Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Deinze

Snel online energie vergelijken in Deinze? Door gebruik te maken van deze website tref je probleemloos alle relevante maatschappijen. Je kunt denken aan Engie & Comfort Energy. Vul postcode + gezinssamenstelling in, vul het geschatte aantal M3 en kwh in, en kom erachter welke energieleverancier in Deinze prijstechnisch het meest interessant is. Voorts verzamel je op deze pagina praktische informatie over thema’s als o.a. wat een geschikt overstapmoment is en info over de enkele of dubbele meter. Bovendien verschaffen wij jou tips om stroom en gas te besparen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Deinze
Netbeheerder Elektra:Gaselwest Vlaanderen
Netbeheerder AardgasGaselwest Vlaanderen
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,372
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,272
Gemiddeld verbruik: 1560 m3 en 3310 kwh
Populaire aanbiederLuminus

Moeiteloos vergelijken

 • Alle populaire aanbieders eenvoudig vergelijken
 • Jouw gegevens zijn veilig
 • Besparing loopt op tot € 255,00.

Snel & simpel overstappen

 • Je sluit het gemakkelijk zelf af
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • De overstap regelt de nieuwe leverancier

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleverancier kiezen in Deinze?

We zien steeds meer energieleveranciers in Deinze. Van Lampirus tot aanbieders zoals Comfort Energy, er zijn opties bij de vleet. Op dit ogenblik heb je de keuze uit zo’n 25 leveranciers. Deze maatschappijen maken allemaal gebruik van de leidingen van Gaselwest Vlaanderen. Het is niet te doen om handmatig alle prijzen te vergelijken. Daarvoor biedt onze energiesimulator de oplossing. Ontdekken welke energie-organisaties mogelijk zijn? Achterhalen wie de goedkoopste aanbieder van energie in Deinze is? Vul moeiteloos jouw eigen gegevens in, vergelijk actuele tarieven, en stap meteen over. Ga door naar de 5 nuttige bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier?
Gas en elektra is is bij alle aanbieders identiek. Ongeacht bij wie je klant bent, jouw apparaten zijn altijd voorzien van stroom, en je verwarming doet altijd (inclusief warm tapwater). Daarentegen, gas & stroom bedrijven hebben elk hun eigen doelgroep en strategie. Is er gasstoringen of stroomproblemen, dan wil je dat er meteen transparantie is. Met andere woorden: kijk niet alléén naar prijs. Onderaan de streep wil iedereen een energieleverancier die niet te duur is! En dit is heel snel te regelen. Dankzij onze tarievencheck achterhaal je moeiteloos de goedkoopste energieleverancier van Deinze, altijd op basis van jouw verbruik. Specifieke wensen? Dat kun je zelf bepalen. Met behulp van selecties maken in de vergelijkingstool zoekt men moeiteloos een product dat matcht met jouw energieconsumptie.
Populaire energiebedrijven in Deinze

 • Engie: Meerdere contracten
 • OCTA+: Gemakkelijk prijs berekenen
 • Lampiris: Eenvoudig verbruik inzien
 • MEGA: Duidelijke website
 • Essent: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • Eneco: Online grip op je kosten
 • Luminus: Ook flexibele prijzen
 • Elegant: Online meterstanden doorgeven
 • Watz: Klantendienst die voor jou klaar staat
 • Wase Wind: Online prijs berekenen
 • Comfort Energy: Met praktische energie-bespaartips
 • Poweo: Geen afsluiting, zelfde energie zelfde teller

Wat zijn de gemiddelde energiekosten in onze straat? (Prijzen april 2024)

De aansluitingen van gas & stroom maatschappijen en de energiekosten zijn anders per regio. Dit komt doordat er meerdere netbeheerders op deze markt werken. Elke netbeheerder van elektriciteit en gas heeft weer zijn eigen prijzen voor logistiek. De actuele netbeheerder (elektra) in Deinze betreft Gaselwest Vlaanderen. De kosten die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder wisselen per postcodegebied. Je kunt deze tarieven bekijken op de energierekening. In de gemeente Deinze is de netbeheerder van het gas Gaselwest Vlaanderen. In het geval van een storing zullen zij dat oplossen.

Kerngegevens Deinze

 • Provincie: Oost Vlaanderen
 • Gemeente: Deinze
 • Populaire CV: Pentec
 • Aandeel duurzaam: 0,278%
 • Postcode: 9800
 • Verbruik Mazout: 2480 liter

Gegevens over Energieprijzen

 • Netbeheerder: Gaselwest Vlaanderen
 • Gasregio: Gaselwest Vlaanderen
 • Gastarief M3: €0,372
 • Stroomtarief kwh: €0,272
 • Gem. gasverbruik: 1560 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3310 kWh
energie-vergelijken-deinze

Overstappen van energie, hoe werkt dat?

Benodigde tijd: 5 minuten

Online veranderen van energie in enkele minuten.

 1. Beschrijf jouw wensen

  Stap 1 is het invoeren van je contactgegevens. Daarmee wordt bedoeld; aantal gezinsleden, en adres (postcode).

 2. Kies verbruik

  Geef je gas en stroomverbruik op. In de regio Deinze is het gemiddelde verbruik ong. 1560 m3 en nog eens 3310 kWh. Consumeer jij helemaal geen gas? Je dient dan ‘alleen stroom’ aan te vinken. Liggen er zonnepanelen op je pad? Vul het totale kWh in dat je panelen opleveren. Deze details dragen bij aan het energietarief.

 3. Specificeer type energie en contracttermijn.

  Denk dan onder andere aan groene stroom uit BE, groene stroom uit EU of grijze stroom. Maakt dit niet uit? Laat dit dan open. Ten opzichte van prijs zekerheden kun jij opties nemen van 1, 3, of 5 jaar, en een variabel contract. In algemene zin is het verstandig om eens in de 12 maanden een actueel energie-abonnement te nemen.  

 4. energie aanbieders vergelijken

  Wat volgt is een handig overzicht met alle beschikbare energie aanbieders. Bij ieder abonnement lees je voorwaarden over soort energie, type contract, de kostprijs van gas en elektra in Deinze, en de welkomstbonus. Kies de organisatie die in lijn is met jouw wensen.

 5. Zonder moeite overstappen

  Een geldige kortingsactie gecheckt? Klik op de groene button. De internetpagina wordt dan gerefreshed naar de relevante pagina op de website van de aanbieder. Onder andere www.essent.be + www.antargaz.be. De gekozen maatschappij regelt alles voor jou. Zo ben je zeker van gas en stroom in Deinze


5 tips om minder energie te gebruiken

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan ruim €375 bonus betekenen. Desondanks, zijn er meerdere mogelijkheden voor een lagere energierekening? Op energiehunter.be bieden wij 5 handige tips die je meteen kunt toepassen in jouw woning.

 • Advies 1: let op het energielabel
 • Advies 2: de vaatwasser zoveel mogelijk tijdens het daltarief aanzetten als je hier gebruik van maakt.
 • Bezuinigadvies 3: zorg dat je de vriezer op tijd ontdooit
 • Bespaaradvies 4: Neem een stekkerblok met schakelaar
 • Bezuinigadvies 5: gebruik een tijdschakelaar om je close-in boiler uit te schakelen.

Info over gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om over te stappen?

Wij ontvangen vaak de vraag: wat is nu het juiste overstapmoment? Onze specialisten zeggen: wacht niet langer en ga overstappen in Deinze. Zo betaal je het minst voor je energie. Let op, je moet wel contractvrij zijn natuurlijk. Is je contracttermijn al gepasseerd? zes weken voor de einddatum van de overeenkomst is het al mogelijk te switchen. Zit je nog vast aan een contract? Dan is het verstandig nog kort af te wachten. Je kunt eerder overstappen, doorgaans levert dat wel een boete op. Heb jij een modelcontract? Je kunt dan meteen overstappen van maatschappij, zonder dat je een opzegvergoeding betaalt. Niet eerder van leverancier gewisseld? In zo’n geval zit je mogelijk niet meer vast aan je huidige contract. Jij kan dan vandaag nog gaan overstappen.  

Een meerjarige contract of overeenkomst met flex-tarieven?

Indien je een nieuw energiecontract neemt heb je 2 opties: vaste en variabele tarieven. Bij vaste energietarieven liggen de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Iedereen weet zeker wat hij/zij betaalt, en je hoeft niet bij te betalen mochten de gas- en stroomtarieven plots stijgen. Bij variabele energietarieven heb je geen prijszekerheid bij de modelovereenkomst. In de regel worden de nieuwe tarieven gecommuniceerd in het begin en in midden van het jaar. Bij variabele prijzen kan dus uit op het moment dat de energieprijs trend neerwaarts is.

Ben ik goedkoper uit met een 1-jarig of meerjarig contract?

Het kan handig zijn: zo’n meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je precies weet wat je de komende jaren betaalt. En soms krijg jij daarnaast ook een mooie korting (cashback). Helaas is dat niet het geval. In de energiemarkt hanteren we: een contract voor meerdere jaren zijn op lange termijn duurder dan meerdere kortlopende energiecontracten voor Deinze. Ga je voor een meerjarig contract, dan zullen de tarieven per m3 en kWh iets lager zijn. Desalniettemin, bij 12 maandelijkse contracten krijg je elke 12 maanden deze aantrekkelijke welkomstbonus. Maak de rekensom zelf, en ontdek het voordeel.

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, in de regel faciliteert je nieuwe energieleverancier de opzegging van het contract door de overstapservice. Overstappen is dus echt heel eenvoudig. Vergelijk alle tarieven en selecteer een beschikbare energieaanbieder. Zoals Eneco, ENGIE of Watz. Hierna kies je de startdatum van het abonnement. Jouw gekozen gas en stroom leverancier houdt zich altijd aan de afspraak. Levering is altijd gegarandeerd, nooit zonder elektra of aardgas.

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan het bedrijf zelf?

Met behulp van onze vergelijker vind je altijd de beste deals. Indien je zelf een website bezoekt als www.energie2030.be, dan kom je tot de ontdekking dat het hier lang niet zo goedkoop is. Hoe is dit mogelijk? Fluitje van een cent: energieleveranciers willen nieuwe aansluitingen scoren. Middels lagere tarieven en grote welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. En op die manier krijgen zij weer meer nieuwe klanten.

Energiebedrijven Deinze vergelijken

Vergelijk beschikbare energiemaatschappijen in Deinze en zoek het juiste contract die past bij jouw wensen

Duurzame energie in Deinze

Het merendeel van de organisaties faciliteren op dit moment groene stroom in Deinze. Toch is hier veel variatie in mogelijk. Hoe ze de groene stroom inkopen is zeer wisselend. Niet elk “groene energie” label is daadwerkelijk groen. Veel duurzame elektriciteit uit Europa wordt onrechtmatig “groen” genoemd. Er helemaal zeker van zijn dat energieleveranciers eerlijk en duurzaam zijn? Gebruik dan een filter voor “Groen uit België”. In de volgende stap kan jij authentieke groene energieleveranciers in Deinze vergelijken, die ook nog eens goedkoop zijn.

Draag bij aan een duurzame regio
In de omgeving van de gemeente Deinze kennen we diverse acties met een focus op duurzame energie. Neem bijvoorbeeld windmolens of lokale zonne-energie projecten in de postcoderoos 9800. In deze plaats kan je in toenemende mate zeer betaalbaar meedelen in allerlei burgercollectieven in de gemeente. Ook moedigt de gemeente ons aan om het eigen energieverbruik gaan beperken. Op termijn moet Oost Vlaanderen hun woningen gasloos kunnen verwarmen. Jij kunt op allerlei manieren bijdragen, denk aan:

 • Spouw-, vloer- en dakisolatie
 • Zonnepanelen integreren
 • Alternatief verwarmen d.m.v. een warmtepomp
 • Tapwater en verwarming via je zonneboiler
 • Plaatsen van een biomassaketel
 • En niet te vergeten: perk jouw gas- en stroomverbruik in. Check ook onze 5 handige bespaartips of speur op sites zoals mijnenergie.be, aanbieders.be, vreg.be, pricewise.be en tariefchecker.be, callmepower.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be. Bekijk ook Essent diensten.


Alle plaatsen in deze gemeente