Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Elst

Gemakkelijk energie vergelijken in Elst? Middels onze website ontdek je eenvoudig alle bekende energie aanbieders als Engie & Comfort Energy. Geef de grootte van het huishouden door, voer het verbruik in, en check welke energieleverancier in Elst voor jou de beste prijs heeft. Tevens vergaar je op energiehunter.be waardevolle info over thema’s als de netbeheerder en concrete energiebespaartips. Tevens geven wij tips om stroom en gas te besparen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Brakel
Netbeheerder Elektra:Intergem
Netbeheerder AardgasIntergem
Gemiddelde gastarief (m3) maart 2024€0,418
Gemiddelde stroomtarief (kWh) maart 2024€0,261
Gemiddeld verbruik: 1600 m3 en 3375 kwh
Populaire aanbiederEssent

Gemakkelijk vergelijken

 • Alle grote maatschappijenbij elkaar
 • Jouw gegevens zijn veilig
 • Bespaar ieder jaar tot wel € 365,00.

Probleemloos overstappen

 • Supersnel online geregeld
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • De nieuwe leverancier zegt huidige contract op

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn populaire energieleveranciers in Elst?

Er zijn een groot aantal energieleveranciers beschikbaar in Elst. Dit varieert van Antargaz tot bijvoorbeeld Luminus, er zijn opties bij de vleet. Op dit ogenblik kan je kiezen uit om en nabij 30 maatschappijen. Zij nuttigen stuk voor stuk de leidingen van Intergem. Het is onmogelijk om handmatig alle prijzen te vergelijken. Voor dat geval hebben wij iets gevonden, de energiesimulator. Ontdekken welke organisaties in deze regio actief zijn? Weten wie de goedkoopste aanbieder van energie in Elst is op dit moment? Geef vlug jouw gegevens in, vind de laagste prijs, en regel je nieuwe abonnement binnen enkele minuten. Zie ook onze 5 hulpvolle bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier vinden
Stroom is stroom en gas is gas. Bij wie je de energie ook koopt, jouw apparaten zijn altijd voorzien van stroom, en in de winter is het lekker warm in huis. Daartegenover, gas & stroom aanbieders verschillen wel degelijk van elkaar. In een situatie als een storing, dan willen jullie natuurlijk dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Het punt is: houd ook rekening met kwaliteit service. Per slot van rekening wil iedereen met een eigen huis een goedkope energieleverancier. En wij begrijpen dat! Door middel van onze energie achterhaal je eenvoudig de goedkoopste energieleverancier van Elst, specifiek voor jouw situatie. Heb jij bepaalde wensen? Dat is geen probleem! Middels selecties maken in de prijzenvergelijker ontdekken jullie zonder problemen een abonnement dat aansluit op het door jou geschetste plaatje.
Populaire energiebedrijven in Elst

 • Engie: Eigen termijnbedrag kiezen
 • OCTA+: Altijd inzicht in het verbruik
 • Lampiris: Ook modelcontracten
 • MEGA: Vaste energieprijzen
 • Essent: Handige website
 • Eneco: Ook met zonnepanelen
 • Luminus: Verstand van (duurzame) energie
 • Elegant: Een passend contract voor elk huishouden
 • Watz: Prettige klantendienst
 • Wase Wind: Vaste energieprijzen
 • Comfort Energy: Exclusieve kortingen
 • Poweo: Alles beheren via de klantzone

Wat betaal ik voor energie in mijn regio? (Prijzen maart 2024)

De aansluitingen van aanbieders en de kosten kunnen verschillen per locatie. De achterliggende reden is dat er verschillende netbeheerders op deze markt werken. Iedere gas en stroom beheerder past eigen voorwaarden toe en weer aparte prijzen voor logistiek. De huidige elektriciteit netbeheerder in Elst is Intergem. De kosten die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder wisselen per postcodegebied. Weten hoeveel? Dat vind je op de factuur. In de gemeente Brakel valt vervoer van aardgas onder de verantwoordelijkheid van Intergem. Als er sprake is van een storing zullen zij dat oplossen.

Cijfers en feiten Elst

 • Provincie: Oost Vlaanderen
 • Gemeente: Brakel
 • CV Merk: Intergas
 • Aandeel groen: 28,10%
 • Postcodegebied: 9660
 • Verbruik Mazout: 2770 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Intergem
 • Gasregio: Intergem
 • Gastarief M3: €0,418
 • Stroomtarief kwh: €0,261
 • Gem. gasverbruik: 1600 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3375 kWh
energie-vergelijken-elst

In 5 stappen overstappen naar een andere energieleverancier

Benodigde tijd: 5 minuten

Eenvoudig veranderen van energie in enkele minuten.

 1. Situatieschets

  Als eerste jouw basisgegevens. Dit gaat over aantal gezinsleden, de postcode en het huisnummer.

 2. Schat jouw verbruik

  Voer het geschatte verbruik in. Rondom Elst ligt dit gemiddeld op 1600 m3 en 3375 kWh. Heb jij een gasloze woning? Kies dan voor ‘alleen stroom’. Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Vul het totale kWh in dat je genereert. De data die je invult beïnvloeden de kosten van energie.

 3. Selecteer type energie en contractduur.

  Denk dan onder andere aan groene (BE of EU) stroom en grijze stroom. Geen voorkeur? Laat dit dan open. Aangaande abonnementen kun je een optie nemen voor vaste tarieven voor bijv. 1 t/m 5 jaar of een variabel contract. Normaliter is het slim om elke 12 maanden een nieuw energiecontract te kiezen.  

 4. Vergelijk energie aanbieders

  Je ziet nu de resultaatpagina met alle populaire energiebedrijven. Bij elk pakket bekijk je specificaties over soort stroom/gas, abonnementstermijn, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in Elst, en de welkomstbonus. Kies de partij die rijmt met jouw budget.

 5. Ga overstappen via internet

  Een goede leverancier in het lijstje? Bekijk alle info door op de groene knop te klikken. De internetpagina wordt dan gerefreshed naar de afsluitpagina van de energiemaatschappij. Bijvoorbeeld www.luminus.be en www.ebem.be. De nieuwe leverancier zegt jouw huidige contract op. Nooit zonder stroom en gas in Elst


Energie besparen dankzij deze 5 tips

Veranderen van energieleverancier in maart 2024 kan meer dan €395 bonus betekenen. Desalniettemin, zijn er meerdere mogelijkheden om te besparen op de gas- en stroom rekening? Via de energiehunter bekijk je 5 bruikbare tips & tricks waar ook jij iets mee kunt doen.

 • Bezuinigadvies 1: led-lampen gebruiken
 • Bespaartip 2: let goed op het energieverbruik als je een (nieuwe) koelkast koopt.
 • Bespaartip 3: geen tweede koelkast gebruiken.
 • Praktisch advies 4: de helderheid (brightness) van je beeldscherm niet te hoog zetten.
 • Praktische tip 5: gooi de wastrommel altijd helemaal vol

Extra hulp bij gas en stroom vergelijken

Op welk moment is het verstandig om het overstappen in gang te zetten?

Een vaak gestelde vraag is: wat is een geschikt moment om over te stappen? Onze specialisten zijn erover eens: wacht niet langer en ga overstappen in Elst. Dan is de besparing het grootst. Belangrijk, dit is niet op elk moment mogelijk. Is jouw huidige contract bijna afgelopen? 6 tot 8 weken voor het einde van jouw contract kan je alvast een nieuwe leverancier kiezen. Is je contract nog niet afgelopen? Dan adviseren we jou nog even te wachten. Overstappen zou eerder kunnen, alleen krijg je dan wel een boete voor je kiezen. Onbepaalde tijd energiecontract? Je kunt altijd, switchen van maatschappij, en er is geen opzegvergoeding. Nog nooit overgestapt? Mogelijk is je contract dan al tijden verlopen. Begin met vergelijken en stap over naar de goedkoopste.  

Vaste energieprijzen of kiezen voor variabele tarieven?

Wanneer je een nieuw energiecontract neemt heb je meerdere keuzes: wisselende of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast voor een bepaalde periode. Heel eenvoudig, maakt alles concreet, en je betaalt niets extra’s bij een prijsstijging van energie. Bij variabele energietarieven heb je te maken met flexibele prijzen binnen het modelcontract. In de regel worden de prijzen aangepast in de eerste en zevende maand. Bij de variabele variant werkt in jouw voordeel als elektriciteit en gas goedkoper worden.

Een kortlopend of langlopend contract afsluiten?

Het lijkt een goed idee: een meerjarig energiecontract in maart 2024 waarbij je precies weet wat je gaat betalen. En eventueel ontvang je ook wel een scherpe welkomstbonus (cashback). Toch moet je de rekensom goed maken. In energieland is de stelregel: contracten met een lange looptijd kunnen qua prijs niet concurreren met verschillende kortlopende energiecontracten voor Elst. In het geval van een lang contract is de prijs van gas en stroom wel iets gunstiger. Echter, bij een overeenkomst van 1 jaar ontvang je alle jaren zo’n concurrerende welkomstbonus. Dit is voor vrijwel elke situatie het goedkoopst!

Moet ik zelf het contract beëindigen?

Nee, vaak faciliteert jouw geselecteerde energieleverancier het beëindigen van jouw huidige overeenkomst door de overstapservice. Overstappen is dus helemaal niet zo ingewikkeld. Vergelijk alle aanbieders en selecteer een nieuwe energieaanbieder. Populaire bedrijven zijn Eneco, Essent en Comfort Energy. Vervolgens bespreek je wanneer het contract in moet gaan. De aankomende energie-organisatie zal precies op die dag starten met leveren. Jij zal geen moment zonder energie (stroom of aardgas).

Hoe kan het dat jullie prijzen lager liggen dan bij de aanbieder zelf?

Dankzij onze website tref je altijd de scherpste aanbiedingen. Zodra je energieprijzen checkt via bijvoorbeeld www.essent.be, dan is het niet moeilijk om te zien dat de prijzen daar hoger zijn. Hoe is dit mogelijk? Dat gebeurd overal: energiebedrijven willen nieuwe aansluitingen scoren. Via voordelige tarieven en intense welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. En op die manier trekken ze veel potentiële klanten aan.

Energiebedrijven Elst vergelijken

Vergelijk energiemaatschappijen in Elst en achterhaal de voordeligste leverancier voor jouw gezin

Duurzame energie in Elst

Het gros van de leveranciers bieden onderwijl groene stroom in Elst. Als het gaat om groene energie kun je echter wel veel vraagtekens zetten. De oorsprong van deze groene stroom verschilt nogal. Niet elk “groene energie” label is daadwerkelijk groen. Een behoorlijk aandeel van de duurzame elektriciteit uit Europa wordt illegitiem als “duurzaam” gekenmerkt. Er vanuit kunnen gaan dat leveranciers een groen beleid hanteren? Ga dan voor uiteraard voor “Groene stroom uit België”. Je kan dan erkende groene energieleveranciers in Elst vergelijken, die ook zeer scherpe prijsaanbiedingen hebben.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
Voor inwoners van de gemeente Brakel bestaan er verscheidene projectenmet een focus op duurzame energie. Aspecten als windmolens of collectieve zonne-energie via een postcoderoosregeling in 9660. In deze buurt kan je wellicht extra voordelig meedoen met duurzaamheidsprojecten in de regio. Uiteraard is het aan te raden om zelf maatregelen te treffen. Op termijn moet Oost Vlaanderen helemaal energieneutraal zijn. Wat kan jij zelf doen:

 • Het huis isoleren
 • Installeren van zonnepanelen
 • Een eigen warmtepomp aanschaffen
 • Zonneboiler in de woning
 • Een biomassaketel laten plaatsen als alternatief van de CV
 • En zeker onmisbaar: zorg dat je minder gas en stroom verbruikt. Lees de Bespaartips die je meteen kunt toepassen of bekijk sites als mijnenergie.be, aanbieders.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be en tariefchecker.be, killmybill.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be. Bekijk ook Eneco overstappen.