract bijna afgelopen? 6 weken voor einddatum contract kan je al overstappen. Contract met vaste looptijd? Dan is het verstandig nog kort af te wachten. Het is een optie om vervroegd over te stappen, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Contract voor onbepaalde duur? In dat scenario kan iedereen switchen van maatschappij, en is er geen sprake van opzegvergoedingen. Niet eerder overgestapt? Waarschijnlijk heb je een contract met onbepaalde looptijd. Begin met vergelijken en stap over naar de goedkoopste.  

Vaste energietarieven nemen of een flexibel modelcontract?

Wie een nieuw energiecontract wil afsluiten zijn er grofweg 2 mogelijkheden: wisselende of vaste kosten. Bij vaste energietarieven zet je het tarief vast voor een bepaalde tijd. Super simpel voor financieel overzicht, en je betaalt niets extra’s als de prijs van gas en elektriciteit toeneemt. Bij variabele energietarieven staan er geen kosten vast binnen het modelcontract. Dikwijls vindt deze jaarlijkse indexatie plaats op 1 januari en op 1 juli. Bij een variabel contract is dus ook erg interessant wanneer de energieprijzen dalen.

Een kortlopend of langlopend contract afsluiten?

Het lijkt in eerste instantie een goed idee: dit meerjarig energiecontract in maart 2024 waarbij het direct duidelijk is wat het energietarief is. En tevens krijg je ook nog eens een hoge overstapkorting (cashback). Helaas is dat niet het geval. In de energiewereld is de stelregel: contracten voor een langere periode zijn eigenlijk altijd prijziger dan jaarlijkse kortlopende energiecontracten voor Wannegem-Lede. Gaat jouw voorkeur uit naar een langlopend contract, dan zullen de tarieven per m3 en kWh iets lager zijn. Maar, bij zo’n overeenkomst van 12 maanden ontvang je alle jaren een zeer interessante welkomstbonus. En je zult zien dat dit veel goedkoper is.

Ben ik verantwoordelijk voor het contract opzeggen?

Nee, gewoonlijk verwerkt jouw aankomende gas en stroom maatschappij dat jouw huidige contract wordt opgezegd met de overstapservice. Overstappen is dus echt heel eenvoudig. Vergelijk alle tarieven en kies de beste of voordeligste maatschappij. Bedrijven als OCTA+, Essent of Wase Wind. Hierna beslis je over de datum waarop het contract van start gaat. Jouw betreffende leverancier houdt zich altijd aan de afspraak. Je woning zal altijd aardgas en stroom hebben.

Wat is de reden dan jullie voordeliger zijn dan de energie-onderneming zelf?

Middels de energievergelijker vind je altijd de beste deals. Zodra je energieprijzen checkt via bijvoorbeeld www.energie2030.be, dan ontdek je dat het hier lang niet zo goedkoop is. Wat is de achterliggende reden? Dat gebeurd overal: energieleveranciers zijn op zoek naar nieuwe klanten. Middels voordelige prijzen en goede welkomstkortingen bereiken ze hogere posities in de vergelijkers. Op basis daarvan zijn ze in staat veel nieuwe klanten aan te sluiten.

Energiebedrijven Wannegem-Lede vergelijken

Vergelijk huidige energiemaatschappijen in Wannegem-Lede en sluit een goed abonnement af voor jouw gezin

Duurzame energie in Wannegem-Lede

Een aanzienlijk deel van de energie aanbieders faciliteren ondertussen groene stroom in Wannegem-Lede. Rondom dit thema zijn er veel verschillen. De manier van produceren van groene stroom is bij veel aanbieders weer anders. Niet ieder groene stroom contract is daadwerkelijk groen. Een aanzienlijk deel van de duurzame elektriciteit uit landen buiten BE wordt ten onrechte geprofileerd als groen of duurzaam. Wil je er op gerust zijn dat leveranciers een groene strategie voeren? Ga dan voor zeker weten “Groene stroom uit België”. Dan kan je erkende groene energieleveranciers in Wannegem-Lede vergelijken, tegen de laagste prijs.

Duurzaamheidsinitiatieven in de regio
In de buurt van de gemeente Kruisem bestaan er steeds meer projectenvolledige gericht op duurzame energie. Voorbeelden zijn windmolens of een buurtproject met zonnecollectoren in postcoderoos 9772. In deze plaats kan je vaak financieel aantrekkelijk meedelen in allerlei burgercollectieven in de gemeente. Ook wil de gemeente dat wij minder stroom en elektriciteit te gebruiken. In 2050 moet Oost Vlaanderen de huizen van het gas af (energieneutraal) hebben. De stappen die jij zelf kunt nemen:

 • De woning op cruciale punten isoleren
 • Plaatsen van Zonnepanelen
 • Een warmtepomp i.p.v. CV-Ketel
 • Zonneboiler in de woning
 • De HR-ketel inruilen voor een zelfstandige biomassaketel
 • En de gouden stelregel: beperkt je verbruik van gas en stroom. Lees de Bespaartips die je meteen kunt toepassen en lees info op mijnenergie.be, aanbieders.be, vreg.be, energie-vergelijker.be of tariefchecker.be, callmepower.be, energieleveranciers.be, killmybill.be. Bekijk details over Eneco diensten.