Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Nederbrakel

Snel en overzichtelijk energie vergelijken in Nederbrakel? Middels onze website doorzoek je supersnel alle verkrijgbare leveranciers als bijvoorbeeld Engie en Antargaz. Omschrijf jouw situatie, voer het verbruik in, en achterhaal welke energieleverancier in Nederbrakel het goedkoopste contract aanbiedt. Ook bekijk je via de Energiehunter handige informatie over thema’s zoals energiegebruik in de regio en tips om jouw huis te verduurzamen. Daarbij vind je hier praktische tips om te besparen op de rekening.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Brakel
Netbeheerder Elektra:Intergem
Netbeheerder AardgasIntergem
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,421
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,264
Gemiddeld verbruik: 1410 m3 en 3390 kwh
Populaire aanbiederEngie

Eenvoudig vergelijken

 • Alle bekende bedrijven onder elkaar
 • Jouw gegevens worden niet opgeslagen
 • Gemiddelde besparing van € 410,00.

Moeiteloos overstappen

 • Je sluit het gemakkelijk zelf af
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • Geen dag zonder gas of stroom!

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn populaire energieleveranciers in Nederbrakel?

We zien erg veel energieleveranciers actief in Nederbrakel. Dat gaat van Essent tot bijvoorbeeld Luminus, je ziet door de bomen het bos niet meer. Tegenwoordig is het aanbod ongeveer 40 maatschappijen. Deze energieleveranciers lopen allemaal via de leidingen van Intergem. Het is onmogelijk om op eigen houtje alle prijzen te vergelijken. In deze context kan jij onze energiesimulator gebruiken. Nieuwsgierig welke organisaties in deze regio actief zijn? Ontdekken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Nederbrakel is? Voer hieronderde benodigde gegevens in, sorteer de resultaten op prijs, en regel jouw overstap eenvoudig online. Meer weten? Check onze 5 handige bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier?
Gas en stroom zijn beide homogene producten. Bij welke organisatie je ook energie afneemt, je kunt altijd koken, en de verwarming werkt wanneer nodig. Desalniettemin, gas en stroom leveranciers verschillen wel degelijk van elkaar. In een situatie als een stroomstoring, dan willen jullie natuurlijk dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Met andere woorden: houd ook rekening met kwaliteit service. Als het puntje bij paaltje komt zoekt elke Belg een betaalbaar energiecontract. En dit is heel snel te regelen. D.m.v onze handige vergelijker tref je snel de goedkoopste energieleverancier van Nederbrakel, die matcht met jouw verbruik. Wil jij bepaalde onderdelen? Ook dit kun je hier vinden. Aan de hand van jouw input in de vergelijkingstool bekijkt men simpel en snel een abonnement dat klopt met de ingevoerde gegevens.
Populaire energiebedrijven in Nederbrakel

 • Engie: Transparant en eerlijk
 • OCTA+: Transparant en eerlijk
 • Lampiris: Altijd bereikbaar
 • MEGA: Grip op verbruik en de kosten
 • Essent: Overzichtelijke contracten
 • Eneco: Prettige klantendienst
 • Luminus: Een passend contract voor elk huishouden
 • Elegant: Met SOS Snelle Overstap Service
 • Watz: Online facturen bekijken
 • Wase Wind: Eigen termijnbedrag kiezen
 • Comfort Energy: Online grip op je kosten
 • Poweo: Online inzicht in verbruik

Wat betaal ik voor energie in onze straat? (Prijzen april 2024)

De beschikbare producten gas en stroom leveranciers en de vergoedingen wijken vaak af per plaats. De achterliggende reden is dat er veel netbeheerders dienstverleningen bieden. Elke netbeheerder gebruikt eigen prijsstrategieën voor de aansluiting + transport van gas en elektra. De tegenwoordige stroom netbeheerder in Nederbrakel is Intergem. De kosten die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn per woonplaats weer anders. Weten hoeveel? Dat vind je op de factuur. In de gemeente Brakel wordt transport van het aardgas beheerd door Intergem. Bij problemen in het netwerk dienen zij dit op te lossen.

Kerngegevens Nederbrakel

 • Provincie: Oost Vlaanderen
 • Gemeente: Brakel
 • CV ketel: Oertli
 • Groene energie: 28,40%
 • Centrale postcode: 9660
 • Mazout consumptie: 2800 liter

Samenstelling van de energieprijzen

 • Netbeheerder: Intergem
 • Gasregio: Intergem
 • Gastarief M3: €0,421
 • Stroomtarief kwh: €0,264
 • Gem. gasverbruik: 1410 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3390 kWh
energie-vergelijken-nederbrakel

Hoe werkt overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder moeite veranderen van energie in een paar minuten.

 1. Verstrek je adresgegevens

  Je begint altijd met je contactgegevens. Dit gaat over de grootte van het huishouden, en adres (postcode).

 2. Verbruik en type meter opgeven

  Voer je verbruik van stroom en gas in. Rondom Nederbrakel is dit gemiddeld zo’n 1410 m3 en 3390 kWh. Gebruik jij geen gas? Ga dan voor ‘alleen stroom’ . Sprake van zonnepanelen? Vul het aantal kWh in dat je realiseert. Al deze zaken hebben invloed op de jaarlijkse energiekosten.

 3. Selecteer type energie en de contractlooptijd.

  Je kunt kiezen uit o.a. groene stroom (BE of EU), of grijze stroom. Heb jij niets met groen? Laat het dan staan op ‘geen voorkeur’. Ten opzichte van contractduur kan men gaan voor producten van 1 jarig tot 5 jarig of modelcontracten. In algemene zin loont het om elk jaar opnieuw over te stappen en 1 jarige contracten te kiezen.  

 4. Energiecontracten vergelijken

  Je ziet nu een opsomming met alle erkende energie aanbieders. Bij elk abonnement achterhaal jij specificaties m.b.t. soort energie, looptijd contract, de maximale jaarlijkse kosten van gas en elektra in Nederbrakel, en nieuwe klanten korting. Selecteer de maatschappij die rijmt met jouw wensenpakket.

 5. Zelf je overstap regelen

  Een actuele kortingsactie gecheckt? Druk op de groene button. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de relevante pagina op de website van de onderneming. Zoals www.octaplus.be en ook www.comfortenergy.be. De nieuwe energie-partij zegt jouw huidige contract op. Geen dag zonder gas of stroom in Nederbrakel


5 tips om minder energie te gebruiken

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan ruim €370 voordeel geven. Maar, kan ik nog meer doen voor lagere maandlasten? Hieronder tref je vijf energiebespaartips waar je à la minute iets mee kunt doen.

 • Bespaaradvies 1: isoleer loze ruimtes zo veel mogelijk
 • Tip 2: eerst de vaatwasser goed vullen, voordat je hem aanzet.
 • Bezuinigtip 3: je vriezer af en toe ontdooien zodat er geen ijslaag ontstaat.
 • Praktische tip 4: zet apparaten nooit op stand-by stand
 • Bespaartip 5: Houd de brievenbus dicht

Advies bij gas en stroom vergelijken

Wanneer is het juiste moment om de overstap te regelen?

Een vaak gestelde vraag is: wanneer mag je overstappen van energie? Onze energie-experts zeggen altijd: kies elke 12 maanden opnieuw en ga overstappen in Nederbrakel. Zodanig betaal je het minst voor je energie. Desondanks, dit is niet op elk moment mogelijk. Komt het einde van het contract dichterbij? 6 weken voor het einde van jouw contract is het al mogelijk een nieuwe aanbieder te nemen. Zit je nog vast aan een contract? Dan moet je wellicht nog even wachten. Overstappen zou eerder kunnen, maar daar zit wel een boete aan vast. Een abonnement met flexibele tarieven? Je mag op ieder moment, veranderingen aanbrengen, zonder boete te betalen. Nooit eerder gewisseld van aanbieder? Dan heb je te maken met een contract voor onbepaalde tijd. Begin met vergelijken en stap over naar de goedkoopste.  

Vaste energieprijzen of een modelovereenkomst?

In het geval je een nieuw energiecontract afsluit moet je een belangrijke keuze maken: variabele of vaste kosten. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast voor een bepaalde periode. Dit geeft heel veel duidelijkheid, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht op het moment dat elektra- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven mis je dit vaste prijs element en wisselt bij modelcontracten. Veelal worden de prijzen aangepast in het begin en in midden van het jaar. Bij een variabel contract is dus ook erg interessant wanneer de energieprijs trend neerwaarts is.

Een kortlopend of langlopend contract afsluiten?

Het klinkt als de beste optie: dit meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij het direct duidelijk is hoeveel je gaat betalen. En als je geluk hebt beloont de maatschappij jou met een scherpe welkomstbonus (cashback). Daarmee maakt men vaak een rekenfout. Voor de energie industrie werkt het zo: contracten voor 3 of 5 jaar kunnen qua prijs niet concurreren met diverse kortlopende energiecontracten voor Nederbrakel. Kies je voor een langlopend contract, dan is de prijs van gas en stroom wel iets gunstiger. Evenwel, bij een jaarcontract krijg je ieder jaar een persoonlijke welkomstbonus. Uiteindelijk is dit goedkoper!

Wordt er van mij verwacht dat ik mijn contract beëindig?

Nee, gewoonlijk faciliteert je gekozen gas en stroom aanbieder dat jouw huidige contract wordt opgezegd middels de overstapservice. Overstappen gaat gemakkelijker dan je denkt. Vergelijk de tarieven in jouw regio en selecteer de voordeligste leverancier. Bijv. Eneco, Essent of natuurlijk Ecopower. Tevens kies je de ingangsdatum van het contract. Jouw gekozen gas en stroom organisatie houdt zich altijd aan de afspraak. Stroom en aardgas zullen nooit worden afgesloten.

Hoe bestaat het dat jullie goedkoper zijn dan de energie-onderneming zelf?

Geholpen door energiehunter.be vind je altijd de meest interessante aanbiedingen. Indien je zelf een website bezoekt als www.octaplus.be, dan valt al gauw op dat je daar veel duurder uit bent. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Kinderspel: energieleveranciers speuren constant naar nieuwe consumenten. Via lage kosten en hoge welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. Met dat prijsbeleid stappen meer mensen naar hen over.

Energiebedrijven Nederbrakel vergelijken

Vergelijk alle energiemaatschappijen in Nederbrakel en ontdek de beste deal die past bij jouw wensen

Duurzame energie in Nederbrakel

Veel organisaties bieden momenteel groene stroom in Nederbrakel. Binnen dit domein is onderling veel verschil te vinden. De manier waarop groene stroom tot stand komt wijkt nogal af. Niet ieder groene stroom contract komt 100% groen tot stand. Het is jammer, maar veel duurzame elektriciteit uit landen buiten BE wordt onjuist gelabeld als “groen”. 100% zeker weten dat energie aanbieders 100% transparant zijn? Selecteer dan de optie “Groen uit België”. Vervolgens kan jij erkende groene energieleveranciers in Nederbrakel vergelijken, met een aantrekkelijk prijskaartje.

Duurzaamheidsinitiatieven in de regio
In het leefgebied van de gemeente Brakel kennen we verscheidene opdrachten volledige gericht op duurzame energie. Aspecten als windmolens of gezamenlijke zonne-energie initiatieven in de postcoderoos 9660. In deze woonplaats kan je steeds vaker financieel aantrekkelijk meedraaien in allerlei burgercollectieven in de gemeente. Ook moedigt de gemeente ons aan om jouw eigen energieverbruik te minderen. In zo’n 25 jaar moet Oost Vlaanderen volledig energieneutraal zijn. Ook jij kunt iets doen! Bijvoorbeeld:

 • Isolatie van de woning
 • Dak met zonnepanelen
 • Een eigen warmtepomp aanschaffen
 • Installeren van een zonneboiler
 • Het huis verwarmen met een biomassaketel
 • En ook belangrijk: realiseer een besparing op energiegebruik. Check ook onze Belangrijke energiebespaartips of check sites van mijnenergie.be, pricewise.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be of tariefchecker.be, energieleveranciers.be, callmepower.be, killmybill.be. Bezoek ook Mega overstappen.