Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Sint-Denijs-Boekel

Snel en overzichtelijk energie vergelijken in Sint-Denijs-Boekel? Geholpen door deze website achterhaal je probleemloos alle erkende energieleveranciers als bijvoorbeeld Luminus en Antargaz. Omschrijf jouw situatie, begroot het stroom- en gasverbruik, en ontdek welke energieleverancier in Sint-Denijs-Boekel het goedkoopste contract aanbiedt. Verder bekijk je op deze website waardevolle info over thema’s zoals het ideale overstapmoment en alternatieven voor de CV-ketel. Ook geven we 5 bruikbare bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Zwalm
Netbeheerder Elektra:Intergem
Netbeheerder AardgasIntergem
Gemiddelde gastarief (m3) februari 2024€0,415
Gemiddelde stroomtarief (kWh) februari 2024€0,258
Gemiddeld verbruik: 1585 m3 en 3360 kwh
Populaire aanbiederOCTA+

Overzichtelijk vergelijken

 • Alle landelijke energiebedrijvenvergelijken
 • Alle aanbiedingen in één overzicht
 • Bespaar jaarlijks tot wel € 500,00.

Gemakkelijk overstappen

 • Snel & eenvoudig online regelen
 • Binnen 14 dagen opzeggen zonder opgaaf van reden
 • Nooit zonder gas of elektra

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn goede energieleveranciers in Sint-Denijs-Boekel?

We zien steeds meer energieleveranciers in Sint-Denijs-Boekel. Van Engie tot Luminus, de keuze is reusachtig groot. Op dit ogenblik kan je kiezen uit om en nabij 30 maatschappijen. Deze maken allemaal gebruik van het netwerk van Intergem. Het is vrijwel uitgesloten om handmatig alle prijzen te vergelijken. Daarvoor is de energiesimulator toe te passen. Weten welke energiebedrijven je kunt kiezen? Benieuwd wie de goedkoopste aanbieder van energie in Sint-Denijs-Boekel is voor jouw situatie? Geef gelijk jouw gegevens in, vergelijk alle aanbieders, en stap meteen over. Bekijk ook de 5 nuttige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie
De kwaliteit van gas of elektriciteit is overal hetzelfde. Bij wie je de energie ook koopt, er is altijd stroom, en de verwarming werkt wanneer nodig. Toch, gas en stroom maatschappijen kun je toch goed van elkaar onderscheiden. Tijdens een storing, dan wil je dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Conclusie: vergelijk op meer dan alleen prijs. Ten slotte zoekt elke Belg een betaalbaar energiecontract. En dat snappen wij best! Aan de hand van de energietarievenvergelijker vergelijk je eenvoudig de goedkoopste energieleverancier van Sint-Denijs-Boekel, altijd op basis van jouw verbruik. Wil je kunnen filteren? Dit is natuurlijk een optie. Middels filters in onze vergelijker bekijkt men simpel en snel een energieovereenkomst dat naadloos aansluit op jouw wensen.
Populaire energiebedrijven in Sint-Denijs-Boekel

 • Engie: Gemakkelijk prijs berekenen
 • OCTA+: Goede klantenservice
 • Lampiris: Met handige energiesimulator
 • MEGA: Grip op verbruik en de kosten
 • Essent: Gratis Tado slimme thermostaat t.w.v. €249
 • Eneco: Goede klantenservice
 • Luminus: Inzicht in energiegebruik
 • Elegant: Uitgebreide contactmogelijkheden
 • Watz: Voor de klein- en grootverbruiker
 • Wase Wind: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • Comfort Energy: Ook met zonnepanelen
 • Poweo: Uitstekend bereikbare klantenservice

Wat zijn de gemiddelde energiekosten in onze straat? (Prijzen februari 2024)

De condities van energieleveranciers en de tarieven verschillen per regio. Dat wordt veroorzaakt doordat er verscheidene beheerders actief zijn. Iedere afzonderlijke beheerder rekent weer andere tarieven voor transport van gas en elektra. De netbeheerder van stroom in Sint-Denijs-Boekel heet Intergem. De prijzen die de energiemaatschappij afdraagt aan deze beheerder zijn weer anders per regio. Pak jouw energienota erbij voor de actuele toeslag. In de gemeente Zwalm valt vervoer van aardgas onder de verantwoordelijkheid van Intergem. Bij een storing wordt dit door hen verholpen.

Informatie over Sint-Denijs-Boekel

 • Provincie: Oost Vlaanderen
 • Gemeente: Zwalm
 • Populaire CV: Faber
 • Aandeel duurzaam: 27,80%
 • Postcodegebied: 9630
 • Mazout verbruik: 2740 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Intergem
 • Gasregio: Intergem
 • Gastarief M3: €0,415
 • Stroomtarief kwh: €0,258
 • Gem. gasverbruik: 1585 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3360 kWh
energie-vergelijken-sint-denijs-boekel

Snel overstappen van energie doe je zo

Benodigde tijd: 5 minuten

Probleemloos veranderen van energie direct regelen.

 1. Beschrijf jouw wensen

  Allereerste de standaard informatie. Hiermee bedoelen we gezinssamenstelling, en postcode + huisnummer.

 2. Schat jouw verbruik

  Geef je gas en stroomverbruik op. In Sint-Denijs-Boekel ligt dit gemiddeld op 1585 m3 plus 3360 kWh. Bezit je een gasloze woning. Neem dan uitsluitend ‘alleen stroom’ af. Sprake van zonnepanelen? Bereken het maximale kWh’s dat de zonnecellen renderen. Alle ingevoerde gegevens hebben invloed op de kosten van gas en elektra.

 3. Kies herkomst energie en contracttermijn.

  Je kunt kiezen uit o.a. groene stroom (BE of EU), of grijze stroom. Is dit voor jou om het even? Laat dit dan open. Rondom contractduur kun jij opties nemen van 1 jaar, 3 jaar, 5 jaar of modelcontracten. In algemene zin is het gunstiger om eens per jaar een nieuw contract te nemen.  

 4. Vergelijk energieleveranciers

  Je ziet nu de totaallijst met alle populaire leveranciers en contracten. Bij ieder contract vind jij info m.b.t. type stroom/gas, abonnementstermijn, de prijzen van gas en elektra in Sint-Denijs-Boekel, en bonus voor nieuwe abonnementen. Kies de organisatie die overeenkomst met jouw voorwaarden.

 5. Regel online je overstap

  Een actuele aanbieding tegengekomen? Klik op de knop met de tekst ‘bekijk’. Je browser gaat dan direct naar de pagina van de onderneming. Onder andere www.engie.be of www.elegant.be. Jouw aanstaande energie-partij regelt de overstap. Altijd zekerheid van gas en stroom in Sint-Denijs-Boekel


Vijf praktische energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in februari 2024 kan soms wel €255 winst geven. Desalniettemin, zijn er meerdere mogelijkheden om te bezuinigen op mijn gas- en elektraverbruik? Onderstaand lees je 5 handige adviezen waar ook jij iets mee kunt doen.

 • Tip 1: zet de verwarming uit in ruimte waar je niet bent
 • Bezuinigtip 2: zorg dat de koelkast op een koele plek staat
 • Bespaartip 3: een waterkoker gebruiken om warm water te koken.
 • Tip 4: zet het beeldscherm van je computer uit
 • Praktische tip 5: Houd de brievenbus dicht

Onduidelijkheden over gas en stroom vergelijken

Wanneer adviseren jullie om een nieuw energiecontract te nemen?

We ontvangen vaak de vraag: wanneer mag je overstappen van energie? Onze energiespecialisten zeggen: wacht niet langer en ga overstappen in Sint-Denijs-Boekel. Zodanig realiseer je de hoogste besparing. Echter, kijk wel even wanneer je dit kan doen. Loopt jouw contract bijna af? zes weken voor de einddatum van de overeenkomst is het al mogelijk te switchen. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? Dan is het verstandig nog kort af te wachten. Overstappen zou eerder kunnen, maar vermoedelijk betaal je dan een boete. Heb jij een modelcontract? Je mag op ieder moment, overstappen van maatschappij, zonder boete te betalen. Niet eerder overgestapt? Waarschijnlijk heb jij een energiecontract met onbepaalde tijd. Zet dan gelijk het overstap proces in gang.  

Kiezen voor lange termijn of kiezen voor variabele tarieven?

Wie een nieuw energiecontract wil afsluiten moet je een belangrijke keuze maken: vaste en variabele kosten. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast voor een bepaalde periode. Super simpel voor financieel overzicht, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht als de prijs van gas en elektriciteit toeneemt. Bij variabele energietarieven staan er geen kosten vast tijdens halfjaarlijkse indexaties. Door de bank genomen worden de prijzen aangepast op 1-1 en op 1-7 van het jaar. Bij het variabele alternatief kan dus uit op het moment dat gas en stroom tarieven naar beneden gaan.

Moet ik een 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het kan handig zijn: een meerjarig energiecontract in februari 2024 waarbij je precies weet wat het energietarief is. En vaak krijg je ook nog eens een introductiekorting (cashback). Jammer genoeg werkt het niet zo. Voor energiecontracten geldt in de basis: contracten voor een langere periode zijn vrijwel altijd duurder dan velerlei kortlopende energiecontracten voor Sint-Denijs-Boekel. Bij een langdurig contract betaal je per kWh en M3 iets minder. Daartegenover, bij een abonnement van 1 jaar krijg jij elk jaar zo’n persoonlijke welkomstbonus. Uiteindelijk is dit goedkoper!

Ben ik verantwoordelijk voor het contract opzeggen?

Nee, standaard regelt de gekozen gas en stroom leverancier het beëindigen van jouw huidige overeenkomst door gebruik te maken van de overstapservice. Overstappen gaat gemakkelijker dan je denkt. Vergelijk de leveranciers met elkaar en selecteer de beste energieleverancier. Bijv. Luminus, ENGIE + Belpower. Daarna selecteer je wanneer het contract in moet gaan. Jouw nieuwe maatschappij levert vanaf deze dag gas en stroom bij jou thuis. Jij zal geen moment zonder energie (stroom of aardgas).

Hoe is het mogelijk dat jullie goedkoper zijn dan de energie-onderneming zelf?

Geholpen door www.energiehunter.be achterhaal je altijd de scherpste aanbiedingen. Indien je zelf een website bezoekt als www.lampiris.be, dan ontdek je dat je daar (veel) meer betaalt voor elektra en gas. Hoe kan zoiets? Heel eenvoudig: energiebedrijven willen hun klantendatabase uitbreiden. Met behulp van lage kosten en intense welkomstkortingen is een top 10 positie in de vergelijker te bereiken. Door het resultaat daarvan krijgen zij weer meer nieuwe klanten.

Energiebedrijven Sint-Denijs-Boekel vergelijken

Vergelijk beschikbare energiemaatschappijen in Sint-Denijs-Boekel en stap over naar de beste aanbieder voor jouw gezin

Duurzame energie in Sint-Denijs-Boekel

Veel organisaties leveren momenteel groene stroom in Sint-Denijs-Boekel. Binnen dit domein is onderling veel verschil te vinden. De oorsprong van deze groene stroom is zeer divers. Niet ieder groene energie contract is ook echt duurzaam. Een behoorlijk aandeel van de duurzame elektriciteit uit Europa wordt foutief “groen” genoemd. Er op kunnen vertrouwen dat bedrijven eerlijk en duurzaam zijn? Gebruik dan zeker weten “100% groene stroom uit BE”. Jij kan dan alle groene energieleveranciers in Sint-Denijs-Boekel vergelijken, met een aantrekkelijk prijskaartje.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
In het leefgebied van de gemeente Zwalm zien we vele acties rondom duurzame energie. Bijvoorbeeld windmolens of een buurtproject met zonnecollectoren in postcoderoos 9630. In deze omgeving kan je wellicht relatief goedkoop meedraaien in gezamenlijke projecten gericht op duurzame energie. Ook wil de gemeente dat wij het eigen energieverbruik gaan beperken. Binnen 30 jaar moet Oost Vlaanderen volledig energieneutraal zijn. Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • Isolatie van de woning
 • Woning met zonnepanelen
 • Je huis gasvrij maken met een warmtepomp
 • Dak met cellen voor zonneboiler
 • Het laten plaatsen van een pelletkachel
 • En zeker onmisbaar: minder energie verbruiken! Lees de 5 handige bespaartips of check sites van mijnenergie.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be, pricewise.be en tariefchecker.be, energieleveranciers.be, callmepower.be, test-aankoop.be. Bezoek ook Antargaz afsluiten.