Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Sint-Maria-Horebeke

Zonder problemen energie vergelijken in Sint-Maria-Horebeke? Door gebruik te maken van deze website vergelijk je gemakkelijk alle beschikbare aanbieders als Essent en Poweo. Specificeer jouw situatie, schat in wat je ongeveer verbruikt, en achterhaal welke energieleverancier in Sint-Maria-Horebeke de beste deal heeft! Daarnaast check je via de Energiehunter uitgebreide informatie over topics als bijv. tarieven en tips om jouw huis te verduurzamen. Ook vind je hier handige bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Horebeke
Netbeheerder Elektra:Intergem
Netbeheerder AardgasIntergem
Gemiddelde gastarief (m3) februari 2024€0,427
Gemiddelde stroomtarief (kWh) februari 2024€0,270
Gemiddeld verbruik: 1440 m3 en 3420 kwh
Populaire aanbiederLuminus

Overzichtelijk vergelijken

 • Alle populaire energiebedrijvennaast elkaar
 • De beste energie aanbiedingen
 • Besparing loopt op tot € 230,00.

Gemakkelijk overstappen

 • Je sluit het gemakkelijk zelf af
 • Wettelijke bedenktijd van 14 dagen
 • De nieuwe energieleverancier regelt de overstap

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn goede energieleveranciers in Sint-Maria-Horebeke?

Wij zien best veel energieleveranciers actief in Sint-Maria-Horebeke. Dat loopt uiteen van Lampirus tot aan Ecopower, de keuze is reusachtig groot. Momenteel tellen we ruim 30 bedrijven. Deze maatschappijen werken allemaal op basis van het netwerk van Intergem. Voor internetgebruikers is het lastig om zelf alle tarieven te vergelijken. In dit geval moet je zeker de energiesimulator proberen. Weten welke energiemaatschappij je kunt kiezen? Ontdekken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Sint-Maria-Horebeke voor jou is? Voer direct de eigen gegevens in, ontdek het goedkoopste contract, en regel jouw overstap eenvoudig online. Meer weten? Check onze 5 praktische bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie
Stroom en elektriciteit is altijd hetzelfde. Bij wie je de energie ook koopt, er komt overal stroom uit het stopcontact, en je kunt lekker warm douchen. Evenwel, energie-aanbieders verschillen wel degelijk van elkaar. In een situatie als gasstoringen of stroomproblemen, dan is het noodzakelijk dat dit zo snel mogelijk wordt geregeld. Het punt is: kijk ook naar service. Onderaan de streep verlangt iedereen een betaalbaar energiecontract. En dat is meer dan logisch. Door middel van onze tarievencheck check je gemakkelijk de goedkoopste energieleverancier van Sint-Maria-Horebeke, die aansluit bij jouw verbruik. Unieke behoeften? Dat kun je zelf bepalen. Dankzij filteren in de energievergelijker ontdekt men simpel en snel een energieproduct dat aansluit op jouw verbruik en wensen.
Populaire energiebedrijven in Sint-Maria-Horebeke

 • Engie: Uitgebreide contactmogelijkheden
 • OCTA+: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • Lampiris: Vaste energieprijzen
 • MEGA: Met handige energiesimulator
 • Essent: Exclusieve aanbiedingen
 • Eneco: Voor de klein- en grootverbruiker
 • Luminus: Overzichtelijke contracten
 • Elegant: Goede klantenservice
 • Watz: Klantendienst die voor jou klaar staat
 • Wase Wind: Ook met zonnepanelen
 • Comfort Energy: Contact via telefoon, mail en social media
 • Poweo: Eigen termijnbedrag kiezen

Wat zijn de actuele energieprijzen in en rondom mijn buurt? (Prijzen februari 2024)

De beschikbare producten gas en stroom maatschappijen en de kosten kunnen verschillen per locatie. Dat heeft te maken met het feit dat er verscheidene netbeheerders actief zijn. Elke netbeheerder heeft weer andere tarieven voor logistiek. De netbeheerder van stroom in Sint-Maria-Horebeke heet Intergem. De tarieven voor zo’n netbeheerder zijn per gebied weer anders bepaald. Je kunt deze tarieven bekijken op de energierekening. In de gemeente Horebeke valt vervoer van aardgas onder de verantwoordelijkheid van Intergem. Bij een storing wordt dit door hen geregeld.

Kerngegevens Sint-Maria-Horebeke

 • Provincie: Oost Vlaanderen
 • Gemeente: Horebeke
 • Populair merk: Weishaupt
 • Aandeel groen: 29,00%
 • Postcode: 9667
 • Verbruik stookolie: 2860 liter

Gegevens over Energieprijzen

 • Netbeheerder: Intergem
 • Gasregio: Intergem
 • Gastarief M3: €0,427
 • Stroomtarief kwh: €0,270
 • Gem. gasverbruik: 1440 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3420 kWh
energie-vergelijken-sint-maria-horebeke

In 5 stappen overstappen naar een andere energieleverancier

Benodigde tijd: 5 minuten

Gemakkelijk veranderen van energie vandaag nog geregeld.

 1. Geef woningdetails in

  Start met de basisinformatie. Bijvoorbeeld het aantal bewoners, de postcode en het huisnummer.

 2. Type meter + verbruik invullen

  Geef je gas en stroomverbruik op. In de omgeving Sint-Maria-Horebeke bedraagt het gemiddelde gebruik ong. 1440 m3 & 3420 kWh. Heb jij een gasloze woning? In dat geval kan je ‘alleen stroom’ kiezen. Zonnepanelen op je dak? Voer het aantal kilowattuur in dat de zonnecellen renderen. Al deze zaken zie je weer terug in de kosten van energie.

 3. Kies herkomst energie en de contractlooptijd.

  Je kunt kiezen uit o.a. groene (BE of EU) stroom en grijze stroom. Ben jij neutraal? Neem dan de optie ‘geen voorkeur’. Aangaande contracten zijn er mogelijkheden voor 12 maand, 24 maanden meerdere jaren of specifieke model (variabele) prijzen. Veelal is het een goed idee om ieder jaar een nieuw energiecontract af te sluiten.  

 4. Vergelijk energieleveranciers

  Je gaat nu door naar de totaallijst met alle populaire maatschappijen en contracten. Bij elk abonnement tref jij specificaties met betrekking tot soort energie, duur van het contract, de prijzen van gas en elektra in Sint-Maria-Horebeke, en de eventuele korting. Kies de partij die overeenkomst met jouw zoekopdracht.

 5. Zonder moeite overstappen

  Een geldige aanbieder gecheckt? Klik op ‘Bekijk’. Jij wordt vlug doorgestuurd naar de afsluitpagina van het bedrijf. Bijvoorbeeld www.engie.be + www.eneco.be. Jouw aanstaande leverancier neemt het papierwerk uit handen. Altijd een aansluiting voor gas en stroom in Sint-Maria-Horebeke


5 tips om minder energie te gebruiken

Veranderen van energieleverancier in februari 2024 kan ruim €395 voordeel geven. Echter, kan ik nog meer doen zodat ik minder geld kwijt ben aan energie? Hierna check jij 5 bruikbare tips & tricks die je meteen kunt toepassen in jouw woning.

 • Bespaaradvies 1: led-lampen gebruiken
 • Advies 2: kies wat vaker voor een thermoskan
 • Praktisch advies 3: kies een wasmachine met een waterbesparende knop
 • Bespaartip 4: een volle koelkast blijft gemakkelijker koud dan een lege
 • Bezuinigtip 5: zo min mogelijk halogeenverlichting gebruiken.

Veelgestelde vragen over gas en stroom vergelijken

Wanneer is het juiste moment om de overstap te regelen?

Wat veel mensen zich afvragen is: wanneer kan ik het beste overstappen? Onze klantenservice specialisten adviseren: kies elke 12 maanden opnieuw en ga overstappen in Sint-Maria-Horebeke. In dat geval ben je het voordeligst uit. Toch, kies een geschikt moment. Is je huidige abonnement afgelopen? 2 maanden voor het verlopen van het contract kan je alvast een nieuwe leverancier kiezen. Heb je nog vaste tarieven voor een bepaalde periode? In dat geval is het raadzaam even geduld te hebben. Je kunt eerder overstappen, doorgaans levert dat wel een boete op. Een abonnement met flexibele tarieven? In zo’n situatie mag men overstappen van maatschappij, en je zult ook geen boete ontvangen. Heb jij geen ervaring met overstappen? Dan heb jij een energiecontract met onbepaalde tijd. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Een meerjarige contract of overeenkomst met flex-tarieven?

Zodra je een nieuw contract neemt heb je 2 opties: flexibele of vaststaande prijzen. Bij vaste energietarieven staat het tarief dat je de komende jaren gaat betalen vast. Super simpel voor financieel overzicht, en je hoeft niet bij te betalen wanneer gas- en elektra tarieven omhoog gaan. Bij variabele energietarieven mis je dit vaste prijs element en wisselt binnen het modelcontract. Veelal worden deze prijs-updates gedaan op 1-1 en op 1-7 van het jaar. Bij de variabele variant wordt je dus ook ‘beloond’ als de gasprijs en stroomtarieven dalen.

Een kortlopend of langlopend contract afsluiten?

Een goed idee zou je denken: het meerjarig energiecontract in februari 2024 waarbij je precies weet wat het tarief voor gas en stroom is. En wellicht wordt je ook tegemoet gekomen met een hoge overstapkorting (cashback). Let echter wel goed op de vergelijking! Voor de energie industrie is de stelregel: een contract voor meerdere jaren zijn prijziger dan verschillende kortlopende energiecontracten voor Sint-Maria-Horebeke. Ga je voor een meerjarig contract, dan betaal je per kWh en M3 iets minder. Echter, bij een jaarcontract ontvang je jaarlijks deze persoonlijke welkomstbonus. Maak de rekensom zelf, en ontdek het voordeel.

Dien ik zelf mijn contract te beëindigen?

Nee, vaak verwerkt de aankomende gas en stroom leverancier de opzegging van het contract middels de overstapservice. Overstappen gaat gemakkelijker dan je denkt. Vergelijk alle tarieven en selecteer de goedkoopste of meest populaire partij. Onder andere OCTA+, ENGIE + Ecopower. Daarnaast bespreek je wanneer het contract in moet gaan. Je toekomstige gas en stroom aanbieder levert vanaf deze dag gas en stroom bij jou thuis. Je woning zal altijd aardgas en stroom hebben.

Hoe is het mogelijk dat jullie goedkoper zijn dan het bedrijf zelf?

Via deze website check je altijd de scherpste aanbiedingen. Als je zelf gaat naar bijv. www.trevion.be, dan is het niet moeilijk om te zien dat het hier lang niet zo goedkoop is. Wat is de achterliggende reden? Eigenlijk zit het zo: energiebedrijven willen nieuwe klanten. Aan de hand van goedkope tarieven en intense welkomstkortingen bereiken ze hogere posities in de vergelijkers. Met dat prijsbeleid zijn ze in staat veel nieuwe klanten aan te sluiten.

Energiebedrijven Sint-Maria-Horebeke vergelijken

Vergelijk alle energiemaatschappijen in Sint-Maria-Horebeke en stap over naar de beste aanbieder die aansluit bij jouw eisen

Duurzame energie in Sint-Maria-Horebeke

Bijna alle organisaties bieden inmiddels groene stroom in Sint-Maria-Horebeke. Als het gaat om groene energie is hier veel variatie in mogelijk. De afkomst van groene stroom verschilt nogal. Niet elk groene stroom label is daadwerkelijk groen. Het gros van duurzame elektriciteit uit Europa wordt oneerlijk 100% duurzaam genoemd. De zekerheid hebben dat energie aanbieders eerlijk en duurzaam zijn? Kies dan uiteraard voor “Groene energie uit NL”. Hier kan jij alle groene energieleveranciers in Sint-Maria-Horebeke vergelijken, die ook nog eens goedkoop zijn.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
In het leefgebied van de gemeente Horebeke zijn er vele stappen binnen het domein duurzame energie. Neem bijvoorbeeld windmolens of collectieve zonne-energie in postcoderoos 9667. In deze buurt kan je soms financieel aantrekkelijk meedoen met dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. De overheid wil ook ons verplichten om ons eigen huis te verduurzamen. In een korte tijd moet Oost Vlaanderen volledig energieneutraal zijn. Wat kan jij zelf doen:

 • Isoleren van bijvoorbeeld de vloer of spouw
 • Plaatsen van Zonnepanelen
 • Een warmtepomp laten plaatsen als alternatief van de CV
 • Zonneboiler aanschaffen
 • Een biomassaketel laten plaatsen als alternatief van de CV
 • En misschien het meest interessant: beperkt je verbruik van gas en stroom. Check ook onze 5 handige bespaartips en lees info op mijnenergie.be, pricewise.be, vreg.be, energie-vergelijker.be en tariefchecker.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be, callmepower.be. Bezoek ook Antargaz overstappen.