Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Munkzwalm

Op je gemak energie vergelijken in Munkzwalm? Door gebruik te maken van onze website ontdek je gemakkelijk alle beschikbare maatschappijen als bijv. Essent en Belpower. Specificeer jouw situatie, schat jouw gas- en stroomverbruik, en ontdek welke energieleverancier in Munkzwalm het goedkoopste contract aanbiedt. Daarnaast tref je op deze pagina handige informatie over onderwerpen als leveranciers en tips om jouw huis te verduurzamen. Voorts komen we met tips om stroom en gas te besparen.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Zwalm
Netbeheerder Elektra:Intergem
Netbeheerder AardgasIntergem
Gemiddelde gastarief (m3) maart 2024€0,41
Gemiddelde stroomtarief (kWh) maart 2024€0,253
Gemiddeld verbruik: 1560 m3 en 3335 kwh
Populaire aanbiederMEGA

Moeiteloos vergelijken

 • Alle energiebedrijvenin een overzicht
 • Alle prijzen volledig up to date
 • Jouw besparing loopt op tot wel € 370,00.

Eenvoudig overstappen

 • Binnen mum van tijd overgestapt
 • 14 kalenderdagen bedenktijd
 • Jouw nieuwe leverancier regelt de overstap

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn populaire energieleveranciers in Munkzwalm?

Wij zien een groot aantal energieleveranciers actief in de regio Munkzwalm. Van Eneco tot een speler als Comfort Energy, het kiezen is er niet makkelijker op geworden. Tegenwoordig tellen we ruim 25 bedrijven. Zij lopen allemaal via het elektra- en gasnetwerk van Intergem. Het is onmogelijk om zelf alle tarieven te vergelijken. Voor dat geval bieden wij de energiesimulator. Nieuwsgierig welke organisaties mogelijk zijn? Weten wie de goedkoopste aanbieder van energie in Munkzwalm voor jou is? Geef hierna je persoonlijke gegevens in, sorteer de resultaten op prijs, en stap meteen over. Meer weten? Check onze 5 hulpvolle bespaartips.

Overstappen naar de goedkoopste energieleverancier
Stroom is stroom en gas is gas. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, je hebt 24/7 beschikking over stroom, en je hebt aan aangenaam warm huis. Evenwel, maatschappijen zijn niet allemaal hetzelfde. Bij stroom en gas storingen, dan willen jullie natuurlijk dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Het punt is: vergelijk op meer dan alleen prijs. Ten slotte zoekt iedereen een betaalbaar energiecontract. En wij begrijpen dat! Via de vergelijkingstool check je eenvoudig de goedkoopste energieleverancier van Munkzwalm, voor jouw situatie. Heb jij bepaalde wensen? Dat kun je zelf bepalen. D.m.v jouw input in de tool check je gemakkelijk een energie-abonnement dat in lijn is met de ingevoerde gegevens.
Populaire energiebedrijven in Munkzwalm

 • Engie: Contact via telefoon, mail en social media
 • OCTA+: Eigen termijnbedrag kiezen
 • Lampiris: Alles beheren via de klantzone
 • MEGA: Gemakkelijke verhuisservice
 • Essent: Duidelijke website
 • Eneco: 16/20 Greenpace score
 • Luminus: Exclusieve aanbiedingen
 • Elegant: Prettige klantendienst
 • Watz: Online grip op je kosten
 • Wase Wind: Biedt hulp bij duurzame oplossingen
 • Comfort Energy: Kennis van zaken over (duurzame) energie
 • Poweo: Kennis van zaken over (duurzame) energie

Wat zijn de energiekosten in mijn woonwijk? (Prijzen maart 2024)

De beschikbare producten gas & stroom bedrijven en de energiekosten verschillen per regio. Wat hieraan ten grondslag ligt is dat er veel beheerders van het net dienstverleningen bieden. Iedere gas en stroom beheerder past eigen voorwaarden toe en eigen prijsstrategieën voor de aansluiting + transport van gas en elektra. De huidige elektriciteit netbeheerder in Munkzwalm is Intergem. De prijzen voor het beheer van het netwerk zijn niet overal hetzelfde. Check de factuur voor de huidige toeslag. In de gemeente Zwalm is de netbeheerder van het gas Intergem. Bij problemen in het netwerk zullen zij dit afhandelen.

Informatie over Munkzwalm

 • Provincie: Oost Vlaanderen
 • Gemeente: Zwalm
 • Populaire CV: Baxi
 • Aandeel duurzaam: 27,30%
 • Postcodegebied: 9630
 • Gem. mazout: 2690 liter

Gegevens over Energieprijzen

 • Netbeheerder: Intergem
 • Gasregio: Intergem
 • Gastarief M3: €0,41
 • Stroomtarief kwh: €0,253
 • Gem. gasverbruik: 1560 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3335 kWh
energie-vergelijken-munkzwalm

Hoe kan ik online overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Moeiteloos veranderen van energie direct regelen.

 1. Specificeer jouw situatie

  Start met je contactgegevens. Hiermee bedoelen we samenstelling huishouden, en je adresgegevens.

 2. Energieverbruik schatten

  Hoeveel energie verbruik jij? In en rondom Munkzwalm ligt dat gemiddeld op circa 1560 m3 plus 3335 kWh. Bezit je een gasloze woning. Selecteer dan de optie ‘alleen stroom’. Sprake van zonnepanelen? Geef aan hoeveel kWh de zonnecellen renderen. De data die je invult werken door in jouw energierekening.

 3. Specificeer type energie en de looptijd.

  Je kunt kiezen uit grijze stroom maar ook groene stroom uit BE of de EU. Geen voorkeur? Neem dan de optie ‘geen voorkeur’. Aangaande contractduur kan je kiezen voor 1 t/m 5 jaar of specifieke model (variabele) prijzen. Dikwijls is het verstandig om ieder jaar over te stappen en 1 jarige contracten af te sluiten.  

 4. Energieleveranciers vergelijken

  Je ziet nu een tabel met alle grote maatschappijen en contracten. Bij elk pakket vind je specificaties zoals oorsprong energie (groen of grijs), contracttermijn, de totale kosten (p/maand of p/jaar) van gas en elektra in Munkzwalm, en nieuwe contracten bonus. Kies de maatschappij die klopt met jouw wensenpakket.

 5. Zonder moeite overstappen

  Een mooie actie tegengekomen? Klik op de groene button. We versturen jouw aanvraag direct door naar de pagina van de maatschappij. O.a. www.essent.be of www.eni.com. Jouw nieuwe energieonderneming zorg dat de overstap wordt geregeld. Nooit zonder stroom en gas in Munkzwalm


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in maart 2024 kan in sommige gevallen wel €275 besparen. Desondanks, wat kan je nog meer doen om te bezuinigen op mijn gas- en elektraverbruik? Onderstaand lees jij 5 handige adviezen die eigenlijk elke Belg kan toepassen.

 • Tip 1: neem een waterbespaarder
 • Advies 2: ontdooi regelmatig de vriezer
 • Praktisch advies 3: laat je warme eten eerst afkoelen voordat je het invriest.
 • Bezuinigadvies 4: laat opladers niet onnodig in het stopcontact zitten
 • Praktisch advies 5: kies voor een duurzame spaar- of LED-lamp

Populaire thema’s gas en stroom vergelijken

Wanneer is nu het beste moment om een nieuw energiecontract te nemen?

Een vraag die we vaak krijgen is: wanneer mag je overstappen van energie? Onze energiespecialisten raden aan: maak een sport van het overstappen in Munkzwalm. Zodanig ben je het voordeligst uit. Belangrijk, dit is niet op elk moment mogelijk. Is je huidige abonnement afgelopen? 2 maanden voor het verlopen van het contract is het al mogelijk een nieuwe aanbieder te nemen. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? Dan is het verstandig nog kort af te wachten. Vroegtijdig wisselen van aanbieder is mogelijk, maar dit wordt vaak ‘bestraft’ met een boete. Onbepaalde tijd energiecontract? Je mag op ieder moment, switchen van aanbieder, en is er geen sprake van opzegvergoedingen. Is dit de eerste keer dat je overstapt? In dat geval is je contract dan al tijden verlopen. Begin met vergelijken en stap over naar de goedkoopste.  

Een meerjarige contract of prijzen die 2 keer per jaar wisselen?

Zodra je een nieuw contract neemt kan je diverse opties kiezen: wisselende of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven liggen de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Dit verschaft iedereen zekerheid, en je komt niet voor verrassingen te staan zodra stroom- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven kunnen de prijzen wisselen bij modelcontracten. In algemene zin worden de prijzen aangepast in de eerste en zevende maand. Bij variabele prijzen kan dus uit op het moment dat gas en elektra prijsgunstiger worden.

Moet ik een 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het klinkt als de beste optie: dit meerjarig energiecontract in maart 2024 waarbij je heel exact weet wat het tarief voor gas en stroom is. En daarnaast krijg jij daarnaast ook een nieuwe klanten korting (cashback). Toch moet je de rekensom goed maken. Voor energiecontracten geldt in beginsel: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar zijn op lange termijn duurder dan 12-maandelijkse kortlopende energiecontracten voor Munkzwalm. In het geval van een lang contract is de prijs van gas en stroom wel iets gunstiger. Daarentegen, bij een overeenkomst van 1 jaar krijg jij jaarlijks deze persoonlijke welkomstbonus. Uiteindelijk is dit goedkoper!

Dien ik zelf mijn contract te beëindigen?

Nee, gewoonlijk faciliteert de betreffende gas en stroom leverancier het opzeggen van het huidige contract door middel van de overstapservice. Overstappen gaat gemakkelijker dan je denkt. Vergelijk de tarieven in jouw regio en ga voor de goedkoopste aanbieder. Bijv. Eneco, ENGIE of Eni. Tevens bepaal je de datum waarop het contract van start gaat. Jouw aankomende energie-organisatie zal op deze dag de oude aanbieder aflossen. Je zit geen dag zonder aardgas of licht.

Waarom zijn jullie prijzen lager dan wanneer ik het direct afsluit?

Door gebruik te maken van energiehunter.be bekijk je altijd de scherpste aanbiedingen. Op het moment dat je navigeert naar www.engie.be, dan valt al gauw op dat dit vaak fors duurder is. Hoe is dit mogelijk? Fluitje van een cent: energiemaatschappijen willen hun klantendatabase uitbreiden. Middels goedkope prijzen en scherpe welkomstkortingen is een top 10 positie in de vergelijker te bereiken. En op die manier kunnen ze meer consumenten bereiken met hun product.

Energiebedrijven Munkzwalm vergelijken

Vergelijk actuele energiemaatschappijen in Munkzwalm en vind de beste deal voor je huishouden

Duurzame energie in Munkzwalm

Tal van energieleveranciers verschaffen onderhand groene stroom in Munkzwalm. Toch zijn er veel verschillen. De manier waarop groene stroom tot stand komt wisselt nogal. Niet elk “groene stroom” label kent ook echt een groene bron. Een aanzienlijk deel van de duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt ongeoorloofd neergezet als “groen”. De zekerheid hebben dat energieleveranciers daadwerkelijk groen zijn? Neem dan het filter “Groen uit NL”. Jij kan dan betrouwbare groene energieleveranciers in Munkzwalm vergelijken, met een aantrekkelijk prijskaartje.

Draag bij aan een duurzame regio
In de gemeente Zwalm onderscheiden we steeds meer plannen waarbij duurzame energie wordt opgewekt. Je kunt denken aan windmolens of energie via zonnepanelen in de postcoderoos 9630. In deze regio kan je soms financieel aantrekkelijk deelnemen met duurzaamheidsprojecten in de regio. Ook ziet de gemeente graag dat we minder energie in huis te gebruiken. In een korte tijd moet Oost Vlaanderen hun woningen gasloos kunnen verwarmen. Wat jij bijvoorbeeld kunt doen:

 • Isolatie van de woning
 • Zonnepanelen integreren
 • Plaatsen van een (hybride) warmtepomp
 • Zonneboiler voor warm water
 • Duurzaam verwarmen met een biomassaketel
 • En ook belangrijk: zorg dat je minder gas en stroom verbruikt. Bekijk ook de 5 nuttige energiebespaartips en bezoek mijnenergie.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be, pricewise.be en tariefchecker.be, callmepower.be, killmybill.be, test-aankoop.be. Bekijk info van Watz afsluiten.