Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Ruien

Snel energie vergelijken in Ruien? Via energiehunter.be tref je moeiteloos alle beschikbare energie aanbieders. Voorbeelden zijn Eneco en Antargaz. Vul postcode + gezinssamenstelling in, vul het geschatte verbruik in, en check welke energieleverancier in Ruien de scherpste prijs kan bieden. Tevens lees je op deze website belangrijke info over onderwerpen als bijv. verbruik in de regio en vaste en variabele tarieven. Bovendien geven wij tips om jouw gas/stroomverbruik te minderen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Kluisbergen
Netbeheerder Elektra:Intergem
Netbeheerder AardgasIntergem
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,434
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,277
Gemiddeld verbruik: 1475 m3 en 3455 kwh
Populaire aanbiederLuminus

Makkelijk vergelijken

 • Alle grote leveranciersgemakkelijk vergelijken
 • Altijd de scherpste energiedeals
 • Besparingen mogelijk tot wel € 285,00.

Eenvoudig overstappen

 • Overstappen binnen 5 minuten
 • Binnen 14 dagen opzeggen zonder opgaaf van reden
 • De overstap regelt de nieuwe leverancier

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn populaire energieleveranciers in Ruien?

Er zijn opvallend veel energieleveranciers actief in de regio Ruien. Van Essent tot en met Comfort Energy, de keuze is enorm. In april 2024 kan je kiezen uit om en nabij 35 leveranciers. Deze maatschappijen gebruiken allen het netwerk van Intergem. Het is niet te doen om alle aanbieders zelf te vergelijken. Voor dit scenario bieden wij de energiesimulator. Uitzoeken welke gas & stroom maatschappijen in deze regio actief zijn? Achterhalen wie de goedkoopste aanbieder van energie in Ruien is op dit moment? Geef moeiteloos de eigen gegevens in, sorteer de resultaten op prijs, en stap meteen over. Check daarnaast de 5 praktische bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier vinden
Stroom en gas is overal hetzelfde. Ongeacht bij wie je klant bent, je hebt 24/7 beschikking over stroom, en er is warm water in het hele huis. Desalniettemin, gas en stroom organisaties verschillen wel degelijk van elkaar. In een situatie als een stroom- of gasstoring, dan is het noodzakelijk dat er snel een monteur komt. Kortom: kijk niet alléén naar prijs. Ten slotte wil iedereen een energieleverancier die niet te duur is! En dat is meer dan logisch. Door gebruik te maken van onze energie achterhaal je zonder moeite de goedkoopste energieleverancier van Ruien, specifiek voor jouw situatie. Specifieke wensen? Ook dit kun je hier vinden. Door middel van jouw input in onze vergelijker zoek jij probleemloos een energiecontract dat aansluit op jouw wensen.
Populaire energiebedrijven in Ruien

 • Engie: Eigen termijnbedrag kiezen
 • OCTA+: Goede klantenservice
 • Lampiris: Altijd scherpe acties
 • MEGA: Ook modelcontracten
 • Essent: Verstand van zaken!
 • Eneco: Altijd scherpe acties
 • Luminus: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • Elegant: Transparante prijzen
 • Watz: Verschillende termijnen
 • Wase Wind: Voor de klein- en grootverbruiker
 • Comfort Energy: Vast bedrag per maand
 • Poweo: Eenvoudig, vast aanbod tegen vaste prijs

Wat betaal ik voor energie rondom mijn woonplaats? (Prijzen april 2024)

De pakketten van gas & stroom leveranciers en de onkosten zijn weer anders per regio. Dat heeft te maken met het feit dat er nogal wat beheerders van het net actief zijn. Elke netbeheerder verwerkt weer aparte prijzen voor transport van gas en stroom. De netbeheerder van stroom in Ruien betreft Intergem. De kosten voor zo’n netbeheerder zijn per gebied weer anders bepaald. Dit zie jij terug op de rekening. In de gemeente Kluisbergen wordt de aardgasvervoersinfrastructuur beheerd door Intergem. In het geval van een storing lossen zij dit normaal gesproken op.

Kerngegevens Ruien

 • Provincie: Oost Vlaanderen
 • Gemeente: Kluisbergen
 • Populaire CV: Remeha
 • Aandeel groen: 29,70%
 • Centrale postcode: 9690
 • Verbruik Mazout: 2930 liter

Actuele Energieprijzen

 • Netbeheerder: Intergem
 • Gasregio: Intergem
 • Gastarief M3: €0,434
 • Stroomtarief kwh: €0,277
 • Gem. gasverbruik: 1475 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3455 kWh
energie-vergelijken-ruien

In 5 stappen overstappen naar een andere energieleverancier

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder moeite veranderen van energie snel afhandelen.

 1. Beschrijf je privésituatie

  Start met jouw basisgegevens. Dat betreft de grootte van het huishouden, en jouw woonplaats (postcode + huisnummer).

 2. Schat jouw verbruik

  Voer het geschatte verbruik in. In Ruien gebruikt een gemiddeld huishouden zo’n 1475 m3 en 3455 kWh. Consumeer jij helemaal geen gas? Ga dan voor ‘alleen stroom’ . Zonnepanelen op je dak? Vul het totale kWh in dat je genereert. Deze details hebben effect op het energietarief.

 3. Kies type energie en hoeveel jaar je wilt vastzetten.

  Je kunt kiezen uit o.a. groene stroom (BE), groene stroom (EU) of grijze stroom. Geen voorkeur? Laat het dan staan op ‘geen voorkeur’. Ten opzichte van contractduur kan men gaan voor producten van 12 maand, 24 maanden meerdere jaren of specifieke model (variabele) prijzen. Meestal is het slim om jaarlijks een nieuw jaarcontract te kiezen.  

 4. Prijzen vergelijken

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt een handig overzicht met alle beschikbare maatschappijen en contracten. Van alle contracten bekijk jij gegevens met betrekking tot oorsprong energie (groen of grijs), looptijd contract, de prijzen van gas en elektra in Ruien, en bonus voor nieuwe abonnementen. Kies de aanbieder die matcht met jouw zoekopdracht.

 5. Stap online over

  Een mooie aanbieder gecheckt? Klik op de knop met de tekst ‘bekijk’. De internetpagina wordt dan gerefreshed naar de afsluitpagina van de energie-onderneming. Zoals www.octaplus.be en ook www.trevion.be. Jouw toekomstige energie-aanbieder regelt alles voor jou. Je komt nooit zonder gas en stroom in Ruien


5 tips om te besparen op energie

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan in sommige gevallen wel €300 rendement bieden. Maar, wil jij nog meer adviezen zodat ik minder geld kwijt ben aan energie? Hieronder profiteer je van 5 energiebespaartips waar iedereen eens over zou moeten nadenken.

 • Tip 1: een programmeerbare thermostaat
 • Praktisch advies 2: zorg dat de koelkast op een koele plek staat
 • Bespaartip 3: het deksel op de pan houden tijdens het koken.
 • Tip 4: geen open haard gebruiken.
 • Bespaartip 5: laat de cv-ketel regelmatig controleren

Extra hulp bij gas en stroom vergelijken

Wanneer is het juiste moment om het overstappen in gang te zetten?

Een vraag die we vaak krijgen is: wanneer moet ik overstappen? Onze experts adviseren: probeer elke 12 maanden; overstappen in Ruien. Daarna realiseer je de hoogste besparing. Desondanks, je moet wel contractvrij zijn natuurlijk. Einde contract in zicht? 2 maanden voor het verlopen van het contract is het al mogelijk te switchen. Is je contract nog niet afgelopen? In dat geval is het raadzaam even geduld te hebben. Vroegtijdig wisselen van aanbieder is mogelijk, doorgaans levert dat wel een boete op. Ben je contractvrij? Je mag op ieder moment, wisselen, en je betaalt geen boete. Ben je nog nooit geswitcht? Mogelijk is jouw looptijd waarschijnlijk al verstreken. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Een meerjarige contract of een flexibel modelcontract?

Wie een nieuw energiecontract wil afsluiten zijn er grofweg 2 mogelijkheden: flexibele of vaststaande tarieven. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast voor een bepaalde periode. Je weet precies waar je aan toe bent, en je wordt niet extra belast als de prijs van gas en elektriciteit toeneemt. Bij variabele energietarieven heb je te maken met flexibele prijzen bij de modelovereenkomst. Normaliter wijzigen leveranciers hun variabele tarieven begin januari en rond juli. Bij dit soort contracten wordt je dus ook ‘beloond’ als elektriciteit en gas goedkoper worden.

Adviseren jullie een 1-jarig of meerjarig energiecontract?

Het klinkt als de beste optie: een meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je precies weet wat je gaat betalen. En als je geluk hebt ontvang je ook wel een overstapbonus (cashback). Er zit wel een addertje onder het gras. In energieland geldt in beginsel: contracten met een lange looptijd zijn eigenlijk altijd prijziger dan verscheidene kortlopende energiecontracten voor Ruien. Gaat jouw voorkeur uit naar een langlopend contract, dan betaal je per kWh en M3 iets minder. Desondanks, bij een abonnement van 1 jaar ontvang jij jaarlijks een dergelijke welkomstbonus. Onder aan de streep is dat ’t voordeligst!

Dien ik zelf mijn contract te beëindigen?

Nee, meestal verwerkt jouw toekomstige energie-aanbieder de opzegging van de actuele contracten met de overstapservice. Overstappen gaat verrassend eenvoudig. Vergelijk de prijzen en selecteer de goedkoopste maatschappij. Onder andere Eneco, Essent en Energy People. Daarnaast bepaal je het moment waarop het contract ingaat. Je nieuwe organisatie houdt zich altijd aan de afspraak. Levering is altijd gegarandeerd, nooit zonder elektra of aardgas.

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan wanneer ik het direct afsluit?

Via onze website bekijk je altijd de laagste prijzen. Indien je zelf een website bezoekt als www.eneco.be, dan valt al gauw op dat je daar veel duurder uit bent. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Heel eenvoudig: energiemaatschappijen willen graag meer klanten verwelkomen. Aan de hand van lagere tarieven en scherpe welkomstkortingen bereiken ze hogere posities in de vergelijkers. Op basis daarvan zijn ze in staat veel nieuwe klanten aan te sluiten.

Energiebedrijven Ruien vergelijken

Vergelijk populaire energiemaatschappijen in Ruien en vind de goedkoopste stroom- en gas aanbieder voor jouw situatie

Duurzame energie in Ruien

Het gros van de energieleveranciers ondersteunen ondertussen groene stroom in Ruien. Toch is er veel variatie te vinden. De herkomst van groene stroom wisselt behoorlijk. Niet ieder groene energie contract kent ook echt een groene bron. Het gros van duurzame elektriciteit uit Europa wordt oneerlijk “groen” genoemd. Er op kunnen vertrouwen dat aanbieders echt helemaal groen zijn? Neem dan zeker voor “Groen gas/elektra uit België”. Jij kan dan onvervalste groene energieleveranciers in Ruien vergelijken, die ook nog eens goedkoop zijn.

Maak jouw regio groener
Rondom de gemeente Kluisbergen zijn er diverse acties met doelstellingen voor duurzame energie. Zaken zoals windmolens of collectieve zonne-energie in postcoderoos 9690. In deze omgeving kan je wellicht vrij voordelig bijdragen aan duurzaamheidsinitiatieven in de gemeente. Ook ziet de gemeente graag dat we thuis minder energie te verbruiken. In zo’n 25 jaar moet Oost Vlaanderen helemaal energieneutraal zijn. Wat jij bijvoorbeeld kunt doen:

 • De woning op cruciale punten isoleren
 • Huis met zonnepanelen
 • Een (hybride) warmtepomp laten installeren
 • Zonneboiler in de woning
 • Een biomassaketel i.p.v. CV-Ketel
 • Maar misschien wel het belangrijkste: realiseer een besparing op energiegebruik. Zie ook de Vijf praktische bespaartips of speur op sites zoals mijnenergie.be, vreg.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be of tariefchecker.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be, killmybill.be. Bekijk ook Watz april 2024.