Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Sint-Maria-Oudenhove

Snel energie vergelijken in Sint-Maria-Oudenhove? Dankzij onze website vergelijk je supersnel alle interessante energiebedrijven als Essent & Antargaz. Omschrijf jouw situatie, schat in wat je ongeveer verbruikt, en ontdek welke energieleverancier in Sint-Maria-Oudenhove de beste deal heeft! Verder lees je op energiehunter.be belangrijke informatie over onderwerpen als bijvoorbeeld energiebesparing in huis en info over de enkele of dubbele meter. Tevens verschaffen wij jou nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Brakel
Netbeheerder Elektra:Intergem
Netbeheerder AardgasIntergem
Gemiddelde gastarief (m3) maart 2024€0,423
Gemiddelde stroomtarief (kWh) maart 2024€0,266
Gemiddeld verbruik: 1420 m3 en 3400 kwh
Populaire aanbiederLampiris

Makkelijk vergelijken

 • Alle bekende bedrijven bij elkaar
 • Alle prijzen volledig up to date
 • Je bespaart op jaarbasis tot wel € 325,00.

Snel & simpel overstappen

 • Afsluiten doe je eenvoudig zelf
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Gratis overstappen zonder zorgen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleverancier kiezen in Sint-Maria-Oudenhove?

Wij zien nogal wat energieleveranciers actief in Sint-Maria-Oudenhove. Van Antargaz tot aanbieders zoals Watz, en het aanbod lijkt elk jaar verder te groeien. In maart 2024 heb je de keuze uit zo’n 30 energieleveranciers. Deze energieleveranciers maken allemaal gebruik van het elektra- en gasnetwerk van Intergem. Voor consumenten kan het moeilijk zijn om zelf energietarieven met elkaar te vergelijken. Voor dit scenario is de energiesimulator toe te passen. Nieuwsgierig welke gas & stroom organisaties actief zijn? Bekijken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Sint-Maria-Oudenhove is voor jouw verbruik? Geef vlug de eigen gegevens in, rangschik de contracten op prijs, en regel jouw overstap eenvoudig online. Check daarnaast de 5 hulpvolle bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier vinden
De kwaliteit van gas of elektriciteit is overal hetzelfde. Ongeacht bij wie je klant bent, je hebt 24/7 beschikking over stroom, en je verwarming doet altijd (inclusief warm tapwater). Daartegenover, gas & stroom aanbieders kennen toch grote onderlinge verschillen. Tijdens stroom en gas storingen, dan wil je dat er snel een monteur komt. Het punt is: staar je niet blind op tarieven. Per slot van rekening zoekt iedereen een goede én goedkope maatschappij. En wij begrijpen dat! Met behulp van onze prijzencheck bekijk je moeiteloos de goedkoopste energieleverancier van Sint-Maria-Oudenhove, die aansluit op jouw wensen. Zoeken op unieke aspecten? Dit is natuurlijk een optie. Door gebruik te maken van jouw input in de Energiehunter detecteert men probleemloos een energie-abonnement dat matcht met jouw energieconsumptie.
Populaire energiebedrijven in Sint-Maria-Oudenhove

 • Engie: Ook met zonnepanelen
 • OCTA+: Gemakkelijk prijs berekenen
 • Lampiris: Eerlijk en transparant
 • MEGA: Ook met zonnepanelen
 • Essent: Goed bereikbare klantendienst
 • Eneco: Diverse looptijden
 • Luminus: Verstand van (duurzame) energie
 • Elegant: Altijd bereikbaar
 • Watz: Goed bereikbare klantendienst
 • Wase Wind: Waar loyale klanten worden beloond
 • Comfort Energy: Eenvoudig verbruik inzien
 • Poweo: Eigen account

Wat zijn de actuele energieprijzen in en rondom mijn buurt? (Prijzen maart 2024)

De aansluitingen van maatschappijen en de energiekosten zijn weer anders per regio. Wat hieraan ten grondslag ligt is dat er verscheidene netbeheerders verbonden zijn. Iedere beheerder van het net gebruikt eigen prijsstrategieën voor transport. De actuele netbeheerder op het gebied van elektra in Sint-Maria-Oudenhove heet Intergem. De kosten voor zo’n netbeheerder zijn per gebied weer anders bepaald. Op de energierekening kan je dit teruglezen. In de gemeente Brakel wordt de aardgasvervoersinfrastructuur beheerd door Intergem. Bij problemen met het gas zullen zij dat oplossen.

Informatie over Sint-Maria-Oudenhove

 • Provincie: Oost Vlaanderen
 • Gemeente: Brakel
 • CV ketel: Pentec
 • Groene stroom: 28,60%
 • Postcodegebied: 9660
 • Mazout consumptie: 2820 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Intergem
 • Gasregio: Intergem
 • Gastarief M3: €0,423
 • Stroomtarief kwh: €0,266
 • Gem. gasverbruik: 1420 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3400 kWh
energie-vergelijken-sint-maria-oudenhove

Hoe kan ik online overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Gemakkelijk veranderen van energie in 5 minuten.

 1. Beschrijf je privésituatie

  Begin met je contactgegevens. Hiermee bedoelen we grootte van het gezin, maar ook jouw postcode en huisnummer.

 2. Schat jouw verbruik

  Voer je verbruik van stroom en gas in. In Sint-Maria-Oudenhove is dit gemiddeld zo’n 1420 m3 en 3400 kWh. Gebruik jij geen gas? Selecteer dan de optie ‘alleen stroom’. Beschik jij over zonnepanelen? Bereken het maximale kWh’s dat je opwekt. Deze aspecten hebben effect op de kosten van energie.

 3. Specificeer type energie een duur van het abonnement.

  Je kunt kiezen uit grijze stroom maar ook groene stroom uit BE of de EU. Is dit voor jou om het even? Kies dan ‘geen voorkeur’. Aangaande contracten heb je de keuze uit o.a. 1 jaar tot 5 jaar en modelcontracten. Doorgaans is het een goed idee om eens in de 12 maanden een nieuw jaarcontract te kiezen.  

 4. Vergelijk leveranciers

  In de volgende stap vind je een lijst met alle erkende aanbieders van energie. Van ieder abonnement bekijk je data zoals herkomst energie, type contract, de maximale jaarlijkse kosten van gas en elektra in Sint-Maria-Oudenhove, en de welkomstbonus. Selecteer de aanbieder die in lijn is met jouw wensenpakket.

 5. Stap online over

  Een relevante aanbieding gevonden? Bekijk alle info door op de groene knop te klikken. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de webpagina van de onderneming. Onder andere www.engie.be en ook www.comfortenergy.be. Jouw aanstaande maatschappij zet alles netjes voor jou om. Altijd een aansluiting voor gas en stroom in Sint-Maria-Oudenhove


Vijf praktische energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in maart 2024 kan wel €305 rendement bieden. Toch, wat zijn de andere opties om te bezuinigen op mijn gas- en elektraverbruik? Hieronder bekijk je 5 bruikbare tips & tricks die je meteen kunt toepassen in jouw woning.

 • Advies 1: gebruik uitsluitend A+ apparaten
 • Advies 2: let op het energieverbruik als je een (nieuwe) droger koopt.
 • Advies 3: niet meer water gebruiken dan noodzakelijk bij het koken.
 • Bespaaradvies 4: een hr-ketel gebruiken.
 • Bespaartip 5: neem een klokthermostaat

Onduidelijkheden over gas en stroom vergelijken

Wanneer is het juiste moment om een nieuw energiecontract te nemen?

Een vraag die we vaak krijgen is: wat is nu het juiste overstapmoment? Onze energie-experts zijn erover eens: maak een sport van het overstappen in Sint-Maria-Oudenhove. Op die manier maak je gebruik van lagere tarieven. Maar, kies een geschikt moment. Is je contracttermijn al gepasseerd? 6 weken voor het einde van het contract kan je alvast een nieuwe leverancier kiezen. Is je contract nog niet afgelopen? Wacht tot het contract afloopt. Al eerder switchen van leverancier kan wel, alleen je riskeert dan een opzegvergoeding/boete. Contract voor onbepaalde duur? Je kunt altijd, wisselen van maatschappij, en er is geen opzegvergoeding. Nog nooit overgestapt? Mogelijk zit je mogelijk niet meer vast aan je huidige contract. Jij kan dan vandaag nog gaan overstappen.  

Energietarieven vastzetten of kiezen voor variabele tarieven?

Wie een nieuw energiecontract wil afsluiten zijn er grofweg 2 mogelijkheden: wisselende of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven zet je het tarief vast voor een bepaalde tijd. Heel eenvoudig, maakt alles concreet, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht als de prijs van gas en elektriciteit toeneemt. Bij variabele energietarieven heb je geen prijszekerheid tijdens halfjaarlijkse indexaties. Normaal worden deze prijs-updates gedaan op 1-1 en op 1-7 van het jaar. Bij dit type contract werkt in jouw voordeel als de gasprijs en stroomtarieven dalen.

Ben ik goedkoper uit met een 1-jarig of meerjarig contract?

Op het eerste gezicht leuk: het meerjarig energiecontract in maart 2024 waarbij je heel exact weet wat het tarief voor gas en stroom is. En tevens wordt je wel beloond met een overstapbonus (cashback). Toch moet je de rekensom goed maken. In energieland geldt in beginsel: een contract voor meerdere jaren zijn eigenlijk altijd prijziger dan verschillende kortlopende energiecontracten voor Sint-Maria-Oudenhove. Ga je voor een meerjarig contract, dan zijn de tarieven wel iets lager. Desalniettemin, bij een jaarcontract krijg je elk jaar een scherpe welkomstbonus. Uiteindelijk is dit goedkoper!

Wordt er van mij verwacht dat ik mijn contract beëindig?

Nee, vaak verzorgt jouw aanstaande leverancier het beëindigen van jouw huidige overeenkomst door middel van de overstapservice. Overstappen stelt dus echt niet veel voor. Vergelijk alle tarieven en ga voor de goedkoopste energiemaatschappij. Zoals Eneco, ENGIE of natuurlijk Watz. Bij de volgende stap beslis je over het moment waarop het contract ingaat. Je betreffende gas en stroom maatschappij zal op deze dag de oude aanbieder aflossen. Jij zal geen moment zonder energie (stroom of aardgas).

Hoe bestaat het dat jullie goedkoper zijn dan als ik het zelf afsluit?

Geholpen door onze vergelijker bekijk je altijd de scherpste aanbiedingen. Op het moment dat je navigeert naar www.ecopower.be, dan is het niet moeilijk om te zien dat dit vaak fors duurder is. Hoe kan zoiets? Gemakkelijk uit te leggen: energiebedrijven willen graag meer klanten verwelkomen. Dankzij lage prijzen en flinke welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. Door deze strategie trekken ze veel potentiële klanten aan.

Energiebedrijven Sint-Maria-Oudenhove vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in Sint-Maria-Oudenhove en zoek het juiste contract die past bij jouw wensen

Duurzame energie in Sint-Maria-Oudenhove

Het gros van de energieleveranciers verschaffen vandaag de dag groene stroom in Sint-Maria-Oudenhove. Als het gaat om groene energie kunnen grote verschillen optreden. Hoe ze de groene stroom inkopen is zeer divers. Niet alle groene stroom draagt terecht die naam. Veel duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt illegitiem “groen” genoemd. Er zeker van zijn dat aanbieders een groene strategie voeren? Selecteer dan het filter “Groen uit NL”. In de volgende stap kan jij onvervalste groene energieleveranciers in Sint-Maria-Oudenhove vergelijken, die ook nog eens goedkoop zijn.

Draag bij aan een duurzame regio
In de omgeving van de gemeente Brakel bestaan er allerlei stappen waarbij duurzame energie wordt opgewekt. Bijvoorbeeld windmolens of een buurtproject met zonnecollectoren in postcoderoos 9660. Als inwoner van deze plaats kan je wellicht financieel aantrekkelijk participeren in duurzaamheidsprojecten in de regio. Ook stimuleert de gemeente ons om thuis minder energie te verbruiken. Binnen afzienbare tijd moet Oost Vlaanderen de huizen van het gas af (energieneutraal) hebben. De stappen die jij zelf kunt nemen:

 • Isoleren (denk aan isolatie van vloer, dak en spouw)
 • Eigen stroom met zonnepanelen
 • Alternatief verwarmen d.m.v. een warmtepomp
 • Zonneboiler aanschaffen
 • Een biomassaketel laten plaatsen als alternatief van de CV
 • En ook belangrijk: beperkt je verbruik van gas en stroom. Zie ook de 5 handige bespaartips en lees info op mijnenergie.be, pricewise.be, vreg.be, energie-vergelijker.be of tariefchecker.be, callmepower.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be. Bekijk info van Lampirus overstappen.