Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Wortegem

Snel online energie vergelijken in Wortegem? Geholpen door de Energiehunter achterhaal je eenvoudig alle bekende maatschappijen. Voorbeelden zijn Engie en Comfort Energy. Specificeer jouw situatie, vul het geschatte verbruik in, en kom erachter welke energieleverancier in Wortegem de laagste prijs biedt. Ook lees je op deze website nuttige informatie informatie over zaken als verschillende gasregio’s en de slimme meter. Ook geven we 5 bruikbare bespaartips.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Wortegem-Petegem
Netbeheerder Elektra:Gaselwest Vlaanderen
Netbeheerder AardgasGaselwest Vlaanderen
Gemiddelde gastarief (m3) februari 2024€0,459
Gemiddelde stroomtarief (kWh) februari 2024€0,262
Gemiddeld verbruik: 1600 m3 en 3365 kwh
Populaire aanbiederMEGA

Moeiteloos vergelijken

 • Alle erkende leveranciersbij elkaar
 • Vertrouwelijke omgang persoonsgegevens
 • Besparingen mogelijk tot wel € 355,00.

Probleemloos overstappen

 • Je sluit het gemakkelijk zelf af
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • Je zit geen dag zonder stroom en gas

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleveranciers zijn er in Wortegem?

Wij zien best veel energieleveranciers die hun diensten aanbieden in Wortegem. Van Essent tot Watz, het kiezen is er niet makkelijker op geworden. Op dit ogenblik moet je een keuze maken uit ruim 35 energie aanbieders. Deze aanbieders werken uitsluitend met het netwerk van Gaselwest Vlaanderen. Voor internetgebruikers is het lastig om zelf energietarieven met elkaar te vergelijken. Daarvoor biedt onze energiesimulator de oplossing. Bekijken welke gas & stroom leveranciers in deze regio actief zijn? Ontdekken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Wortegem is voor jouw situatie? Voer direct de privé gegevens in, check het goedkoopste contract, en regel je nieuwe abonnement binnen enkele minuten. Check daarnaast de 5 praktische bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier?
Stroom en gas is overal hetzelfde. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, je je hebt altijd licht, en de verwarming werkt wanneer nodig. Toch, energie-organisaties handelen allemaal op hun eigen manier. Bij gasstoringen of stroomproblemen, dan wil je dat dit adequaat wordt opgelost. Anders gezegd: kijk ook naar service. Per slot van rekening wil iedereen niet teveel betalen voor energie. En dit is heel snel te regelen. Aan de hand van onze handige vergelijker check je rap de goedkoopste energieleverancier van Wortegem, die past bij jouw plaatje. Specifieke wensen? Dit is zelfstandig in te regelen. Middels keuzes in de tarievenvergelijker vinden jullie gemakkelijk een energie-abonnement dat naadloos aansluit op jouw verbruik en wensen.
Populaire energiebedrijven in Wortegem

 • Engie: Altijd inzicht in het verbruik
 • OCTA+: Gas, elektra en mazout
 • Lampiris: Verstand van (duurzame) energie
 • MEGA: Prima klantendienst
 • Essent: Altijd inzicht in het verbruik
 • Eneco: Duidelijk en eerlijke aanbieder
 • Luminus: Altijd scherpe acties
 • Elegant: Eerlijk en transparant
 • Watz: Online facturen bekijken
 • Wase Wind: Online account
 • Comfort Energy: Ook modelcontracten
 • Poweo: Eerlijk en transparant

Hoe hoog bedragen de energiekosten in en rondom mijn buurt? (Prijzen februari 2024)

De pakketten van energieleveranciers en de tarieven zijn weer anders per regio. Dat zit’m in het feit dat er verscheidene beheerders verbonden zijn. Elke beheerder verwerkt eigen prijsstellingen voor transport van gas en stroom. De netbeheerder van het stroom in Wortegem betreft Gaselwest Vlaanderen. De prijzen voor zo’n netbeheerder wisselen per postcodegebied. Pak jouw energienota erbij voor de actuele toeslag. In de gemeente Wortegem-Petegem valt vervoer van aardgas onder de verantwoordelijkheid van Gaselwest Vlaanderen. In het geval van een storing zullen zij dit afhandelen.

Kerngegevens Wortegem

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Gaselwest Vlaanderen
 • Gasregio: Gaselwest Vlaanderen
 • Gastarief M3: €0,459
 • Stroomtarief kwh: €0,262
 • Gem. gasverbruik: 1600 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3365 kWh
energie-vergelijken-wortegem

Overstappen van energie, hoe werkt dat?

Benodigde tijd: 5 minuten

Moeiteloos veranderen van energie in een paar minuten.

 1. Geef woningdetails in

  Allereerste je contactgegevens. Hiermee bedoelen we samenstelling huishouden, en adres (postcode).

 2. Verbruik en type meter opgeven

  Vul het verwachte aantal kWh en m3 verbruik in. In Wortegem is het gemiddelde verbruik ong. 1600 m3 + 3365 kWh. Verbruik je geen gas? Selecteer dan de optie ‘alleen stroom’. Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Kies het aantal kWh in dat je opwekt. Deze factoren hebben invloed op de jaarlijkse energiekosten.

 3. Specificeer type energie een duur van het abonnement.

  Je kunt kiezen uit grijze stroom of juist groene stroom (BE of EU). Hoef jij geen groene stroom? Je kunt deze stap dan overslaan. Wat betreft looptijd zijn er mogelijkheden voor 1 jaar, 3 jaar, 5 jaar of een modelcontract. Normaliter kan het uit om eens in de 12 maanden een nieuw contract te nemen.  

 4. Contracten vergelijken

  Wat daarna komt is een opsomming met alle mogelijke maatschappijen en contracten. Van alle pakketten zie je specificaties zoals oorsprong energie (groen of grijs), abonnementstermijn, de kostprijs van gas en elektra in Wortegem, en de welkomstkorting. Kies de leverancier die matcht met de opgegeven wensen.

 5. Zelf je overstap regelen

  Een mooie aanbieder tussen de resultaten? Bekijk alle info door op de groene knop te klikken. Je browser gaat dan direct naar de relevante pagina op de website van de aanbieder. Zoals www.energie2030.be en www.poweo.be. Jouw toekomstige energie-partij zegt jouw huidige contract op. Altijd zekerheid van gas en stroom in Wortegem


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in februari 2024 kan soms wel €320 voordeel geven. Toch, wat zijn de andere opties om besparingen te realiseren op de energierekening? Hieronder tref jij 5 concrete tips waar iedereen eens over zou moeten nadenken.

 • Tip 1: zet de verwarming uit in ruimte waar je niet bent
 • Praktische tip 2: kies wat vaker voor een thermoskan
 • Bezuinigtip 3: zorg dat je de vriezer op tijd ontdooit
 • Praktische tip 4: zoveel mogelijk dubbel glas.
 • Bezuinigtip 5: begin met strijken als de kleding nog niet helemaal droog is

Extra hulp bij gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om het overstappen in gang te zetten?

We ontvangen vaak de vraag: wat is een geschikt moment om over te stappen? Onze energie-experts zeggen altijd: wacht niet langer en ga overstappen in Wortegem. Op die manier is de besparing het grootst. Belangrijk, je moet wel contractvrij zijn natuurlijk. Is jouw huidige contract bijna afgelopen? 6 weken voor het einde van het contract mag je al een andere aanbieder kiezen. Contract met bepaalde looptijd? Dan kun je beter nog enkele maanden wachten. Vervroegd overstappen is wel mogelijk, alleen je riskeert dan een opzegvergoeding/boete. Contract voor onbepaalde duur? In zo’n situatie mag men wisselen, en hoef je nooit een boete te betalen. Nooit eerder gewisseld van aanbieder? In dat geval is jouw looptijd waarschijnlijk al verstreken. Je kunt direct vergelijken en overstappen.  

Vaste energietarieven nemen of meer vrijheid met modelcontracten?

Zodra je een nieuw contract neemt zijn er grofweg 2 mogelijkheden: vaste en variabele prijzen. Bij vaste energietarieven leg je de prijzen van stroom en gas vast voor een periode. Je weet precies waar je aan toe bent, en je wordt niet extra belast bij een prijsstijging van energie. Bij variabele energietarieven heb je te maken met flexibele prijzen gedurende de contractperiode. In algemene zin wijzigen leveranciers hun variabele tarieven in januari en in juli. Bij het variabele alternatief wordt je dus ook ‘beloond’ als de energieprijs trend neerwaarts is.

Een kortlopend of langlopend contract afsluiten?

Het kan handig zijn: een meerjarig energiecontract in februari 2024 waarbij je heel nauwkeurig weet welke prijs je voor elektra en gas betaalt. En mogelijk ontvang je ook wel een nieuwe klanten bonus (cashback). Toch moet je de rekensom goed maken. In de energiemarkt geldt in beginsel: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar zijn vrijwel altijd duurder dan allerlei kortlopende energiecontracten voor Wortegem. Gaat jouw voorkeur uit naar een langlopend contract, dan profiteer je van een iets lager stroom- en gastarief. Desondanks, bij een overeenkomst van 1 jaar ontvang jij elke 12 maanden deze hoge welkomstbonus. Uiteindelijk is dit goedkoper!

Wordt er van mij verwacht dat ik mijn contract beëindig?

Nee, gewoonlijk verwerkt de nieuwe energie-organisatie het opzeggen van het huidige contract aan de hand van de overstapservice. Overstappen is dus helemaal niet zo ingewikkeld. Vergelijk alle tarieven en ga voor een beschikbare leverancier. Bedrijven als OCTA+, ENGIE + Wase Wind. Hierna bespreek je de ingangsdatum van het contract. Je toekomstige gas en stroom aanbieder begint op deze dag met het leveren van energie. Jij zal geen moment zonder energie (stroom of aardgas).

Hoe is het mogelijk dat jullie goedkoper zijn dan als ik het zelf afsluit?

Door gebruik te maken van onze vergelijker achterhaal je altijd de laagste tarieven en aanbiedingen. Wanneer je energietarieven calculeert op bijv. www.essent.be, dan ontdek je dat gas en stroom hier veel prijziger is. Wat is daarvan de reden? Kinderspel: energieleveranciers willen nieuwe klanten. Met behulp van lagere tarieven en grote welkomstkortingen komen ze hoger in onze vergelijker. En op die manier zijn ze in staat veel nieuwe klanten aan te sluiten.

Energiebedrijven Wortegem vergelijken

Vergelijk huidige energiemaatschappijen in Wortegem en stap over naar de beste aanbieder voor jullie woning

Duurzame energie in Wortegem

Bijna alle energie aanbieders verschaffen ondertussen groene stroom in Wortegem. Op dit front zijn er diverse keuzes te maken. Hoe ze de groene stroom inkopen wisselt behoorlijk. Niet elk groene energie label heeft ook echt een groene oorsprong. Een behoorlijk aandeel van de duurzame elektriciteit uit Europa wordt onjuist “groen” genoemd. De zekerheid hebben dat bedrijven een groene strategie voeren? Selecteer in dit geval de optie “Groen gas/elektra uit België”. Jij kan dan geschikte groene energieleveranciers in Wortegem vergelijken, die ook nog eens goedkoop zijn.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
In en rondom de gemeente Wortegem-Petegem kennen we diverse projectenmet doelstellingen voor duurzame energie. Je kunt denken aan windmolens of een buurtproject met zonnecollectoren in postcoderoos 9790. In deze omgeving kan je in toenemende mate met financiële bonussen deelnemen met dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. Uiteraard is het aan te raden om ons eigen huis te verduurzamen. Rond 2050 moet Oost Vlaanderen eveneveel energie opwekken als het gebruikt. Hieronder een aantal mogelijke maatregelen:

 • Isolatie van de woning
 • Woning met zonnepanelen
 • Alternatief verwarmen d.m.v. een warmtepomp
 • Zonneboiler installeren
 • De CV-ketel vervangen voor een biomassaketel
 • En zeker onmisbaar: minimaliseer je elektra- en gasverbruik. Check de Bespaartips die je meteen kunt toepassen of bezoek mijnenergie.be, aanbieders.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be of tariefchecker.be, callmepower.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be. Bezoek ook Lampirus diensten.