Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Opbrakel

Snel energie vergelijken in Opbrakel? Dankzij deze website tref je gemakkelijk alle verkrijgbare energieleveranciers als o.a. Eneco en Belpower. Omschrijf jouw situatie, schat jouw verbruik, en vind uit welke energieleverancier in Opbrakel de beste deal heeft! Voorts vergaar je op onze website uitgebreide info over thema’s als bijvoorbeeld energieaansluitingen en info over duurzame energie. Ook vind je hier een lijstje met 5 nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Brakel
Netbeheerder Elektra:Intergem
Netbeheerder AardgasIntergem
Gemiddelde gastarief (m3) maart 2024€0,422
Gemiddelde stroomtarief (kWh) maart 2024€0,265
Gemiddeld verbruik: 1415 m3 en 3395 kwh
Populaire aanbiederOCTA+

Moeiteloos vergelijken

 • Alle bedrijven gemakkelijk vergelijken
 • Altijd de scherpste energiedeals
 • Besparing loopt op tot € 465,00.

Snel overstappen

 • Afsluiten doe je eenvoudig zelf
 • Binnen 14 dagen opzeggen zonder opgaaf van reden
 • Overstap wordt volledig voor jou geregeld

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn de beste energieleveranciers in Opbrakel?

Er zijn steeds meer energieleveranciers in Opbrakel. Dat gaat van Engie tot en met Comfort Energy, er is gewoon veel te kiezen. Tegenwoordig zijn het zo’n 20 organisaties. Deze maatschappijen nuttigen stuk voor stuk de infrastructuur van Intergem. Het is onmogelijk om op eigen houtje alle prijzen te vergelijken. In deze context moet je zeker de energiesimulator proberen. Weten welke energiebedrijven je kunt kiezen? Achterhalen wie de goedkoopste aanbieder van energie in Opbrakel is voor jouw situatie? Geef hierna de benodigde gegevens in, selecteer de scherpste aanbieding, en regel je nieuwe abonnement binnen enkele minuten. Lees verder over 5 praktische bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is overal hetzelfde. Ongeacht bij wie je klant bent, er is altijd voldoende stroom aanwezig, en er is warm water in het hele huis. Daartegenover, leveranciers focussen toch allemaal op andere dingen. In een situatie als een stroomstoring, dan is het wenselijk dat er gauw een oplossing volgt. Conclusie: vergelijk op meer dan alleen prijs. Uiteindelijk zoekt elke Belg een energieleverancier die niet te duur is! Dit geldt uiteraard altijd. Aan de hand van onze energie tref je gelijk de goedkoopste energieleverancier van Opbrakel, specifiek voor jouw situatie. Speur je naar iets unieks? Dat is geen probleem! Door middel van jouw input in de tarievenvergelijker check jij probleemloos een energieovereenkomst dat in lijn is met het door jou geschetste plaatje.
Populaire energiebedrijven in Opbrakel

 • Engie: Ook modelcontracten
 • OCTA+: Uitstekende klantenservice
 • Lampiris: Online facturen bekijken
 • MEGA: Prima klantendienst
 • Essent: €50 tot €150 korting bij langlopend contract
 • Eneco: Met handige energiesimulator
 • Luminus: Online prijs berekenen
 • Elegant: Ook met zonnepanelen
 • Watz: Exclusieve kortingen
 • Wase Wind: Eenvoudig verbruik inzien
 • Comfort Energy: Altijd inzicht in het verbruik
 • Poweo: Transparantie en zekerheid met Poweo Fix

Wat betaal ik voor energie in en rondom mijn buurt? (Prijzen maart 2024)

De condities van gas en stroom bedrijven en de energietarieven zijn in elke plaats weer anders. Dit komt doordat er meerdere beheerders actief zijn. Iedere afzonderlijke beheerder wordt gekenmerkt door weer zijn eigen prijzen voor transport van gas en stroom. De actuele netbeheerder (elektra) in Opbrakel is Intergem. De prijzen voor het beheer van het netwerk zijn per gebied weer anders bepaald. Deze toeslag vind je op jouw energienota. In de gemeente Brakel valt vervoer van aardgas onder de verantwoordelijkheid van Intergem. Bij problemen met het gas lossen zij dit normaal gesproken op.

Stats & Facts Opbrakel

 • Provincie: Oost Vlaanderen
 • Gemeente: Brakel
 • CV Merk: Pelgrim
 • Groene stroom: 28,50%
 • Postcode: 9660
 • Gem. mazout: 2810 liter

Samenstelling van de energieprijzen

 • Netbeheerder: Intergem
 • Gasregio: Intergem
 • Gastarief M3: €0,422
 • Stroomtarief kwh: €0,265
 • Gem. gasverbruik: 1415 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3395 kWh
energie-vergelijken-opbrakel

Hoe werkt overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Gemakkelijk veranderen van energie direct regelen.

 1. Specificeer jouw situatie

  Natuurlijk je huis en woningdetails. Dit gaat over omvang van het huishouden, en straatnaam + huisnummer.

 2. Vul energieverbruik in

  Voer je verbruik van stroom en gas in. In de buurt van Opbrakel ligt dit gemiddeld op 1415 m3 & 3395 kWh. Bezit je een gasloze woning. Je dient dan ‘alleen stroom’ aan te vinken. Liggen er zonnepanelen op je pad? Geef aan hoeveel kWh je realiseert. Al deze zaken beïnvloeden het gas- en stroom tarief.

 3. Kies herkomst energie en contracttermijn.

  Voorbeelden zijn grijze stroom maar ook groene stroom uit BE of de EU. Heb jij niets met groen? Neem dan de optie ‘geen voorkeur’. Rondom prijszekerheid kan je kiezen voor 12 maand, 24 maanden meerdere jaren of wisselende korte termijn modelcontracten. In de regel is het slim om jaarlijks een actueel energie-abonnement te kiezen.  

 4. Prijzen vergelijken

  Wat daarna komt is een opsomming met alle mogelijke leveranciers en contracten. Bij alle pakketten tref je voorwaarden m.b.t. herkomst van stroom en gas, contractsduur, de prijzen van gas en elektra in Opbrakel, en de welkomstkorting. Selecteer de leverancier die matcht met jouw voorwaarden.

 5. Zelf je overstap regelen

  Een goede actie tussen de resultaten? Lees meer info of klik op de ‘bekijk’ knop. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de webpagina van de aanbieder. Bijvoorbeeld www.essent.be en www.poweo.be. Jouw nieuwe leverancier neemt het papierwerk uit handen. Altijd een aansluiting voor gas en stroom in Opbrakel


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in maart 2024 kan meer dan €395 opleveren. Evenwel, is er nog meer mogelijk voor een lagere energierekening? Op deze pagina check jij 5 concrete tips die je vandaag nog kunt gebruiken.

 • Bespaartip 1: bewust met de waterkoker omgaan
 • Tip 2: zorg dat de koelkast op een koele plek staat
 • Praktisch advies 3: hang de was wat vaker aan de lijn i.p.v. de droger
 • Bezuinigadvies 4: je cv-pomp een stuk lager zetten.
 • Bezuinigadvies 5: stap regelmatig over van energieleverancier

Onduidelijkheden over gas en stroom vergelijken

Wanneer is het juiste moment om over te stappen van energiemaatschappij?

Een vaak gestelde vraag is: wat is nu het juiste overstapmoment? Onze overstap-medewerkers geven als tip: kies elke 12 maanden opnieuw en ga overstappen in Opbrakel. Zodanig is de besparing het grootst. Toch, je moet wel contractvrij zijn natuurlijk. Loopt jouw contract bijna af? 6 weken voor het einde van jouw contract kan je al overstappen. Loopt het contract voorlopig nog niet af? Dan is het verstandig nog kort af te wachten. Al eerder switchen van leverancier kan wel, maar dit wordt vaak ‘bestraft’ met een boete. Contract voor onbepaalde duur? In dat scenario kan iedereen wisselen van leverancier, en er is geen opzegvergoeding. Niet eerder van leverancier gewisseld? Mogelijk heb je een contract met onbepaalde looptijd. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Een meerjarige contract of overeenkomst met flex-tarieven?

Zodra je een nieuw contract neemt zin dit de twee opties: flexibele of vaststaande kosten. Bij vaste energietarieven staan gas- en stroomprijzen vast voor een bepaalde periode. Dat creëert financiële transparantie, en je komt niet voor verrassingen te staan bij een prijsstijging van energie. Bij variabele energietarieven kan de prijs variëren bij de modelovereenkomst. Vaak wijzigen leveranciers hun variabele tarieven begin januari en rond juli. Bij dit soort contracten kan positief uitvallen wanneer de gasprijs en stroomtarieven dalen.

Een kortlopend of langlopend contract afsluiten?

Het lijkt in eerste instantie een goed idee: het meerjarig energiecontract in maart 2024 waarbij het direct duidelijk is wat het energietarief is. En eventueel is er sprake van een scherpe welkomstbonus (cashback). Let echter wel goed op de vergelijking! In de energiewereld geldt in de basis: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar zijn eigenlijk altijd prijziger dan verscheidene kortlopende energiecontracten voor Opbrakel. Ga je voor een meerjarig contract, dan is de prijs van gas en stroom wel iets gunstiger. Desondanks, bij 12 maandelijkse contracten ontvang jij jaarlijks deze aantrekkelijke welkomstbonus. Dit is voor vrijwel elke situatie het goedkoopst!

Wordt er van mij verwacht dat ik mijn contract beëindig?

Nee, in de regel verzorgt jouw toekomstige leverancier de opzegging van de actuele contracten door de overstapservice. Overstappen is echt kinderspel. Vergelijk de leveranciers met elkaar en selecteer de beste leverancier. Populaire bedrijven zijn Eneco, ENGIE of Energie 2030. Daarnaast bepaal je de ingangsdatum van het contract. De toekomstige gas en stroom maatschappij zal op deze ingangsdatum starten met leveren. Stroom en aardgas zullen nooit worden afgesloten.

Hoe kan het dat jullie prijzen lager liggen dan als ik het zelf afsluit?

Aan de hand van www.energiehunter.be tref je altijd de laagste prijzen. Zodra je een website opent zoals www.energie2030.be, dan kom je tot de ontdekking dat dit vaak fors duurder is. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Kinderspel: energiebedrijven zijn altijd op zoek naar meer klanten. Via lagere onkosten en hoge welkomstkortingen staan zij in het rijtje van voordeligste leveranciers. En zo zijn ze in staat veel nieuwe klanten aan te sluiten.

Energiebedrijven Opbrakel vergelijken

Vergelijk huidige energiemaatschappijen in Opbrakel en stap over naar de beste aanbieder voor jullie woning

Duurzame energie in Opbrakel

Tal van energiemaatschappijen verschaffen vandaag de dag groene stroom in Opbrakel. Op dit front is hier veel variatie in mogelijk. De manier waarop groene stroom tot stand komt is bij veel aanbieders weer anders. Niet elk groene stroom label is ook echt groen. Schrikbarend veel duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt ten onrechte 100% duurzaam genoemd. Er vanuit kunnen gaan dat bedrijven echt helemaal groen zijn? Selecteer dan een filter voor “Groene stroom uit België”. In de volgende stap kan jij authentieke groene energieleveranciers in Opbrakel vergelijken, die ook nog eens goedkoop zijn.

Draag bij aan een duurzame regio
In de streek van de gemeente Brakel zijn er nogal wat plannen rondom duurzame energie. Neem bijvoorbeeld windmolens of collectieve zonne-energie in postcoderoos 9660. In deze woonplaats kan je soms zeer betaalbaar meedelen in dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. Het is natuurlijk ook goed om minder stroom en elektriciteit te gebruiken. Binnen 30 jaar moet Oost Vlaanderen energieneutraal zijn (los van gas). Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • Spouwmuurisolatie
 • Plaatsen van Zonnepanelen
 • De HR-ketel inruilen voor een zelfstandige warmtepomp
 • Zonneboiler voor warm water
 • De HR-ketel inruilen voor een zelfstandige biomassaketel
 • En niet te vergeten: beperkt je verbruik van gas en stroom. Lees de tips om minder gas en stroom te gebruiken en bezoek mijnenergie.be, aanbieders.be, pricewise.be, vreg.be en tariefchecker.be, killmybill.be, test-aankoop.be, callmepower.be. Bezoek ook Watz overstappen.