Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Dikkele

Eenvoudig energie vergelijken in Dikkele? Via de energievergelijker vind je snel en simpel alle interessante maatschappijen zoals Essent & Belpower. Schets jouw situatie, schat jouw verbruik, en check welke energieleverancier in Dikkele de scherpste prijs kan bieden. Voorts lees je op deze website belangrijke informatie over items zoals de netbeheerder en variabele of vaste tarieven. Ook geven we 5 tips om jouw gas/stroomverbruik te minderen.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Zwalm
Netbeheerder Elektra:Imewo
Netbeheerder AardgasImewo
Gemiddelde gastarief (m3) februari 2024€0,407
Gemiddelde stroomtarief (kWh) februari 2024€0,250
Gemiddeld verbruik: 1545 m3 en 3320 kwh
Populaire aanbiederEngie

Makkelijk vergelijken

 • Alle bekende organisaties onder elkaar
 • Alle prijzen volledig up to date
 • Bespaar ieder jaar tot wel € 325,00.

Gemakkelijk overstappen

 • Eenvoudig zelf online afsluiten
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Inclusief gratis overstapservice

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleveranciers zijn er in Dikkele?

Wij zien opvallend veel energieleveranciers actief in de regio Dikkele. Dat loopt uiteen van Lampirus tot een speler als Watz, je kunt terecht bij oneindig veel bedrijven. Op dit moment tellen we ruim 25 maatschappijen. Deze maatschappijen gebruiken allen het stroom- en gas netwerk van Imewo. Het is onmogelijk om zelf alle tarieven te vergelijken. In dit geval moet je zeker de energiesimulator proberen. Nieuwsgierig welke aanbieders er allemaal zijn? Benieuwd wie de goedkoopste aanbieder van energie in Dikkele is voor jouw verbruik? Voer gemakkelijk jouw eigen gegevens in, vergelijk alle aanbieders, en regel je nieuwe abonnement binnen enkele minuten. Overtuigd? Lees de 5 praktische bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier?
Gas en elektra is is bij alle aanbieders identiek. Het doet er niet toe bij welke maatschappij je zit, je je hebt altijd licht, en in de winter is het lekker warm in huis. Desondanks, energie-aanbieders focussen toch allemaal op andere dingen. In een situatie als een gasstoring, dan ga je er vanuit dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Kortom: houd ook rekening met kwaliteit service. Uiteindelijk wenst elke consument een betaalbare en betrouwbare leverancier. Dit geldt uiteraard altijd. Via de energietarievenvergelijker tref je eenvoudig de goedkoopste energieleverancier van Dikkele, die past bij jouw plaatje. Specifieke wensen? Ook dit kun je hier vinden. Door gebruik te maken van de keuzevakjes in onze vergelijker ontdek jij simpel en snel een product dat past bij de ingevoerde gegevens.
Populaire energiebedrijven in Dikkele

 • Engie: Meerdere contracten
 • OCTA+: Met aantrekkelijke spaarmodule
 • Lampiris: Producten en diensten voor een beter energiebeheer
 • MEGA: Een score van 17/20 door Greenpeace
 • Essent: Handige website
 • Eneco: Exclusieve kortingen
 • Luminus: Leverancier van klimaatneutrale aardgas
 • Elegant: Met SOS Snelle Overstap Service
 • Watz: Goed bereikbare klantendienst
 • Wase Wind: Overzichtelijke contracten
 • Comfort Energy: Grip op verbruik en de kosten
 • Poweo: Online facturen bekijken

Wat betaal ik voor energie in onze buurt? (Prijzen februari 2024)

De pakketten van energieleveranciers en de tarieven variëren per postcodegebied. Wat hieraan ten grondslag ligt is dat er nogal wat netbeheerders op deze markt werken. Iedere netbeheerder wordt gekenmerkt door weer andere onkosten voor de transport van elektra en gas. De actuele netbeheerder (elektra) in Dikkele betreft Imewo. De kosten die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder wisselen per postcodegebied. Check de factuur voor de huidige toeslag. In de gemeente Zwalm wordt de aardgasvervoersinfrastructuur beheerd door Imewo. In het geval van een storing zullen zij dat oplossen.

Facts and figures Dikkele

 • Provincie: Oost Vlaanderen
 • Gemeente: Zwalm
 • Populaire CV: Bosch
 • Groene energie: 27,00%
 • Hoofdpostcode: 9630
 • Mazout consumptie: 2660 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Imewo
 • Gasregio: Imewo
 • Gastarief M3: €0,407
 • Stroomtarief kwh: €0,250
 • Gem. gasverbruik: 1545 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3320 kWh
energie-vergelijken-dikkele

Overstappen van energie, hoe werkt dat?

Benodigde tijd: 5 minuten

Moeiteloos veranderen van energie snel afhandelen.

 1. Schets jouw situatie

  Natuurlijk je huis en woningdetails. Hiermee bedoelen we aantal gezinsleden, en jouw woonplaats (postcode + huisnummer).

 2. Voer energieverbruik in

  Voer in hoeveel kWh en m3 jij jaarlijks gebruikt. In de regio Dikkele ligt dit gemiddeld op 1545 m3 en nog eens 3320 kWh. Verwarm jij je huis zonder gas? Je dient dan ‘alleen stroom’ aan te vinken. Beschik jij over zonnepanelen? Selecteer het aantal kWh dat je genereert. Al deze zaken dragen bij aan de energiekosten.

 3. Specificeer type energie en de looptijd.

  Je kunt kiezen uit o.a. grijze stroom of misschien wel groene stroom uit België of Europa. Hoef jij geen groene stroom? Je kunt deze stap dan overslaan. Met betrekking tot abonnementen kun je een optie nemen voor vaste tarieven voor bijv. 1 jaar, 3 jaar, 5 jaar of specifieke model (variabele) prijzen. Normaal kan het uit om elke 12 of 24 maanden een actueel energie-abonnement te nemen.  

 4. energie aanbieders vergelijken

  Je gaat nu door naar een opsomming met alle grote aanbieders + contracten. Bij ieder contract zie je data met betrekking tot type stroom/gas, duur van het contract, de maximale jaarlijkse kosten van gas en elektra in Dikkele, en de overstapbonus. Selecteer de partij die in lijn is met jouw eisen.

 5. Zelf je overstap regelen

  Een populaire aanbieding tussen de resultaten? Druk op de groene button. Je bezoekt dan binnen enkele seconden de website van de leverancier. O.a. www.lampiris.be of natuurlijk www.elegant.be. De betreffende energie-aanbieder zegt jouw huidige contract op. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in Dikkele


Vijf praktische energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in februari 2024 kan tot wel €305 voordeel geven. Echter, wat kan je nog meer doen voor lagere maandlasten? Op energiehunter.be check jij 5 handige tips waar je à la minute iets mee kunt doen.

 • Bezuinigtip 1: de verwarming omlaag doen
 • Bezuinigtip 2: maak van je koelkast geen iglo.
 • Bespaartip 3: de verwarming niet hoog aan zetten als je weg bent.
 • Bespaartip 4: elektrische apparaten niet op stand-by laten staan.
 • Bezuinigtip 5: switch van energiemaatschappij

FAQ gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om over te stappen naar een nieuwe leverancier?

Mensen vragen regelmatig: wanneer mag je overstappen van energie? Onze klantenservice specialisten zijn erover eens: maak een sport van het overstappen in Dikkele. Zodanig maak je gebruik van lagere tarieven. Maar, doe dit wel op het juiste moment. Loopt jouw contract bijna af? 1 maand voor de prijsafspraak eindigt mag je al een andere aanbieder kiezen. Zit je nog vast aan een contract? Dan adviseren we jou nog even te wachten. Overstappen zou eerder kunnen, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Onbepaalde tijd energiecontract? Je kunt dan meteen wisselen van maatschappij, zonder dat je een opzegvergoeding betaalt. Nog nooit overgestapt? Mogelijk zit je mogelijk niet meer vast aan je huidige contract. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of wil jij een model contract?

Wie een nieuw energiecontract wil afsluiten heb je meerdere keuzes: wisselende of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven staan gas- en stroomprijzen vast voor een bepaalde periode. Dat creëert financiële transparantie, en je hoeft nooit extra te betalen op het moment dat elektra- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven heb je te maken met flexibele prijzen bij de modelovereenkomst. In algemene zin worden de nieuwe tarieven gecommuniceerd in de eerste en zevende maand. Binnen deze flex-overeenkomst is dus met name interessant als de gasprijs en stroomtarieven dalen.

Tips & advies over; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het kan handig zijn: het meerjarig energiecontract in februari 2024 waarbij je precies weet wat de kosten gaan zijn. En als je geluk hebt wordt je wel beloond met een nieuwe klanten bonus (cashback). Daarmee maakt men vaak een rekenfout. In het energielandschap hanteren we: een contract voor meerdere jaren zijn op lange termijn duurder dan diverse kortlopende energiecontracten voor Dikkele. Kies je voor een langlopend contract, dan betaal je per kWh en M3 iets minder. Daarentegen, bij een abonnement van 1 jaar krijg jij alle jaren zo’n aantrekkelijke welkomstbonus. Maak de rekensom zelf, en ontdek het voordeel.

Moet ik zelf het contract beëindigen?

Nee, meestal regelt de aanstaande leverancier de opzegging van het contract door de overstapservice. Overstappen is dus helemaal niet zo ingewikkeld. Vergelijk de prijzen en selecteer de beste aanbieder. Bijvoorbeeld Luminus, Lampiris of Watz. Tevens bepaal je de startdatum van het abonnement. De nieuwe energie-organisatie levert vanaf deze dag gas en stroom bij jou thuis. Levering is altijd gegarandeerd, nooit zonder elektra of aardgas.

Waarom is het afsluiten via jullie goedkoper dan het bedrijf zelf?

Via onze vergelijker achterhaal je altijd de allerlaagste tarieven. Wanneer je energietarieven calculeert op bijv. www.lampiris.be, dan ontdek je dat je daar (veel) meer betaalt voor elektra en gas. Hoe kan zoiets? Eigenlijk zit het zo: energiemaatschappijen willen nieuwe klanten. Met behulp van lage kosten en flinke welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. Door het resultaat daarvan krijgen zij weer meer nieuwe klanten.

Energiebedrijven Dikkele vergelijken

Vergelijk actuele energiemaatschappijen in Dikkele en sluit een goed abonnement af die aansluit bij jouw eisen

Duurzame energie in Dikkele

Veel leveranciers bieden onderwijl groene stroom in Dikkele. Binnen dit domein is hier veel variatie in mogelijk. De oorsprong van deze groene stroom varieert per leverancier. Niet ieder groene energie contract kent ook echt een groene bron. Veel duurzame elektriciteit uit Europa wordt oneerlijk geprofileerd als groen of duurzaam. 100% zeker weten dat maatschappijen eerlijk en duurzaam zijn? Selecteer dan het filter “Groen uit België”. Je kan dan betrouwbare groene energieleveranciers in Dikkele vergelijken, tegen de laagste prijs.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzamer huishouden
Voor inwoners van de gemeente Zwalm onderscheiden we verscheidene projectenbinnen het domein duurzame energie. Bijvoorbeeld windmolens of collectieve zonnepanelen in het postcoderoos gebied 9630. In de regio kan je wellicht zeer betaalbaar meedelen in collectieve duurzaamheidsprojecten. Ook wil de gemeente dat wij het eigen energieverbruik gaan beperken. Op termijn moet Oost Vlaanderen energieneutraal zijn (los van gas). Wat kan jij zelf doen:

 • Isoleren en HR++ glas
 • Zelf opwekken met zonnepanelen
 • Een (hybride) warmtepomp laten installeren
 • Tapwater en verwarming via je zonneboiler
 • Je huis gasvrij maken met een biomassaketel
 • En misschien het meest interessant: beperkt je verbruik van gas en stroom. Check ook onze Vijf praktische bespaartips of bezoek mijnenergie.be, vreg.be, energie-vergelijker.be, pricewise.be en tariefchecker.be, killmybill.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be. Bekijk ook OCTA+ afsluiten.