Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Hansbeke

Snel energie vergelijken in Hansbeke? Geholpen door onze website tref je probleemloos alle bekende aanbieders als o.a. Eneco en Lampirus. Omschrijf jouw situatie, schat jouw verbruik, en kom erachter welke energieleverancier in Hansbeke de laagste prijs biedt. Tevens verzamel je op energiehunter.be handige informatie over thema’s als bijv. overstappen en info over duurzame energie. Tevens geven we 5 tips voor een lagere nota.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Deinze
Netbeheerder Elektra:Gaselwest Vlaanderen
Netbeheerder AardgasGaselwest Vlaanderen
Gemiddelde gastarief (m3) maart 2024€0,378
Gemiddelde stroomtarief (kWh) maart 2024€0,281
Gemiddeld verbruik: 1490 m3 en 3460 kwh
Populaire aanbiederOCTA+

Makkelijk vergelijken

 • Alle grote leveranciersbij elkaar
 • Wij slaan geen persoonsgegevens op
 • Bespaar jaarlijks tot wel € 270,00.

Snel & simpel overstappen

 • Supersnel online geregeld
 • Wettelijke bedenktijd van 14 dagen
 • Geen moment zonder stroom of gas

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Naar welke energieleveranciers kan ik overstappen in Hansbeke?

We zien steeds meer energieleveranciers actief in de regio Hansbeke. Dat loopt van Poweo tot bijvoorbeeld Comfort Energy, er is gewoon veel te kiezen. Hedendaags kan je kiezen uit om en nabij 20 energie aanbieders. Deze leveranciers werken allemaal op basis van het gas- en stroom netwerk van Gaselwest Vlaanderen. Het is niet te doen om op eigen houtje alle prijzen te vergelijken. In dit geval hebben wij iets gevonden, de energiesimulator. Achterhalen welke energie-aanbieders actief zijn? Nieuwsgierig wie de goedkoopste aanbieder van energie in Hansbeke is in maart 2024? Vul snel de gevraagde gegevens in, ontdek het goedkoopste contract, en regel het overstappen direct. Bekijk ook de 5 hulpvolle bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie
Stroom en gas is bij iedereen hetzelfde. Waar je ook klant bent, er komt overal stroom uit het stopcontact, en er is warm water in het hele huis. Daartegenover, gas en stroom bedrijven verschillen wel degelijk van elkaar. Bij voorvallen als gas- en stroomstoring, dan wil je dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Kortom: kijk verder dan de tarieven. Onderaan de streep wenst elke consument niet teveel betalen voor energie. En dat snappen wij best! D.m.v onze handige vergelijker vergelijk je moeiteloos de goedkoopste energieleverancier van Hansbeke, die aansluit op jouw wensen. Heb jij bepaalde wensen? Dit is zelfstandig in te regelen. Via selecties in de energievergelijker detecteert men verrassend eenvoudig een overeenkomst dat matcht met het door jou geschetste plaatje.
Populaire energiebedrijven in Hansbeke

 • Engie: Prettige klantendienst
 • OCTA+: Voor de klein- en grootverbruiker
 • Lampiris: Online prijs berekenen
 • MEGA: Altijd scherpe acties
 • Essent: Exclusieve kortingen
 • Eneco: Eerlijk en transparant
 • Luminus: Alle producten brengen een ecologische oplossing
 • Elegant: Eigen termijnbedrag kiezen
 • Watz: Denkt met jou mee over besparen
 • Wase Wind: Handige website
 • Comfort Energy: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen
 • Poweo: Online meterstanden doorgeven

Wat zijn de actuele energieprijzen in onze buurt? (Prijzen maart 2024)

De producten van energie-aanbieders en de energiekosten verschillen per regio. Dat zit’m in het feit dat er nogal wat netbeheerders op deze markt werken. Iedere beheerder van het net gebruikt weer andere onkosten voor de transport van elektra en gas. De netbeheerder van het stroom in Hansbeke betreft Gaselwest Vlaanderen. De tarieven die de energiemaatschappij afdraagt aan deze beheerder zijn per gebied weer anders bepaald. Op de energierekening kan je dit teruglezen. In de gemeente Deinze wordt de aardgasvervoersinfrastructuur beheerd door Gaselwest Vlaanderen. Mocht er een stroing zijn, dan lossen zij dit normaal gesproken op.

Stats & Facts Hansbeke

 • Provincie: Oost Vlaanderen
 • Gemeente: Deinze
 • Populaire CV: Intergas
 • Aandeel groen: 34,10%
 • Postcodegebied: 9850
 • Verbruik stookolie: 1860 liter

Gegevens over Energieprijzen

 • Netbeheerder: Gaselwest Vlaanderen
 • Gasregio: Gaselwest Vlaanderen
 • Gastarief M3: €0,378
 • Stroomtarief kwh: €0,281
 • Gem. gasverbruik: 1490 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3460 kWh
energie-vergelijken-hansbeke

Hoe kan ik online overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Online veranderen van energie in een paar minuten.

 1. Schets jouw situatie

  Stap 1 is het invoeren van je woning en gezinssituatie. Hiermee bedoelen we aantal gezinsleden, de postcode en het huisnummer.

 2. Energieverbruik schatten

  Voer in hoeveel kWh en m3 jij jaarlijks gebruikt. In Hansbeke ligt dit gemiddeld op 1490 m3 plus 3460 kWh. Consumeer jij helemaal geen gas? Je dient dan ‘alleen stroom’ aan te vinken. Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Vul het aantal kWh in dat je opwekt. Alle ingevoerde gegevens zie je weer terug in de kosten van energie.

 3. Selecteer soort energie en de looptijd.

  Zo worden zaken aangeboden als; grijze stroom of juist groene stroom (BE of EU). Heb jij niets met groen? Sla dit dan over. Omtrent looptijd heb je de keuze uit o.a. 12 maand, 24 maanden meerdere jaren of flexibele model-abonnementen. Dikwijls is het verstandig om eens per jaar een actueel energie-abonnement af te sluiten.  

 4. Energie vergelijken

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt de resultaatpagina met alle populaire energieleveranciers. Van elk contract check jij gegevens aangaande oorsprong energie (groen of grijs), soort contract, de maximale jaarlijkse kosten van gas en elektra in Hansbeke, en de overstapbonus. Selecteer de partij die aansluit op jouw zoekopdracht.

 5. Ga overstappen via internet

  Een geschikte kortingsactie gecheckt? Bekijk alle info door op de groene knop te klikken. Jij wordt vlug doorgestuurd naar de pagina van de leverancier. Dit kan zijn www.essent.be en ook www.comfortenergy.be. De gekozen energiemaatschappij zegt jouw huidige contract op. Je komt nooit zonder gas en stroom in Hansbeke


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in maart 2024 kan ruim €390 opleveren. Echter, wil jij nog meer adviezen om te bezuinigen op mijn gas- en elektraverbruik? Op deze pagina lees jij 5 handige bespaartips waar iedereen eens over zou moeten nadenken.

 • Praktische tip 1: doe de kraan dicht als je ‘m niet gebruikt
 • Bespaartip 2: neem een koelkastdeur die goed sluit
 • Bezuinigadvies 3: dekens op de bank leggen.
 • Advies 4: een thermoskan gebruiken om je koffie warm te houden.
 • Tip 5: repareer je kraan als deze lekt.

Onduidelijkheden over gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om een nieuw energiecontract te nemen?

Mensen vragen regelmatig: wanneer is een handig moment om over te stappen? Onze energie-experts zeggen: wacht niet langer en ga overstappen in Hansbeke. Zo kun je profiteren van lage prijzen. Desondanks, kijk wel even wanneer je dit kan doen. Is de looptijd van je contract voorbij? 6 weken voor het einde van het contract is het al mogelijk een nieuwe aanbieder te nemen. Loopt het contract voorlopig nog niet af? Dan moet je wellicht nog even wachten. Overstappen zou eerder kunnen, maar dit wordt vaak ‘bestraft’ met een boete. Contract voor onbepaalde duur? Je kunt altijd, switchen van aanbieder, en hoef je nooit een boete te betalen. Niet eerder van leverancier gewisseld? Dan heb je een contract met onbepaalde looptijd. Direct overstappen kunnen we dan gaan regelen.  

Vaste energieprijzen of overeenkomst met flex-tarieven?

Wanneer je een nieuw energiecontract neemt heb je 2 opties: variabele of vaste kosten. Bij vaste energietarieven zet je het tarief vast voor een bepaalde tijd. Heel eenvoudig, maakt alles concreet, en je hoeft niet bang te zijn voor een forse nota mochten de gas- en stroomtarieven plots stijgen. Bij variabele energietarieven mis je dit vaste prijs element en wisselt bij modelcontracten. Meestal worden de prijzen aangepast begin januari en rond juli. Bij het variabele alternatief werkt in jouw voordeel als gas en elektra prijsgunstiger worden.

Wat is verstandig; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het kan handig zijn: het meerjarig energiecontract in maart 2024 waarbij je precies weet wat de kosten gaan zijn. En soms krijg je ook nog eens een nieuwe klanten bonus (cashback). Dan moeten we je toch teleurstellen. In de energiewereld is de stelregel: contracten voor 3 of 5 jaar zijn eigenlijk altijd prijziger dan diverse kortlopende energiecontracten voor Hansbeke. Gaat jouw voorkeur uit naar een langlopend contract, dan betaal je per kWh en M3 iets minder. Daartegenover, bij jaarlijkse overeenkomsten ontvang jij alle jaren een aantrekkelijke welkomstbonus. Dit is eigenlijk voor elke consument het goedkoopst.

Ben ik verantwoordelijk voor het contract opzeggen?

Nee, normaal gesproken verwerkt jouw geselecteerde gas en stroom aanbieder het volledige overstaptraject door gebruik te maken van de overstapservice. Overstappen is dus helemaal niet zo ingewikkeld. Vergelijk alle aanbieders en ga voor de goedkoopste of meest populaire leverancier. Onder andere Eneco, ENGIE of natuurlijk ZENO. Bij de volgende stap bepaal je de ingangsdatum (start levering). De nieuwe gas en stroom leverancier zal op deze ingangsdatum starten met leveren. Jij zal geen moment zonder energie (stroom of aardgas).

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan wanneer ik het direct afsluit?

Middels deze website tref je altijd de scherpste aanbiedingen. Op het moment dat je navigeert naar www.essent.be, dan is het niet moeilijk om te zien dat het hier lang niet zo goedkoop is. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Eigenlijk zit het zo: energiemaatschappijen willen nieuwe aansluitingen scoren. Middels lage prijzen en fikse welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. Door deze strategie zullen meer Belgen overwegen over te stappen.

Energiebedrijven Hansbeke vergelijken

Vergelijk populaire energiemaatschappijen in Hansbeke en stap over naar de beste aanbieder voor jullie woning

Duurzame energie in Hansbeke

Bijna alle organisaties leveren inmiddels groene stroom in Hansbeke. Op dit gebied kun je echter wel veel vraagtekens zetten. De manier waarop groene stroom tot stand komt varieert per leverancier. Niet ieder groene energie contract is daadwerkelijk groen. Schrikbarend veel duurzame elektriciteit uit landen buiten België wordt illegitiem neergezet als “groen”. Er op kunnen vertrouwen dat energieleveranciers een groene strategie voeren? Neem dan zeker voor “Groene stroom uit België”. Dan kan je alle groene energieleveranciers in Hansbeke vergelijken, die tegelijk zeer betaalbaar zijn.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzame regio
Voor inwoners van de gemeente Deinze zien we steeds meer opdrachten rondom duurzame energie. Zaken zoals windmolens of collectieve zonnepanelen in het postcoderoos gebied 9850. In deze buurt kan je in toenemende mate tegen een gunstig tarief meedelen in duurzaamheidsprojecten in de regio. Ook moedigt de gemeente ons aan om thuis minder energie te verbruiken. In een korte tijd moet Oost Vlaanderen energieneutraal zijn (los van gas). De stappen die jij zelf kunt nemen:

 • Verschillende vormen van isoleren
 • Integreren van zonnepanelen
 • Een (hybride) warmtepomp laten installeren
 • Zonneboiler plaatsen
 • Een biomassaketel laten installeren
 • En niet te vergeten: realiseer een besparing op energiegebruik. Ga verder naar de 5 nuttige energiebespaartips of check sites van mijnenergie.be, vreg.be, pricewise.be, aanbieders.be en tariefchecker.be, energieleveranciers.be, callmepower.be, killmybill.be. Bekijk info van Eneco duurzame energie.