Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Bachte-Maria-Leerne

Op je gemak energie vergelijken in Bachte-Maria-Leerne? Via onze vergelijker tref je supersnel alle relevante energie aanbieders zoals Watz & Antargaz. Specificeer jouw situatie, begroot het stroom- en gasverbruik, en vind uit welke energieleverancier in Bachte-Maria-Leerne de laagste prijs hanteert. Ook verzamel je op onze website belangrijke informatie over onderwerpen zoals onderwerpenen alternatieven voor de CV-ketel. Ook geven we 5 bruikbare bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Deinze
Netbeheerder Elektra:Gaselwest Vlaanderen
Netbeheerder AardgasGaselwest Vlaanderen
Gemiddelde gastarief (m3) maart 2024€0,361
Gemiddelde stroomtarief (kWh) maart 2024€0,264
Gemiddeld verbruik: 1405 m3 en 3375 kwh
Populaire aanbiederEneco

Moeiteloos vergelijken

 • Alle bekende maatschappijenvergelijken
 • Altijd de scherpste energiedeals
 • Bespaar ieder jaar tot wel € 465,00.

Snel overstappen

 • Supersnel online geregeld
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • Je zit geen dag zonder stroom en gas

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleverancier kiezen in Bachte-Maria-Leerne?

We zien een groot aantal energieleveranciers waar je uit kunt kiezen in Bachte-Maria-Leerne. Dat loopt uiteen van Essent tot Luminus, het kiezen is er niet makkelijker op geworden. Op dit moment tellen we ruim 30 providers. Deze bedrijven nuttigen stuk voor stuk de leidingen van Gaselwest Vlaanderen. Voor internetgebruikers is het lastig om alle energieleveranciers objectief te vergelijken. In deze context bieden wij de energiesimulator. Benieuwd welke gas en stroom bedrijven actief zijn? Nieuwsgierig wie de goedkoopste aanbieder van energie in Bachte-Maria-Leerne is voor jouw verbruik? Geef eenvoudig de gevraagde gegevens in, kies uit een van de aanbiedingen, en stap binnen 5 minuten over. Lees verder over 5 praktische bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier vinden
Stroom en elektriciteit is altijd hetzelfde. Waar je ook klant bent, er is altijd stroom, en de verwarming werkt wanneer nodig. Maar, gas en stroom leveranciers verschillen wel degelijk van elkaar. Bij een stroom- of gasstoring, dan is het prioriteit dat dit zo snel mogelijk wordt geregeld. Kortom: bekijk ook de klantvriendelijkheid. Alles bij elkaar genomen geeft iedereen prioriteit aan een betaalbaar energiecontract. En dat is meer dan logisch. Door middel van de energievergelijker tref je eenvoudig de goedkoopste energieleverancier van Bachte-Maria-Leerne, die matcht met jouw verbruik. Zoeken op unieke aspecten? Dat kun je zelf bepalen. Met behulp van filteren in de Energiehunter bekijk jij zonder problemen een energieproduct dat klopt met jouw energieconsumptie.
Populaire energiebedrijven in Bachte-Maria-Leerne

 • Engie: Transparante prijzen
 • OCTA+: Met handige energiesimulator
 • Lampiris: Contact via telefoon, mail en social media
 • MEGA: Verstand van (duurzame) energie
 • Essent: Fan van duurzame oplossingen
 • Eneco: Duidelijke website
 • Luminus: Alle producten brengen een ecologische oplossing
 • Elegant: Gemakkelijk prijs berekenen
 • Watz: Verschillende termijnen
 • Wase Wind: Voor de klein- en grootverbruiker
 • Comfort Energy: Altijd in jouw buurt
 • Poweo: Meerdere contracten

Hoe duur is energie rondom mijn woonplaats? (Prijzen maart 2024)

De aansluitingen van leveranciers en de energietarieven wijken vaak af per plaats. Dat heeft te maken met het feit dat er diverse beheerders van het net verbonden zijn. Iedere beheerder van het net wordt gekenmerkt door weer aparte prijzen voor transport. De actuele netbeheerder op het gebied van elektra in Bachte-Maria-Leerne is Gaselwest Vlaanderen. De prijzen die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn per regio weer anders. Check de factuur voor de huidige toeslag. In de gemeente Deinze is de huidige netbeheerder van het aardgas Gaselwest Vlaanderen. Bij problemen met het gas kan je bij hen terecht voor vragen.

Facts and figures Bachte-Maria-Leerne

 • Provincie: Oost Vlaanderen
 • Gemeente: Deinze
 • CV Merk: De Dietrich
 • Aandeel groen: 32,40%
 • Postcode: 9800
 • Gem. mazout: 1690 liter

Gegevens over Energieprijzen

 • Netbeheerder: Gaselwest Vlaanderen
 • Gasregio: Gaselwest Vlaanderen
 • Gastarief M3: €0,361
 • Stroomtarief kwh: €0,264
 • Gem. gasverbruik: 1405 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3375 kWh
energie-vergelijken-bachte-maria-leerne

Zo stap je binnen 10 minuten over van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder moeite veranderen van energie direct regelen.

 1. Specificeer jouw situatie

  Als eerste je woning en gezinssituatie. Hiermee bedoelen we grootte van het gezin, en postcode + huisnummer.

 2. Type meter + verbruik invullen

  Geef je gas en stroomverbruik op. In Bachte-Maria-Leerne ligt dit gemiddeld op 1405 m3 en nog eens 3375 kWh. Woon jij volledig gasloos? Je dient dan ‘alleen stroom’ aan te vinken. Liggen er zonnepanelen op je pad? Kies het aantal kWh in dat je genereert. Dit alles bepalen jouw energierekening.

 3. Kies soort energie en hoeveel jaar je wilt vastzetten.

  Daarbij kun je denken aan grijze stroom maar ook groene stroom uit BE of de EU. Maakt dit niet uit? Laat dit dan open. Wat betreft looptijd kan men gaan voor producten van 1, 3, of 5 jaar, en specifieke model (variabele) prijzen. Vaak is het gunstiger om jaarlijks weer een 1-jarig contract af te sluiten.  

 4. Vergelijk energieleveranciers

  Je ziet nu de resultaatpagina met alle mogelijke energieleveranciers. Bij elk contract achterhaal jij informatie zoals type energie, abonnementstermijn, de kostprijs van gas en elektra in Bachte-Maria-Leerne, en de eventuele korting. Selecteer de maatschappij die matcht met jouw budget.

 5. Stap online over

  Een geschikte kortingsactie in het lijstje? Bekijk alle info door op de groene knop te klikken. Wij sturen je meteen door naar de website van de energieleverancier. Bijvoorbeeld www.luminus.be of www.wasewind.be. Jouw nieuwe energiemaatschappij neemt het administratieve deel voor zich. Zo ben je zeker van gas en stroom in Bachte-Maria-Leerne


5 tips om te besparen op energie

Veranderen van energieleverancier in maart 2024 kan in sommige gevallen wel €315 opleveren. Desondanks, wat kan je nog meer doen om te besparen op de gas- en stroom rekening? Via de energiehunter lees je vijf energiebespaartips waar ook jij iets mee kunt doen.

 • Bezuinigadvies 1: alleen wassen met volle wasmachine
 • Bespaartip 2: zorg dat de was die je strijkt niet te droog wordt.
 • Praktische tip 3: de verwarming niet hoog aan zetten als je weg bent.
 • Bespaartip 4: rolluiken gebruiken.
 • Praktisch advies 5: combineer verschillende kleuren was

Extra hulp bij gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om over te stappen van energiemaatschappij?

Mensen vragen regelmatig: wanneer moet ik overstappen? Onze klantenservice specialisten geven als tip: probeer elke 12 maanden; overstappen in Bachte-Maria-Leerne. Zodanig bespaar je het meeste geld. Alleen, kijk wel even wanneer je dit kan doen. Einde contract in zicht? 6 tot 8 weken voor het einde van jouw contract mag je al overstappen naar een nieuwe aanbieder. Zit je nog vast aan een contract? In dat geval is het raadzaam even geduld te hebben. Je kunt eerder overstappen, maar vermoedelijk betaal je dan een boete. Onbepaalde tijd energiecontract? Je mag te allen tijde overstappen, en hoef je nooit een boete te betalen. Heb jij geen ervaring met overstappen? Zeer waarschijnlijk is er sprake van contract voor onbepaalde duur. Zet dan gelijk het overstap proces in gang.  

Een meerjarige contract of wil jij een model contract?

Op het moment dat je overstapt van aanbieder zin dit de twee opties: wisselende of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven leg je de prijzen van stroom en gas vast voor een periode. Je weet precies waar je aan toe bent, en je hoeft niet bij te betalen als de prijs van gas en elektriciteit toeneemt. Bij variabele energietarieven mis je dit vaste prijs element en wisselt binnen het modelcontract. In algemene zin vindt deze jaarlijkse indexatie plaats in januari en in juli. Bij een variabel contract is dus met name interessant als de energieprijs trend neerwaarts is.

Moet ik een 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Een goed idee zou je denken: dit meerjarig energiecontract in maart 2024 waarbij je heel exact weet wat je gaat betalen. En vaak wordt je ook tegemoet gekomen met een nieuwe klanten bonus (cashback). Toch moet je de rekensom goed maken. In de energiewereld werkt het zo: contracten voor een langere periode zijn eigenlijk altijd prijziger dan jaarlijkse kortlopende energiecontracten voor Bachte-Maria-Leerne. Bij een langdurig contract betaal je per kWh en M3 iets minder. Daartegenover, bij een overeenkomst van 1 jaar krijg je alle jaren deze hoge welkomstbonus. Maak de rekensom zelf, en ontdek het voordeel.

Moet ik zelf het contract beëindigen?

Nee, standaard regelt jouw geselecteerde energie-aanbieder de opzegging van de actuele contracten middels de overstapservice. Overstappen gaat verrassend eenvoudig. Vergelijk alle actuele prijzen en selecteer een beschikbare partij. Populaire bedrijven zijn Luminus, Lampiris of natuurlijk Wase Wind. Daarnaast neem je een besluit over het moment waarop het contract ingaat. Jullie toekomstige gas en stroom maatschappij zal starten met het leveren van elektra en gas op deze datum. Jij zal geen moment zonder energie (stroom of aardgas).

Hoe is het mogelijk dat jullie goedkoper zijn dan via de site van de maatschappij?

Via onze vergelijker bekijk je altijd de scherpste aanbiedingen. Zodra je energieprijzen checkt via bijvoorbeeld www.octaplus.be, dan ontdek je dat dit vaak fors duurder is. Wat is daarvan de reden? Heel eenvoudig: energiebedrijven willen hun klantendatabase uitbreiden. Aan de hand van lagere onkosten en scherpe welkomstkortingen vertonen wij deze partijen hoger in de vergelijker. En zo krijgen zij weer meer nieuwe klanten.

Energiebedrijven Bachte-Maria-Leerne vergelijken

Vergelijk beschikbare energiemaatschappijen in Bachte-Maria-Leerne en vind de beste deal die past bij jouw wensen

Duurzame energie in Bachte-Maria-Leerne

Een aanzienlijk deel van de energie aanbieders bieden op dit moment groene stroom in Bachte-Maria-Leerne. Echter zijn er diverse keuzes te maken. De afkomst van groene stroom loopt zeer uiteen. Niet alle groene energie heeft daadwerkelijk een duurzaam karakter. Het gros van duurzame elektriciteit uit landen buiten BE wordt onjuist 100% duurzaam genoemd. 100% zeker weten dat energiemaatschappijen een groene strategie voeren? Kies dan de selectie “Groene Energie uit België”. Hier kan jij betrouwbare groene energieleveranciers in Bachte-Maria-Leerne vergelijken, die ook zeer scherpe prijsaanbiedingen hebben.

Maak jouw regio groener
In en rondom de gemeente Deinze kennen we meerdere acties waarbij duurzame energie wordt opgewekt. Neem bijvoorbeeld windmolens of lokale zonne-energie projecten in de postcoderoos 9800. In de regio kan je meer en meer relatief goedkoop meedraaien in duurzaamheidsinitiatieven in de gemeente. Ook moedigt de gemeente ons aan om thuis minder energie te verbruiken. In zo’n 25 jaar moet Oost Vlaanderen helemaal energieneutraal zijn. Jij kunt op allerlei manieren bijdragen, denk aan:

 • Isoleren van bijv. vloer, spouwmuur en vloer
 • Woning met zonnepanelen
 • Alternatief verwarmen d.m.v. een warmtepomp
 • Zonneboiler plaatsen
 • Een biomassaketel als alternatief voor de CV-ketel
 • En niet te vergeten: minimaliseer je elektra- en gasverbruik. Bekijk ook de Vijf praktische bespaartips of check sites van mijnenergie.be, vreg.be, energie-vergelijker.be, pricewise.be of tariefchecker.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be, callmepower.be. Bekijk ook Elegant diensten.