Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Kwaremont

Meteen energie vergelijken in Kwaremont? Via www.energiehunter.be tref je snel en simpel alle beschikbare maatschappijen als bijvoorbeeld Watz & Poweo. Specificeer jouw situatie, begroot het stroom- en gasverbruik, en vind uit welke energieleverancier in Kwaremont het goedkoopste contract aanbiedt. Voorts bekijk je op deze pagina waardevolle info over onderwerpen zoals wat een geschikt overstapmoment is en variabele of vaste tarieven. Daarnaast vind je hier handige bespaartips.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Kluisbergen
Netbeheerder Elektra:Intergem
Netbeheerder AardgasIntergem
Gemiddelde gastarief (m3) februari 2024€0,433
Gemiddelde stroomtarief (kWh) februari 2024€0,276
Gemiddeld verbruik: 1470 m3 en 3450 kwh
Populaire aanbiederEneco

Makkelijk vergelijken

 • Alle landelijke energiebedrijvenonder elkaar
 • Jouw gegevens zijn veilig
 • Besparingen mogelijk tot wel € 350,00.

Eenvoudig overstappen

 • Afsluiten doe je eenvoudig zelf
 • 2 weken wettelijke bedenktijd
 • Overstap wordt volledig uit handen genomen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn populaire energieleveranciers in Kwaremont?

Er zijn opvallend veel energieleveranciers in Kwaremont. Dat loopt uiteen van Antargaz tot aan Watz, het kiezen is er niet makkelijker op geworden. Op dit ogenblik heb je de keuze uit zo’n 25 energie aanbieders. Deze bedrijven gebruiken allen de infrastructuur van Intergem. Het is vrijwel uitgesloten om zelf energietarieven met elkaar te vergelijken. In deze context hebben wij iets gevonden, de energiesimulator. Benieuwd welke gas en stroom leveranciers actief zijn? Uitzoeken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Kwaremont is? Geef snel de gevraagde gegevens in, kies voor de laagste prijs, en stap binnen 5 minuten over. Lees verder over 5 praktische bespaartips.

Vind de goedkoopste energieleverancier
Stroom is stroom en gas is gas. Bij wie je de energie ook koopt, je kunt altijd koken, en je hebt aan aangenaam warm huis. Desondanks, energiebedrijven verschillen wel degelijk van elkaar. Is er sprake van een storing, dan wil je dat dit adequaat wordt opgelost. Kortom: kijk ook naar service. Uiteindelijk geeft iedereen prioriteit aan een betaalbare en betrouwbare leverancier. En dit is heel snel te regelen. Door middel van de vergelijkingstool vergelijk je rap de goedkoopste energieleverancier van Kwaremont, die matcht met jouw verbruik. Zoeken op unieke aspecten? Dat is mogelijk. Door middel van selecties in de energievergelijker bekijk jij zonder problemen een energieovereenkomst dat naadloos aansluit op het door jou geschetste plaatje.
Populaire energiebedrijven in Kwaremont

 • Engie: Totaalpakket met groene stroom en/of gas
 • OCTA+: Denkt met jou mee over besparen
 • Lampiris: Transparante prijzen
 • MEGA: Verrassend goedkope energie
 • Essent: Reken jouw energiekoste online uit
 • Eneco: Contact via telefoon, mail en social media
 • Luminus: Ketel garantie voor €6,99 per maand
 • Elegant: Alles beheren via de klantzone
 • Watz: Verstand van zaken!
 • Wase Wind: Uitstekende klantenservice
 • Comfort Energy: Specialst op het gebied van mazout
 • Poweo: Denkt met jou mee over besparen

Hoe hoog bedragen de energiekosten in onze buurt? (Prijzen februari 2024)

De producten van maatschappijen en de onkosten zijn in elke plaats weer anders. De reden hiervan is dat er verscheidene beheerders op deze markt werken. Elke netbeheerder van elektriciteit en gas past eigen voorwaarden toe en eigen prijsstellingen voor de aansluiting + transport van gas en elektra. De huidige netbeheerder van elektra in Kwaremont is Intergem. De tarieven van het netbeheerder zijn per woonplaats weer anders. Uiteindelijk kan je dit terugvinden op de nota. In de gemeente Kluisbergen wordt de aardgasvervoersinfrastructuur beheerd door Intergem. Als er sprake is van een storing zullen zij dat oplossen.

Facts and figures Kwaremont

 • Provincie: Oost Vlaanderen
 • Gemeente: Kluisbergen
 • CV Merk: Junkers
 • Aandeel groen: 29,60%
 • Postcodegebied: 9690
 • Verbruik stookolie: 2920 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Intergem
 • Gasregio: Intergem
 • Gastarief M3: €0,433
 • Stroomtarief kwh: €0,276
 • Gem. gasverbruik: 1470 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3450 kWh
energie-vergelijken-kwaremont

Hoe moet ik overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder moeite veranderen van energie direct regelen.

 1. Verstrek je adresgegevens

  Start met je huis en woningdetails. Daarmee wordt bedoeld; samenstelling huishouden, de postcode en het huisnummer.

 2. Schat jouw verbruik

  Geef je gas en stroomverbruik op. Rondom Kwaremont ligt dit gemiddeld op 1470 m3 en 3450 kWh. Bezit je een gasloze woning. Neem dan uitsluitend ‘alleen stroom’ af. Zonnepanelen op je dak? Vul het totale kWh in dat er per 12 maanden wordt opgewekt. Deze details hebben effect op het gas- en stroom tarief.

 3. Selecteer type energie en contractduur.

  Voorbeelden zijn grijze stroom maar ook groene stroom uit BE of de EU. Geen voorkeur? Kies dan ‘geen voorkeur’. Inzake contractduur kun je een optie nemen voor vaste tarieven voor bijv. 1 jarig tot 5 jarig of een variabel contract. Normaliter is het slim om elke 12 maanden een nieuw energiecontract af te sluiten.  

 4. Prijzen vergelijken

  Wat volgt is een tabel met alle grote leveranciers en contracten. Bij elk abonnement zoek je details zoals herkomst energie, abonnementstermijn, de maximale jaarlijkse kosten van gas en elektra in Kwaremont, en de welkomstkorting. Selecteer de partij die overeenkomst met de opgegeven wensen.

 5. Zonder hulp overstappen

  Een interessante aanbieder in het lijstje? Druk op de groene button. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de aanvraag-pagina van de energieleverancier. Bijv. www.luminus.be of natuurlijk www.wasewind.be. De nieuwe energie-partij regelt de overstap. Altijd een aansluiting voor gas en stroom in Kwaremont


Energie besparen dankzij deze 5 tips

Veranderen van energieleverancier in februari 2024 kan ruim €275 voordeel geven. Echter, is er nog meer mogelijk voor lagere maandlasten? Via de energiehunter lees jij 5 handige tips waar je à la minute iets mee kunt doen.

 • Bezuinigadvies 1: neem tochtweringen
 • Praktisch advies 2: kies wat vaker voor een thermoskan
 • Bespaaradvies 3: let op het verbruik van energie als je een (nieuwe) vriezer koopt.
 • Bezuinigtip 4: een volle koelkast blijft gemakkelijker koud dan een lege
 • Advies 5: neem een energiezuinige airco

Extra hulp bij gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om over te stappen van energiemaatschappij?

Wij ontvangen vaak de vraag: wanneer kan ik het beste overstappen? Onze overstap-medewerkers raden aan: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in Kwaremont. In dat geval maak je gebruik van lagere tarieven. Desalniettemin, let wel even op wanneer je dit doet. Is jouw huidige contract bijna afgelopen? 6 weken voor het einde van het contract kan je alvast een nieuwe leverancier kiezen. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? Dan adviseren we jou nog even te wachten. Je kunt natuurlijk altijd opzeggen wanneer je wilt, maar dit wordt vaak ‘bestraft’ met een boete. Contract voor onbepaalde duur? In zo’n situatie mag men overstappen, en is er geen sprake van opzegvergoedingen. Nog nooit overgestapt? Vermoedelijk is er sprake van contract voor onbepaalde duur. Direct overstappen kunnen we dan gaan regelen.  

Vaste energieprijzen of een modelovereenkomst?

Wie een nieuw energiecontract wil afsluiten heb je 2 opties: variabele of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast voor een bepaalde periode. Heel eenvoudig, maakt alles concreet, en je hoeft nooit extra te betalen als de prijs van gas en elektriciteit toeneemt. Bij variabele energietarieven heb je te maken met flexibele prijzen bij de modelovereenkomst. Veelal worden deze prijs-updates gedaan in januari en in juli. Bij het variabele alternatief kan dus uit op het moment dat de energieprijzen dalen.

Moet ik een 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het klinkt interessant: het meerjarig energiecontract in februari 2024 waarbij je precies weet welke prijs je voor elektra en gas betaalt. En wellicht is er sprake van een introductiekorting (cashback). Toch moet je de rekensom goed maken. Voor energiecontracten is het principe: contracten met een lange looptijd kunnen qua prijs niet concurreren met verschillende kortlopende energiecontracten voor Kwaremont. Ga je voor een meerjarig contract, dan betaal je per kWh en M3 iets minder. Maar, bij een jaarcontract krijg je jaarlijks deze zeer interessante welkomstbonus. Dit is voor vrijwel elke situatie het goedkoopst!

Is het de bedoeling dat ik zelf mijn contract opzeg?

Nee, standaard faciliteert jouw aanstaande energie-organisatie het volledige overstaptraject door middel van de overstapservice. Overstappen kan iedereen zelf doen. Vergelijk alle contracten en neem de voordeligste energieleverancier. Bijv. OCTA+, ENGIE en Ecopower. Vervolgens selecteer je de ingangsdatum (start levering). Je aankomende gas en stroom maatschappij zal op deze dag de oude aanbieder aflossen. Jullie zitten nooit zonder stroom en aardgas.

Waarom zijn jullie prijzen lager dan de energie-onderneming zelf?

Via deze website achterhaal je altijd de laagste prijzen. Indien je zelf een website bezoekt als www.poweo.be, dan zul je zien dat het hier lang niet zo goedkoop is. Wat is de achterliggende reden? Eigenlijk zit het zo: energiebedrijven willen nieuwe aansluitingen scoren. Met behulp van voordelige tarieven en grote welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. En zo komen meer klanten met hun merk in aanraking.

Energiebedrijven Kwaremont vergelijken

Vergelijk energiemaatschappijen in Kwaremont en zoek het juiste contract voor jouw situatie

Duurzame energie in Kwaremont

Het gros van de leveranciers faciliteren vandaag de dag groene stroom in Kwaremont. Op dit gebied zijn er diverse keuzes te maken. De herkomst van groene stroom wisselt behoorlijk. Niet elk “groene stroom” label draagt terecht die naam. Het merendeel van duurzame elektriciteit uit Europa wordt onjuist aangemerkt als duurzaam. Wil je er op gerust zijn dat aanbieders eerlijk en duurzaam zijn? Ga dan voor uiteraard voor “Groen uit NL”. Daarna kan je betrouwbare groene energieleveranciers in Kwaremont vergelijken, die tegelijk zeer betaalbaar zijn.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzame regio
Rondom de gemeente Kluisbergen bestaan er tegenwoordig allerlei opdrachten rondom duurzame energie. Zaken zoals windmolens of gezamenlijke zonne-energie initiatieven in de postcoderoos 9690. In deze buurt kan je steeds vaker tegen een aantrekkelijke prijs meedelen in initiatieven die duurzame energie stimuleren. Het is natuurlijk ook goed om zelf maatregelen te treffen. Op termijn moet Oost Vlaanderen energieneutraal zijn (los van gas). Ook jij kunt iets doen! Bijvoorbeeld:

 • Isolatie van de woning
 • Integreren van zonnepanelen
 • Je huis gasvrij maken met een warmtepomp
 • Zonneboiler installeren
 • De HR-ketel inruilen voor een zelfstandige biomassaketel
 • En de gouden stelregel: perk jouw gas- en stroomverbruik in. Check ook onze tips om minder gas en stroom te gebruiken en bezoek mijnenergie.be, pricewise.be, aanbieders.be, vreg.be of tariefchecker.be, callmepower.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be. Bekijk ook Mega februari 2024.