Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Beerlegem

Eenvoudig energie vergelijken in Beerlegem? Middels de Energiehunter check je moeiteloos alle relevante energieleveranciers. Je kunt denken aan Watz en Antargaz. Vul postcode + gezinssamenstelling in, schat jouw verbruik, en kom erachter welke energieleverancier in Beerlegem de scherpste prijs kan bieden. Voorts check je via onze vergelijker nuttige info info over thema’s als de overstapservice en info over duurzame energie. Bovendien bieden wij een aantal nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Zwalm
Netbeheerder Elektra:Imewo
Netbeheerder AardgasImewo
Gemiddelde gastarief (m3) maart 2024€0,406
Gemiddelde stroomtarief (kWh) maart 2024€0,289
Gemiddeld verbruik: 1540 m3 en 3315 kwh
Populaire aanbiederLuminus

Overzichtelijk vergelijken

 • Alle providers onder elkaar
 • Jouw gegevens worden niet opgeslagen
 • Jouw besparing loopt op tot wel € 385,00.

Snel overstappen

 • In enkele minuten overstappen
 • 14 kalenderdagen bedenktijd
 • Gratis overstapservice

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn populaire energieleveranciers in Beerlegem?

Wij zien erg veel energieleveranciers waar je uit kunt kiezen in Beerlegem. Dat gaat van Lampirus tot OCTA+, je kunt terecht bij oneindig veel bedrijven. Vandaag moet je een keuze maken uit ruim 20 leveranciers. Deze energieleveranciers lopen allemaal via het gas- en stroom netwerk van Imewo. Voor internetgebruikers is het lastig om op eigen houtje alle prijzen te vergelijken. Hiervoor kun jij terecht bij de energiesimulator. Nieuwsgierig welke gas en stroom aanbieders tot de mogelijkheden behoren? Bekijken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Beerlegem is op dit moment? Geef vlug je persoonlijke gegevens in, rangschik de contracten op prijs, en sluit het nieuwe contract binnen 5 minuten af. Ga door naar de 5 hulpvolle bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier vinden
Gas en elektra is is bij alle aanbieders identiek. Waar je jouw gas en licht ook afneemt, je je hebt altijd licht, en in de winter is het lekker warm in huis. Evenwel, energie-aanbieders kennen toch grote onderlinge verschillen. In een situatie als een stroomstoring, dan wil je dat dit zo snel mogelijk wordt geregeld. Oftewel: vergelijk op meer dan alleen prijs. Per slot van rekening zoekt iedereen niet teveel betalen voor energie. En wij begrijpen dat! Door gebruik te maken van onze energie tref je eenvoudig de goedkoopste energieleverancier van Beerlegem, specifiek voor jouw situatie. Unieke behoeften? Dit is natuurlijk een optie. Geholpen door filters in de vergelijkingstool achterhaal je zonder problemen een energiecontract dat rijmt met jouw verbruik en wensen.
Populaire energiebedrijven in Beerlegem

 • Engie: Grip op verbruik en de kosten
 • OCTA+: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • Lampiris: Voor de klein- en grootverbruiker
 • MEGA: Prettige klantendienst
 • Essent: Duidelijke website
 • Eneco: Online facturen bekijken
 • Luminus: Alles beheren via de klantzone
 • Elegant: Goede klantenservice
 • Watz: Uitgebreide contactmogelijkheden
 • Wase Wind: Zes verschillende windparken
 • Comfort Energy: Transparant en eerlijk
 • Poweo: Gemakkelijk prijs berekenen

Wat zijn de energiekosten in onze buurt? (Prijzen maart 2024)

De producten van energiemaatschappijen en de kosten variëren per postcodegebied. De reden hiervan is dat er verschillende beheerders diensten leveren. Elke netbeheerder past eigen voorwaarden toe en zijn eigen tarieven voor logistiek. De netbeheerder van het stroom in Beerlegem is Imewo. De prijzen die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder wisselen per postcodegebied. Dit zie jij terug op de rekening. In de gemeente Zwalm is de netbeheerder van het gas Imewo. Bij problemen in het netwerk wordt dit door hen geregeld.

Informatie over Beerlegem

 • Provincie: Oost Vlaanderen
 • Gemeente: Zwalm
 • Populair merk: Wolf
 • Aandeel groen: 26,90%
 • Postcodegebied: 9630
 • Mazout: 2650 liter

Info over energieprijzen

 • Netbeheerder: Imewo
 • Gasregio: Imewo
 • Gastarief M3: €0,406
 • Stroomtarief kwh: €0,289
 • Gem. gasverbruik: 1540 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3315 kWh
energie-vergelijken-beerlegem

Uitleg over overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Gemakkelijk veranderen van energie snel afhandelen.

 1. Geef woningdetails in

  Je begint altijd met je huis en woningdetails. Hiermee bedoelen we de grootte van het huishouden, en postcode + huisnummer.

 2. Schat jouw verbruik

  Voer je verbruik van stroom en gas in. In Beerlegem is het gemiddelde verbruik ong. 1540 m3 + 3315 kWh. Verbruik je geen gas? Je dient dan ‘alleen stroom’ aan te vinken. Zonnepanelen op je dak? Geef aan hoeveel kWh er per 12 maanden wordt opgewekt. Al deze zaken werken door in de kosten van gas en elektra.

 3. Kies type energie en hoeveel jaar je wilt vastzetten.

  Voorbeelden zijn grijze stroom of juist groene stroom (BE of EU). Maakt het voor jou niet uit? Sla dit dan over. Met betrekking tot contractduur kan je kiezen voor 1, 2, 3 of 5 jaar, of juist modelcontracten. Dikwijls kan het uit om elk jaar opnieuw een nieuwe energieleverancier te kiezen.  

 4. Vergelijk energieleveranciers

  Je ziet nu een handig overzicht met alle grote leveranciers en contracten. Van alle contracten tref jij specificaties m.b.t. type energie, looptijd abonnement, de maximale jaarlijkse kosten van gas en elektra in Beerlegem, en bonus voor nieuwe abonnementen. Kies de maatschappij die matcht met jouw eisen.

 5. Zelf je overstap regelen

  Een populaire actie gecheckt? Klik op de groene button. Jij wordt vlug doorgestuurd naar de webpagina van de aanbieder. Bijv. www.engie.be of natuurlijk www.belpower.be. Jouw aanstaande energie-partij zet alles netjes voor jou om. Geen dag zonder gas of stroom in Beerlegem


5 tips om minder gas en stroom te verbruiken

Veranderen van energieleverancier in maart 2024 kan ruim €345 winst geven. Maar, is er nog meer mogelijk om besparingen te realiseren op de energierekening? Hierna check je 5 concrete tips die eigenlijk elke Belg kan toepassen.

 • Bespaaradvies 1: brengt tochtweringen aan bij deuren en ramen
 • Praktische tip 2: zorg dat er geen lampjes blijven branden als je de vaatwasser uit zet.
 • Praktische tip 3: dekens op de bank leggen.
 • Tip 4: radiatorfolie gebruiken.
 • Praktische tip 5: overweeg een zwakkere lamp te gebruiken als je een lamp hebt met een dimmer die je nooit op de sterkste stand gebruikt.

Info over gas en stroom vergelijken

Wanneer adviseren jullie om een nieuw energiecontract te nemen?

Wij ontvangen vaak de vraag: wat is het moment om over te stappen? De energiehunters adviseren: maak een sport van het overstappen in Beerlegem. Zodoende maak je gebruik van lagere tarieven. Maar, kijk wel even wanneer je dit kan doen. Is jouw huidige contract bijna afgelopen? 6 weken voor afloop contracttermijn is het reeds mogelijk een nieuw contract af te sluiten. Is je contract nog niet afgelopen? Dan adviseren we jou nog even te wachten. Overstappen zou eerder kunnen, alleen je riskeert dan een opzegvergoeding/boete. Een abonnement met flexibele tarieven? In dat geval kun je wisselen, en is er geen sprake van opzegvergoedingen. Is dit de eerste keer dat je overstapt? Mogelijk is je contract dan al tijden verlopen. Je kunt direct vergelijken en overstappen.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of wil jij een model contract?

In het geval je een nieuw energiecontract afsluit heb je 2 opties: vaste en variabele prijzen. Bij vaste energietarieven leg je de prijzen van stroom en gas vast voor een periode. Je weet precies waar je aan toe bent, en je hoeft niet bij te betalen wanneer gas- en elektra tarieven omhoog gaan. Bij variabele energietarieven kan de prijs variëren gedurende de contractperiode. Meestal worden de nieuwe tarieven gecommuniceerd op 1 januari en op 1 juli. Bij dit type contract is dus ook erg interessant wanneer gas en elektra prijsgunstiger worden.

Tips & advies over; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het klinkt interessant: een meerjarig energiecontract in maart 2024 waarbij je heel nauwkeurig weet welke prijs je voor elektra en gas betaalt. En misschien wordt je ook tegemoet gekomen met een introductiekorting (cashback). Dan moeten we je toch teleurstellen. Voor energiecontracten is de stelregel: contracten voor 3 of 5 jaar zijn uiteindelijk fors duurder dan 12-maandelijkse kortlopende energiecontracten voor Beerlegem. Zodra je kiest voor een 3- of 5 jarig contract, dan zullen de tarieven per m3 en kWh iets lager zijn. Daartegenover, bij een abonnement van 1 jaar ontvang jij jaarlijks een concurrerende welkomstbonus. Dit is eigenlijk voor elke consument het goedkoopst.

Ben ik verantwoordelijk voor het contract opzeggen?

Nee, gewoonlijk faciliteert jouw gekozen energieleverancier dat jouw huidige contract wordt opgezegd door middel van de overstapservice. Overstappen is echt kinderspel. Vergelijk alle aanbieders en ga voor de beste of voordeligste energieleverancier. Bedrijven als Eneco, ENGIE of natuurlijk Ecopower. Daarna bespreek je de ingangsdatum van het contract. Je aankomende gas en stroom leverancier begint op deze dag met het leveren van energie. Jij zal geen moment zonder energie (stroom of aardgas).

Hoe is het mogelijk dat jullie goedkoper zijn dan het bedrijf zelf?

Via onze website achterhaal je altijd de meest interessante aanbiedingen. Zodra je energieprijzen checkt via bijvoorbeeld www.octaplus.be, dan ontdek je dat je daar veel duurder uit bent. Hoe komt dat? Dat gebeurd overal: energiemaatschappijen willen nieuwe aansluitingen scoren. Door gebruik te maken van goedkope prijzen en grote welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. Op basis daarvan komen meer klanten met hun merk in aanraking.

Energiebedrijven Beerlegem vergelijken

Vergelijk alle energiemaatschappijen in Beerlegem en achterhaal de voordeligste leverancier voor jullie woning

Duurzame energie in Beerlegem

Een groot deel van de organisaties bieden inmiddels groene stroom in Beerlegem. Als het gaat om groene energie is er veel variatie te vinden. Hoe ze de groene stroom inkopen verschilt nogal. Niet elk groene energie label heeft daadwerkelijk een duurzaam karakter. Veel duurzame elektriciteit uit Europa wordt onrechtmatig aangemerkt als duurzaam. Er helemaal zeker van zijn dat leveranciers een groene strategie voeren? Neem dan de optie “Groene Energie uit België”. Hier kan jij echte groene energieleveranciers in Beerlegem vergelijken, die ook nog eens goedkoop zijn.

Duurzaamheidsinitiatieven in de regio
Rondom de gemeente Zwalm zijn er diverse acties waarbij duurzame energie wordt opgewekt. Denk dan aan windmolens of een buurtproject met zonnecollectoren in postcoderoos 9630. In deze regio kan je meer en meer met financiële bonussen deelnemen met gezamenlijke projecten gericht op duurzame energie. Uiteraard is het aan te raden om minder energie in huis te gebruiken. Op termijn moet Oost Vlaanderen helemaal energieneutraal zijn. Wat jij bijvoorbeeld kunt doen:

 • Isoleren van bijvoorbeeld de vloer of spouw
 • Zonnepanelen installeren
 • De HR-ketel inruilen voor een zelfstandige warmtepomp
 • Huis met zonneboiler
 • Plaatsen van de biomassaketel bij de CV
 • En de gouden stelregel: minder energie verbruiken! Bekijk info over 5 handige bespaartips of bekijk sites als mijnenergie.be, vreg.be, aanbieders.be, pricewise.be en tariefchecker.be, callmepower.be, energieleveranciers.be, killmybill.be. Bezoek ook Eneco afsluiten.