Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Zevergem

Eenvoudig energie vergelijken in Zevergem? Dankzij de energievergelijker vind je overzichtelijk alle bekende leveranciers als o.a. Mega & Poweo. Kies samenstelling van jouw gezin, schat jouw gas- en stroomverbruik, en bekijk welke energieleverancier in Zevergem de laagste prijs biedt. Daarbij check je op energiehunter.be nuttige informatie informatie over zaken als bijv. wat een geschikt overstapmoment is en handige bespaartips. Verder komen we met handige bespaartips.

Inhoudsopgave:
Gemeente: De Pinte
Netbeheerder Elektra:Gaselwest Vlaanderen
Netbeheerder AardgasGaselwest Vlaanderen
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,377
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,280
Gemiddeld verbruik: 1485 m3 en 3455 kwh
Populaire aanbiederEngie

Moeiteloos vergelijken

 • Alle erkende organisaties gemakkelijk vergelijken
 • Wij slaan geen persoonsgegevens op
 • Gemiddelde besparing van € 470,00.

Snel & simpel overstappen

 • Je sluit het gemakkelijk zelf af
 • 14 kalenderdagen bedenktijd
 • Geen moment zonder stroom of gas

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn populaire energieleveranciers in Zevergem?

Er zijn een groot aantal energieleveranciers die hun diensten aanbieden in Zevergem. Dat loopt uiteen van Antargaz tot een speler als Ecopower, er zijn opties bij de vleet. Tegenwoordig kan je kiezen uit om en nabij 30 energieleveranciers. Deze aanbieders maken allemaal gebruik van het elektra- en gasnetwerk van Gaselwest Vlaanderen. Het is niet te doen om alle energieleveranciers objectief te vergelijken. In deze context bieden wij de energiesimulator. Achterhalen welke energieleveranciers actief zijn? Weten wie de goedkoopste aanbieder van energie in Zevergem is die past bij jouw verbruik? Geef hierna jouw gegevens in, vind de laagste prijs, en stap direct moeiteloos over. Bekijk ook de 5 handige bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier?
Gas en stroom zijn beide homogene producten. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, je hebt 24/7 beschikking over stroom, en je kunt lekker warm douchen. Maar, energiemaatschappijen kennen toch grote onderlinge verschillen. In een situatie als gas- en stroomstoring, dan willen jullie natuurlijk dat er snel een monteur komt. Wat dus belangrijk is: bekijk ook de klantvriendelijkheid. Uiteindelijk verlangt iedereen een goedkoop energiecontract. Dat is nooit anders geweest. Met behulp van de energiehunter ontdek je vlug de goedkoopste energieleverancier van Zevergem, die past bij jouw plaatje. Heb jij bepaalde wensen? Ook dat bieden wij. Aan de hand van jouw input in onze vergelijker detecteer jij gemakkelijk een product dat aansluit op het door jou geschetste plaatje.
Populaire energiebedrijven in Zevergem

 • Engie: Online grip op je kosten
 • OCTA+: Online account
 • Lampiris: Vaste energieprijzen
 • MEGA: Alles beheren in de klantenzone
 • Essent: Transparant en eerlijk
 • Eneco: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen
 • Luminus: Verstand van (duurzame) energie
 • Elegant: Online meterstanden doorgeven
 • Watz: Goede klantenservice
 • Wase Wind: Online energiesimulator
 • Comfort Energy: Handige website
 • Poweo: Altijd bereikbaar

Hoe hoog bedragen de energiekosten rondom mijn woonplaats? (Prijzen april 2024)

De producten van gas en stroom leveranciers en de prijzen zijn in elke plaats weer anders. Dat zit’m in het feit dat er allerlei netbeheerders op deze markt werken. Iedere beheerder van het net heeft eigen prijsstellingen voor transport van gas en elektra. De huidige elektriciteit netbeheerder in Zevergem is Gaselwest Vlaanderen. De prijzen van het netbeheerder zijn per woonplaats weer anders. Weten hoeveel? Dat vind je op de factuur. In de gemeente De Pinte valt vervoer van aardgas onder de verantwoordelijkheid van Gaselwest Vlaanderen. Bij een storing zullen zij dat oplossen.

Facts and figures Zevergem

 • Provincie: Oost Vlaanderen
 • Gemeente: De Pinte
 • Populair merk: Ferroli
 • Groene energie: 34,00%
 • Postcode: 9840
 • Mazout: 1850 liter

Gegevens over Energieprijzen

 • Netbeheerder: Gaselwest Vlaanderen
 • Gasregio: Gaselwest Vlaanderen
 • Gastarief M3: €0,377
 • Stroomtarief kwh: €0,280
 • Gem. gasverbruik: 1485 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3455 kWh
energie-vergelijken-zevergem

Uitleg over overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Eenvoudig veranderen van energie vandaag nog geregeld.

 1. Schets jouw situatie

  Je begint altijd met jouw basisgegevens. Bijvoorbeeld de grootte van het huishouden, en postcode + huisnummer.

 2. Voer energieverbruik in

  Geef je gas en stroomverbruik op. In en rondom Zevergem is het gemiddelde verbruik ong. 1485 m3 en 3455 kWh. Bezit je een gasloze woning. Dan kun je een ‘alleen stroom’ contract kiezen. Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Vul het totale kWh in dat je panelen opleveren. Deze factoren hebben invloed op jouw energierekening.

 3. Selecteer soort energie en contractduur.

  Je kunt kiezen uit groene stroom (BE of EU), of grijze stroom. Maakt dit niet uit? Neem dan de optie ‘geen voorkeur’. Betreffende looptijd kan men gaan voor producten van 1, 2, 3 of 5 jaar, of juist een modelcontract. Veelal loont het om elke 12 maanden weer een 1-jarig contract te kiezen.  

 4. Contracten vergelijken

  Je gaat nu door naar een lijst met alle mogelijke energieleveranciers. Bij alle abonnementen vind jij gegevens zoals herkomst van stroom en gas, type contract, de totale kosten (p/maand of p/jaar) van gas en elektra in Zevergem, en de welkomstbonus. Selecteer de aanbieder die matcht met jouw wensen.

 5. Regel online je overstap

  Een geschikte leverancier in het lijstje? Klik op de ‘bekijk’ knop. We versturen jouw aanvraag direct door naar de website van het bedrijf. Bijv. www.engie.be + www.antargaz.be. De gekozen energieonderneming zet alles netjes voor jou om. Nooit zonder stroom en gas in Zevergem


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan in sommige gevallen wel €285 besparen. Daarentegen, is er nog meer mogelijk om te besparen op de gas- en stroom rekening? Hieronder bekijk jij 5 handige tips waar je meteen mee aan de slag kan.

 • Bezuinigadvies 1: let op het energielabel
 • Advies 2: niet een te grote koelkast kopen.
 • Bezuinigadvies 3: de oven open zetten nadat je hem hebt gebruikt.
 • Advies 4: een modulerende thermostaat gebruiken.
 • Bezuinigadvies 5: plaats zoveel mogelijk spaar- en ledlampen

Populaire thema’s gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om het overstappen in gang te zetten?

Mensen vragen regelmatig: wanneer kan ik het beste overstappen? Onze energie-experts geven als tip: maak een sport van het overstappen in Zevergem. Zodoende betaal je het minst voor je energie. Let op, doe dit wel op het juiste moment. Is jouw huidige contract bijna afgelopen? 6 weken voor afloop contracttermijn mag je al overstappen naar een nieuwe aanbieder. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? Dan kun je beter nog enkele maanden wachten. Het is een optie om vervroegd over te stappen, maar daar zit wel een boete aan vast. Contract voor onbepaalde duur? In dat scenario kan iedereen switchen van maatschappij, en is er geen sprake van opzegvergoedingen. Niet eerder overgestapt? Zeer waarschijnlijk heb je te maken met een contract voor onbepaalde tijd. Je kunt meteen overstappen en wisselen van leverancier.  

Vaste energieprijzen of een modelovereenkomst?

In het geval je een nieuw energiecontract afsluit kan je diverse opties kiezen: wisselende of vaste kosten. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Iedereen weet zeker wat hij/zij betaalt, en je hoeft nooit extra te betalen mochten de gas- en stroomtarieven plots stijgen. Bij variabele energietarieven is de energieprijs flexibel binnen de looptijd van het contract. In de regel kom je deze tariefupdate tegen in het begin en in midden van het jaar. Bij het variabele alternatief kan dus uit op het moment dat gas en elektra prijsgunstiger worden.

Een kortlopend of langlopend contract afsluiten?

Een goed idee zou je denken: zo’n meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je precies weet wat je gaat betalen. En wellicht is er sprake van een nieuwe klanten bonus (cashback). Toch moet je de rekensom goed maken. Voor de energiewereld geldt in beginsel: langlopende contracten zijn op lange termijn duurder dan allerlei kortlopende energiecontracten voor Zevergem. Gaat jouw voorkeur uit naar een langlopend contract, dan zijn de tarieven wel iets lager. Daartegenover, bij zo’n overeenkomst van 12 maanden ontvang jij jaarlijks deze aantrekkelijke welkomstbonus. Maak de rekensom zelf, en ontdek het voordeel.

Ben ik verantwoordelijk voor het contract opzeggen?

Nee, gewoonlijk verwerkt je gekozen energie-organisatie het opzeggen van het huidige contract via de overstapservice. Overstappen kan iedereen zelf doen. Vergelijk alle contracten en ga voor de beste leverancier. Denk aan Eneco, ENGIE en ook Energy People. Vervolgens kies je de ingangsdatum (start levering). Jouw betreffende gas en stroom organisatie zal op deze ingangsdatum starten met leveren. Aardgas & stroomtoevoer worden nooit gepauzeerd.

Waarom is het afsluiten via jullie goedkoper dan via de site van de maatschappij?

Door gebruik te maken van energiehunter.be vind je altijd de allerlaagste tarieven. Op het moment dat je navigeert naar www.eni.com, dan ontdek je dat gas en stroom hier veel prijziger is. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Super simpel: energiemaatschappijen willen nieuwe aansluitingen scoren. Met behulp van voordelige tarieven en fikse welkomstkortingen staan ze hoger in de vergelijker (op prijs gesorteerd). En zo zijn ze in staat veel nieuwe klanten aan te sluiten.

Energiebedrijven Zevergem vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in Zevergem en zoek het juiste contract voor je huishouden

Duurzame energie in Zevergem

De meeste energie aanbieders leveren op dit moment groene stroom in Zevergem. Binnen dit domein kun je echter wel veel vraagtekens zetten. De oorsprong van deze groene stroom is zeer divers. Niet elk groene energie label heeft ook echt een groene oorsprong. Verrassend veel duurzame elektriciteit uit Europa wordt ongeoorloofd “groen” genoemd. Er helemaal zeker van zijn dat energieleveranciers een groen beleid hanteren? Kies in dat geval uiteraard voor “Groen uit NL”. Je kan dan authentieke groene energieleveranciers in Zevergem vergelijken, met de scherpste prijsaanbiedingen.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzame regio
In en rondom de gemeente De Pinte onderscheiden we meerdere projectenmet doelstellingen voor duurzame energie. Voorbeelden zijn windmolens of lokale zonne-energie projecten in de postcoderoos 9840. In deze omgeving kan je vaak vrij voordelig meedelen in duurzaamheidsprojecten in de regio. Ook stimuleert de gemeente ons om ons eigen huis te verduurzamen. Binnen 30 jaar moet Oost Vlaanderen volledig energieneutraal zijn. Wat kan jij zelf doen:

 • Isoleren van bijvoorbeeld de vloer of spouw
 • Huis met zonnepanelen
 • Plaatsen van een (hybride) warmtepomp
 • Huis met zonneboiler
 • Plaatsen van de biomassaketel bij de CV
 • En het ligt voor de hand: minder energie verbruiken! Ga verder naar de Vijf praktische bespaartips of bekijk sites als mijnenergie.be, vreg.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be en tariefchecker.be, callmepower.be, killmybill.be, energieleveranciers.be. Lees verder alles over Essent duurzame energie.