Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Kluisbergen

Snel online energie vergelijken in Kluisbergen? Middels onze vergelijker vergelijk je eenvoudig alle bekende energie aanbieders. Je kunt denken aan Mega & Poweo. Specificeer jouw situatie, schat jouw verbruik, en vind uit welke energieleverancier in Kluisbergen het goedkoopste contract aanbiedt. Ook bekijk je op deze pagina nuttige info info over thema’s als de overstapservice en vaste en variabele tarieven. Daarbij komen we met praktische tips om te besparen op de rekening.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Kluisbergen
Netbeheerder Elektra:Intergem
Netbeheerder AardgasIntergem
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,368
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,268
Gemiddeld verbruik: 1540 m3 en 3505 kwh
Populaire aanbiederLampiris

Moeiteloos vergelijken

 • Alle bekende aanbieders naast elkaar
 • Alle prijzen volledig up to date
 • Besparingen mogelijk tot wel € 305,00.

Eenvoudig overstappen

 • In een paar minuten afgesloten
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • Gratis overstappen zonder zorgen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn goede energieleveranciers in Kluisbergen?

We zien een groot aantal energieleveranciers in Kluisbergen. Van Lampirus tot bijvoorbeeld Mega, het aantal aanbieders was nooit zo groot. Momenteel heb je de keuze uit zo’n 20 providers. Deze maatschappijen werken allemaal op basis van het gas- en stroom netwerk van Intergem. Het is onmogelijk om zelf alle tarieven te vergelijken. Hiervoor biedt onze energiesimulator de oplossing. Ontdekken welke energiemaatschappij in deze regio actief zijn? Benieuwd wie de goedkoopste aanbieder van energie in Kluisbergen is op dit moment? Voer hieronderjouw gegevens in, vergelijk alle deals en aanbiedingen, en stap direct moeiteloos over. Zie ook onze 5 handige bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier?
Gas en elektra is is bij alle aanbieders identiek. Waar je jouw gas en licht ook afneemt, jouw apparaten zijn altijd voorzien van stroom, en de warmwatervoorziening en verwarming werkt altijd. Maar, gas en stroom aanbieders verschillen wel degelijk van elkaar. Tijdens gas- en stroomstoring, dan wil je dat dit snel opgelost wordt. Met andere woorden: kijk verder dan de tarieven. Als het puntje bij paaltje komt zoekt iedereen een goede én goedkope maatschappij. En dat snappen wij best! Dankzij onze prijzencheck check je zonder moeite de goedkoopste energieleverancier van Kluisbergen, altijd op basis van jouw verbruik. Specifieke wensen? Ook dat bieden wij. Middels de keuzevakjes in de energievergelijker check jij eenvoudig een energieovereenkomst dat in lijn is met het door jou geschetste plaatje.
Populaire energiebedrijven in Kluisbergen

 • Engie: Handige website
 • OCTA+: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • Lampiris: Voordelig voor jou en de planeet
 • MEGA: Reken jouw energiekoste online uit
 • Essent: Gemakkelijk prijs berekenen
 • Eneco: Eigen termijnbedrag kiezen
 • Luminus: Denkt met jou mee over besparen
 • Elegant: 5-sterren klantenservice
 • Watz: Verschillende termijnen
 • Wase Wind: Denkt met jou mee over besparen
 • Comfort Energy: Energy+ Mazout
 • Poweo: Reken jouw energiekoste online uit

Hoe hoog bedragen de energiekosten rondom mijn woonplaats? (Prijzen juli 2024)

De pakketten van gas en stroom maatschappijen en de energietarieven wijken vaak af per plaats. De achterliggende reden is dat er meerdere netbeheerders dienstverleningen bieden. Iedere netbeheerder rekent weer andere tarieven voor logistiek. De tegenwoordige stroom netbeheerder in Kluisbergen betreft Intergem. De kosten die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn per woonplaats weer anders. Deze toeslag vind je op jouw energienota. In de gemeente Kluisbergen wordt de aardgasvervoersinfrastructuur beheerd door Intergem. Bij problemen in het netwerk wordt dit door hen geregeld.

Kerngegevens Kluisbergen

 • Provincie: Oost Vlaanderen
 • Gemeente: Kluisbergen
 • CV Merk: Itho Daalderop
 • Groene stroom: 0,274%
 • Postcode: 9690
 • Mazout verbruik: 2440 liter

Info over energieprijzen

 • Netbeheerder: Intergem
 • Gasregio: Intergem
 • Gastarief M3: €0,368
 • Stroomtarief kwh: €0,268
 • Gem. gasverbruik: 1540 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3505 kWh
energie-vergelijken-kluisbergen

Hoe kan ik online overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Eenvoudig veranderen van energie in een paar minuten.

 1. Situatieschets

  Natuurlijk je contactgegevens. Dit zijn samenstelling huishouden, maar ook jouw postcode en huisnummer.

 2. Kies verbruik

  Hoeveel energie verbruik jij? Rondom Kluisbergen bedraagt het gemiddelde gebruik ong. 1540 m3 + 3505 kWh. Heb jij een gasloze woning? Neem dan uitsluitend ‘alleen stroom’ af. Wek jij zelf stroom op met zonnepanelen? Voer het aantal kilowattuur in dat je panelen opleveren. De genoemde zaken hebben effect op de jaarlijkse energiekosten.

 3. Kies soort energie en contractduur.

  Je kunt kiezen uit o.a. groene (BE of EU) stroom en grijze stroom. Maakt het voor jou niet uit? Laat het dan staan op ‘geen voorkeur’. Ten opzichte van prijszekerheid kan men gaan voor producten van 12 maand, 24 maanden meerdere jaren of flexibele model-abonnementen. Dikwijls kan het uit om elke 12 of 24 maanden weer een 1-jarig contract af te sluiten.  

 4. Tarieven vergelijken

  Wat daarna komt is de totaallijst met alle mogelijke energie aanbieders. Van elk pakket lees jij details over herkomst van stroom en gas, duur van het contract, de maximale jaarlijkse kosten van gas en elektra in Kluisbergen, en nieuwe klanten korting. Selecteer de maatschappij die rijmt met jouw eisen.

 5. Overstappen zonder problemen

  Een populaire kortingsactie beschikbaar? Klik op de groene button. Jij wordt vlug doorgestuurd naar de aanvraag-pagina van de energieleverancier. O.a. www.energie2030.be of www.poweo.be. Jouw aanstaande energie-partij zet alles netjes voor jou om. Je komt nooit zonder gas en stroom in Kluisbergen


5 tips om minder gas en stroom te verbruiken

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan meer dan €380 besparen. Maar, kan ik nog meer doen om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Hierna profiteer je van vijf energiebespaartips waar je à la minute iets mee kunt doen.

 • Bespaartip 1: de verwarming omlaag doen
 • Advies 2: laat je eten eerst koud worden voordat je het in de koelkast zet.
 • Bezuinigadvies 3: hou je vriezer zoveel mogelijk gesloten.
 • Bespaartip 4: een ketel kopen die past bij de grote van je huis.
 • Bezuinigtip 5: Benut de pompschakelaar

Extra hulp bij gas en stroom vergelijken

Op welk moment is het verstandig om over te stappen naar een nieuwe leverancier?

We ontvangen vaak de vraag: wat is een geschikt moment om over te stappen? Onze energie-experts zeggen altijd: ga elke jaar opnieuw overstappen in Kluisbergen. Zodoende betaal je het minst voor je energie. Toch, je moet wel contractvrij zijn natuurlijk. Is je huidige abonnement afgelopen? 6 weken voor einddatum contract kan je al overstappen. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? Wacht eerst tot het contractdatum verstreken is. Overstappen zou eerder kunnen, maar dit wordt vaak ‘bestraft’ met een boete. Ben je contractvrij? Je mag te allen tijde switchen van aanbieder, en je zult ook geen boete ontvangen. Heb jij geen ervaring met overstappen? Mogelijk heb jij een energiecontract met onbepaalde tijd. Zet dan gelijk het overstap proces in gang.  

Energietarieven vastzetten of kiezen voor variabele tarieven?

Zodra je een nieuw contract neemt zijn er grofweg 2 mogelijkheden: flexibele of vaststaande kosten. Bij vaste energietarieven liggen de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Dit geeft heel veel duidelijkheid, en je hoeft niet bij te betalen als de prijs van gas en elektriciteit toeneemt. Bij variabele energietarieven kan de prijs variëren gedurende de contractperiode. Normaliter wijzigen leveranciers hun variabele tarieven in de eerste en zevende maand. Bij het variabele alternatief is dus met name interessant als de kosten van gas en stroom dalen.

Wat is verstandig; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het lijkt een goed idee: een meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je precies weet wat de kosten gaan zijn. En soms krijg jij daarnaast ook een scherpe welkomstbonus (cashback). Er zit wel een addertje onder het gras. In de energiemarkt hanteren we: een contract voor meerdere jaren zijn op lange termijn duurder dan het gros van de kortlopende energiecontracten voor Kluisbergen. Bij een contract met een langere looptijd is de prijs van gas en stroom wel iets gunstiger. Desalniettemin, bij een abonnement van 1 jaar ontvang je ieder jaar zo’n scherpe welkomstbonus. En je zult zien dat dit veel goedkoper is.

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, in de regel verwerkt jouw gekozen organisatie de opzegging van het contract door middel van de overstapservice. Overstappen gaat verrassend eenvoudig. Vergelijk alle aanbieders en selecteer een nieuwe aanbieder. Bijv. Eneco, ENGIE + ZENO. Daarnaast kies je wanneer het contract in moet gaan. Je gekozen energieleverancier begint op deze dag met het leveren van energie. Levering is altijd gegarandeerd, nooit zonder elektra of aardgas.

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan als ik het zelf afsluit?

Aan de hand van de Energiehunter bekijk je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Zodra je een website opent zoals www.ebem.be, dan kom je tot de ontdekking dat je daar (veel) meer betaalt voor elektra en gas. Hoe bestaat dat? Dat gebeurd overal: energiemaatschappijen willen nieuwe klanten. Aan de hand van goedkope tarieven en aantrekkelijke welkomstkortingen staan zij in het rijtje van voordeligste leveranciers. En op die manier trekken ze veel potentiële klanten aan.

Energiebedrijven Kluisbergen vergelijken

Vergelijk energiemaatschappijen in Kluisbergen en ontdek de beste deal voor jouw verbruik

Duurzame energie in Kluisbergen

Het gros van de organisaties leveren inmiddels groene stroom in Kluisbergen. Echter is hier veel variatie in mogelijk. De wijze waarop groene stroom wordt opgewekt wijkt nogal af. Niet elk groene stroom label is ook echt groen. Het is jammer, maar veel duurzame elektriciteit uit Europa wordt onjuist 100% duurzaam genoemd. Er helemaal zeker van zijn dat bedrijven een groene strategie voeren? Kies dan een filter voor “Groen uit NL”. Jij kan dan betrouwbare groene energieleveranciers in Kluisbergen vergelijken, die ook zeer scherpe prijsaanbiedingen hebben.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
In de streek van de gemeente Kluisbergen zien we verscheidene initiatievenbinnen het domein duurzame energie. Je kunt denken aan windmolens of collectieve zonne-energie in postcoderoos 9690. Als inwoner van deze plaats kan je in toenemende mate met financiële bonussen meedoen met gezamenlijke projecten gericht op duurzame energie. Ook stimuleert de gemeente ons om zelf maatregelen te treffen. In zo’n 25 jaar moet Oost Vlaanderen hun woningen gasloos kunnen verwarmen. De stappen die jij zelf kunt nemen:

 • Isoleren van bijvoorbeeld de vloer of spouw
 • Zonnepanelen aanschaffen
 • Alternatief verwarmen d.m.v. een warmtepomp
 • Integreren van de zonneboiler
 • HR-ketel inruilen voor een biomassaketel
 • En zeker onmisbaar: zorg dat je minder gas en stroom verbruikt. Ga verder naar de 5 handige bespaartips of bekijk sites als mijnenergie.be, aanbieders.be, pricewise.be, vreg.be of tariefchecker.be, killmybill.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be. Check ook Elegant energie.


Alle plaatsen in deze gemeente