Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Sint-Maria-Oudenhove

Meteen energie vergelijken in Sint-Maria-Oudenhove? Aan de hand van energiehunter.be vergelijk je eenvoudig alle interessante maatschappijen als o.a. Luminus en Comfort Energy. Omschrijf jouw situatie, vul het geschatte aantal M3 en kwh in, en check welke energieleverancier in Sint-Maria-Oudenhove prijstechnisch het meest interessant is. Voorts vergaar je op deze website belangrijke info over thema’s als stroomtarieven en info over de enkele of dubbele meter. Verder komen we met tips om jouw gas/stroomverbruik te minderen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Zottegem
Netbeheerder Elektra:Intergem
Netbeheerder AardgasIntergem
Gemiddelde gastarief (m3) februari 2024€0,403
Gemiddelde stroomtarief (kWh) februari 2024€0,286
Gemiddeld verbruik: 1525 m3 en 3300 kwh
Populaire aanbiederMEGA

Overzichtelijk vergelijken

 • Alle bekende providers bij elkaar
 • Inclusief alle kosten, geen addertjes
 • Enorme besparingen tot wel € 235,00.

Probleemloos overstappen

 • In enkele minuten overstappen
 • Binnen 14 dagen opzeggen zonder opgaaf van reden
 • Nooit zonder gas of elektra

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Naar welke energieleveranciers kan ik overstappen in Sint-Maria-Oudenhove?

Er zijn erg veel energieleveranciers actief in de regio Sint-Maria-Oudenhove. Dat loopt van Engie tot aanbieders zoals Watz, je kunt terecht bij oneindig veel bedrijven. Hedendaags zijn het zo’n 30 bedrijven. Deze leveranciers zijn allemaal aangesloten op het elektra- en gasnetwerk van Intergem. Het is vrijwel uitgesloten om alle energieleveranciers objectief te vergelijken. Voor dat geval moet je zeker de energiesimulator proberen. Ontdekken welke energiebedrijven je kunt kiezen? Weten wie de goedkoopste aanbieder van energie in Sint-Maria-Oudenhove is? Geef direct de privé gegevens in, kies uit een van de aanbiedingen, en stap direct moeiteloos over. Overtuigd? Lees de 5 praktische bespaartips.

Vind de goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is overal hetzelfde. Bij welke organisatie je ook energie afneemt, er is altijd stroom, en je kunt lekker warm douchen. Desalniettemin, organisaties zijn niet allemaal hetzelfde. Is er een stroomstoring, dan is het gewenst dat er gauw een oplossing volgt. Met andere woorden: staar je niet blind op tarieven. Alles bij elkaar genomen wil iedereen met een eigen huis niet teveel betalen voor energie. En dit is heel snel te regelen. Door gebruik te maken van de energievergelijker vergelijk je moeiteloos de goedkoopste energieleverancier van Sint-Maria-Oudenhove, voor jouw situatie. Zoeken op unieke aspecten? Dat is geen probleem! Door gebruik te maken van filters in de tarievenvergelijker ontdek jij simpel en snel een energie-abonnement dat klopt met jouw verbruik en wensen.
Populaire energiebedrijven in Sint-Maria-Oudenhove

 • Engie: Transparante prijzen
 • OCTA+: 5 sterren dienstverlening op maat
 • Lampiris: Duidelijk en eerlijke aanbieder
 • MEGA: Alles beheren via de klantzone
 • Essent: Eigen termijnbedrag kiezen
 • Eneco: Eigen termijnbedrag kiezen
 • Luminus: Eigen account
 • Elegant: Reken jouw energiekoste online uit
 • Watz: Uitstekende klantenservice
 • Wase Wind: Verstand van zaken!
 • Comfort Energy: Online energiesimulator
 • Poweo: Uitstekend bereikbare klantenservice

Wat zijn de gemiddelde energiekosten rondom mijn woonplaats? (Prijzen februari 2024)

De condities van gas & stroom maatschappijen en de prijzen zijn weer anders per regio. Dat wordt veroorzaakt doordat er verschillende beheerders diensten leveren. Iedere beheerder van het net gebruikt weer andere tarieven voor transport van gas en stroom. De netbeheerder van het stroom in Sint-Maria-Oudenhove is Intergem. De kosten van het netbeheerder wisselen per postcodegebied. Je kunt deze tarieven bekijken op de energierekening. In de gemeente Zottegem is de netbeheerder van het gas Intergem. In het geval van een storing dienen zij dit op te lossen.

Stats & Facts Sint-Maria-Oudenhove

 • Provincie: Oost Vlaanderen
 • Gemeente: Zottegem
 • CV Merk: Junkers
 • Aandeel duurzaam: 26,60%
 • Hoofdpostcode: 9620
 • Gemiddeld verbr. mazout: 2620 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Intergem
 • Gasregio: Intergem
 • Gastarief M3: €0,403
 • Stroomtarief kwh: €0,286
 • Gem. gasverbruik: 1525 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3300 kWh
energie-vergelijken-sint-maria-oudenhove

Snel overstappen van energie doe je zo

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder moeite veranderen van energie direct regelen.

 1. Voer persoonsgegevens in

  Stap 1 is het invoeren van de standaard informatie. Hiermee bedoelen we samenstelling huishouden, de postcode en het huisnummer.

 2. Vul energieverbruik in

  Voer in hoeveel kWh en m3 jij jaarlijks gebruikt. In de omgeving Sint-Maria-Oudenhove is het gemiddelde verbruik ong. 1525 m3 en 3300 kWh. Heb jij een gasloze woning? Je dient dan ‘alleen stroom’ aan te vinken. Beschik jij over zonnepanelen? Bereken het maximale kWh’s dat er jaarlijks wordt opgewekt. Deze factoren bepalen jouw energierekening.

 3. Kies type energie en contracttermijn.

  Je kunt kiezen uit o.a. groene stroom uit BE, groene stroom uit EU of grijze stroom. Heb jij niets met groen? Laat het dan staan op ‘geen voorkeur’. Inzake prijsafspraken kan je gaan voor een vast contract van bijv. 1, 3, of 5 jaar, en variabele tarieven / abonnementen. Normaliter kan het uit om jaarlijks een nieuwe energieleverancier af te sluiten.  

 4. Energieleveranciers vergelijken

  In de volgende stap vind je een opsomming met alle erkende energie aanbieders. Van elk contract zie je info aangaande soort stroom/gas, contractsduur, de totale kosten (p/maand of p/jaar) van gas en elektra in Sint-Maria-Oudenhove, en nieuwe contracten bonus. Kies de aanbieder die past bij jouw eisen.

 5. Zonder moeite overstappen

  Een geschikte korting gecheckt? Druk op de groene button. We versturen jouw aanvraag direct door naar de website van de energieleverancier. Dit kan zijn www.octaplus.be en ook www.zeno.be. Jouw toekomstige leverancier regelt de overstap. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in Sint-Maria-Oudenhove


Vijf praktische energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in februari 2024 kan ruim €275 winst geven. Evenwel, kan ik nog meer doen zodat ik minder geld kwijt ben aan energie? Via de energiehunter bekijk je 5 concrete tips waar je meteen mee aan de slag kan.

 • Bezuinigtip 1: voorkom dat het tocht in huis
 • Bezuinigadvies 2: zorg dat je koelkast goed sluit.
 • Bezuinigtip 3: niet een te grote vriezer kopen.
 • Advies 4: kies voor een LED-tv i.p.v. een plasma TV
 • Bespaaradvies 5: zo min mogelijk halogeenverlichting gebruiken.

Advies bij gas en stroom vergelijken

Wanneer adviseren jullie om de overstap te regelen?

Wat veel mensen zich afvragen is: wat is het moment om over te stappen? Onze overstap-medewerkers zijn erover eens: kies elke 12 maanden opnieuw en ga overstappen in Sint-Maria-Oudenhove. Dan maak je gebruik van lagere tarieven. Let op, kijk wel even wanneer je dit kan doen. Is je contracttermijn al gepasseerd? 6 weken voor einddatum contract kan je alvast een nieuwe leverancier kiezen. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? In dat geval is het raadzaam even geduld te hebben. Je kunt natuurlijk altijd opzeggen wanneer je wilt, maar dit wordt vaak ‘bestraft’ met een boete. Heb jij een modelcontract? In dat geval kun je wisselen, zonder boete te betalen. Ben je nog nooit geswitcht? Zeer waarschijnlijk heb je een contract met onbepaalde looptijd. Direct overstappen kunnen we dan gaan regelen.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of kiezen voor variabele tarieven?

Op het moment dat je een nieuw energiecontract afsluit heb je meerdere keuzes: vaste en variabele kosten. Bij vaste energietarieven staan gas- en stroomprijzen vast voor een bepaalde periode. Iedereen weet zeker wat hij/zij betaalt, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht als de prijs van gas en elektriciteit toeneemt. Bij variabele energietarieven heb je geen prijszekerheid bij de modelovereenkomst. Normaal worden deze prijs-updates gedaan in de eerste en zevende maand. Bij dit soort contracten profiteer je dus ook als de kosten van gas en stroom dalen.

Adviseren jullie een 1-jarig of meerjarig energiecontract?

Het klinkt als de beste optie: een meerjarig energiecontract in februari 2024 waarbij je precies weet wat je de komende jaren betaalt. En eventueel beloont de maatschappij jou met een nieuwe klanten bonus (cashback). Er zit wel een addertje onder het gras. In het energielandschap geldt in de basis: contracten voor een langere periode zijn vrijwel altijd duurder dan diverse kortlopende energiecontracten voor Sint-Maria-Oudenhove. Bij een contract met een langere looptijd betaal je per kWh en M3 iets minder. Desalniettemin, bij jaarlijkse overeenkomsten krijg jij jaarlijks deze scherpe welkomstbonus. Dit is eigenlijk voor elke consument het goedkoopst.

Dien ik zelf mijn contract te beëindigen?

Nee, normaal gesproken verwerkt je geselecteerde gas en stroom leverancier de opzegging van de actuele contracten door de overstapservice. Overstappen kan iedereen zelf doen. Vergelijk alle contracten en selecteer de goedkoopste maatschappij. Zoals OCTA+, Lampiris of natuurlijk Ecopower. Hierna neem je een besluit over de ingangsdatum van het contract. Jullie nieuwe gas en stroom organisatie zal starten met het leveren van elektra en gas op deze datum. Stroom en aardgas zullen nooit worden afgesloten.

Hoe is het mogelijk dat jullie goedkoper zijn dan het bedrijf zelf?

Aan de hand van de energievergelijker vind je altijd de meest interessante aanbiedingen. Op het moment dat je navigeert naar www.luminus.be, dan kom je tot de ontdekking dat gas en stroom hier veel prijziger is. Hoe kan zoiets? Kinderspel: energiemaatschappijen willen hun klantendatabase uitbreiden. Middels voordelige prijzen en aantrekkelijke welkomstkortingen komen ze hoger in onze vergelijker. Door het resultaat daarvan stappen meer mensen naar hen over.

Energiebedrijven Sint-Maria-Oudenhove vergelijken

Vergelijk huidige energiemaatschappijen in Sint-Maria-Oudenhove en sluit een goed abonnement af die aansluit bij jouw eisen

Duurzame energie in Sint-Maria-Oudenhove

Bijna alle leveranciers faciliteren op dit moment groene stroom in Sint-Maria-Oudenhove. Op dit gebied is er veel variatie te vinden. De manier waarop groene stroom tot stand komt is zeer wisselend. Niet ieder “groene stroom” contract is ook echt duurzaam. Een behoorlijk aandeel van de duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt illegitiem geprofileerd als groen of duurzaam. 100% zeker weten dat energieleveranciers echt helemaal groen zijn? Kies in dat geval uiteraard voor “Groen gas/elektra uit België”. Je kan dan echte groene energieleveranciers in Sint-Maria-Oudenhove vergelijken, tegen de laagste prijs.

Draag bij aan een duurzame regio
In de omgeving van de gemeente Zottegem zien we meerdere acties waarbij duurzame energie wordt opgewekt. Bijvoorbeeld windmolens of een buurtproject met zonnecollectoren in postcoderoos 9620. In deze buurt kan je in toenemende mate vrij voordelig bijdragen aan gezamenlijke projecten gericht op duurzame energie. Ook ziet de gemeente graag dat we jouw eigen energieverbruik te minderen. Binnen afzienbare tijd moet Oost Vlaanderen eveneveel energie opwekken als het gebruikt. Wat kan jij zelf doen:

 • Het huis isoleren
 • Plaatsen van Zonnepanelen
 • Het huis verwarmen met een warmtepomp
 • Zonneboiler aanschaffen
 • Een biomassaketel laten plaatsen als alternatief van de CV
 • En misschien het meest interessant: zorg dat je minder gas en stroom verbruikt. Lees de 5 handige bespaartips en bezoek mijnenergie.be, aanbieders.be, pricewise.be, vreg.be en tariefchecker.be, killmybill.be, energieleveranciers.be, callmepower.be. Bekijk info van Antargaz abonnement.