Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Maarkedal

Zonder problemen energie vergelijken in Maarkedal? Dankzij www.energiehunter.be ontdek je snel en simpel alle verkrijgbare bedrijven als OCTA+ & Antargaz. Omschrijf jouw situatie, vul het geschatte aantal M3 en kwh in, en kom erachter welke energieleverancier in Maarkedal het goedkoopste contract aanbiedt. Bovendien lees je op energiehunter.be bruikbare info over thema’s zoals verschillende gasregio’s en tips om jouw huis te verduurzamen. Voorts geven we 5 tips voor een lagere nota.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Maarkedal
Netbeheerder Elektra:Intergem
Netbeheerder AardgasIntergem
Gemiddelde gastarief (m3) mei 2024€0,367
Gemiddelde stroomtarief (kWh) mei 2024€0,267
Gemiddeld verbruik: 1535 m3 en 3500 kwh
Populaire aanbiederOCTA+

Gemakkelijk vergelijken

 • Alle landelijke leveranciersnaast elkaar
 • Beste deal voor jouw verbruik
 • Enorme besparingen tot wel € 200,00.

Moeiteloos overstappen

 • Eenvoudig zelf online afsluiten
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Geen moment zonder stroom of gas

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn de beste energieleveranciers in Maarkedal?

Er zijn erg veel energieleveranciers voorhanden in Maarkedal. Dat loopt van Lampirus tot Luminus, je kunt terecht bij oneindig veel bedrijven. Hedendaags moet je een keuze maken uit ruim 25 energieleveranciers. Deze gebruiken allen de infrastructuur van Intergem. Het is niet mogelijk om op eigen houtje alle prijzen te vergelijken. Voor dat geval biedt onze energiesimulator de oplossing. Weten welke gas & stroom organisaties er allemaal zijn? Bekijken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Maarkedal voor jou is? Voer eenvoudig de gevraagde gegevens in, kies voor de laagste prijs, en regel je nieuwe abonnement binnen enkele minuten. Lees verder over 5 praktische bespaartips.

Overstappen naar de goedkoopste energieleverancier
De kwaliteit van gas of elektriciteit is overal hetzelfde. Bij wie je de energie ook koopt, je hebt 24/7 beschikking over stroom, en je kunt lekker warm douchen. Maar, organisaties focussen toch allemaal op andere dingen. Is er een stroomstoring, dan is het gewenst dat dit adequaat wordt opgelost. Met andere woorden: kijk verder dan de tarieven. Per slot van rekening wenst elke consument een goede én goedkope maatschappij. En dat snappen wij best! Door middel van onze tarievencheck vergelijk je direct de goedkoopste energieleverancier van Maarkedal, die matcht met jouw verbruik. Wil jij bepaalde onderdelen? Ook dit kun je hier vinden. Met behulp van filteren in de prijzenvergelijker zoek jij eenvoudig een energieovereenkomst dat past bij jouw situatie.
Populaire energiebedrijven in Maarkedal

 • Engie: Eigen account
 • OCTA+: Duidelijke website
 • Lampiris: Transparante prijzen
 • MEGA: Alles beheren in de klantenzone
 • Essent: Handige tips op Lifebyessent.be
 • Eneco: Voor de klein- en grootverbruiker
 • Luminus: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • Elegant: Online inzicht in verbruik
 • Watz: Goed bereikbare klantendienst
 • Wase Wind: Ook met zonnepanelen
 • Comfort Energy: Waar loyale klanten worden beloond
 • Poweo: Altijd scherpe acties

Hoe hoog bedragen de energiekosten in onze buurt? (Prijzen mei 2024)

De aansluitingen van gas & stroom leveranciers en de prijzen zijn in elke plaats weer anders. Dat wordt veroorzaakt doordat er verschillende beheerders werkzaam zijn. Elke netbeheerder van elektriciteit en gas hanteert weer andere tarieven voor transport van gas en elektra. De netbeheerder van het stroom in Maarkedal heet Intergem. De kosten die de energiemaatschappij afdraagt aan deze beheerder zijn per gebied weer anders bepaald. Weten hoeveel? Dat vind je op de factuur. In de gemeente Maarkedal wordt de aardgasvervoersinfrastructuur beheerd door Intergem. In het geval van een storing lossen zij dit normaal gesproken op.

Informatie over Maarkedal

 • Provincie: Oost Vlaanderen
 • Gemeente: Maarkedal
 • Populaire CV: Intergas
 • Aandeel duurzaam: 0,273%
 • Postcodegebied: 9680
 • Mazout verbruik: 2430 liter

Wat zijn de energieprijzen?

 • Netbeheerder: Intergem
 • Gasregio: Intergem
 • Gastarief M3: €0,367
 • Stroomtarief kwh: €0,267
 • Gem. gasverbruik: 1535 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3500 kWh

Plaatsen in de omgeving

energie-vergelijken-maarkedal

Binnen 5 minuten overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Eenvoudig veranderen van energie in een paar minuten.

 1. Beschrijf jouw wensen

  Natuurlijk je huis en woningdetails. Onder andere samenstelling huishouden, de postcode en het huisnummer.

 2. Vul energieverbruik in

  Voer in hoeveel kWh en m3 jij jaarlijks gebruikt. In de omgeving Maarkedal gebruikt een gemiddeld huishouden zo’n 1535 m3 plus 3500 kWh. Verbruik je geen gas? Selecteer dan de optie ‘alleen stroom’. Liggen er zonnepanelen op je pad? Bereken het maximale kWh’s dat je panelen opleveren. Al deze zaken hebben effect op de kosten van gas en elektra.

 3. Kies soort energie een duur van het abonnement.

  Denk dan onder andere aan grijze stroom of juist groene stroom (BE of EU). Maakt dit niet uit? Sla dit dan over. Ten aanzien van prijsafspraken kan men gaan voor producten van 1 jarig tot 5 jarig of specifieke model (variabele) prijzen. Normaal is het verstandig om eens in de 12 maanden een nieuw contract te kiezen.  

 4. Contracten vergelijken

  Je ziet nu de resultaatpagina met alle populaire leveranciers en contracten. Bij elk contract achterhaal je informatie met betrekking tot type energie, looptijd abonnement, de prijzen van gas en elektra in Maarkedal, en de welkomstbonus. Kies de partij die rijmt met jouw budget.

 5. Zonder hulp overstappen

  Een populaire leverancier gespot? Klik op ‘Bekijk’. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de webpagina van de aanbieder. Denk aan www.lampiris.be + www.ebem.be. De betreffende maatschappij zorg dat de overstap wordt geregeld. Nooit zonder stroom en gas in Maarkedal


5 tips om minder gas en stroom te verbruiken

Veranderen van energieleverancier in mei 2024 kan ruim €370 winst geven. Toch, zijn er andere tips voor een lagere energierekening? Op energiehunter.be tref je 5 bruikbare tips & tricks waar je meteen mee aan de slag kan.

 • Praktisch advies 1: neem een waterbespaarder
 • Bezuinigadvies 2: zorg dat de was die je strijkt niet te droog wordt.
 • Bespaaradvies 3: zet het klokje op elektrische apparaten uit.
 • Bezuinigadvies 4: de gordijnen dicht doen.
 • Tip 5: plaats zoveel mogelijk spaar- en ledlampen

Advies bij gas en stroom vergelijken

Wanneer is het juiste moment om over te stappen?

Wat veel mensen zich afvragen is: wat is nu het juiste overstapmoment? Onze klantenservice specialisten adviseren: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in Maarkedal. Zodanig realiseer je de hoogste besparing. Let op, kies een geschikt moment. Is je contracttermijn al gepasseerd? 6 weken voor het einde van het contract mag je al een andere aanbieder kiezen. Loopt het contract voorlopig nog niet af? Wacht tot het contract afloopt. Het is een optie om vervroegd over te stappen, maar daar zit wel een boete aan vast. Heb jij een modelcontract? Je mag op ieder moment, switchen van leverancier, zonder boete te betalen. Niet eerder overgestapt? In zo’n geval heb jij een energiecontract met onbepaalde tijd. Zet dan gelijk het overstap proces in gang.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of kiezen voor variabele tarieven?

Indien je een nieuw energiecontract neemt zin dit de twee opties: flexibele of vaststaande kosten. Bij vaste energietarieven liggen de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Dat creëert financiële transparantie, en je komt niet voor verrassingen te staan bij een prijsstijging van energie. Bij variabele energietarieven mis je dit vaste prijs element en wisselt binnen de looptijd van het contract. Door de bank genomen worden deze prijs-updates gedaan op 1 januari en op 1 juli. Bij variabele prijzen is dus met name interessant als gas en stroom tarieven naar beneden gaan.

Wat is verstandig; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Op het eerste gezicht leuk: een meerjarig energiecontract in mei 2024 waarbij je heel exact weet wat de kosten gaan zijn. En als je geluk hebt krijg je ook nog eens een nieuwe klanten bonus (cashback). Let echter wel goed op de vergelijking! Voor de energiewereld is het principe: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar zijn uiteindelijk fors duurder dan 12-maandelijkse kortlopende energiecontracten voor Maarkedal. Zodra je kiest voor een 3- of 5 jarig contract, dan zijn de tarieven wel iets lager. Desondanks, bij een jaarcontract ontvang je elke 12 maanden zo’n scherpe welkomstbonus. Maak de rekensom zelf, en ontdek het voordeel.

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, standaard regelt de aankomende gas en stroom aanbieder het opzeggen van het huidige contract door de overstapservice. Overstappen is echt kinderspel. Vergelijk de prijzen en ga voor de goedkoopste of meest populaire partij. Bedrijven als Luminus, ENGIE + Antargaz. Bij de volgende stap kies je wanneer het contract in moet gaan. Jullie gekozen leverancier houdt zich altijd aan de afspraak. Je zit geen dag zonder aardgas of licht.

Wat is de reden dan jullie voordeliger zijn dan bij de aanbieder zelf?

Via www.energiehunter.be tref je altijd de laagste tarieven en aanbiedingen. Zodra je een website opent zoals www.energie2030.be, dan zul je zien dat je daar (veel) meer betaalt voor elektra en gas. Wat is daarvan de reden? Dat gebeurd overal: energiemaatschappijen zijn altijd op zoek naar meer klanten. Via goedkope prijzen en hoge welkomstkortingen staan ze hoger in de vergelijker (op prijs gesorteerd). Zo zijn ze in staat veel nieuwe klanten aan te sluiten.

Energiebedrijven Maarkedal vergelijken

Vergelijk alle energiemaatschappijen in Maarkedal en zoek het juiste contract die past bij jouw wensen

Duurzame energie in Maarkedal

Het gros van de aanbieders bieden onderhand groene stroom in Maarkedal. Rondom dit thema kun je echter wel veel vraagtekens zetten. De oorsprong van deze groene stroom is zeer divers. Niet alle groene energie heeft ook echt een groene oorsprong. Het is jammer, maar veel duurzame elektriciteit uit landen buiten België wordt illegitiem neergezet als “groen”. Er zeker van zijn dat maatschappijen een groene strategie voeren? Kies in dat geval uiteraard voor “Groene stroom uit België”. Jij kan dan geschikte groene energieleveranciers in Maarkedal vergelijken, met altijd de beste acties en aanbiedingen.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzamer huishouden
In de streek van de gemeente Maarkedal bestaan er steeds meer opdrachten waarbij duurzame energie wordt opgewekt. Voorbeelden zijn windmolens of een buurtproject met zonnecollectoren in postcoderoos 9680. In deze omgeving kan je steeds vaker tegen een aantrekkelijke prijs participeren in dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. Uiteraard is het aan te raden om zelf maatregelen te treffen. Binnen afzienbare tijd moet Oost Vlaanderen eveneveel energie opwekken als het gebruikt. Jij kunt op allerlei manieren bijdragen, denk aan:

 • Spouw-, vloer- en dakisolatie
 • Eigen stroom met zonnepanelen
 • HR-ketel inruilen voor een warmtepomp
 • Zonneboiler aanschaffen
 • Een biomassaketel of pelletkachel laten installeren
 • En zeker onmisbaar: minder energie verbruiken! Check de 5 nuttige energiebespaartips of bekijk sites als mijnenergie.be, pricewise.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be of tariefchecker.be, killmybill.be, energieleveranciers.be, callmepower.be. Bekijk details over Comfort Energy energie.


Alle plaatsen in deze gemeente