Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Velzeke-Ruddershove

Snel en overzichtelijk energie vergelijken in Velzeke-Ruddershove? Geholpen door www.energiehunter.be ontdek je snel en simpel alle bekende maatschappijen als o.a. Watz en Aspiravi. Specificeer jouw situatie, voer het verbruik in, en achterhaal welke energieleverancier in Velzeke-Ruddershove de laagste prijs biedt. Voorts vind je op onze website uitgebreide informatie over items als energieproblemen en concrete energiebespaartips. Verder verschaffen wij jou tips voor een lagere nota.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Zottegem
Netbeheerder Elektra:Intergem
Netbeheerder AardgasImewo
Gemiddelde gastarief (m3) februari 2024€0,405
Gemiddelde stroomtarief (kWh) februari 2024€0,288
Gemiddeld verbruik: 1535 m3 en 3310 kwh
Populaire aanbiederEneco

Supersnel vergelijken

 • Alle grote aanbieders gemakkelijk vergelijken
 • Het beste contract voor jouw situatie
 • Bespaar jaarlijks tot wel € 375,00.

Moeiteloos overstappen

 • In enkele minuten overstappen
 • Binnen 14 dagen opzeggen zonder opgaaf van reden
 • Overstap wordt volledig voor jou geregeld

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleveranciers zijn er in Velzeke-Ruddershove?

Er zijn nogal wat energieleveranciers die hun diensten aanbieden in Velzeke-Ruddershove. Dat loopt uiteen van Engie tot en met Mega, en het aanbod lijkt elk jaar verder te groeien. Momenteel heb je de keuze uit zo’n 40 organisaties. Zij lopen allemaal via het netwerk van Intergem. Het is vrijwel uitgesloten om alle energieleveranciers objectief te vergelijken. Voor die situatie bieden wij de energiesimulator. Achterhalen welke gas en stroom maatschappijen in deze regio actief zijn? Benieuwd wie de goedkoopste aanbieder van energie in Velzeke-Ruddershove is op dit moment? Geef snel je persoonlijke gegevens in, vergelijk alle aanbieders, en stap meteen over. Zie ook onze 5 handige bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier?
Stroom is stroom en gas is gas. Ongeacht bij wie je klant bent, je hebt 24/7 beschikking over stroom, en de verwarming werkt wanneer nodig. Maar, gas & stroom organisaties kun je toch goed van elkaar onderscheiden. Bij voorvallen als gasstoringen of stroomproblemen, dan is het gewenst dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Oftewel: vergelijk op meer dan alleen prijs. Per slot van rekening wenst elke consument niet teveel betalen voor energie. En dat snappen wij best! Middels de energiehunter tref je vlug de goedkoopste energieleverancier van Velzeke-Ruddershove, die matcht met jouw verbruik. Speur je naar iets unieks? Dat kun je zelf bepalen. Geholpen door de keuzevakjes in de energievergelijker checken jullie probleemloos een energiecontract dat naadloos aansluit op het door jou geschetste plaatje.
Populaire energiebedrijven in Velzeke-Ruddershove

 • Engie: Overzichtelijke contracten
 • OCTA+: Altijd scherpe acties
 • Lampiris: Verschillende termijnen
 • MEGA: Duidelijk en eerlijke aanbieder
 • Essent: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • Eneco: Grip op verbruik en de kosten
 • Luminus: Competitieve tarieven
 • Elegant: Verstand van (duurzame) energie
 • Watz: Met praktische energie-bespaartips
 • Wase Wind: Online grip op je kosten
 • Comfort Energy: Zelf verbruik in de gaten houden
 • Poweo: Overzichtelijke contracten

Wat betaal ik voor energie in mijn woonwijk? (Prijzen februari 2024)

Het aanbod van energiebedrijven en de energietarieven zijn in elke plaats weer anders. Dit komt doordat er nogal wat beheerders diensten leveren. Elke beheerder verwerkt weer andere tarieven voor logistiek en onderhoud van gas en elektra. De tegenwoordige stroom netbeheerder in Velzeke-Ruddershove heet Intergem. De kosten voor zo’n netbeheerder wisselen per postcodegebied. Je kunt deze tarieven bekijken op de energierekening. In de gemeente Zottegem is de netbeheerder van het gas Imewo. In het geval van een storing wordt dit door hen geregeld.

Facts and figures Velzeke-Ruddershove

 • Provincie: Oost Vlaanderen
 • Gemeente: Zottegem
 • CV Merk: Vaillant
 • Aandeel duurzaam: 26,80%
 • Centrale postcode: 9620
 • Gemiddeld verbr. mazout: 2640 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Intergem
 • Gasregio: Imewo
 • Gastarief M3: €0,405
 • Stroomtarief kwh: €0,288
 • Gem. gasverbruik: 1535 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3310 kWh
energie-vergelijken-velzeke-ruddershove

Binnen 5 minuten overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Online veranderen van energie vandaag nog geregeld.

 1. Schets jouw situatie

  Allereerste jouw basisgegevens. Onder andere de grootte van het huishouden, en adres (postcode).

 2. Verbruik en type meter opgeven

  Vul in wat jij verwacht te gebruiken. In de buurt van Velzeke-Ruddershove bedraagt het gemiddelde gebruik ong. 1535 m3 en 3310 kWh. Heb jij een gasloze woning? Je dient dan ‘alleen stroom’ aan te vinken. Sprake van zonnepanelen? Voer het aantal kilowattuur in dat de zonnecellen renderen. Alle ingevoerde gegevens dragen bij aan het energietarief.

 3. Selecteer herkomst energie en de contractlooptijd.

  Je kunt kiezen uit o.a. groene stroom uit BE, groene stroom uit EU of grijze stroom. Maakt het voor jou niet uit? Laat het dan staan op ‘geen voorkeur’. Ten opzichte van contracttermijn heb je de keuze uit o.a. 1 t/m 5 jaar of een variabel contract. Dikwijls loont het om elk jaar opnieuw weer een 1-jarig contract af te sluiten.  

 4. energie aanbieders vergelijken

  Wat volgt is de totaallijst met alle mogelijke energiebedrijven. Bij ieder pakket zie jij voorwaarden met betrekking tot herkomst van stroom en gas, contractsduur, kosten per maand en jaar van gas en elektra in Velzeke-Ruddershove, en de welkomstbonus. Selecteer de maatschappij die overeenkomst met jouw wensen.

 5. Ga overstappen via internet

  Een passende aanbieder in het lijstje? Lees meer info of klik op de ‘bekijk’ knop. Wij sturen je meteen door naar de webpagina van de onderneming. Zoals www.luminus.be + www.comfortenergy.be. De gekozen energieonderneming zegt jouw huidige contract op. Nooit zonder stroom en gas in Velzeke-Ruddershove


5 tips om minder gas en stroom te verbruiken

Veranderen van energieleverancier in februari 2024 kan meer dan €340 korting realiseren. Maar, kan ik nog meer doen om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Op deze pagina check je 5 concrete tips die je vandaag nog kunt gebruiken.

 • Bezuinigtip 1: deksel op de pan houden wanneer je kookt
 • Tip 2: zorg dat de was die je strijkt niet te droog wordt.
 • Bespaaradvies 3: een waterkoker gebruiken om warm water te koken.
 • Bezuinigtip 4: het dak isoleren.
 • Bespaaradvies 5: neem een energiezuinige airco

Advies bij gas en stroom vergelijken

Op welk moment is het verstandig om over te stappen naar een nieuwe leverancier?

Wij ontvangen vaak de vraag: wanneer is een handig moment om over te stappen? Onze klantenservice specialisten adviseren: ga elke jaar opnieuw overstappen in Velzeke-Ruddershove. In dat geval ben je het voordeligst uit. Maar, kijk wel even wanneer je dit kan doen. Is je contracttermijn al gepasseerd? zes weken voor de einddatum van de overeenkomst kan je al overstappen. Heb je nog vaste tarieven voor een bepaalde periode? Dan adviseren we jou nog even te wachten. Overstappen zou eerder kunnen, alleen je riskeert dan een opzegvergoeding/boete. Onbepaalde tijd energiecontract? In zo’n situatie mag men wisselen van aanbieder, en hoef je nooit een boete te betalen. Ben je nog nooit geswitcht? Dan heb je te maken met een contract voor onbepaalde tijd. Direct overstappen kunnen we dan gaan regelen.  

Vaste energietarieven nemen of kiezen voor variabele tarieven?

Op het moment dat je overstapt van aanbieder heb je 2 opties: flexibele of vaststaande prijzen. Bij vaste energietarieven liggen de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Dat creëert financiële transparantie, en je hoeft nooit extra te betalen zodra stroom- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven heb je geen prijszekerheid binnen het modelcontract. Gewoonlijk vindt deze jaarlijkse indexatie plaats begin januari en rond juli. Bij dit soort contracten kan positief uitvallen wanneer de energieprijzen dalen.

Wat is verstandig, een 1-jarig of langlopend contract?

Op het eerste gezicht leuk: zo’n meerjarig energiecontract in februari 2024 waarbij je precies weet welke prijs je voor elektra en gas betaalt. En misschien beloont de maatschappij jou met een hoge overstapkorting (cashback). Toch moet je de rekensom goed maken. In het energielandschap geldt in beginsel: contracten voor een langere periode zijn op lange termijn duurder dan meerdere kortlopende energiecontracten voor Velzeke-Ruddershove. In het geval van een lang contract is het tarief van elektra en gas iets lager. Echter, bij zo’n overeenkomst van 12 maanden ontvang je jaarlijks deze concurrerende welkomstbonus. Dit is eigenlijk voor elke consument het goedkoopst.

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, normaal gesproken faciliteert jouw aankomende gas en stroom organisatie het opzeggen van het huidige contract middels de overstapservice. Overstappen is dus helemaal niet zo ingewikkeld. Vergelijk alle tarieven en ga voor de beste of voordeligste partij. Bijvoorbeeld Eneco, ENGIE en Poweo. Bij de volgende stap bespreek je de ingangsdatum (start levering). Jullie toekomstige energie-organisatie begint op deze dag met het leveren van energie. Jij zal geen moment zonder energie (stroom of aardgas).

Waarom is het afsluiten via jullie goedkoper dan het bedrijf zelf?

Middels www.energiehunter.be vind je altijd de allerlaagste tarieven. Wanneer je zelf surft naar bijvoorbeeld www.ebem.be, dan valt als eerste op dat de energie hier fors duurder is. Hoe bestaat dat? Gemakkelijk uit te leggen: energieleveranciers willen nieuwe klanten. Aan de hand van lage kosten en scherpe welkomstkortingen is een top 10 positie in de vergelijker te bereiken. Op basis daarvan stappen meer mensen naar hen over.

Energiebedrijven Velzeke-Ruddershove vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in Velzeke-Ruddershove en vind de goedkoopste stroom- en gas aanbieder voor je huishouden

Duurzame energie in Velzeke-Ruddershove

De meeste bedrijven leveren inmiddels groene stroom in Velzeke-Ruddershove. Als het gaat om groene energie is er veel variatie te vinden. De herkomst van groene stroom varieert per leverancier. Niet ieder groene stroom contract draagt terecht die naam. Het is jammer, maar veel duurzame elektriciteit uit andere landen wordt oneerlijk “groen” genoemd. 100% zeker weten dat energieleveranciers eerlijk en duurzaam zijn? Neem dan zeker weten “Groene energie uit NL”. Jij kan dan authentieke groene energieleveranciers in Velzeke-Ruddershove vergelijken, met altijd de beste acties en aanbiedingen.

Maak jouw regio groener
In de omgeving van de gemeente Zottegem bestaan er meerdere opdrachten rondom duurzame energie. Denk dan aan windmolens of energie via zonnepanelen in de postcoderoos 9620. Als inwoner van deze plaats kan je meer en meer heel gunstig bijdragen aan gezamenlijke projecten gericht op duurzame energie. Ook stimuleert de gemeente ons om minder stroom en elektriciteit te gebruiken. Binnen 30 jaar moet Oost Vlaanderen hun woningen gasloos kunnen verwarmen. Ook jij kunt iets doen! Bijvoorbeeld:

 • Isolatie van de woning en dubbel glas
 • Woning met zonnepanelen
 • HR-ketel inruilen voor een warmtepomp
 • Zonneboiler installeren
 • Duurzaam verwarmen met een biomassaketel
 • En zeker onmisbaar: richt je op snelle besparing voor stroomverbruik. Bekijk ook de Belangrijke energiebespaartips of bekijk mijnenergie.be, vreg.be, energie-vergelijker.be, pricewise.be en tariefchecker.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be, killmybill.be. Doorzoek informatie over Essent afsluiten.