Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Merendree

Gemakkelijk energie vergelijken in Merendree? Geholpen door de Energiehunter doorzoek je probleemloos alle beschikbare leveranciers als bijv. Luminus en Aspiravi. Schets jouw situatie, schat jouw verbruik, en check welke energieleverancier in Merendree voor jou de beste prijs heeft. Tevens vergaar je via onze vergelijker handige info over onderwerpen zoals leveranciers en duurzame verwarmingsbronnen. Daarbij bieden wij een aantal nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Deinze
Netbeheerder Elektra:Gaselwest Vlaanderen
Netbeheerder AardgasGaselwest Vlaanderen
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,38
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,283
Gemiddeld verbruik: 1500 m3 en 3470 kwh
Populaire aanbiederMEGA

Supersnel vergelijken

 • Alle erkende bedrijven gemakkelijk vergelijken
 • Jouw gegevens zijn veilig
 • Jouw besparing loopt op tot wel € 465,00.

Snel overstappen

 • Supersnel online geregeld
 • 2 weken wettelijke bedenktijd
 • Jouw nieuwe leverancier regelt de overstap

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn goede energieleveranciers in Merendree?

We zien flink wat energieleveranciers waar je uit kunt kiezen in Merendree. Dat loopt uiteen van Essent tot bijvoorbeeld Mega, je kunt terecht bij oneindig veel bedrijven. Vandaag moet je een keuze maken uit ruim 20 bedrijven. Deze energieleveranciers lopen allemaal via het gas- en stroom netwerk van Gaselwest Vlaanderen. Het is niet mogelijk om zelf alle leveranciers onder elkaar te zetten. Voor dit scenario moet je zeker de energiesimulator proberen. Ontdekken welke energiebedrijven mogelijk zijn? Ontdekken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Merendree is op dit moment? Voer gemakkelijk de gevraagde gegevens in, vind de laagste prijs, en stap meteen over. Zie ook onze 5 handige bespaartips.

Overstappen naar de goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is overal hetzelfde. Bij welke organisatie je ook energie afneemt, er komt overal stroom uit het stopcontact, en je verwarming doet altijd (inclusief warm tapwater). Echter, organisaties handelen allemaal op hun eigen manier. Is er een storing, dan is het gewenst dat dit zo snel mogelijk wordt geregeld. Anders gezegd: staar je niet blind op tarieven. Uiteindelijk wenst elke consument een goedkope energieleverancier. En dit is heel snel te regelen. Dankzij de vergelijkingstool achterhaal je gelijk de goedkoopste energieleverancier van Merendree, die matcht met jouw verbruik. Specifieke wensen? Ook dat bieden wij. Aan de hand van jouw input in de Energiehunter vinden jullie gemakkelijk een energieovereenkomst dat rijmt met jouw verbruik en wensen.
Populaire energiebedrijven in Merendree

 • Engie: Ook met zonnepanelen
 • OCTA+: Online inzicht in verbruik
 • Lampiris: Biedt hulp bij duurzame oplossingen
 • MEGA: Inzicht in energiegebruik
 • Essent: Met handige energiesimulator
 • Eneco: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen
 • Luminus: 161 windturbines, 7 waterkrachtcentrales en 2 thermische centrales
 • Elegant: Geen gedoe
 • Watz: Met praktische energie-bespaartips
 • Wase Wind: Handige website
 • Comfort Energy: Alles beheren via de klantzone
 • Poweo: Ook modelcontracten

Wat zijn de gemiddelde energiekosten rondom mijn woonplaats? (Prijzen april 2024)

De beschikbare producten gas en stroom organisaties en de energietarieven kunnen verschillen per locatie. Dat zit’m in het feit dat er nogal wat beheerders verbonden zijn. Iedere gas en stroom beheerder wordt gekenmerkt door eigen prijsstrategieën voor de aansluiting + transport van gas en elektra. De tegenwoordige stroom netbeheerder in Merendree heet Gaselwest Vlaanderen. De prijzen van het netbeheerder verschillen per regio. Je kunt deze tarieven bekijken op de energierekening. In de gemeente Deinze is de huidige netbeheerder van het aardgas Gaselwest Vlaanderen. Bij een storing wordt dit door hen verholpen.

Kerngegevens Merendree

 • Provincie: Oost Vlaanderen
 • Gemeente: Deinze
 • CV ketel: Nibe
 • Aandeel duurzaam: 34,30%
 • Postcode: 9850
 • Mazout: 1880 liter

Samenstelling van de energieprijzen

 • Netbeheerder: Gaselwest Vlaanderen
 • Gasregio: Gaselwest Vlaanderen
 • Gastarief M3: €0,38
 • Stroomtarief kwh: €0,283
 • Gem. gasverbruik: 1500 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3470 kWh
energie-vergelijken-merendree

Hoe moet ik overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Probleemloos veranderen van energie binnen 10 minuten.

 1. Schets jouw situatie

  Je begint altijd met de standaard informatie. Bijvoorbeeld gezinssamenstelling, en jouw woonplaats (postcode + huisnummer).

 2. Voer energieverbruik in

  Voer je verbruik van stroom en gas in. In Merendree is dit gemiddeld zo’n 1500 m3 + 3470 kWh. Gebruik jij geen gas? Ga dan voor ‘alleen stroom’ . Heb je zonnepanelen? Vul het totale kWh in dat de zonnecellen renderen. Al deze zaken werken door in de kosten van gas en elektra.

 3. Specificeer type energie een duur van het abonnement.

  Je hebt de keuze uit groene (BE of EU) stroom en grijze stroom. Maakt dit niet uit? Neem dan de optie ‘geen voorkeur’. Inzake contracttermijn zijn er mogelijkheden voor 1 t/m 5 jaar of specifieke model (variabele) prijzen. Door de bank genomen is het gunstiger om eens in de 12 maanden een actueel energie-abonnement te kiezen.  

 4. Prijzen vergelijken

  Je ziet nu een handig overzicht met alle verkrijgbare energie aanbieders. Bij elk contract achterhaal jij gegevens met betrekking tot herkomst energie, abonnementstermijn, de kostprijs van gas en elektra in Merendree, en de welkomstkorting. Kies de partij die aansluit op jouw zoekopdracht.

 5. Zonder moeite overstappen

  Een geschikte korting gecheckt? Bekijk alle info door op de groene knop te klikken. De internetpagina wordt dan gerefreshed naar de aanvraag-pagina van de energie-onderneming. Denk aan www.lampiris.be + www.aspiravi.be. De door jou gekozen energieleverancier zegt jouw huidige contract op. Nooit zonder stroom en gas in Merendree


Vijf praktische energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan meer dan €285 rendement bieden. Desondanks, kan ik nog meer doen om besparingen te realiseren op de energierekening? Op deze pagina tref jij 5 concrete tips waar iedereen eens over zou moeten nadenken.

 • Bespaartip 1: kouder douchen
 • Tip 2: wokken of stomen is energiezuiniger dan koken
 • Advies 3: kamerdeuren zoveel mogelijk gesloten houden.
 • Tip 4: rolluiken gebruiken.
 • Praktische tip 5: gooi de wastrommel altijd helemaal vol

Veelgestelde vragen over gas en stroom vergelijken

Wanneer is het juiste moment om een nieuw energiecontract te nemen?

Mensen vragen regelmatig: wanneer kan ik het beste overstappen? Onze klantenservice specialisten raden aan: maak een sport van het overstappen in Merendree. Zo is de besparing het grootst. Desondanks, dit is niet op elk moment mogelijk. Loopt jouw contract bijna af? 6 tot 8 weken voor het einde van jouw contract is het al mogelijk een nieuwe aanbieder te nemen. Contract met vaste looptijd? In dat geval is het raadzaam even geduld te hebben. Al eerder switchen van leverancier kan wel, maar dit wordt vaak ‘bestraft’ met een boete. Een abonnement met flexibele tarieven? In dat geval kun je wisselen van leverancier, en je betaalt geen boete. Ben je nog nooit geswitcht? In dat geval heb je een contract met onbepaalde looptijd. Jij kan dan vandaag nog gaan overstappen.  

Vaste energieprijzen of meer vrijheid met modelcontracten?

Op het moment dat je een nieuw energiecontract afsluit heb je meerdere keuzes: vaste en variabele tarieven. Bij vaste energietarieven zet je het tarief vast voor een bepaalde tijd. Dat creëert financiële transparantie, en je hoeft nooit extra te betalen zodra stroom- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven staan er geen kosten vast gedurende de contractperiode. Dikwijls vinden deze wijzigingen plaats op 1-1 en op 1-7 van het jaar. Bij dit soort contracten is dus met name interessant als elektriciteit en gas goedkoper worden.

Moet ik een 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het klinkt als de beste optie: een meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je precies weet hoeveel je gaat betalen. En als je geluk hebt ontvang je ook wel een nieuwe klanten korting (cashback). Daarmee maakt men vaak een rekenfout. Voor energiecontracten geldt: contracten voor een langere periode zijn op lange termijn duurder dan de meeste kortlopende energiecontracten voor Merendree. Bij een langdurig contract betaal je per kWh en M3 iets minder. Desondanks, bij 1 jarige contracten ontvang je elke 12 maanden deze hoge welkomstbonus. Uiteindelijk is dit goedkoper!

Wordt ik geacht zelf mijn contract op te zeggen?

Nee, meestal regelt je aanstaande gas en stroom leverancier het volledige overstaptraject door middel van de overstapservice. Overstappen is echt kinderspel. Vergelijk alle tarieven en neem de goedkoopste of meest populaire maatschappij. Onder andere OCTA+, Essent en Comfort Energy. Daarnaast kies je de startdatum van het abonnement. Jullie betreffende energie-aanbieder zal precies op die dag starten met leveren. Aardgas & stroomtoevoer worden nooit gepauzeerd.

Waarom zijn jullie prijzen lager dan wanneer ik het direct afsluit?

Door gebruik te maken van energiehunter.be vind je altijd de laagste prijzen. Zodra je een website opent zoals www.elegant.be, dan valt als eerste op dat je daar (veel) meer betaalt voor elektra en gas. Wat is de achterliggende reden? Super simpel: energiebedrijven zijn altijd op zoek naar meer klanten. Met behulp van voordelige tarieven en hoge welkomstkortingen komen ze hoger in onze vergelijker. En op die manier stappen meer mensen naar hen over.

Energiebedrijven Merendree vergelijken

Vergelijk populaire energiemaatschappijen in Merendree en stap over naar de beste aanbieder voor jullie woning

Duurzame energie in Merendree

Het gros van de aanbieders ondersteunen op dit moment groene stroom in Merendree. Op dit front is er veel variatie te vinden. De herkomst van groene stroom varieert per leverancier. Niet ieder groene stroom contract heeft ook echt een groene oorsprong. Veel duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt onrechtmatig 100% duurzaam genoemd. Er zeker van zijn dat bedrijven een groen beleid hanteren? Ga dan voor de selectie “Groene energie uit NL”. Daarna kan je onvervalste groene energieleveranciers in Merendree vergelijken, die ook nog eens goedkoop zijn.

Maak jouw regio groener
In de gemeente Deinze onderscheiden we steeds meer activiteiten die het gebruik van duurzame energie stimuleren. Zaken zoals windmolens of lokale zonne-energie projecten in de postcoderoos 9850. In deze regio kan je in toenemende mate vrij voordelig deelnemen met allerlei burgercollectieven in de gemeente. Ook wil de gemeente dat wij minder stroom en elektriciteit te gebruiken. In een korte tijd moet Oost Vlaanderen energieneutraal zijn (los van gas). Jij kunt op allerlei manieren bijdragen, denk aan:

 • De woning op cruciale punten isoleren
 • Installeren van zonnepanelen
 • Een warmtepomp i.p.v. CV-Ketel
 • Dak met cellen voor zonneboiler
 • Een biomassaketel laten plaatsen als alternatief van de CV
 • En niet te vergeten: minimaliseer je elektra- en gasverbruik. Ga verder naar de tips om minder gas en stroom te gebruiken of speur op sites zoals mijnenergie.be, aanbieders.be, vreg.be, energie-vergelijker.be en tariefchecker.be, killmybill.be, energieleveranciers.be, callmepower.be. Check ook Luminus duurzame energie.