Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Roborst

Op je gemak energie vergelijken in Roborst? Dankzij de Energiehunter tref je moeiteloos alle beschikbare energieleveranciers als bijv. Engie & Aspiravi. Kies samenstelling van jouw gezin, schat jouw gas- en stroomverbruik, en zie direct welke energieleverancier in Roborst de laagste prijs hanteert. Tevens tref je via onze vergelijker belangrijke info over topics als bijv. wat een geschikt overstapmoment is en info over een energieneutrale woning. Verder geven we 5 praktische tips om te besparen op de rekening.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Zwalm
Netbeheerder Elektra:Intergem
Netbeheerder AardgasIntergem
Gemiddelde gastarief (m3) maart 2024€0,412
Gemiddelde stroomtarief (kWh) maart 2024€0,255
Gemiddeld verbruik: 1570 m3 en 3345 kwh
Populaire aanbiederEneco

Gemakkelijk vergelijken

 • Alle populaire aanbieders onder elkaar
 • Alle prijzen volledig up to date
 • Besparing loopt op tot € 425,00.

Eenvoudig overstappen

 • Supersnel online geregeld
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Gratis overstapservice

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten

Welke energieleveranciers kan ik kiezen Roborst?

Er zijn erg veel energieleveranciers beschikbaar in Roborst. Dat loopt uiteen van Eneco tot bijvoorbeeld Mega, en het aanbod lijkt elk jaar verder te groeien. In maart 2024 zijn het zo’n 25 energie aanbieders. Deze bedrijven lopen allemaal via de infrastructuur van Intergem. Het is niet mogelijk om alle aanbieders zelf te vergelijken. Voor dit scenario is de energiesimulator toe te passen. Uitzoeken welke maatschappijen actief zijn? Bekijken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Roborst is die past bij jouw verbruik? Voer hieronderde eigen gegevens in, selecteer de scherpste aanbieding, en stap meteen over. Lees verder over 5 handige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier vinden
Gas en stroom zijn beide homogene producten. Waar je ook klant bent, er is altijd stroom, en je verwarming doet altijd (inclusief warm tapwater). Desalniettemin, gas en stroom aanbieders kennen toch grote onderlinge verschillen. Is er sprake van een storing, dan wil je dat er gauw een oplossing volgt. Met andere woorden: staar je niet blind op tarieven. Het is heel simpel, uiteindelijk wil iedereen met een eigen huis een betaalbaar energiecontract. En dit is heel snel te regelen. Middels onze tarievencheck check je snel de goedkoopste energieleverancier van Roborst, die matcht met jouw verbruik. Unieke behoeften? Dat is geen probleem! Geholpen door selecties maken in de tarievenvergelijker checken jullie zonder problemen een product dat klopt met het door jou geschetste plaatje.
Populaire energiebedrijven in Roborst

 • Engie: Altijd inzicht in het verbruik
 • OCTA+: Multi-energie: elektra, aardgas, brandstof en mazout
 • Lampiris: Duidelijk en eerlijke aanbieder
 • MEGA: Uitgebreide contactmogelijkheden
 • Essent: Ook flexibele prijzen
 • Eneco: Denkt met jou mee over besparen
 • Luminus: Online facturen bekijken
 • Elegant: Waar loyale klanten worden beloond
 • Watz: Online facturen bekijken
 • Wase Wind: Online account
 • Comfort Energy: Altijd scherpe acties
 • Poweo: Duidelijk en eerlijke aanbieder

Wat betaal ik voor energie rondom mijn woonplaats? (Prijzen maart 2024)

De condities van gas & stroom organisaties en de prijzen variëren per postcodegebied. De reden hiervan is dat er verscheidene beheerders van het net werkzaam zijn. Elke netbeheerder van elektriciteit en gas rekent weer aparte prijzen voor transport van gas en stroom. De actuele netbeheerder (elektra) in Roborst heet Intergem. De prijzen van het netbeheerder verschillen per regio. Uiteindelijk kan je dit terugvinden op de nota. In de gemeente Zwalm is de huidige netbeheerder van het aardgas Intergem. In het geval van een storing kan je bij hen terecht voor vragen.

Kerngegevens Roborst

 • Provincie: Oost Vlaanderen
 • Gemeente: Zwalm
 • Populair merk: Brotje
 • Groene stroom: 27,50%
 • Hoofdpostcode: 9630
 • Mazout: 2710 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Intergem
 • Gasregio: Intergem
 • Gastarief M3: €0,412
 • Stroomtarief kwh: €0,255
 • Gem. gasverbruik: 1570 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3345 kWh
energie-vergelijken-roborst

Binnen 5 minuten overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Gemakkelijk veranderen van energie in 5 minuten.

 1. Geef woningdetails in

  Natuurlijk je woning en gezinssituatie. Bijvoorbeeld de grootte van het huishouden, en postcode + huisnummer.

 2. Kies verbruik

  Voer het geschatte verbruik in. In en rondom Roborst ligt dit gemiddeld op 1570 m3 en 3345 kWh. Verbruik je geen gas? In dat geval kan je ‘alleen stroom’ kiezen. Liggen er zonnepanelen op je pad? Kies het aantal kWh in dat je genereert. De data die je invult beïnvloeden het energietarief.

 3. Kies soort energie en de looptijd.

  Je kunt kiezen uit groene stroom (BE), groene stroom (EU) of grijze stroom. Ben jij neutraal? Neem dan de optie ‘geen voorkeur’. Betreffende contracttermijn heb je de keuze uit o.a. 1, 2, 3 of 5 jaar, of juist specifieke model (variabele) prijzen. Door de bank genomen kan het uit om elk jaar opnieuw over te stappen en 1 jarige contracten te nemen.  

 4. Energieleveranciers vergelijken

  Wat volgt is een tabel met alle verkrijgbare leveranciers en contracten. Bij elk contract vind jij details met betrekking tot herkomst energie, soort contract, kosten per maand en jaar van gas en elektra in Roborst, en de overstapbonus. Kies de maatschappij die klopt met jouw eisen.

 5. Zonder hulp overstappen

  Een actuele leverancier gespot? Druk op de groene button. De internetpagina wordt dan gerefreshed naar de afsluitpagina van de energie-onderneming. Denk aan www.luminus.be en www.aspiravi.be. Jouw nieuwe aanbieder regelt alles voor jou. Nooit zonder stroom en gas in Roborst


5 tips om minder gas en stroom te verbruiken

Veranderen van energieleverancier in maart 2024 kan tot wel €360 rendement bieden. Toch, wil jij nog meer adviezen om te besparen op de gas- en stroom rekening? Via onze hunters bieden wij 5 handige tips die je meteen kunt toepassen in jouw woning.

 • Bespaaradvies 1: de oven efficiënt gebruiken
 • Advies 2: zorg voor een goed sluitende koelkastdeur
 • Praktische tip 3: de verwarming uitzetten in kamers die waar je weinig komt.
 • Advies 4: geen open haard gebruiken.
 • Bezuinigtip 5: laat het licht in overloop of hal niet onnodig aan

Advies bij gas en stroom vergelijken

Wanneer is het juiste moment om over te stappen naar een nieuwe leverancier?

We ontvangen vaak de vraag: wanneer is een handig moment om over te stappen? Onze klantenservice specialisten vinden: maak een sport van het overstappen in Roborst. Op die manier kun je profiteren van lage prijzen. Toch, kies een geschikt moment. Komt het einde van het contract dichterbij? zes weken voor de einddatum van de overeenkomst is het al mogelijk een nieuwe aanbieder te nemen. Loopt het contract voorlopig nog niet af? Dan is het verstandig nog kort af te wachten. Je kunt natuurlijk altijd opzeggen wanneer je wilt, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Contract voor onbepaalde duur? Je mag te allen tijde wisselen van maatschappij, en je zult ook geen boete ontvangen. Ben je nog nooit geswitcht? Dan is jouw looptijd waarschijnlijk al verstreken. Direct overstappen kunnen we dan gaan regelen.  

Vaste energieprijzen of een modelovereenkomst?

Wanneer je een nieuw energiecontract neemt kan je diverse opties kiezen: variabele of vaste kosten. Bij vaste energietarieven leg je de prijzen van stroom en gas vast voor een periode. Iedereen weet zeker wat hij/zij betaalt, en je betaalt niets extra’s als de prijs van gas en elektriciteit toeneemt. Bij variabele energietarieven kunnen de prijzen wisselen tijdens halfjaarlijkse indexaties. Doorgaans vinden deze wijzigingen plaats op 1-1 en op 1-7 van het jaar. Bij dit soort contracten wordt je dus ook ‘beloond’ als gas en stroom tarieven naar beneden gaan.

Adviseren jullie een 1-jarig of meerjarig energiecontract?

Het klinkt interessant: een meerjarig energiecontract in maart 2024 waarbij je heel nauwkeurig weet hoeveel je gaat betalen. En wellicht krijg je ook nog eens een introductiekorting (cashback). Let echter wel goed op de vergelijking! Voor de energiewereld is het principe: contracten voor 3 of 5 jaar zijn op lange termijn duurder dan het gros van de kortlopende energiecontracten voor Roborst. Zodra je kiest voor een 3- of 5 jarig contract, dan zijn de tarieven wel iets lager. Echter, bij een jaarcontract krijg je alle jaren deze hoge welkomstbonus. Voor praktisch iedere consument is dit het meest voordelig!

Ben ik verantwoordelijk voor het contract opzeggen?

Nee, meestal verzorgt de betreffende organisatie de opzegging van het contract met de overstapservice. Overstappen gaat verrassend eenvoudig. Vergelijk alle tarieven en kies de beste partij. Bedrijven als Luminus, Lampiris en Wase Wind. Daarnaast bepaal je de aansluitdatum (moment van leveren). Jouw geselecteerde gas en stroom leverancier begint op deze dag met het leveren van energie. Levering is altijd gegarandeerd, nooit zonder elektra of aardgas.

Wat is de reden dan jullie voordeliger zijn dan bij de aanbieder zelf?

Via www.energiehunter.be check je altijd de meest interessante aanbiedingen. Als je zelf gaat naar bijv. www.energie2030.be, dan ontdek je dat je daar veel duurder uit bent. Hoe komt dat? Heel eenvoudig: energiebedrijven willen nieuwe aansluitingen scoren. Geholpen door voordelige tarieven en aantrekkelijke welkomstkortingen vertonen wij deze partijen hoger in de vergelijker. Met dat prijsbeleid trekken ze veel potentiële klanten aan.

Energiebedrijven Roborst vergelijken

Vergelijk beschikbare energiemaatschappijen in Roborst en vind de beste deal voor je huishouden

Duurzame energie in Roborst

Een groot deel van de energie aanbieders verschaffen momenteel groene stroom in Roborst. Rondom dit thema zijn er veel verschillen. De afkomst van groene stroom varieert per leverancier. Niet elk “groene stroom” label is ook echt duurzaam. Een aanzienlijk deel van de duurzame elektriciteit uit landen buiten BE wordt ongeoorloofd “groen” genoemd. Er zeker van zijn dat energiemaatschappijen 100% transparant zijn? Ga dan voor de optie “Groen uit NL”. Je kan dan betrouwbare groene energieleveranciers in Roborst vergelijken, met de scherpste prijsaanbiedingen.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
Rondom de gemeente Zwalm zien we steeds meer initiatievendie het gebruik van duurzame energie stimuleren. Aspecten als windmolens of collectieve zonne-energie in postcoderoos 9630. In deze omgeving kan je in toenemende mate vrij voordelig meedoen met duurzaamheidsinitiatieven in de gemeente. Ook moedigt de gemeente ons aan om zelf maatregelen te treffen. Rond 2050 moet Oost Vlaanderen net zoveel energie opwekken dan de gemeente verbruikt. Wat kan jij zelf doen:

 • Isolatie van de woning en dubbel glas
 • Woning met zonnepanelen
 • Het huis verwarmen met een warmtepomp
 • Tapwater en verwarming via je zonneboiler
 • Een biomassaketel laten installeren
 • En het ligt voor de hand: beperkt je verbruik van gas en stroom. Ga verder naar de Bespaartips die je meteen kunt toepassen en bezoek mijnenergie.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be, vreg.be en tariefchecker.be, callmepower.be, energieleveranciers.be, killmybill.be. Bezoek ook Comfort Energy afsluiten.