Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Meilegem

Zonder problemen energie vergelijken in Meilegem? Middels onze vergelijker doorzoek je moeiteloos alle beschikbare energie aanbieders als bijvoorbeeld Essent & Aspiravi. Omschrijf jouw situatie, vul het geschatte aantal M3 en kwh in, en check welke energieleverancier in Meilegem prijstechnisch het meest interessant is. Tevens vergaar je op deze pagina belangrijke informatie over items als o.a. overstappen en concrete energiebespaartips. Verder verschaffen wij jou tips om jouw gas/stroomverbruik te minderen.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Zwalm
Netbeheerder Elektra:Imewo
Netbeheerder AardgasIntergem
Gemiddelde gastarief (m3) maart 2024€0,409
Gemiddelde stroomtarief (kWh) maart 2024€0,252
Gemiddeld verbruik: 1555 m3 en 3330 kwh
Populaire aanbiederLampiris

Eenvoudig vergelijken

 • Alle landelijke aanbieders bij elkaar
 • Jouw gegevens zijn veilig
 • Jouw besparing loopt op tot wel € 490,00.

Snel & simpel overstappen

 • Binnen mum van tijd overgestapt
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Jouw nieuwe leverancier regelt de overstap

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn de beste energieleveranciers in Meilegem?

Er zijn erg veel energieleveranciers die hun diensten aanbieden in Meilegem. Van Eneco tot en met Watz, het aantal aanbieders was nooit zo groot. In maart 2024 heb je de keuze uit zo’n 30 maatschappijen. Deze maatschappijen zijn allemaal aangesloten op het elektra- en gasnetwerk van Imewo. Het is niet te doen om alle energieleveranciers objectief te vergelijken. Voor dit scenario hebben wij iets gevonden, de energiesimulator. Achterhalen welke gas & stroom organisaties er allemaal zijn? Ontdekken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Meilegem voor jou is? Voer direct jouw eigen gegevens in, kies uit een van de aanbiedingen, en stap binnen 5 minuten over. Lees verder over 5 hulpvolle bespaartips.

Overstappen naar de goedkoopste energieleverancier
Stroom en elektriciteit is altijd hetzelfde. Het doet er niet toe bij welke maatschappij je zit, je kunt altijd koken, en de verwarming werkt wanneer nodig. Desalniettemin, aanbieders focussen toch allemaal op andere dingen. In een situatie als een storing, dan is het noodzakelijk dat dit adequaat wordt opgelost. Anders gezegd: bekijk ook de klantvriendelijkheid. Ten slotte zoekt iedereen een goedkoop energiecontract. Dat is nooit anders geweest. Via onze handige vergelijker ontdek je direct de goedkoopste energieleverancier van Meilegem, die matcht met jouw verbruik. Speur je naar iets unieks? Dit is zelfstandig in te regelen. Geholpen door selecties in de vergelijkingstool checken jullie moeiteloos een energie-abonnement dat in lijn is met jouw situatie.
Populaire energiebedrijven in Meilegem

 • Engie: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen
 • OCTA+: Diverse looptijden
 • Lampiris: Inzicht in energiegebruik
 • MEGA: Ook met zonnepanelen
 • Essent: Duurzame oplossingen voor jouw woning
 • Eneco: Met 95 eigen windmolens
 • Luminus: Verstand van zaken!
 • Elegant: Ook met zonnepanelen
 • Watz: Ook flexibele prijzen
 • Wase Wind: Duurzame oplossingen voor jouw woning
 • Comfort Energy: De Mazout expert
 • Poweo: Alles beheren via de klantzone

Wat betaal ik voor energie in mijn regio? (Prijzen maart 2024)

De voorwaarden van gas & stroom organisaties en de energietarieven zijn in elke plaats weer anders. De achterliggende reden is dat er veel netbeheerders service verlenen. Elke beheerder hanteert weer andere onkosten voor de aansluiting + transport van gas en elektra. De actuele netbeheerder op het gebied van elektra in Meilegem betreft Imewo. De tarieven voor het beheer van het netwerk zijn weer anders per regio. Uiteindelijk kan je dit terugvinden op de nota. In de gemeente Zwalm is de huidige netbeheerder van het aardgas Intergem. Mocht er een stroing zijn, dan wordt dit door hen geregeld.

Feiten over Meilegem

 • Provincie: Oost Vlaanderen
 • Gemeente: Zwalm
 • Populair merk: AWB
 • Groene energie: 27,20%
 • Postcode: 9630
 • Verbruik Mazout: 2680 liter

Gegevens over Energieprijzen

 • Netbeheerder: Imewo
 • Gasregio: Intergem
 • Gastarief M3: €0,409
 • Stroomtarief kwh: €0,252
 • Gem. gasverbruik: 1555 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3330 kWh
energie-vergelijken-meilegem

Overstappen van energie in 5 stappen

Benodigde tijd: 5 minuten

Online veranderen van energie snel afhandelen.

 1. Verstrek je adresgegevens

  Natuurlijk de basisinfo. Hiermee bedoelen we grootte van het gezin, maar ook jouw postcode en huisnummer.

 2. Schat jouw verbruik

  Vul in wat jij verwacht te gebruiken. In de omgeving Meilegem is het gemiddelde verbruik ong. 1555 m3 en 3330 kWh. Bezit je een gasloze woning. Kies dan voor ‘alleen stroom’. Liggen er zonnepanelen op je pad? Selecteer het aantal kWh dat je opwekt. Alle ingevoerde gegevens hebben invloed op de kosten van energie.

 3. Selecteer herkomst energie een duur van het abonnement.

  Voorbeelden zijn grijze stroom of misschien wel groene stroom uit België of Europa. Heb jij niets met groen? Neem dan de optie ‘geen voorkeur’. Aangaande looptijd kun je een optie nemen voor vaste tarieven voor bijv. 1 jarig tot 5 jarig of flexibele model-abonnementen. Gewoonlijk kan het uit om elke 12 maanden een nieuw contract af te sluiten.  

 4. Aanbieders vergelijken

  Je gaat nu door naar een handig overzicht met alle mogelijke energieleveranciers. Van alle abonnementen zie jij info als soort stroom/gas, duur van het contract, de hoogte van de tarieven van gas en elektra in Meilegem, en de eventuele korting. Selecteer de partij die aansluit op jouw voorwaarden.

 5. Zonder hulp overstappen

  Een interessante kortingsactie gevonden? Klik op de groene button. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de pagina van de energie-onderneming. Denk aan www.engie.be en ook www.belpower.be. De door jou gekozen energieonderneming zorg dat de overstap wordt geregeld. Je komt nooit zonder gas en stroom in Meilegem


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in maart 2024 kan in sommige gevallen wel €345 rendement bieden. Daartegenover, zijn er meerdere mogelijkheden om te besparen op de gas- en stroom rekening? Hierna vind je 5 handige adviezen waar ook jij iets mee kunt doen.

 • Bespaaradvies 1: doe de kraan dicht als je ‘m niet gebruikt
 • Bespaaradvies 2: doe je wasmachine zo vol mogelijk.
 • Praktisch advies 3: kies een slimme thermostaat
 • Praktische tip 4: laat opladers niet onnodig in het stopcontact zitten
 • Praktisch advies 5: switch van energiemaatschappij

Onduidelijkheden over gas en stroom vergelijken

Wanneer is nu het beste moment om de overstap te regelen?

Consumenten vragen zich vaak af: wanneer kan ik het beste overstappen? Wij van energiehunter.be zijn erover eens: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in Meilegem. Zo is de besparing het grootst. Toch, dit is niet op elk moment mogelijk. Loopt jouw contract bijna af? 6 weken voor einddatum contract is het reeds mogelijk een nieuw contract af te sluiten. Loopt het contract voorlopig nog niet af? Dan kun je beter nog enkele maanden wachten. Het is een optie om vervroegd over te stappen, maar daar zit wel een boete aan vast. Ben je contractvrij? In dat geval kun je overstappen, zonder boete te betalen. Nog nooit overgestapt? In zo’n geval is je contract dan al tijden verlopen. Je kunt meteen overstappen en wisselen van leverancier.  

Vaste energietarieven nemen of een modelovereenkomst?

Op het moment dat je overstapt van aanbieder zijn er grofweg 2 mogelijkheden: vaste en variabele prijzen. Bij vaste energietarieven liggen de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Je weet precies waar je aan toe bent, en je betaalt niets extra’s bij een prijsstijging van energie. Bij variabele energietarieven mis je dit vaste prijs element en wisselt bij modelovereenkomsten. In de regel vindt deze jaarlijkse indexatie plaats op 1 januari en op 1 juli. Binnen deze flex-overeenkomst profiteer je dus ook als de kosten van gas en stroom dalen.

Wat is verstandig, een 1-jarig of langlopend contract?

Het kan handig zijn: zo’n meerjarig energiecontract in maart 2024 waarbij je heel exact weet wat het energietarief is. En misschien ontvang je ook wel een overstapbonus (cashback). Er zit wel een addertje onder het gras. In energieland geldt in beginsel: contracten voor een langere periode zijn prijziger dan verschillende kortlopende energiecontracten voor Meilegem. Ga je voor een meerjarig contract, dan zullen de tarieven per m3 en kWh iets lager zijn. Echter, bij een abonnement van 1 jaar krijg je elk jaar zo’n concurrerende welkomstbonus. Dit is voor vrijwel elke situatie het goedkoopst!

Dien ik zelf mijn contract te beëindigen?

Nee, doorgaans verwerkt de geselecteerde gas en stroom leverancier het beëindigen van jouw huidige overeenkomst door gebruik te maken van de overstapservice. Overstappen gaat gemakkelijker dan je denkt. Vergelijk alle actuele prijzen en ga voor de beste energieaanbieder. Zoals Eneco, Lampiris of Energie 2030. Bij de volgende stap beslis je over de aansluitdatum (moment van leveren). Je geselecteerde gas en stroom organisatie houdt zich altijd aan de afspraak. Je woning zal altijd aardgas en stroom hebben.

Hoe bestaat het dat jullie goedkoper zijn dan via de site van de maatschappij?

Dankzij onze vergelijker ontdek je altijd de beste deals. Wanneer je energietarieven calculeert op bijv. www.engie.be, dan valt al gauw op dat je daar veel duurder uit bent. Hoe bestaat dat? Eigenlijk zit het zo: energiebedrijven willen graag meer klanten verwelkomen. Dankzij lagere tarieven en goede welkomstkortingen staan zij in het rijtje van voordeligste leveranciers. En op die manier stappen meer mensen naar hen over.

Energiebedrijven Meilegem vergelijken

Vergelijk actuele energiemaatschappijen in Meilegem en stap over naar de beste aanbieder voor jouw situatie

Duurzame energie in Meilegem

Tal van leveranciers ondersteunen momenteel groene stroom in Meilegem. Echter zijn er veel verschillen. De afkomst van groene stroom is zeer wisselend. Niet alle “groene stroom” komt 100% groen tot stand. Veel duurzame elektriciteit uit landen buiten België wordt ten onrechte als “duurzaam” gekenmerkt. Er helemaal zeker van zijn dat maatschappijen 100% transparant zijn? Selecteer dan het filter “Groene energie uit NL”. Hier kan jij betrouwbare groene energieleveranciers in Meilegem vergelijken, tegen de laagste prijs.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzame regio
Rondom de gemeente Zwalm bestaan er tegenwoordig verscheidene opdrachten volledige gericht op duurzame energie. Zaken zoals windmolens of collectieve zonne-energie via een postcoderoosregeling in 9630. In deze buurt kan je meer en meer vrij voordelig participeren in collectieve duurzaamheidsprojecten. Ook ziet de gemeente graag dat we minder stroom en elektriciteit te gebruiken. Binnen 30 jaar moet Oost Vlaanderen eveneveel energie opwekken als het gebruikt. Wat kan jij zelf doen:

 • De isolatiewaarde van je woning verhogen
 • Zonnepanelen plaatsen
 • Een warmtepomp laten plaatsen als alternatief van de CV
 • Warm water via de zonneboiler
 • HR-ketel inruilen voor een biomassaketel
 • En de gouden stelregel: perk jouw gas- en stroomverbruik in. Bekijk info over tips om minder gas en stroom te gebruiken of bezoek mijnenergie.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be, vreg.be of tariefchecker.be, killmybill.be, test-aankoop.be, callmepower.be. Bekijk details over Mega afsluiten.