Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Paulatem

Snel online energie vergelijken in Paulatem? Aan de hand van de energievergelijker tref je gemakkelijk alle beschikbare energiebedrijven als o.a. Essent & Comfort Energy. Geef de grootte van het huishouden door, vul het geschatte aantal M3 en kwh in, en achterhaal welke energieleverancier in Paulatem de beste deal heeft! Daarnaast vergaar je via de Energiehunter praktische informatie over items als tarieven van energie * gas en alternatieven voor de CV-ketel. Voorts vind je hier tips om stroom en gas te besparen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Zwalm
Netbeheerder Elektra:Intergem
Netbeheerder AardgasIntergem
Gemiddelde gastarief (m3) maart 2024€0,411
Gemiddelde stroomtarief (kWh) maart 2024€0,254
Gemiddeld verbruik: 1565 m3 en 3340 kwh
Populaire aanbiederEssent

Overzichtelijk vergelijken

 • Alle erkende aanbieders gemakkelijk vergelijken
 • Jouw gegevens worden niet opgeslagen
 • Gemiddelde besparing van € 355,00.

Moeiteloos overstappen

 • In 3 minuten online regelen
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • Nooit zonder gas of elektra

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn goede energieleveranciers in Paulatem?

We zien best veel energieleveranciers actief in de regio Paulatem. Dat gaat van Poweo tot Mega, er zijn meer leveranciers dan ooit. Hedendaags kan je kiezen uit om en nabij 20 energieleveranciers. Deze aanbieders werken uitsluitend met het net van Intergem. Het is onuitvoerbaar om op eigen houtje alle prijzen te vergelijken. Voor die situatie is de energiesimulator toe te passen. Achterhalen welke energie-organisaties mogelijk zijn? Benieuwd wie de goedkoopste aanbieder van energie in Paulatem is voor jouw situatie? Voer hierna de eigen gegevens in, vergelijk alle aanbieders, en regel jouw overstap eenvoudig online. Zie ook onze 5 handige bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is bij iedereen hetzelfde. Waar je jouw gas en licht ook afneemt, je je hebt altijd licht, en je hebt aan aangenaam warm huis. Echter, gas en stroom organisaties focussen toch allemaal op andere dingen. Bij voorvallen als een stroom- of gasstoring, dan wil je dat er meteen transparantie is. Met andere woorden: kijk ook naar service. Als het puntje bij paaltje komt wil iedereen een goedkope energieleverancier. En dat snappen wij best! Dankzij de energietarievenvergelijker ontdek je gemakkelijk de goedkoopste energieleverancier van Paulatem, die past bij jouw plaatje. Speur je naar iets unieks? Dit is zelfstandig in te regelen. D.m.v keuzes in de energievergelijker detecteer je gemakkelijk een energieproduct dat matcht met jouw wensen.
Populaire energiebedrijven in Paulatem

 • Engie: Slimme Boxx thermostaat
 • OCTA+: Energiepunten sparen
 • Lampiris: Online energiesimulator
 • MEGA: Online facturen bekijken
 • Essent: Zelf verbruik in de gaten houden
 • Eneco: Inzicht in energiegebruik
 • Luminus: Exclusieve kortingen
 • Elegant: Goed bereikbare klantendienst
 • Watz: Uitgebreide contactmogelijkheden
 • Wase Wind: Biedt hulp bij duurzame oplossingen
 • Comfort Energy: Voor de klein- en grootverbruiker
 • Poweo: Grip op verbruik en de kosten

Wat zijn de energiekosten in mijn regio? (Prijzen maart 2024)

De producten van gas & stroom organisaties en de energiekosten kunnen verschillen per locatie. Dit komt doordat er verschillende beheerders service verlenen. Iedere gas en stroom beheerder hanteert eigen prijsstellingen voor de aansluiting + transport van gas en elektra. De huidige elektriciteit netbeheerder in Paulatem heet Intergem. De prijzen die de energiemaatschappij afdraagt aan deze beheerder zijn per gebied weer anders bepaald. Je kunt deze tarieven bekijken op de energierekening. In de gemeente Zwalm is de aardgas netbeheerder Intergem. Bij problemen met het gas lossen zij dit normaal gesproken op.

Feiten en cijfers Paulatem

 • Provincie: Oost Vlaanderen
 • Gemeente: Zwalm
 • CV Merk: Benraad
 • Aandeel duurzaam: 27,40%
 • Postcodegebied: 9630
 • Aantal mazout liters: 2700 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Intergem
 • Gasregio: Intergem
 • Gastarief M3: €0,411
 • Stroomtarief kwh: €0,254
 • Gem. gasverbruik: 1565 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3340 kWh
energie-vergelijken-paulatem

Hoe moet ik overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder problemen veranderen van energie binnen 10 minuten.

 1. Schets jouw situatie

  Stap 1 is het invoeren van jouw basisgegevens. Dat betreft omvang van het huishouden, en jouw woonplaats (postcode + huisnummer).

 2. Type meter + verbruik invullen

  Geef je gas en stroomverbruik op. Rondom Paulatem is het gemiddelde verbruik ong. 1565 m3 en nog eens 3340 kWh. Woon jij volledig gasloos? Kies dan voor ‘alleen stroom’. Sprake van zonnepanelen? Bereken het maximale kWh’s dat je genereert. Deze details beïnvloeden jouw energierekening.

 3. Kies soort energie en de looptijd.

  Zo worden zaken aangeboden als; grijze stroom of juist groene stroom (BE of EU). Is dit voor jou om het even? Je kunt deze stap dan overslaan. Wat betreft prijsafspraken kan je kiezen voor 1 jaar, 3 jaar, 5 jaar of specifieke model (variabele) prijzen. Normaliter is het verstandig om elke 12 maanden weer een 1-jarig contract te kiezen.  

 4. Energieleveranciers vergelijken

  Je gaat nu door naar een opsomming met alle mogelijke aanbieders + contracten. Van alle contracten lees jij info zoals soort stroom/gas, contracttermijn, de maximale jaarlijkse kosten van gas en elektra in Paulatem, en de welkomstkorting. Kies de maatschappij die past bij jouw budget.

 5. Regel online je overstap

  Een populaire aanbieder tussen de resultaten? Druk op de groene button. Wij sturen je meteen door naar de website van de leverancier. Denk aan www.engie.be en ook www.ebem.be. De door jou gekozen energiemaatschappij zorg dat de overstap wordt geregeld. Altijd een aansluiting voor gas en stroom in Paulatem


Energie besparen dankzij deze 5 tips

Veranderen van energieleverancier in maart 2024 kan tot wel €310 besparen. Echter, zijn er meerdere mogelijkheden om besparingen te realiseren op de energierekening? Via onze hunters lees jij vijf energiebespaartips die je vandaag nog kunt gebruiken.

 • Bezuinigtip 1: gebruik niet de standby modus
 • Bezuinigadvies 2: kies een intelligent strijkijzer die zichzelf uitschakelt
 • Tip 3: niet meer water gebruiken dan noodzakelijk bij het koken.
 • Advies 4: Neem een stekkerblok met schakelaar
 • Bezuinigadvies 5: gooi de wastrommel altijd helemaal vol

Extra hulp bij gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om over te stappen van leverancier?

Consumenten vragen zich vaak af: wanneer kan ik het beste overstappen? Onze overstap-medewerkers adviseren: ga elke jaar opnieuw overstappen in Paulatem. Op die manier maak je gebruik van lagere tarieven. Desalniettemin, let wel even op wanneer je dit doet. Einde contract in zicht? 6 weken voor afloop contracttermijn is het reeds mogelijk een nieuw contract af te sluiten. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? Wacht eerst tot het contractdatum verstreken is. Al eerder switchen van leverancier kan wel, alleen krijg je dan wel een boete voor je kiezen. Energiecontract voor onbepaalde tijd? Je mag op ieder moment, switchen van aanbieder, en is er geen sprake van opzegvergoedingen. Nooit eerder gewisseld van aanbieder? In zo’n geval heb je een contract met onbepaalde looptijd. Direct overstappen kunnen we dan gaan regelen.  

Vaste energietarieven nemen of kiezen voor variabele tarieven?

In het geval je een nieuw energiecontract afsluit heb je 2 opties: flexibele of vaststaande tarieven. Bij vaste energietarieven liggen de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Iedereen weet zeker wat hij/zij betaalt, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht als er een landelijke prijsstijging is. Bij variabele energietarieven heb je te maken met flexibele prijzen bij modelovereenkomsten. In de regel kom je deze tariefupdate tegen op 1 januari en op 1 juli. Bij dit type contract wordt je dus ook ‘beloond’ als de energieprijs trend neerwaarts is.

Adviseren jullie een 1-jarig of meerjarig energiecontract?

Het kan handig zijn: een meerjarig energiecontract in maart 2024 waarbij je exact weet hoeveel je gaat betalen. En vaak krijg jij daarnaast ook een aantrekkelijke bonus (cashback). Er zit wel een addertje onder het gras. Voor energiecontracten werkt het zo: een contract voor meerdere jaren zijn op lange termijn duurder dan het gros van de kortlopende energiecontracten voor Paulatem. Kies je voor een langlopend contract, dan is het tarief van elektra en gas iets lager. Daartegenover, bij een jaarcontract krijg je jaarlijks een aantrekkelijke welkomstbonus. En je zult zien dat dit veel goedkoper is.

Dien ik zelf mijn contract te beëindigen?

Nee, standaard verwerkt je geselecteerde energiemaatschappij het beëindigen van jouw huidige overeenkomst door middel van de overstapservice. Overstappen gaat verrassend eenvoudig. Vergelijk de leveranciers met elkaar en selecteer een beschikbare energieaanbieder. Denk aan Eneco, ENGIE en Ebem. Ook kies je de ingangsdatum van het contract. Jouw aanstaande maatschappij houdt zich altijd aan de afspraak. Stroom en aardgas zullen nooit worden afgesloten.

Wat is de reden dan jullie voordeliger zijn dan bij de aanbieder zelf?

Geholpen door onze website vind je altijd de allerlaagste tarieven. Wanneer je energietarieven calculeert op bijv. www.aspiravi.be, dan ontdek je dat dit vaak fors duurder is. Wat is de achterliggende reden? Heel eenvoudig: energieleveranciers willen hun klantendatabase uitbreiden. Met behulp van voordelige tarieven en hoge welkomstkortingen bereiken ze hogere posities in de vergelijkers. Zo zullen meer Belgen overwegen over te stappen.

Energiebedrijven Paulatem vergelijken

Vergelijk energiemaatschappijen in Paulatem en achterhaal de voordeligste leverancier voor jouw gezin

Duurzame energie in Paulatem

Een groot deel van de energie aanbieders bieden op dit moment groene stroom in Paulatem. Op dit front kunnen grote verschillen optreden. De herkomst van groene stroom wisselt nogal. Niet ieder “groene stroom” contract is ook echt duurzaam. Een aanzienlijk deel van de duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt ongeoorloofd “groen” genoemd. Er helemaal zeker van zijn dat aanbieders een groene strategie voeren? Ga dan voor de optie “Groen gas/elektra uit België”. Je kan dan betrouwbare groene energieleveranciers in Paulatem vergelijken, die ook nog eens goedkoop zijn.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
In de buurt van de gemeente Zwalm kennen we steeds meer initiatievenrondom duurzame energie. Je kunt denken aan windmolens of gezamenlijke zonne-energie initiatieven in de postcoderoos 9630. Als inwoner van deze plaats kan je soms extra voordelig bijdragen aan allerlei burgercollectieven in de gemeente. Uiteraard is het aan te raden om minder energie in huis te gebruiken. Binnen afzienbare tijd moet Oost Vlaanderen de huizen van het gas af (energieneutraal) hebben. Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • De isolatiewaarde van je woning verhogen
 • Dak met zonnepanelen
 • Het huis verwarmen met een warmtepomp
 • Tapwater en verwarming via je zonneboiler
 • Plaatsen van een biomassaketel
 • En de gouden stelregel: perk jouw gas- en stroomverbruik in. Bekijk info over 5 handige bespaartips of bezoek mijnenergie.be, vreg.be, pricewise.be, aanbieders.be en tariefchecker.be, killmybill.be, callmepower.be, energieleveranciers.be. Doorzoek informatie over Lampirus afsluiten.