Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Berchem

Snel energie vergelijken in Berchem? Middels de energievergelijker vind je gemakkelijk alle interessante maatschappijen. Je kunt denken aan Essent en Antargaz. Schets jouw situatie, vul het geschatte aantal M3 en kwh in, en vind uit welke energieleverancier in Berchem de laagste prijs hanteert. Bovendien lees je op onze website bruikbare info over items als maatschappijen en uitleg over jouw energierekening. Tevens bieden wij een aantal handige bespaartips.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Kluisbergen
Netbeheerder Elektra:Intergem
Netbeheerder AardgasIntergem
Gemiddelde gastarief (m3) maart 2024€0,432
Gemiddelde stroomtarief (kWh) maart 2024€0,275
Gemiddeld verbruik: 1465 m3 en 3445 kwh
Populaire aanbiederEssent

Moeiteloos vergelijken

 • Alle landelijke providers gemakkelijk vergelijken
 • Geen addertjes onder het gras
 • Besparing loopt op tot € 220,00.

Moeiteloos overstappen

 • Supersnel online geregeld
 • Binnen 14 dagen opzeggen zonder opgaaf van reden
 • Geen moment zonder stroom of gas

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleverancier kiezen in Berchem?

Er zijn flink wat energieleveranciers die hun diensten aanbieden in Berchem. Van Eneco tot bijvoorbeeld Luminus, je kunt terecht bij oneindig veel bedrijven. In maart 2024 kun je kiezen uit circa 20 maatschappijen. Deze aanbieders lopen allemaal via het netwerk van Intergem. Het is onmogelijk om handmatig alle prijzen te vergelijken. Voor die situatie hebben wij iets gevonden, de energiesimulator. Weten welke gas & stroom bedrijven er allemaal zijn? Nieuwsgierig wie de goedkoopste aanbieder van energie in Berchem is? Vul gemakkelijk de benodigde gegevens in, check het goedkoopste contract, en stap direct moeiteloos over. Overtuigd? Lees de 5 praktische bespaartips.

Overstappen naar de goedkoopste energieleverancier
Stroom en elektriciteit is altijd hetzelfde. Bij wie je de energie ook koopt, je je hebt altijd licht, en de verwarming werkt wanneer nodig. Daarentegen, gas en stroom leveranciers kun je toch goed van elkaar onderscheiden. In het geval van stroom en gas storingen, dan is het wenselijk dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Met andere woorden: vergelijk op meer dan alleen prijs. Uiteindelijk verlangt iedereen een energieleverancier die niet te duur is! Dat is nooit anders geweest. Door middel van de energievergelijker tref je snel de goedkoopste energieleverancier van Berchem, voor jouw situatie. Speur je naar iets unieks? Dat is geen probleem! D.m.v selecties maken in onze vergelijker achterhaalt men simpel en snel een contract dat in lijn is met jouw verbruik en wensen.
Populaire energiebedrijven in Berchem

 • Engie: Altijd scherpe acties
 • OCTA+: Een passend contract voor elk huishouden
 • Lampiris: Online meterstanden doorgeven
 • MEGA: Duidelijke website
 • Essent: Denkt mee over duurzame oplossingen
 • Eneco: Duidelijke website
 • Luminus: Diverse looptijden
 • Elegant: Diverse looptijden
 • Watz: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen
 • Wase Wind: Zes verschillende windparken
 • Comfort Energy: Exclusieve kortingen
 • Poweo: Vrijblijvend, geen verbrekingskosten

Wat betaal ik voor energie in onze straat? (Prijzen maart 2024)

Het aanbod van gas en stroom bedrijven en de onkosten zijn in elke plaats weer anders. Dit komt doordat er diverse beheerders diensten leveren. Elke netbeheerder gebruikt weer andere onkosten voor transport. De huidige netbeheerder van elektra in Berchem is Intergem. De prijzen voor zo’n netbeheerder zijn per woonplaats weer anders. Je kunt deze tarieven bekijken op de energierekening. In de gemeente Kluisbergen is de huidige netbeheerder van het aardgas Intergem. Als er sprake is van een storing lossen zij dit normaal gesproken op.

Cijfers en feiten Berchem

Wat zijn de energieprijzen?

 • Netbeheerder: Intergem
 • Gasregio: Intergem
 • Gastarief M3: €0,432
 • Stroomtarief kwh: €0,275
 • Gem. gasverbruik: 1465 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3445 kWh
energie-vergelijken-berchem

Zo stap je binnen 10 minuten over van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder moeite veranderen van energie in 5 minuten.

 1. Situatieschets

  Stap 1 is het invoeren van jouw basisgegevens. Bijvoorbeeld de grootte van het huishouden, en adres (postcode).

 2. Kies verbruik

  Vul het verwachte aantal kWh en m3 verbruik in. In de buurt van Berchem bedraagt het gemiddelde gebruik ong. 1465 m3 plus 3445 kWh. Consumeer jij helemaal geen gas? Je dient dan ‘alleen stroom’ aan te vinken. Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Kies het aantal kWh in dat je panelen opleveren. Dit alles bepalen het energietarief.

 3. Kies herkomst energie en contracttermijn.

  Voorbeelden zijn grijze stroom maar ook groene stroom uit BE of de EU. Ben jij neutraal? Laat deze optie achterwege. Ten opzichte van prijs zekerheden heb je de keuze uit o.a. 1 jaar tot 5 jaar en een variabel contract. In algemene zin is het slim om jaarlijks een nieuwe energieleverancier te nemen.  

 4. Energiecontracten vergelijken

  Je ziet nu een opsomming met alle grote maatschappijen en contracten. Bij ieder abonnement lees je specificaties aangaande soort stroom/gas, contractsduur, de prijzen van gas en elektra in Berchem, en de overstapbonus. Kies de aanbieder die aansluit op jouw persoonlijke wensen.

 5. Zonder hulp overstappen

  Een relevante leverancier gecheckt? Druk op de groene button. We versturen jouw aanvraag direct door naar de webpagina van de energieleverancier. Onder andere www.essent.be en www.comfortenergy.be. De nieuwe energie-aanbieder regelt de overstap. Geen dag zonder gas of stroom in Berchem


5 tips om minder gas en stroom te verbruiken

Veranderen van energieleverancier in maart 2024 kan in sommige gevallen wel €275 korting realiseren. Evenwel, zijn er meerdere mogelijkheden voor lagere maandlasten? Hieronder profiteer je van 5 bruikbare tips & tricks die eigenlijk elke Belg kan toepassen.

 • Bespaaradvies 1: draai geen halve wasjes
 • Bezuinigtip 2: de koelkast uitzetten als je op vakantie gaat.
 • Bespaartip 3: niet meer water gebruiken dan noodzakelijk bij het koken.
 • Bezuinigtip 4: laat opladers niet onnodig in het stopcontact zitten
 • Praktische tip 5: laat lichten niet onnodig branden

Advies bij gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om over te stappen van leverancier?

Wij ontvangen vaak de vraag: wat is het moment om over te stappen? Wij van energiehunter.be vinden: probeer elke 12 maanden; overstappen in Berchem. Zodoende realiseer je de hoogste besparing. Desondanks, doe dit wel op het juiste moment. Einde contract in zicht? 2 maanden voor het verlopen van het contract is het al mogelijk een nieuwe aanbieder te nemen. Loopt het contract voorlopig nog niet af? Wacht eerst tot het contractdatum verstreken is. Vervroegd overstappen is wel mogelijk, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Contract met onbepaalde looptijd? In dat geval kun je switchen van maatschappij, zonder dat je een opzegvergoeding betaalt. Niet eerder overgestapt? In dat geval is er sprake van contract voor onbepaalde duur. Je kunt meteen overstappen en wisselen van leverancier.  

Een contract voor meerdere jaren of een modelovereenkomst?

Wie een nieuw energiecontract wil afsluiten zin dit de twee opties: flexibele of vaststaande prijzen. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Dit geeft heel veel duidelijkheid, en je wordt niet extra belast zodra stroom- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven heb je geen prijszekerheid tijdens de contracttermijn. Door de bank genomen vindt deze jaarlijkse indexatie plaats aan het begin- en halverwege het jaar. Binnen deze flex-overeenkomst wordt je dus ook ‘beloond’ als de kosten van gas en stroom dalen.

Adviseren jullie een 1-jarig of meerjarig energiecontract?

Het lijkt een goed idee: dit meerjarig energiecontract in maart 2024 waarbij je precies weet welke prijs je voor elektra en gas betaalt. En mogelijk wordt je wel beloond met een nieuwe klanten korting (cashback). Dan moeten we je toch teleurstellen. Voor energiecontracten geldt in beginsel: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar zijn vrijwel altijd duurder dan 12-maandelijkse kortlopende energiecontracten voor Berchem. Ga je voor een meerjarig contract, dan is de prijs van gas en stroom wel iets gunstiger. Daarentegen, bij 12 maandelijkse contracten ontvang jij elk jaar zo’n concurrerende welkomstbonus. Dit is voor vrijwel elke situatie het goedkoopst!

Dien ik zelf mijn contract te beëindigen?

Nee, meestal verzorgt jouw aankomende aanbieder het opzeggen van het huidige contract aan de hand van de overstapservice. Overstappen is dus helemaal niet zo ingewikkeld. Vergelijk alle aanbieders en neem de beste of voordeligste maatschappij. Bijv. Eneco, Lampiris + Ebem. Daarnaast bepaal je de aansluitdatum (moment van leveren). Je nieuwe maatschappij zal starten met het leveren van elektra en gas op deze datum. Levering is altijd gegarandeerd, nooit zonder elektra of aardgas.

Hoe kan het dat jullie prijzen lager liggen dan op de website van de leverancier?

Via de energievergelijker check je altijd de laagste tarieven en aanbiedingen. Indien je zelf een website bezoekt als www.eneco.be, dan kom je tot de ontdekking dat de energie hier fors duurder is. Wat is daarvan de reden? Gemakkelijk uit te leggen: energieleveranciers zijn altijd op zoek naar meer klanten. Via lagere tarieven en grote welkomstkortingen komen ze hoger in onze vergelijker. Zo zijn ze in staat veel nieuwe klanten aan te sluiten.

Energiebedrijven Berchem vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in Berchem en vind de goedkoopste stroom- en gas aanbieder die aansluit bij jouw eisen

Duurzame energie in Berchem

Veel energiemaatschappijen verschaffen vandaag de dag groene stroom in Berchem. Echter kunnen grote verschillen optreden. De oorsprong van deze groene stroom wisselt behoorlijk. Niet ieder “groene stroom” contract is ook echt duurzaam. Schrikbarend veel duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt onjuist 100% duurzaam genoemd. Er vanuit kunnen gaan dat energieleveranciers echt helemaal groen zijn? Selecteer dan uiteraard voor “Groene Energie uit België”. Jij kan dan alle groene energieleveranciers in Berchem vergelijken, die ook nog eens goedkoop zijn.

Maak jouw regio groener
In en rondom de gemeente Kluisbergen zien we vele opdrachten binnen het domein duurzame energie. Aspecten als windmolens of lokale zonne-energie projecten in de postcoderoos 9690. In deze woonplaats kan je in toenemende mate zeer betaalbaar meedraaien in collectieve duurzaamheidsprojecten. Ook ziet de gemeente graag dat we het eigen energieverbruik gaan beperken. Op termijn moet Oost Vlaanderen energieneutraal zijn (los van gas). Hieronder een aantal mogelijke maatregelen:

 • Isolatie van de woning
 • Woning met zonnepanelen
 • Je huis gasvrij maken met een warmtepomp
 • Huis met zonneboiler
 • Duurzaam verwarmen met een biomassaketel
 • Maar misschien wel het belangrijkste: beperkt je verbruik van gas en stroom. Bekijk info over Belangrijke energiebespaartips of speur op sites zoals mijnenergie.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be, pricewise.be of tariefchecker.be, callmepower.be, test-aankoop.be, killmybill.be. Lees verder alles over Luminus maart 2024.