Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Nederzwalm-Hermelgem

Gemakkelijk energie vergelijken in Nederzwalm-Hermelgem? Geholpen door de energievergelijker vind je moeiteloos alle erkende energieleveranciers. Voorbeelden zijn Watz & Poweo. Kies samenstelling van jouw gezin, begroot het stroom- en gasverbruik, en bekijk welke energieleverancier in Nederzwalm-Hermelgem prijstechnisch het meest interessant is. Daarnaast vind je op onze website praktische informatie over thema’s als verbruik in de regio en verschillende contractsoorten. Voorts vind je hier een lijstje met 5 praktische tips om te besparen op de rekening.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Zwalm
Netbeheerder Elektra:Intergem
Netbeheerder AardgasIntergem
Gemiddelde gastarief (m3) februari 2024€0,417
Gemiddelde stroomtarief (kWh) februari 2024€0,260
Gemiddeld verbruik: 1595 m3 en 3370 kwh
Populaire aanbiederMEGA

Moeiteloos vergelijken

 • Alle erkende energiebedrijvennaast elkaar
 • Jouw gegevens zijn veilig
 • Gemiddelde besparing van € 440,00.

Gemakkelijk overstappen

 • In een paar minuten afgesloten
 • Binnen 14 dagen opzeggen zonder opgaaf van reden
 • Overstap wordt volledig uit handen genomen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten

Welke energieleveranciers kan ik kiezen Nederzwalm-Hermelgem?

Er zijn best veel energieleveranciers waar je uit kunt kiezen in Nederzwalm-Hermelgem. Van Eneco tot en met Luminus, de keuze is enorm. In februari 2024 kan je kiezen uit om en nabij 35 energieleveranciers. Zij nuttigen stuk voor stuk de leidingen van Intergem. Het is onuitvoerbaar om zelf alle leveranciers onder elkaar te zetten. In deze context hebben wij iets gevonden, de energiesimulator. Weten welke bedrijven je kunt kiezen? Uitzoeken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Nederzwalm-Hermelgem is op dit moment? Voer hierna je persoonlijke gegevens in, check het goedkoopste contract, en regel het overstappen direct. Check daarnaast de 5 praktische bespaartips.

Overstappen naar de goedkoopste energieleverancier
Gas en elektra is is bij alle aanbieders identiek. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, je hebt 24/7 beschikking over stroom, en de warmwatervoorziening en verwarming werkt altijd. Desalniettemin, aanbieders focussen toch allemaal op andere dingen. Is er stroom en gas storingen, dan willen jullie natuurlijk dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Anders gezegd: houd ook rekening met kwaliteit service. Als het puntje bij paaltje komt zoekt elke Belg een betaalbaar energiecontract. Dat is nooit anders geweest. Aan de hand van onze tarievencheck tref je eenvoudig de goedkoopste energieleverancier van Nederzwalm-Hermelgem, altijd op basis van jouw verbruik. Wil je kunnen filteren? Ook dit kun je hier vinden. Geholpen door selecties in de prijzenvergelijker ontdek je gemakkelijk een contract dat matcht met jouw verbruik.
Populaire energiebedrijven in Nederzwalm-Hermelgem

 • Engie: Vaste energieprijzen
 • OCTA+: Duurzame oplossingen voor jouw woning
 • Lampiris: Klantendienst die voor jou klaar staat
 • MEGA: Duidelijk en eerlijke aanbieder
 • Essent: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • Eneco: Ook flexibele prijzen
 • Luminus: Het grootste windmolenpark in België
 • Elegant: Voor de klein- en grootverbruiker
 • Watz: Online prijs berekenen
 • Wase Wind: Altijd bereikbaar
 • Comfort Energy: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • Poweo: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen

Wat kost energie in en rondom mijn buurt? (Prijzen februari 2024)

Het aanbod van maatschappijen en de tarieven zijn weer anders per regio. Dat wordt veroorzaakt doordat er allerlei beheerders dienstverleningen bieden. Elke netbeheerder van elektriciteit en gas hanteert eigen prijsstrategieën voor logistiek en onderhoud van gas en elektra. De huidige netbeheerder van elektra in Nederzwalm-Hermelgem betreft Intergem. De prijzen voor zo’n netbeheerder zijn per woonplaats weer anders. Check de factuur voor de huidige toeslag. In de gemeente Zwalm wordt transport van het aardgas beheerd door Intergem. Bij een storing wordt dit door hen verholpen.

Cijfers en feiten Nederzwalm-Hermelgem

 • Provincie: Oost Vlaanderen
 • Gemeente: Zwalm
 • CV Merk: Ferroli
 • Aandeel groen: 28,00%
 • Postcode: 9636
 • Aantal mazout liters: 2760 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Intergem
 • Gasregio: Intergem
 • Gastarief M3: €0,417
 • Stroomtarief kwh: €0,260
 • Gem. gasverbruik: 1595 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3370 kWh
energie-vergelijken-nederzwalm-hermelgem

Hoe moet ik overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Probleemloos veranderen van energie in 5 minuten.

 1. Schets jouw situatie

  Als eerste je woning en gezinssituatie. Daarmee wordt bedoeld; de grootte van het huishouden, en jouw woonplaats (postcode + huisnummer).

 2. Type meter + verbruik invullen

  Hoeveel energie verbruik jij? In en rondom Nederzwalm-Hermelgem is dit gemiddeld zo’n 1595 m3 en 3370 kWh. Consumeer jij helemaal geen gas? Dan kun je een ‘alleen stroom’ contract kiezen. Wek jij zelf stroom op met zonnepanelen? Vul het aantal kWh in dat je opwekt. Dit alles hebben effect op jouw energierekening.

 3. Kies soort energie en contracttermijn.

  Je kunt kiezen uit o.a. groene stroom (BE), groene stroom (EU) of grijze stroom. Hoef jij geen groene stroom? Laat dit dan open. Omtrent contracttermijn heb je de keuze uit o.a. 1 t/m 5 jaar of een modelcontract. Vaak kan het uit om eens in de 12 maanden een actueel energie-abonnement te kiezen.  

 4. energie aanbieders vergelijken

  In de volgende stap vind je een tabel met alle interessante aanbieders van energie. Bij elk abonnement vind jij specificaties aangaande oorsprong energie (groen of grijs), looptijd abonnement, de maximale jaarlijkse kosten van gas en elektra in Nederzwalm-Hermelgem, en de overstapbonus. Selecteer de aanbieder die rijmt met de opgegeven wensen.

 5. Overstappen zonder problemen

  Een geschikte kortingsactie gevonden? Klik op de ‘bekijk’ knop. Wij sturen je meteen door naar de afsluitpagina van de maatschappij. Bijvoorbeeld www.essent.be of natuurlijk www.ebem.be. De door jou gekozen aanbieder neemt het administratieve deel voor zich. Zo ben je zeker van gas en stroom in Nederzwalm-Hermelgem


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in februari 2024 kan ruim €280 rendement bieden. Daarentegen, zijn er meerdere mogelijkheden om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Hierna tref jij 5 handige adviezen waar ook jij iets mee kunt doen.

 • Praktisch advies 1: bewust met de waterkoker omgaan
 • Bezuinigtip 2: de eco-stand gebruiken met vieze was.
 • Tip 3: let op het verbruik van energie als je een (nieuwe) vriezer koopt.
 • Tip 4: laad elektrische apparaten niet langer op dan noodzakelijk.
 • Advies 5: geen gloeilampen gebruiken, maar spaarlampen of ledlampen.

Extra hulp bij gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om over te stappen?

We ontvangen vaak de vraag: wanneer kan ik het beste overstappen? Onze klantenservice specialisten zeggen: kies elke 12 maanden opnieuw en ga overstappen in Nederzwalm-Hermelgem. Zodanig betaal je het minst voor je energie. Toch, je moet wel contractvrij zijn natuurlijk. Is je contracttermijn al gepasseerd? 6 weken voor einddatum contract kan je al overstappen. Contract met bepaalde looptijd? Dan adviseren we jou nog even te wachten. Het is een optie om vervroegd over te stappen, doorgaans levert dat wel een boete op. Contract met onbepaalde looptijd? In dat geval kun je wisselen, en er is geen opzegvergoeding. Is dit de eerste keer dat je overstapt? In dat geval is je contract dan al tijden verlopen. Direct overstappen kunnen we dan gaan regelen.  

Kiezen voor lange termijn of een flexibel modelcontract?

Indien je een nieuw energiecontract neemt zijn er grofweg 2 mogelijkheden: wisselende of vaste kosten. Bij vaste energietarieven zet je het tarief vast voor een bepaalde tijd. Je weet precies waar je aan toe bent, en je betaalt niets extra’s als de prijs van gas en elektriciteit toeneemt. Bij variabele energietarieven kunnen de prijzen wisselen gedurende de contractperiode. In algemene zin worden deze prijs-updates gedaan in de eerste en zevende maand. Bij het variabele alternatief is dus met name interessant als de energieprijzen dalen.

Een kortlopend of langlopend contract afsluiten?

Het lijkt in eerste instantie een goed idee: een meerjarig energiecontract in februari 2024 waarbij je heel nauwkeurig weet wat het energietarief is. En eventueel wordt je ook tegemoet gekomen met een introductiekorting (cashback). Daarmee maakt men vaak een rekenfout. In de energiemarkt is de stelregel: contracten voor een langere periode zijn op lange termijn duurder dan velerlei kortlopende energiecontracten voor Nederzwalm-Hermelgem. Bij een contract met een langere looptijd is de prijs van gas en stroom wel iets gunstiger. Echter, bij een overeenkomst van 1 jaar krijg je jaarlijks deze zeer interessante welkomstbonus. Dit is eigenlijk voor elke consument het goedkoopst.

Wordt er van mij verwacht dat ik mijn contract beëindig?

Nee, vaak regelt jouw nieuwe energie-aanbieder de opzegging van de actuele contracten door gebruik te maken van de overstapservice. Overstappen is dus echt heel eenvoudig. Vergelijk de prijzen en selecteer een beschikbare maatschappij. Bijv. OCTA+, ENGIE + Wase Wind. Hierna beslis je over de ingangsdatum (start levering). Jouw toekomstige leverancier zal starten met het leveren van elektra en gas op deze datum. Stroom en aardgas zullen nooit worden afgesloten.

Hoe bestaat het dat jullie goedkoper zijn dan de energie-onderneming zelf?

Door gebruik te maken van de Energiehunter check je altijd de laagste prijzen. Indien je zelf een website bezoekt als www.octaplus.be, dan valt als eerste op dat het hier lang niet zo goedkoop is. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Eigenlijk zit het zo: energieleveranciers willen hun klantendatabase uitbreiden. Aan de hand van lage prijzen en intense welkomstkortingen vertonen wij deze partijen hoger in de vergelijker. Zo zullen meer Belgen overwegen over te stappen.

Energiebedrijven Nederzwalm-Hermelgem vergelijken

Vergelijk actuele energiemaatschappijen in Nederzwalm-Hermelgem en vind de beste deal die aansluit bij jouw eisen

Duurzame energie in Nederzwalm-Hermelgem

Het merendeel van de maatschappijen faciliteren onderhand groene stroom in Nederzwalm-Hermelgem. Toch zijn er veel verschillen. Hoe groene stroom precies wordt gegenereerd wijkt nogal af. Niet elk groene stroom label heeft ook echt een groene oorsprong. Veel duurzame elektriciteit uit Europa wordt oneerlijk “groen” genoemd. 100% zeker weten dat organisaties echt helemaal groen zijn? Selecteer dan zeker weten “100% groene stroom uit BE”. Jij kan dan geschikte groene energieleveranciers in Nederzwalm-Hermelgem vergelijken, tegen de laagste prijs.

Duurzaamheidsinitiatieven in de regio
Voor inwoners van de gemeente Zwalm zijn er diverse acties volledige gericht op duurzame energie. Je kunt denken aan windmolens of lokale zonne-energie projecten in de postcoderoos 9636. In deze buurt kan je in toenemende mate financieel aantrekkelijk meedoen met initiatieven die duurzame energie stimuleren. Ook moedigt de gemeente ons aan om het eigen energieverbruik gaan beperken. Rond 2050 moet Oost Vlaanderen helemaal energieneutraal zijn. Wat jij bijvoorbeeld kunt doen:

 • Isoleren van bijvoorbeeld de vloer of spouw
 • Integreren van zonnepanelen
 • De CV-ketel vervangen voor een warmtepomp
 • Zonneboiler installeren
 • De HR-ketel inruilen voor een zelfstandige biomassaketel
 • En niet te vergeten: zorg dat je minder gas en stroom verbruikt. Check ook onze Belangrijke energiebespaartips of bekijk sites als mijnenergie.be, vreg.be, aanbieders.be, pricewise.be of tariefchecker.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be, killmybill.be. Doorzoek informatie over Essent overstappen.